Bästa Airfryer 2024: 4 Varmluftfritöser (Bäst i Test)

Friterad mat när den är som bäst – hälsosam. Med en Airfryer, eller varmluftsfritös som det också kallas, kan du fritera maten på ett snabbt och smidigt vis, utan olja eller något annat matfett och resultatet blir helt fantastiskt! Här hittar du de 4 bästa airfryers just nu som garanterat kommer ta fredagsmiddagen till nästa nivå!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Bästa Airfryers – Sammanfattning

ostkupa-1

4 bästa Airfryer

Snygga airfryers bäst i test – Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Prisbelönt Airfryer från Cosori

airfryer-1

Cosori Dual Blaze Airfryer är en prisbelönt airfryer som garanterat kommer leva upp till dina förväntningar. Det här är en varmluftsfritös som levererar hälsosam och god mat tack vare sin 360 ThermoIQ- teknologi och dubbla värmeelement. Det ingår även 12 matlagningsprogram så du direkt kan testa på olika recept. 

Kapaciteten är på 2.5 kg eller 6.4L så det går utan problem att laga mat åt hela familjen. 

Enligt Prisjakt.se var detta årets julklapp 2022. 

Ingår:

– Cosori Airfryer Dual Blaze
– Matkorg
– Grilltallrik
– Recepthäfte
– Användarmanual

2. Digital Touch airfryer XL 3,2 liter

airfryer-2

Princess Airfryer XL är en varmluftsfritös som kan användas för bland annat pommes frites, grönsaker eller andra matvaror du vill fritera. Airfryern har en LED-skärm som visar temperaturen och en timerfunktion som gör matlagningen enkel och smidig.

Temperaturen justeras mellan 80-200 grader och den är utrustad med High Speed Air teknologi, vilket gör att maten blir krispig utan att du behöver använda olja.

Korgen är avtagbar och har en non-stick beläggning vilket gör den enkel att rengöra och den kan också diskas i diskmaskin.

Airfryern har glidsäkra fötter och ett överhettningsskydd för att säkerställa säkerheten. De sju förprogrammerade programmen gör det enkelt att laga pommes frites, kött, fisk, räkor, kyckling, biff och pajer. Denna kraftfulla airfryer på 1400 watt är ett bra alternativ för att laga mat utan att behöva använda fett och är perfekt för dem som vill ha krispig mat på ett nyttigt vis!

3. ActiFry Extra Airfryer Varmluftsfritös 1 kg Vit

airfryer-3

Med OBH Nordica ActiFry Extra kan du laga mat till fem personer. Här behövs knappt något matfett alls vilket för varmluftsfritösen till ett mycket hälsosammare alternativ än den klassiska fritösen, 99% mindre fett i airfryern jämfört med traditionella fritöser.

OBH Nordica:s airfryer är lätt att rengöra och använder en exklusiv teknik som kombinerar cirkulerande varmluft med varsam omrörning vilket gör att maten kan tillagas med lite eller ingen olja alls.

Med nio olika program kan du laga en mängd olika livsmedel som pommes frites, stekt ris, fisk, grönsaker, kött och desserter. Dessutom har den en automatisk varmhållningsfunktion som håller maten varm tills den ska serveras.

ActiFry Extra rymmer fem portioner eller 1 kg mat och har diskmaskinssäkra delar för enkel rengöring. Timerfunktionen kan ställas upp till 60 minuter och för dem som behöver inspiration finns en ActiFry-app där massor av goda recept kan hittas.

4. Airfryer AF200 Svart från Caso 

airfryer-4

Airfryer AF200 från Caso är en kraftfull airfryer med hög precision i temperaturintervallet på 5 grader för exakt tillagning. Det är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en hälsosammare livsstil men fortfarande vill njuta av friterad mat.

Med denna varmluftsfritös kan man panera maten med hjälp av effektiv cirkulation av varmluft vilket ger en krispig, frityrliknande yta på kyckling, potatis eller fisk, helt utan att behöva tillsätta extra fett. AirFryer AF200 har en kapacitet på ca 2,5 liter, konstruerad av värmeresistent PPS-plast och har en insida av rostfritt stål. Med automatisk avstängningsfunktion kan man även känna sig trygg att lämna den utan uppsyn.

Den är också en perfekt köksmaskin för snabb matlagning av mat från frysen eller kylen. Lägg bara önskad mat i fritösen, tillsätt önskade kryddor och låt maskinen sköta resten.

