Bästa Adventskalender Smink, Hudvård och Skönhet 2023

Här hittar du årets bästa adventskalender inom smink, hudvård och skönhet!

SE ÅRETS SKÖNHETSKALENDRAR HÄR NEDAN!

Med julens ankomst sveper en känsla av förväntan och spänning genom luften och inget förkroppsligar detta bättre än den älskade adventskalendern. Medan chokladkalendrar alltid kommer att vara en nostalgisk favorit, har skönhetsälskare världen över snappat upp en annan trend: adventskalendrar fyllda med lyxiga smink-, hudvård- och skönhetsprodukter.

År 2023 kommer vi förhoppningsvis se en explosion av dessa skönhetskalendrar som erbjuder allt från high-end makeup till ekologisk hudvård.

Så hur väljer du den som är bäst för just dig, eller kanske som den perfekta gåvan till någon du bryr dig om? I detta inlägg guidar vi dig genom de mest eftertraktade skönhetskalendrarna för 2023, så att du kan upptäcka 24 dagar av skönhet i en enda kalender.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Bästa Skönhetskalender – Sammanfattning (Topp 4)

 

Advendskalender smink, hudvård och skönhet 2023

GÅ DIREKT TILL ÅRETS SKÖNHETSKALENDRAR PÅ ÅHLÉNS OCH LYKO

skönhetskalender1

Loreal Paris

skönhetskalender-2

Mac Cosmetics

skönhetskalender3

Rituals 3D

skönhetskalender4

Rituals 2D

skönhetskalender5

Make Up Store

skönhetskalender6

Jo Malone London

skönhetskalender7

Lumene

skönhetskalender8

KIEHLS

skönhetskalender9

Makeup Revolution

skönhetskalender10

The Body Shop

skönhetskalender11

Lancome

skönhetskalender9

NUI Cosmetics

skönhetskalender10

Essie

skönhetskalender14

Lancome

skönhetskalender9

Clinique

GÅ DIREKT TILL ÅRETS SKÖNHETSKALENDRAR PÅ ÅHLÉNS OCH LYKO

Bästa Skönhetskalender 2023 –
Våra 4 favoriter!

1. Bästa Sminkkalender: Mac Cosmetics

skönhetskalender-1

Nedräkningen är i full gång mot den mest förföriska gåvan av dem alla, med denna unika adventskalender ”Bursting With Enchantment”. Denna exklusiva box erbjuder 24 små och stora sensationer, redo att avslöjas en efter en under varje magisk decemberdag.

Upptäck en förbluffande blandning av godsaker, inklusive:

POWDER KISS FLYTANDE LÄPPFÄRG 

M·A·C STACK MASCARA/MINI M·A·C 

PREP + PRIME LÄPP

LÄPPSTIFT OCH LÄPPSTIFT / MINI M·A·C

Låt spänningen byggas upp med varje dag som går och låt dig själv bli överraskad av denna förtrollande kollektion av skönhetsöverraskningar.

2. Adventskalender Makeup Essentials

skönhetskalender-2

Upplev en magisk resa genom skönhetsvärlden med denna unika ”Glamour Magic” adventskalender. Här är ett samlat  överflöd av oumbärliga makeup-favoriter direkt från Essentials skönhetsarsenal. Upptäck en förtrollande kollektion med en palett av strålande highlighters, lockande nyanser av ögonskuggor, precisa läppkonturpennor, drömlika läppstift och djärva ögonpennor.

Varje lucka öppnar upp för en ny dimension av glam och skapar möjligheter för att utforska nya uttryck och stilar.

3. Lyxig Skönhetskalender Från YSL

skönhetskalender-3

Starta nedräkningen med denna exklusiva adventskalender inom skönhet, en sann prydnad i svart och guld med vårt karakteristiska mönster som lyser upp. Här är det dags att vrida upp volymen på musiken och ge dig själv en stund av välförtjänt guldkant i juletid. Gå in i feststämning på det alldeles speciella YSL-sättet och låt julen glittra extra med denna unika touch av lyx.

 

4. Smink & Skönhet Från Depend

skönhetskalender-4

Depend överraskar med en enastående skönhetskalender som räknar ner till julafton. Öppna 24 spännande luckor och upptäck en skattkista av 24 fantastiska makeup-produkter som kommer att förgylla din skönhetskollektion. Låt varje dag vara en glädjefylld överraskning och fyll din skönhetslåda med pärlor från Depend.

