11 fina barnfåtöljer – söta fåtöljer till barnrummet

Att inreda barnrummet med en fin fåtölj för barn gör rummet både stiligare och mer användbart. Det är viktigt för barn att inte använda sängen som möbel på dagtid och då är det viktigt att ha en annan plats att läsa läxor eller slappa på. Här visar vi 11 fina barnfåtöljer i olika storlekar, material och prisklasser som kommer ta barnrummet till en ny nivå!

Inlägget innehåller annonslänkar.

11 fina fåtöljer till barnrummet

Barnfåtölj Teddy mini

En liten söt teddyfåtölj för barn som är en minivariant på den populära fåtöljen Richmond. Teddy har blivit väldigt trendigt senaste åren och uppskattas lika mycket av barn som vuxna. Tyget är i 100% polyester och stommen är tillverkad av stabilt furuträ och playwood. 

Barnfåtölj med avtagbar klädsel

Denna stora, härliga och praktiska fåtöljen kommer definitivt bli en ny favorit i barnrummet! Tyget är i manchester och det finns möjlighet att ta av klädseln för att tvätta och göra rent. Fåtöljen har ett smart handtag på baksidan så det enkelt går att flytta fåtöljen dit man vill. 

Finns i flera olika färger.

Stilig fåtölj till barnrum

En stilig gul/beige barnfåtölj som kommer vara en lika skön fåtölj att mysa i som en fin inredningsdetalj i barnrummet. Mjukt tyg i linne, bomull och polyester och det finns liknande produkter i samma serie som det går att matcha fåtöljen med.

Mysig vit barnfåtölj

En minivariant på den populära fåtöljen ELLNE! Ellne är en skön fåtölj med mjuk sitts som är tillverkad med en perfekt sittvinkel för att man ska sitta så bekvämt som möjligt. En tidlös fåtölj till barn som passar utmärkt i alla olika typer av barnrum. 

Låg fåtölj BUBBA

Fåtöljen BUBBA är ingen uttalad fåtölj till barn men med dom låga benen och en liten sittyta är det en perfekt designfåtölj till barnrummet. Fåtöljen kommer definitivt bli en ny favorit både i flick- och pojkrummet.

Runt soffbord i ek

Soffbord skandinavisk design

Svart kvadratiskt soffbord

Runt soffbord i ek

Soffbord skandinavisk design

Svart kvadratiskt soffbord

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fina barnfåtöljer!

Gör en mysig läshörna med barnfåtöljen

Alla behöver vi någonstans att koppla av – vuxna som barn. Att använda sängen till att koppla av på mitt på dagen är inte att rekommendera, framför allt inte till barn, då sängen ska förknippas med nattsömn. Att använda sängen som en daglig möbel kan göra att barnet får svårare att sova på natten. 

För att komma bort från sängen dagtid är en fin fåtölj till barnrummet en bra lösning. Att ge barn en egen fåtölj som bara är han eller hennes kommer vara kul i sig bara det, och förhoppningsvis blir den lite extra användbar. En fin barnfåtölj i barnrummet gör att det blir lite mer “vuxet” och barnen kan precis som mamma och pappa sitta i fåtöljen och läsa en tidning eller bok. 

Ett tips är att avsätta ett hörn i barnrummet där du gör en mysig läshörna som barnet kan krypa upp i. Skaffa en fin barnlampa, en skön barnfåtölj, en stor kudde, filt och kanske en litet bord till saftglaset så är du hemma sen! Barnet kommer älska sin nya läshörna och det blir ett perfekt ställe att koppla av på och läsa en bok, lyssna på musik eller varför inte blanda nytta med nöje och plugga på glosorna inför engelskaprovet. 

En mysig läshörna i barnrummet ger alltså barnet inte bara avkopplande plats att vara på under dagarna utan kan även bidra med att barnet sover bättre om nätterna hur konstigt det än låter. Men som sagt, det är bra att komma bort från sängen och endast använda den för sömn, ingenting annat.

LÄS OCKSÅ: SÄNG MED FÖRVARING FÖR BARN OCH VUXNA

Låt barnet vara med och bestämma fåtölj

Barn älskar att få vara med och bestämma och framför allt om saker och inredning i deras egna rum. Det är ändå barnet som ska vara i barnrummet mest så det är ju fullt rimligt att dom får vara med och bestämma hur det ska se ut där. Låt därför barnen även vara med och bestämma fåtölj vad gäller färg, storlek, material och utseende. 

Barn har många gånger en förmåga att vara väldigt bestämda och vet precis hur dom vill ha det. Det spelar ingen roll om det gäller mat, leksaker eller möbler i barnrummet. Rätt som det är kan dom komma på att något inte passar just för stunden. Att involvera barnen i köp som exempelvis en barnfåtölj till barnrummet är bra, men som vuxen måste man ändå vara med att styra lite och komma med tips och förslag. Eftersom barn är barn har dom inte utvecklat något ordentligt konsekvenstänk ännu och det i kombination med impulsiva val kan valet av fåtölj (om barnet får bestämma helt själv) bli väldigt kortsiktigt. 

