Belysning hall 2024 – 38 fina lampor till hallen

Inlägget innehåller annonslänkar.

Hallen är det första rummet du kommer in till och därför också det som skapar första intrycket för hela hemmet. Hallinredningen är därför väldigt viktig att få på plats. En förutsättning för att en hall ska bli sådär mysig och inbjudande är att ha bra belysning. Helst lite dov, lagom ljus belysning. Idag visar vi mängder av belysning hall, oavsett om du har en liten eller stor hall. 

Belysning hall 2024 – Bordslampor perfekta för hallen

kaffemugg-mateus

Unik fjäderlampa

kaffemugg-mateus

Elegant svart bordslampa

kaffemugg-mateus

Bordslampa nickelfot

kaffemugg-mateus

Gedigen lampa natur

kaffemugg-mateus

Modern svamplampa

kaffemugg-mateus

Beige lampa keramik

kaffemugg-mateus

Helsvart stilren lampa

kaffemugg-mateus

Smakfull rundad lampa

Vägglampor för hallen

kaffemugg-mateus

Elegant vägglampa guld

kaffemugg-mateus

Lampa marmorkänsla

kaffemugg-mateus

Klassisk stilig lampa

kaffemugg-mateus

Retroinspirerad lampa

kaffemugg-mateus

Vägglampa vit älg

kaffemugg-mateus

Justerbar lång vägglampa

kaffemugg-mateus

Enkel diskret belysning

kaffemugg-mateus

Industriell vägglampa

Taklampor och golvlampor för hallen

kaffemugg-mateus

Mäktig unik golvlampa

kaffemugg-mateus

Ståtlig golvlampa Artwood

kaffemugg-mateus

Golvlampa tre ben

kaffemugg-mateus

Nätt enkel golvlampa

kaffemugg-mateus

Taklampa i rotting

kaffemugg-mateus

Tyglampa rymdskepp

kaffemugg-mateus

Takskena spotlights

kaffemugg-mateus

Flerarmad taklampa bollar

LÄS OCKSÅ: SNYGGA TAKLAMPOR TILL HALLEN

 

Rätt belysning för rätt hall

Det som är så roligt med just belysning för hall är att det är framför allt utseende och känsla som spelar stor roll. Faktum är ju att en hall helst inte ska vara tokljus, man vill ju inte ha en kall badrumskänsla i en hall. Vi tycker en hall ska kännas mysig, välkomnande och ombonad.

Hallen är det första rummet man kliver in i när man kommer hem till någon och därför också det som ger hela hemmets första intryck. Därför är hallen definitivt ett rum som förtjänar kärlek, omtanke och rätt inredning. Givetvis också det vi är här för att prata om idag, belysning för din hall.

Belysning till hallen och vilken hallbelysning som blir bäst för just din hall beror på flera saker. Självklart det uppenbara, hallens storlek. Men också inredningen i övrigt, hur mycket ljusinsläpp du har i hallen från fönster och vilken typ av belysning du behöver i hallen och vilken stil du eftersträvar.

Det är lätt att tänka att en hall måste kunna bli riktigt ljus och därför smäller man upp en kraftig taklampa med stark belysning. Det är inte alls fel eller konstigt. Det som är viktigt är dock att ha minst en (beroende på storlek på hallen) ytterligare belysning i hallen. Antingen en bordslampa, en vägglampa eller en golvlampa. För då kan du ha en taklampa som fyller den där ljusfunktionen du behöver just när du letar efter något, städar eller vill spegla dig. Men all övrig tid kan den lampan vara släckt och då behöver du belysning i hallen som är mer dekorativ och mysig.

Typ av belysning

När det gäller val av belysning till hall finns som sagt några saker att ha i åtankte. Vi har pratat om behovet av ljus och att använda belysningen för att ge extra fokus till saker. Vi har också nämnt att våga sig på flera ljuskällor än bara en.

När det nu kommer till typ av belysning finns vissa inredningstips och trix. Även om vi vill slå ett extra slag för just ditt tycke och smak helt enkelt. Inget inredningstips i världen duger om inte du som ska bo där är nöjd och tycker det känns rätt. Vi vill bara komma med tips och vägledning.

Så, om du står i valet och kvalet mellan golvlampa, vägglampa eller bordslampa när du ska välja belysning till hallen finns några saker att ha i åtanke. Först ut handlar det om storlek på hallen, precis som vi nämnde tidigare. Har du en stor hall är valmöjligheterna oändliga och du kan gå för vilken typ du vill.

Har du en stor hall med väldigt få möbler kan du med stor fördel välja en snygg stor golvlampa som får ta stort fokus i hallen. Det blir en stor del av hela inredningen och en riktigt snygg detalj att mötas av. Våga dig på en unik design som lämnar avtryck.

Har du till exempel ett väldigt ljust hem med ljusa väggar har vi idag tipsat om många snygga svarta golvlampor. Har du istället en liten hall vill man göra allt för att hallen inte ska kännas ännu mindre. Då är det viktigaste att inte täcka för mycket golvyta för då upplevs rummet mindre. Satsa därför i en liten hall på belysning till hallen som sitter på väggarna eller står på en eventuell byrå. Men just belysning till hallen i form av väggbelysning är toppen för små hallar. Det ger plats åt golvyta och du får ändå in den viktiga belysningen som nästan är ännu viktigare i en liten hall.

Belysning hall 2024 – Våra bästa tips

  • Kompensera en stark taklampa med mindre mysigare belysning
  • Utgå från hur mycket ljusinsläpp hallen har naturligt
  • Vägglampor är ett utmärkt val för den mindre hallen
  • Våga dig på en stor, iögonfallande golvlampa i den större hallen
  • Använd belysningen i hallen för att bryta den övriga inredningen
  • Hellre flera mindre ljuskällor än bara en stor
  • Använd belysningen för att sätta fokus på tavlor, speglar eller andra möbler

Just inredningen i hallen är som sagt väldigt viktig för första känslan när du eller någon annan kommer hem till dig. Ge därför hallen extra kärlek på inredningen. Belysning i hall är jätteviktigt och välj den med omsorg. Vi har som sagt försökt fånga in många olika stilar, smaker, storlekar och prisklasser på belysning till hallen idag. Därför hoppas vi verkligen att just du hittar något som faller dig i smaken.