Adventskalender – Smink, Hudvård och Skönhet

Några veckor innan julen tar fart på riktigt börjar det dyka upp en hel del olika julkalendrar inom massor av olika kategorier. För den som älskar skönhet, smink och hudvård finns det många roliga alternativ och utbudet blir större för varje år som går. 

Sminkkalender, hudvårdskalender och generella skönhetskalendrar är det främst som gäller inom denna kategori. Vi kikar lite närmare på dom här.

Sminkkalender

En sminkkalender kan vara en riktig skattkista för makeupälskaren! Varje dag ger en ny överraskning, kanske en ny läppstiftsfärg att testa, en glittrig ögonskugga eller en mascara för att skapa magiska fransar. Sminkkalendrarna kan innehålla allt från läppbalsam, ögonskuggor, mascara till rouge och highlighters. Här finns det både billigare och lyxigare alternativ att välja på beroende på vad plånboken tillåter.

Hudvårdskalender

För den hudvårdsintresserade kan en adventskalender inom just hudvård vara ett fantastiskt sätt att upptäcka nya produkter och märken. Varje lucka kan avslöja en dagkräm, nattkräm, serum, ansiktsmask, rengöringsmedel eller kanske en lyxig ansiktsolja. Hudvårdskalendrar kan vara ett bra sätt att testa olika typer av produkter och hitta nya favoriter.

Skönhetskalender

Dessa kalendrar kombinerar oftast både smink och hudvård, men kan även inkludera andra skönhetsprodukter som hårprodukter, parfymprover, nagellack eller till och med små accessoarer. Precis som med smink- och hudvårdskalendrar kan innehållet i dessa kalendrar variera stort beroende på märke och prisnivå.

Generellt sett kan adventskalendrar inom skönhet vara ett utmärkt sätt att utforska nya produkter, testa saker du kanske inte skulle köpa för dig själv och för att skapa lite daglig lyx och överraskning i upptakten till jul. Att ha en egen skönhetskalender är något vi verkligen rekommenderar. Det finns något kul att se fram emot 24 dagar i rad! Och vem vet, kanske hittar du en ny favoritprodukt bakom en av luckorna!

LÄS OCKSÅ: ÅRETS BÄSTA CHOKLADKALENDER!

skönhetskalender-bild2

Olika typer av adventskalendrar inom smink och hudvård

För alla skönhetsälskare där ute finns det som sagt ett stort utbud av adventskalendrar inom smink och hudvård. Låt oss dyka in i några olika typer för att se vad vi har att välja på.

Lyxkalendrar: Dessa kalendrar kommer ofta från “high-end”-skönhetsmärken och innehåller lyxiga smink- och hudvårdsprodukter. Exempel på sådana märken kan vara Estée Lauder, Lancôme, Dior, och Charlotte Tilbury. Produkterna är ofta i full storlek eller generösa resestorlekar. Men priset är därefter.

Budgetkalendrar: Billigare alterivativ till skönhetsadventskalendrar finns från märken som bland annat Essence, NYX, och Revolution. Dessa kalendrar är mer prisvärda och innehåller ofta mindre storlekar eller mini-produkter.

Märkesspecifika kalendrar: Många skönhetsmärken lanserar sina egna adventskalendrar, vilket kan vara ett fantastiskt sätt att utforska en rad produkter från ett specifikt märke. Till exempel, Clinique, Rituals och Caia är kända för sina märkesspecifika kalendrar.

Hudtypsspecifika kalendrar: För de med specifika hudvårdsbehov finns det kalendrar designade med detta i åtanke. Du kan hitta kalendrar specifikt för känslig hud, åldrande hud, fet hud, och så vidare. Dessa kan innehålla produkter från en mängd olika märken. Det är inte det vanligaste alternativet och det är inte självklart att dessa typer av adventskalendrar finns tillgängliga varje år.

Skönhet och wellness-kalendrar: Vissa julkalendrar innehåller inte bara skönhetsprodukter, utan också wellness-produkter som doftljus, te, badprodukter, och så vidare. Detta kan vara ett utmärkt alternativ för den som vill ha en kombination av skönhet och avkoppling.

