8 snygga bäddsoffor med divan

Bäddsoffor med divan är en smart möbel som passar alla olika typer av hem, men framför allt kanske dig som bor lite mindre. Bäddsoffan med divan går utmärkt att använda dagligen så det behöver inte vara ett komplement till din ordinarie soffa. Vi visar här 8 snygga bäddsoffor-divansoffor både med- och utan förvaring. Alla soffor har en smidig bädd-funktion och finns oftast i flera olika färger.

Vad är en bäddsoffa divan?

En bäddbar divansoffa är precis som det låter – en divansoffa kombinerat med en bäddsoffa. En divansoffa bäddsoffa kan vara tillverkad på lite olika vis där själva bäddmöjligheten varierar. Oftast finns det en inbyggd utdragbar “extrasäng” som är monterad inuti soffan och kan tas fram vid behov. En annan variant är att soffryggen är justerbar och att divanen kan flyttas och användas som extra längd.. Det finns även andra lösningar och vilken av bädd-lösningarna som är bäst låter vi vara osagt. 

Den smidigaste lösningen på en divansoffa bäddsoffa tycker vi dock är den som blir allt vanligare och vanligare. Varianten med utdragbar extrasäng. Anledningen till att just den typen av divansoffa bäddsoffa är våran favorit är enkelheten och att det går väldigt snabbt att förvandla divansoffan till en bäddsoffa istället.

Används divansoffan i vardagsrummet behöver endast soffbordet flyttas undan, sedan är det bara dra ut den stora inbyggda extradelen och vips så blir soffan en säng istället. Många av dessa varianter har även möjlighet till förvaring i hela divandelen vilket gör att man kan förvara sängkläder och kuddar i direkt anslutning till bäddsoffan. Smart!

8 snygga bäddsoffor divan

Inlägget innehåller annonslänkar.

U-bäddsoffa med förvaring

Stilren U-bäddsoffa i klassisk design med stor förvaring i båda divandelarna. Soffan har en smidig bäddfunktion som gör att det går snabbt och enkelt och förvandla soffan till en skön sovplats. Detta är en vändbar bäddsoffa som finns i fler färgalternativ.

Beige bäddsoffa med divan

Riktigt stilig och modern bäddsoffa i beige med divan på vänster sida. Divansoffan har en avtagbar klädsel så det alltid går att hålla den ren och fin. Smidig bädd-funktion och en mellanmjuk sittkomfort.

Vändbar divan-bäddsoffa svart

En lite mindre bäddsoffa med divan i stilren design. Här finns gott om förvaringsutrymme i divanen, dessutom är den vändbar. Soffan finns i flera olika färger.

Prisvärd bäddsoffa med förvaring

Bäddsoffa med divan i snyggt grått utförande som passar de flesta hem! Det här är en ritkigt prisvärd soffa med hög kvalitet och bra funktioner. Lätt att montera ihop, tre lager stoppning på sittstommen, förvaring i divanen och en praktiskt bädd-funktion.

Stor bäddsoffa med förvaring

En större variant på förgående soffa med förvaring i båda divanerna. Denna stora U-soffa är perfekt för den stora familjen som då och då behöver lite extra sovplats. Slitstarkt tyg och enkel montering.

Bäddsoffa med valbart armstöd

Vit och stilren säng till barnrummet med två stora och praktiska förvaringslådor undertill. Sängen är tillverkad i 100% melaminbelagd spånskiva. 

Divansoffa i klassiska former

Bäddsoffa divan i klassiska former med en stomme tillverkad av massivt trä. Ryggklädseln är avtagbar vilket gör att dom går att tvätta eller byta ut vid behov. Enkel bädd-funktion och stoppning av högsta kvalité.

Bäddsoffa med divan i modern design

Utbäddning på mindre än 5 sekunder i denna supermoderna bäddsoffa med divan. I divanen finns det gott om plats för förvaring av täcke och kudde. 

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler bäddsoffor!

Bäddsoffa divan – stor, liten eller mittemellan

En bäddsoffa med divan är en praktiskt möbel som passar alla olika typer av hem. Det finns stora bäddsoffor med divan för det större vardagsrummet och har du ett litet vardagsrum med begränsat utrymme finns det små bäddsoffor med divan som passar bättre, det går att anpassa helt efter tycke, smak och utrymme.

En stor divansoffa-bäddsoffa som har 4- eller 5-sittplatser passar den stora familjen och är ett utmärkt val för dig som behöver mycket sittplatser i vardagen men då och då är i behov av en stor gästsäng också. Här finns det gott om plats att sova två stycken och det går även sova tre stycken samtidigt även om det då börjar bli lite trångt. Men lite närhet skadar inte. En stor bäddsoffa med divan är även tillräckligt lång för att kunna sova på utan att behöva bädda ut själva sovdelen. Kommer man hem sent efter en utekväll är det inte alltid man har lust att börja bädda ut hela bäddsoffan och då är det skönt att kunna använda soffan som sovplats just denna gång. 

En liten divansoffa-bäddsoffa är ett bra alternativ framför allt för dig med det lilla hemmet som behöver extra sovplats ibland. Den lilla 2- eller 3-sitssoffan med divan tar inte så mycket mer plats än en annan soffa och när du väl bäddar ut det är det ju tillfälligt. Små bäddsoffor med divan är förutom vardagsrummet också väldigt praktisk att ha i tonårsrummet eller gästrummet. När kompisarna kommer på besök och det är filmkväll i tonårsrummet är det perfekt att kunna bädda ut soffan till gästerna sen.