Så ett tips är att innan du berättar att ni ska köpa en ny fåtölj till barnrummet är att kolla ut några bra alternativ, prismässigt men också fåtöljer du tror barnet kommer trivas med i flera år framöver, och sedan visar några förslag. På så vis får barnet vara med och bestämma fåtölj samtidigt som du har koll på läget. Ju äldre barn, ju fler och större beslut kan dom så klart involveras i.

Fåtölj barn – Teddy en trendig favorit

Fåtöljer i teddy är en fåtölj som passar barn i alla åldrar. Teddyfåtöljen för barn har verkligen blivit populär på sista tiden, så även för vuxna. Mer om inredning i Teddy kan du läsa om här. Teddy är ett mysigt material som gör sig perfekt i barnrummet och passar snyggt in med övrig inredning. Teddy är tacksamt på det viset att det funkar oavsett övrig stil, den smälter antingen ihop fint eller blir en bra brytning mot andra inredningsstilar. 

Fina barnfåtöljer i teddy är ett trendigt val och något som kommer vara aktuellt väldigt länge. När ditt ena barn vuxit ur fåtöljen kanske det finns ett lillasyskon som är beredd att ta över och teddyfåtöljen kommer vara precis lika populär och uppskattad då. Det är en sak som är säker! 

Teddy är ett härligt material som inte bara finns till fåtöljer utan även i kuddar, soffor, pallar och kläder för att nämna några exempel. Komplettera teddyfåtöljen till barn med några stora sköna kuddar också för att göra barnrummet ännu mysigare. Mysigt är ett bra ord för att beskriva teddy och det är ju precis så vi vill att barnrummet ska vara.

Fåtölj barn – bra att tänka på

Är du på jakt efter en fåtölj till barn har du säkert redan en bild i huvudet om vilken typ av fåtölj du letar efter. Men oavsett vilken typ av fåtölj du är på jakt efter så finns det några bra saker att tänka på innan du gör ditt köp.

Material 

Materialet är A och O för att barnen ska trivas i fåtöljen. Satsa hellre på ett skönt och mysigt material än snyggt och stilrent. För att fåtöljen ska användas som det är tänkt och inte bara stå och ta en massa plats i barnrummet kommer materialet vara avgörande. Tänk också på att det är en fördel om fåtöljen är i ett material som enkelt går att göra rent, eller kanske till och med ta av och tvätta i tvättmaskin. 

Storlek

Att välja rätt storlek på fåtöljen är en annan viktig aspekt för att inte behöva förnya dig efter något år. Beroende på hur gammal barnet är så kan han eller hon växa ur fåtöljen väldigt snabbt om du skaffar en allt för liten storlek. Köp hellre en lite för stor fåtölj som även vuxna kan sitta bekvämt i. Förr eller senare kanske det slutar med att fåtöljen får byta rum och då är det bra om den går att använda på andra ställen också förutom barnrummet. 

Pris

Vad man är beredd att betala för en fåtölj till barn är så klart väldigt individuellt, men precis som med mycket annat får man ofta vad man betalar för. Det behöver så klart inte innebär att ju högre pris ju bättre kvalité. Men ofta är det faktiskt så det ser ut. Samtidigt kanske det inte behöver vara världens bästa kvalité på barnfåtöljen då barn är just barn och dom spiller, hoppar och kanske brottas i fåtöljen. Det är inte värt att lägga massor av pengar på en kvalitetsfåtölj till barn, det bryr dom sig sällan om iallafall.

Fina barnfåtöljer – sammanfattning

Vi har i det här inlägget samlat några favoriter vad gäller fina fåtöljer till barn som passar utmärkt i barnrummet både som en skön avkopplingsplats men även som en snygg inredningsdetalj i barnens rum. Teddyfåtöljen är väldigt populär och mycket är det på grund av materialet som barn tycker är mysigt. 

Att låta barnet vara med och bestämma fåtölj tror vi är nyckeln till framgång för att barnet ska använda fåtöljen och tycka att den verkligen tillför något till barnrummet. Har barnet själv fått vara med och bestämma blir fåtöljen att kännas mer som “min” och förhoppningsvis blir det en favoirtmöbel som kommer mycke till användning både för avkoppling och läxläsning. 

Vi har även gått igenom några bra saker att tänka på inför köp av en ny fin barnfåtölj och där vill vi framför allt lyfta materialet och tyget på fåtöljen. Är det lätt att göra rent? Går det ta bort och maskintvätta? Barn kan lätt spilla eller kladda med godis i fåtöljen, då är det väldigt skönt att ha en fåtölj som är bra för rengöring. 

Vi hoppas att du fått lite inspiration vad gäller fåtöljer till barnrummet. Som vi skrev i inledning är det inte bra för sömnen att använda sängen som en daglig möbel, därför är det bra med en annan möbel i barnrummet som barnet kan använda på dagtid.