Ekologiska och naturliga kalendrar: För de som föredrar ekologiska och naturliga produkter finns det också adventskalendrar fyllda med naturliga och organiska skönhetsprodukter. Dessa kommer ofta från märken som fokuserar på naturlig skönhet.

Det går med andra ord att hitta en skönhetskalender helt efter sina egna önskemål. Dock vill vi återigen poängtera att utbudet kan skilja från år till år.

Vad kan en adventskalender inom smink och hudvård innehålla?

En adventskalender inom smink och hudvård kan vara en riktig skattkista av olika produkter som låter dig prova en variation av nya saker, allt från lyxiga märken till mer tillgängliga varumärken. Här är några specifika exempel på vad dessa julkalendrar kan innehålla:

Ansiktsprodukter

Detta kan innefatta allt från rengöringsmedel, ansiktsvatten, peeling, masker, serum, dag- och nattkrämer till ögonkrämer. Produkterna kan vara avsedda för olika hudtyper och tillstånd.

Smink

Sminkprodukter kan inkludera läppstift, läppglans, ögonskuggor, eyeliners, mascaror, foundation, concealers, bronzers, highlighters och mer. Vissa kalendrar kan även innehålla makeup-verktyg som penslar och svampar.

Kropps- och badprodukter

Exempel på detta är duschgel, kroppslotion, badsalt, badbomber och kroppsskrubbar.

Hårvårdsprodukter

Här kan man hitta schampo, balsam, hårmasker, håroljor och stylingprodukter.

Dofter

Små provflaskor av parfym eller doftljus kan också vara inkluderade.

Tillbehör

Ofta kan dessa kalendrar även innehålla skönhetsrelaterade tillbehör som nagelfilar, ögonfransböjare, tweezers, makeup-svampar eller till och med smycken.

Wellnessprodukter

I vissa kalendrar kan du även hitta wellness-produkter som ögonmasker för sömn, doftljus, te, eller avkopplande oljor.

Värdet och kvaliteten på produkterna kan variera mycket beroende på vilken typ av kalender du väljer. När det gäller skönhetskalendrar över lag brukar man dock få vad man betalar för.. 

Men oavsett vad du väljer får du i alla fall chansen att upptäcka nya produkter och hitta några nya favoriter!

skönhetskalender-bild1

Upptäck nya sminkprodukter med sminkkalender

Som sagt, en sminkkalender eller en skönhetsadventskalender är en fantastisk chans att varje dag upptäcka och utforska nya sminkprodukter! Från den 1:a till den 24:e december får du chansen att öppna en lucka varje dag, bakom vilken du hittar en ny sminkprodukt.

En sminkkalender kan verkligen bli en spännande och underhållande skönhetsexpedition som innehåller allt från basprodukter till färgglada komplement. 

Här är några exempel på vad du kan hitta i en sminkkalender:

  • Basprodukter: Luckorna kan dölja foundations, concealers och primers för att skapa den perfekta basen.
  • Färgat smink: Ögonskuggor, eyeliner och mascara för att skapa dramatiska eller subtila ögonmakeup-looks. Läppstift, läppglans och läppennor i olika nyanser kan också gömma sig bakom luckorna.
  • Konturering och highlight: Bronzers, rouge och highlighters för att framhäva dina bästa ansiktsdrag kan också vara en del av kalendern.
  • Verktyg: Du kanske även hittar sminkborstar, ögonfransböjare, tweezers eller svampar som hjälper dig att applicera och blanda dina nya produkter.
  • Nagelprodukter: Nagellack i olika nyanser och finishes eller nagelvårdsprodukter kan också dyka upp.

Att ha en sminkkalender är verkligen ett roligt sätt att fira nedräkningen till jul. Du kanske hittar ett nytt favoritmärke, en ny bästa färg på läppstiftet eller till och med den perfekta mascara du alltid har letat efter. Dessutom, efter 24 dagar, kommer du att ha en komplett makeup-samling som är redo att ta med dig till det nya året!

Hitta nya dofter med adventskalender inom hudvård

En hudvårdskalender är också det en fantastisk möjlighet att varje dag upptäcka och prova nya dofter och hudvårdsprodukter! Precis som med sminkkalendern får du chansen att från 1:a till 24:e december öppna en lucka varje dag, bakom vilken döljer sig en ny produkt för hudvård.