Tänk på färg, storlek och modell innan du bestämmer dig

Den klassiska divansoffan utan den medföljande bäddsoff-funktionen är ofta uppbyggd i moduler vilket gör att man själv kan välja utförande väldigt mycket. Även om den kombinerade divan- och bäddsoffan inte är riktigt lika flexibel av förklarliga skäl så finns det ändå en hel del alternativ att ta del av. 

Färg

Färgen på soffan är underskattad och viktigare än vad många tror för att det även efter ett par år ska kännas som ett bra köp. Färgen behöver matcha övrig inredning i hemmet så inte soffan sticker ut allt för mycket mot övriga möbler i rummet, det kommer knappast bli någon succé. Dom vanligaste färgerna vad gäller divansoffa-bäddsoffa är grå och svart, men det finns även andra populära färger som exempelvis beige och vit. De gråa bäddsofforna med divan finns nästan alltid i olika nyanser så man kan välja på ljusgrå eller mörkgrå. Tänk igenom färgen ordentligt innan du bestämmer dig så du inte ångrar dig efter ett tag. 

Storlek 

Storleken brukar inte vara något jättestort bekymmer faktiskt utan oftast vet man hur stor plats det finns till divansoffan-bäddsoffan. Men det är alltid bra att dubbelkolla och mäta en gång extra så det inte blir fel. Det som kan vara bra att tänka på är också att det är en divansoffa i första hand, och en bäddsoffa i andra hand. Majoriteten av tiden kommer det vara en helt vanlig soffa med divan och dom få gångerna den används som bäddsoffa är det bättre att flytta på saker runt i kring som exempelvis soffbord, byrå osv. om det skulle knipa med plats. Se till så storleken är rätt i vanligt soffläge, det andra löser sig vid behov. 

Modell

Vilken modell på bäddsoffan med divan vill du ha och framför allt, på vilken sida ska divanen vara? Det är viktiga frågor att reda ut innan du köper en bäddsoffa med divan så du inte står där sen och har divanen på fel sida. Det skulle inte vara kul. Vad kan man mer tänka på vad gäller modell då? Höjd och bredd på armstöd, utseende på fötterna, hur högt ryggstödet är och om modellen är mer rak eller rund i formerna

Bäddsoffa med förvaring i divanen

Vi har högre upp i inlägget (och även visat bland produkterna) nämnt bäddsoffor med förvaring i divanen och vilket stort utrymme det finns där för förvaring. En bäddsoffa köper du kanske för att du ska spara lite extra plats eller slå två flugor i en smäll helt enkelt. Vi tycker det är bättre att slå tre på en gång istället. Soffa, säng och förvaring. 

En bäddsoffa med förvaring är ett smart val och något du absolut inte kommer ångra. Det spar massor av plats och det är perfekt att utnyttja en yta som redan är upptagen på bästa sätt. Divanen kommer ta lika mycket plats oavsett om det finns förvaringsmöjlighet eller inte eftersom förvaringen är under sittdynan och förvaringsutrymmet i sig inte skapar någon extra plats. 

Något som tar väldigt mycket plats och är perfekt att förvara i bäddsoffans divan är sängkläder, täcke och kudde. Okej, sängkläderna kanske inte tar någon jätteplats men täcke och kudde kompenserar upp det och tar enormt mycket plats i stället. Oftast blir det nedtryckt i källaren eller uppskattat på vinden, det finns inte plats för det i hushållet helt enkelt. En bäddsoffa med förvaring i divanen löser det problemet. Här finns alltid sängkläderna nära till hands och dom behöver inte ligga nere i källaren och börja lukta unket. 

Förvaringen i divanen är en bra egenskap vid många bäddsoffor just av den anledning att allting ska vara enkelt och smidigt och finnas lättillgängligt. Den extra inbygga bäddelen i soffan tillsammans med en stor förvaring till täcke och kudde gör denna typ av bäddsoffa till en 10-poängare.

Bäddsoffa divan – ett modernt val

En bäddsoffa är en smart möbel som många gånger är som mest användbar när man minst anar det. Rätt som det är behövs det extra soffplats och då är det bra att alltid ha bäddsoffan nära till hands. En bäddsoffa med divan är precis som vi varit inne på tidigare en helt vanlig klassisk soffa som går utmärkt att använda i vardagen när den inte är utbäddad. 

För några år sedan var utbudet på bäddsoffor betydligt mindre och dom olika varianterna som fanns var sällan genomtänkta nog rent designmässigt för att man gärna ville använda just den soffan som sin primära soffa. Bäddsofforna stod ofta placerade i gästrum eller sovrum medan bäddsofforna nuförtiden, både med och utan divan, har mer och mer flyttat ut till vardagsrummet och blivit den soffan man använder dagligen. 

Att utvecklingen vad gäller funktionen att bädda ut soffan går framåt är så klart välkommet eftersom det blir smidigare och smidigare men det är inte sättet att bädda ut soffan som gjort att vi valt att mer och mer använda bäddsoffan till vardags. Det är ju inte jätteofta soffan behöver vara utbäddad och en lite mer avancerad utbäddning är inte avgörande för den delen. 

Design, färgval och storlek – dom tre delarna vi gick igenom lite högre upp är anledning till denna utveckling tror vi. Att möbeltillverkare börjat inse fördelarna med bäddsofforna och att det faktiskt finns en efterfråga på dom typerna av soffa  och börjat tillverka bäddsoffan på samma sätt som dom vanliga sofforna men med den extra funktionen att den går att bädda ut är nyckeln till framgång. 

Vi har i det här inlägget visat några populära och fina bäddsoffa divan men det finns så klart massor av andra varianter vad gäller bäddsoffor. Bäddsoffan är en möbel som passar alla hem och hushåll och är ett köp du inte kommer att ångra.