Varmluftsfritösen tillagar maten vid temperaturer mellan 60-200 grader med en effekt från 1200-1400 watt. Den har en skinande svart design yta och sex olika automatiska program som kan enkelt väljas med touchpanel och LCD-display.

Varför använda Airfryer?

Förutom att Airfryer är ett betydligt hälsosammare val än en fritös när det kommer till friterad mat så finns det andra anledningar till att ha denna fantastiska köksmaskin i hemmet:

  • Hälsosammare matlagning: Som sagt, Airfryern är ett hälsosammt val och kräver vanligtvis ingen eller mycket lite olja för att tillaga maten vilket kan minska mängden kalorier och fett i maten jämfört med traditionell fritering.
  • Snabbare matlagning: Airfryers kan värma upp maten mycket snabbt vilket gör att den tillagas snabbare än i ugnen.
  • Krispig yta: Luftcirkulationen i Airfryer gör att maten får en jämn och krispig yta runt om vilket kan göra maten mer aptitlig.
  • Mångsidig användning: Airfryers kan användas för att tillaga en mängd olika livsmedel som exempelvis kött, fisk, grönsaker, snacks och bakverk.
  • Lätt att rengöra: Airfryers är oftast lättare att rengöra än traditionella fritöser eftersom de inte kräver lika mycket olja och fett vid tillagning.

 

LÄS OCKSÅ: BAKMASKIN BÄST I TEST

Vad du kan göra i en vamluftsfritös

En varmluftsfritös kan användas för att tillaga en mängd olika maträtter och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad du kan tillaga.

Här är några exempel:

Pommes frites

Airfryers är särskilt bra för att tillaga pommes frites och andra snacks eftersom de ger en krispig yta utan att behöva använda för mycket olja.

Kyckling, fisk och kött

En varmluftsfritös eller airfryer kan användas för att tillaga kyckling, fisk och kött. Den varma luften cirkulerar runt maten och ger en jämn tillagning vilket gör att maten blir saftig och genomstekt.

Grönsaker

En varmluftsfritös eller airfryer kan användas för att tillaga grönsaker som till exempel rostade grönsaker. Luftcirkulationen ger grönsakerna en jämn tillagning och en krispig yta.

Bakverk

En varmluftsfritös eller airfryer kan användas för att tillaga bakverk, som till exempel kakor, muffins och pajer. Luftcirkulationen ger en jämn tillagning och ett perfekt resultat!

chicken-nuggest

Hur fungerar en varmluftsfritös?

En varmluftsfritös fungerar genom att den cirkulerar varm luft runt maten för att tillaga den. Ugnen har en inbyggd fläkt som cirkulerar den varma luften och sprider den runt maten som placeras i en korg eller på en bricka i ugnen.

För att använda en varmluftsfritös fyller du först korgen eller brickan med mat och placerar den sedan i ugnen. Sedan ställer du in temperaturen och tiden som behövs för att tillaga maten. Luftcirkulationen i ugnen ger en jämn tillagning av maten och ger en krispig yta utan att behöva använda för mycket olja.

De flesta varmluftsfritöser har också en avtagbar korg eller bricka som är lätt att rengöra vilket gör dem enkla att använda och underhålla.

Det är med andra ord en väldigt enkel köksmaskin att hantera och dessutom är den säker att använda till skillnad mot exempelvis den vanliga fritösen.

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA POTATISPRESSEN

chicken-nuggest

Bra att tänka på när du köper airfryer

För att hitta den bästa airfryern för dig är det några saker som är bra att tänka på inför ett köp.

Här är några tips: 

Kapacitet

Tänk på hur många personer du brukar laga mat för och välj en airfryer som har en tillräckligt stor kapacitet. En airfryer med en kapacitet på 2-3 liter räcker för en mindre hushåll, medan en airfryer på 4-6 liter kan vara mer lämplig för en större familj.

Funktioner

Tänk på vilka funktioner som är viktiga för dig, såsom inställningar för temperatur och tid, automatiskt avstängningar och förinställda program för specifika livsmedel osv.

Enkel rengöring

Tänk på hur enkel airfryern är att rengöra. Välj en modell med avtagbara delar som kan diskas i diskmaskinen eller som är enkla att rengöra för hand.

Betyg och recensioner

Vi brukar alltid rekommendera att läsa betyg och recensioner från tidigare köpare för att få en bild över hur de upplever produkten. Kolla därför runt bland lite olika återförsäljare för att få en så bra helhet som möjligt.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA WOKPANNAN

Airfryer bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-airfryer har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är varmluftfritösen som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av airfryers vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa varmluftfritöserna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de airfryers vi tycker är bäst i test.