En sådan kalender kan innehålla en rad olika produkter, allt från basala hudvårdsartiklar till mer specifika behandlingsprodukter. 

Här är några exempel på vad du kan förvänta dig att hitta:

  • Ansiktsvård: Rengöringsprodukter, som mjuka ansiktsrengöringar och skonsamma ansiktsmasker är vanliga inslag. Du kan även hitta serum, fuktkrämer och ögonkrämer för olika hudtyper och behov.
  • Kroppsprodukter: När det gäller kroppsvård kan du förvänta dig att hitta kroppsskrubber, body lotions, handkrämer och till och med fotkrämer. Ett urval av olika dofter kan också finnas vilket innebär att du kan utforska allt från uppfriskande citrus till lugnande lavendel.
  • Hårvårdsprodukter: Balsam, schampo, hårmasker och kanske även stylingprodukter kan gömma sig bakom luckorna.
  • Badsalter och oljor: För dem som älskar ett avkopplande bad kan luckorna dölja en rad olika badprodukter, från skummande badbomber till lugnande badoljor.
  • Doftljus och eteriska oljor: Vissa kalendrar kan även inkludera mindre doftljus eller eteriska oljor som passar säsongen och skapar en lugnande stämning hemma.

Adventskalendern inom hudvård är inte bara ett roligt sätt att räkna ner till jul, utan även en utmärkt chans att prova nya produkter och varumärken, upptäcka nya favoriter, och kanske även ge din hudvårdsrutin en liten makeover!

skönhetskalender-bild1

Adventskalender Smink och Skönhet: Populära varumärken

När det kommer till smink- och skönhetskalendrar har flera populära varumärken tagit fram sina egna varianter som du kan njuta av under adventstiden. 

Här är en lite närmare titt på tre märken som vi märkt blivit allt mer populära de senaste åren:

Rituals

Rituals är kända för sina lyxiga skönhets- och kroppsvårdsprodukter och deras adventskalender är inget undantag. Inuti kan du förvänta dig att hitta en mängd olika produkter, allt från avkopplande badoljor och rika kroppskrämer till doftljus och parfymer. Deras kalender är ofta inspirerad av olika kulturella ritualer från hela världen vilket ger dig chansen att uppleva nya dofter och känslor varje dag.

Caia Cosmetics

Bianca Ingrossos Caia Cosmetics är ett snabbt växande varumärke som blivit älskat för sina högkvalitativa sminkprodukter. Deras adventskalender är en fantastisk chans att prova deras bästsäljande produkter, inklusive deras pigmentrika ögonskuggor, lyxiga läppstift, highlighters och kanske till och med några av deras borstar. Perfekt för den makeup-älskande personen som vill upptäcka nya favoriter.

Essence

Essence är känt för sina prisvärda men högkvalitativa sminkprodukter. I deras adventskalender kan du förvänta dig att hitta en blandning av deras mest populära produkter som deras ikoniska mascara, lätta foundations, skimrande läppglans, och kanske några festliga nagellacksfärger. Detta är en utmärkt kalender för den sminkentusiast som gillar att experimentera med olika produkter och looks.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa sminkkalendern 2023?

Den bästa skönhetskalendern just nu tycker vi är från Mac Cosmetics. Det är en lyxig adventskalender för alla som hillar smink och make up. En bra samling av olika produkter, prisvärd och väldigt fin i sin paketering. 
(Svaret uppdateras när årets skönhetskalenderar släppts).

Vilken är den bästa julkalendern inom hudvård 2023?

Årets julkalendrar inom hudvård har inte släppts än. (Svaret uppdateras längre fram).

Vad kostar en skönhetskalender?

Priset på en skönhetskalender kan variera beroende på flera faktorer som märke, innehåll, kvalitet och exklusivitet. De billigaste alternativen kan vanligtvis hittas för någon hundralapp, medan mer lyxiga och exklusiva kalendrar kan kosta betydligt mer.

På den lägre prisskalan kan du hitta enklare skönhetskalendrar från olika tillverkare i intervallet 250-500 kronor. 

Mellanprisskategorin ligger oftast mellan 500-1500 kronor.

De mer exklusiva och lyxiga kalendrarna kan kosta uppåt 5000 kronor eller mer.