Badrumsinredning 2022 – Härlig inredning till badrummet

Få rum i hemmet är så välbesökta som våra kära badrum. Därför tycker vi att just badrummet förtjänar att få extra kärlek och omtanke. Det finns många bra inredninstips och knep för att få till ett härligt, lyxigt badrum med enkla medel. Idag har vi därför samlat snygg badrumsinredning 2022 samt inredning och inspiration för badrummet. Vi ger även våra bästa tips för att få till känslan!

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Nest, Urban Living & Åhléns.)

Hej på er! Visst är det härligt att det börjar ljusna om både dagarna och kvällarna. Nu är våren på ingång och ingen är gladare än vi! Våren innebär ju alltid en massa ny inredning i butikerna. Dessutom blir i alla fall vi väldigt shoppingsugna och det är ju alltid roligt att byta ut lite av de mörkare färgerna mot inredning i ljusare toner. Ett blogginlägg med inredning och inspiration till våren kommer givetvis inom kort så håll utkik här eller på vår instagram.

Det vi däremot ska prata om idag är inte ännu vårinredning utan badrumsinredning 2022. Det är ju så synd att badrummet ofta är det rum som prioriteras sist eftersom det förmodligen är ett av de rum i hemmet man spenderar mest tid i. Vi tycker det är superviktigt att få badrummet att bli en mysig och trivsam plats där man kan ta hand om sig själv. Med snygg och trendig badrumsinredning 2022 kan man göra extremt stor skillnad i ett i övrigt kalt badrum. Att använda badrumsinredning är också ett väldigt bra inredningstips om man inte har möjlighet att renovera badrummet men ändå vill skapa en förändring. Butikerna kryllar av fin badrumsinredning 2022 så det är inte svårt att få tag i. Det som däremot kan vara svårt är att matcha den på bästa sätt och hitta guldkornen bland det stora utbud som finns.

Läs också: Snygga badrums- och hörnskåp till alla badrum

Vi tycker att badrummet ska vara en mysig och ombonad plats med mycket tjocka tyger, frotté och en stor mysig badrumsmatta. Det är också lätt att tro att vissa inredningsdetaljer inte hör hemma i just ett badrum men där tycket vi man ska tänka en gång till. Det är till exempel jättefint att ha växter, ljus, snygg belysning, väggdekorationer och annan dekoration i badrummet. Sen är det klart att badrumsinredning som en snygg tvålpump med matchande toalettborste och tandborsthållare är andra mer klassiska detaljer i badrummet. Vad gäller alla typer av badrumsinredning så gäller det att först tänka igenom vilken stil och känsla du vill förmedla. Därefter välja din inredning till badrummet. Det finns stilren, ultramodern, art deco, bohemisk badrumsinredning. Men även shabby chic badrumsinredning eller detaljer i mer bohemisk stil. Är du inte på det klara med vilken inredningsstil du har eller vill du bara veta mer om de olika stilarna, spana in inlägget ”Vilken inredningsstil är du?” för att ta reda på det.

Det finns ytterligare två detaljer i badrummet som är superviktiga att välja med omsorg. Det ena är badrumsspegel och det andra är badrumsbelysning. Badrumsspegeln förknippas ofta med ett spegelskåp men det är inte det enda alternativet till spegel i badrummet så där tycker vi inte att man ska låsa sig. Badrumsspegeln kan lika gärna vara i en udda form och hänga ensam på en annan vägg. Eller en bordsspegel. Ett annat alternativ är en vägghängd liten spegel med förstoringsglas som är perfekt som sminkspegel. Dessutom ger det en lyxig hotellkänsla. Vad gäller badrumsbelysning så är den oftast förknippad med starkt lysande lampor i vitt sken. Så behöver dock inte vara fallet, åtminstone inte bara. Ska man göra sig i ordning i badrummet är det klart att det är praktiskt och fördelaktigt med en väldigt stark lampa. Ett förslag är dock att hålla den lampan som taklampa och addera mjukare och mer exklusiv och stämningsfull belysning. Även det ger en hotellkänsla i badrummet och skapar ett mysigare och mindre skarpt ljus än taklampan. Såna här ljuskällor kan antingen vara integrerade i en spegel. Det är även superfint och underskattat med en vägglampa i vattentät design. Har du lyxen att ha ett stort handfat med mycket avlastningsyta kan du givetvis också ha en bordslampa i badrummet. Det viktiga är att undvika lampor i för mycket tyg då de kan bli fuktigt. Lampor med tydlig glas-finish kan också bli tokigt eftersom de kan imma igen och det vill man gärna undvika.

 

Det finns en del bra tips att tänka på för att få till ett snyggt badrum med hjälp av badrumsinredning 2022. Vi samlar några av dessa inredningstips till badrum nedan:

 

  • Bestäm dig för vilken stil och känsla du vill förmedla i badrummet
  • Behåll den röda tråden genom all inredning i badrummet. Detta är extra viktigt i just ett badrum eftersom det är en liten yta vi pratar om
  • Akta dig för att välja en för liten badrumsmatta! Satsa istället på en stor badrumsmatta, en så stor som möjligt. Det för att utnyttja hela rummet och för att inte förminska rummet ännu mer
  • Välj badrumsinredning i samma serie på till exempel toalettborste, tvålpump och tandborsthållare
  • In med gröna växter som trivs i mörka utrymmen. Eller konstväxter helt enkelt!
  • Levande ljus och ljuslyktor är fint även i ett badrum

 

LÄS OCKSÅ: SNYGGA RUNDA BADRUMSMATTOR

 

Badrumsinredning – Ljust & fräscht

Badrumsinredning – Mysigt & jordnära

Vi hoppas ni fått några bra inredningstips och tips på badrumsinredning. Oavsett om du renoverat badrummet och söker nya inredningsdetaljer av den anledning. Eller om du vill förnya badrummet och därför söker inredning och inspiration så ditt badrum kan få sig ett lyft!

Missa inte blogginlägget om de bästa tipsen för att inreda en liten lägenhet, det inlägget hittar du HÄR!
Precis som alltid så hörs vi om några dagar igen med nya inredningstips och inredningsinspiration. Ha det fint,