Belysning hall 2022 – 38 fina lampor till hallen

Inlägget innehåller annonslänkar.

Hallen är det första rummet du kommer in till och därför också det som skapar första intrycket för hela hemmet. Hallinredningen är därför väldigt viktig att få på plats. En förutsättning för att en hall ska bli sådär mysig och inbjudande är att ha bra belysning. Helst lite dov, lagom ljus belysning. Idag visar vi mängder av belysning hall 2022, oavsett om du har en liten eller stor hall. 

Hej på er alla inredningsintresserade. Kul att ni är tillbaka här på Inredningsinspiration. Som vi nämnt tidigare i inläggen som dykt upp på senare tid så är inspirationen till inredning på topp! Det finns så mycket roligt att skriva om och gräva sig ned i och vi har mängder av roliga inredningsämnen att ta upp i bloggen framöver. Hoppas ni vill hänga med och få inredningsinspiration här med oss. För eventuellt nya läsare så kommer det här på Inredningsinspirationsbloggen nya inlägg med jämna mellanrum. Ibland flera i veckan och ibland ett i veckan. Vad gäller ämnen så blandar vi högt och lågt men givetvis handlar allting om inredning och att inspirera er. Inspirera till att få fint hemma och inspirera i stort som smått. Allt från mer specifika produkter som idag till mer generella trender som håller i sig. Det vi i alla fall ska dyka ner i idag är belysning hall. Alltså all typ av belysning för hall, både tips och inredningsidéer för hallen. Också specifika produkttips på belysningsdesign till hallen som vi bara älskar. Vi blev så inspirerade när vi letade belysning för hall så vi tipsar om rekordmycket produkter idag. Allt från vägglampor, taklampor, golvlampor, bordslampor och extra prisvärd belysning för hallen. Det känns viktigt att även ha med en kategori som fokuserar på prisvärd belysning till hallen för inredning ska vara roligt och passa alla.

Belysning hall 2022 – Bordslampor perfekta för hallen

Belysning hall 2022 – Vägglampor är perfekt belysning i en hall

Belysning hall 2022 – Taklampor i olika design och storlek

Belysning hall 2022 – Golvlampor blir också en snygg inredning

Belysning hall 2022 – Prisvärd hallbelysning för plånbokens skull

Du kanske också gillar..

 

Det som är så roligt med just belysning för hall är att det är framförallt utseende och känsla som spelar roll. Faktum är ju att en hall helst inte ska vara tokljus, man vill ju inte ha en kall badrumskänsla i en hall. Vi tycker en hall ska kännas mysig, välkomnande och ombonad. Det är det första rummet man kliver in i när man kommer hem till någon och därför också det som ger hela hemmets första intryck. Därför är hallen definitivt ett rum som förtjänar kärlek, omtanke och rätt inredning. Givetvis också det vi är här för att prata om idag, belysning för din hall. Belysning till hallen och vilken hallbelysning som blir bäst för just din hall beror på flera saker. Självklart det uppenbara, hallens storlek. Men också inredningen i övrigt, hur mycket ljusinsläpp du har i hallen från fönster och vilken typ av belysning du behöver i hallen och vilken stil du eftersträvar.
Det är lätt att tänka att en hall måste kunna bli riktigt ljus och därför smäller man upp en kraftig taklampa med stark belysning. Det är inte alls fel eller konstigt. Det som är viktigt är dock att ha minst en (beroende på storlek på hallen) ytterligare belysning i hallen. Antingen en bordslampa, en vägglampa eller en golvlampa. För då kan du ha en taklampa som fyller den där ljusfunktionen du behöver just när du letar efter något, städar eller vill spegla dig. Men all övrig tid kan den lampan vara släckt och då behöver du belysning i hallen som är mer dekorativ och mysig. Behöver du ingen starkt lysande taklampa så kan du givetvis endast ha en taklampa och så är den taklampan dekorativ, mysig och dov i sig själv. Med andra ord beror det helt på syftet och vad just du har för behov av belysning i din hall. Det för oss osökt in på nästa viktiga inredningstips när det gäller belysning i hall. Det är att inte ha för få ljuskällor.
Självklart behöver du inte gå lös totalt med olika belysning om du har en väldigt liten hall. Men generellt sett har vi en tendens att ha för få ljuskällor i våra hem. Det är superfint och mysigt att ha många, mindre ljuskällor. Det skapar harmoni och känns genomtänkt. Belysning i hallen är självklart inte ett undantag. Så att till exempel ha en vägglampa i anslutning till en spegel och i andra änden av hallen ha en golvlampa bredvid en golvväxt är superfint. Glöm inte att utnyttja belysningen i hallen för att sätta extra fokus på den inredning du tycker förtjänar det. Det kan vara en tavla, en spegel, en växt, en väggdekoration eller varför inte ett tidningsställ. Det skapar en genomtänkt känsla.

Typ av belysning

När det gäller val av belysning till hall finns som sagt några saker att ha i åtankte. Vi har pratat om behovet av ljus och att använda belysningen för att ge extra fokus till saker. Vi har också nämnt att våga sig på flera ljuskällor än bara en. När det nu kommer till typ av belysning finns vissa inredningstips och tricks. Även om vi vill slå ett extra slag för just ditt tycke och smak helt enkelt. Inget inredningstips i världen duger om inte du som ska bo där är nöjd och tycker det känns rätt. Vi vill bara komma med tips och vägledning. Så, om du står i valet och kvalet mellan golvlampa, vägglampa eller bordslampa när du ska välja belysning till hallen finns några saker att ha i åtanke. Först ut handlar det om storlek på hallen, precis som vi nämnde tidigare. Har du en stor hall är valmöjligheterna oändliga och du kan gå för vilken typ du vill.
Har du en stor hall med väldigt få möbler kan du med stor fördel välja en snygg stor golvlampa som får ta stort fokus i hallen. Det blir en stor del av hela inredningen och en riktigt snygg detalj att mötas av. Våga dig på en unik design som lämnar avtryck. Har du till exempel ett väldigt ljust hem med ljusa väggar har vi idag tipsat om många snygga svarta golvlampor. Har du istället en liten hall vill man göra allt för att hallen inte ska kännas ännu mindre. Då är det viktigaste att inte täcka för mycket golvyta för då upplevs rummet mindre. Satsa därför i en liten hall på belysning till hallen som sitter på väggarna eller står på en eventuell byrå. Men just belysning till hallen i form av väggbelysning är toppen för små hallar. Det ger plats åt golvyta och du får ändå in den viktiga belysningen som nästan är ännu viktigare i en liten hall.

Design och känsla

Belysning till hallen finns givetvis också i fler olika stilar. Antingen väljer du en väldigt nätt belysning som i sig inte är så mycket inredningsdetalj. Eller så väljer du en belysning till hallen som tar plats och blir en inredningsdetalj i sig. Har du en liten hall kan du absolut också välja en belysning som tar plats och sticker ut men då kan du med fördel hålla övriga inredningen lite avskalad. En liten hall blir lätt att kännas plottrig och stökig med tanke på alla skor och jackor som oftast hänger framme. För att alla ska hitta något som passar just sin egen hall har du försökt att visa på ett brett utbud av belysning till hall. Har du ett modernt minimalistiskt hem har vi hittat något för dig. Har du ett skandinaviskt hem i avskalad miljö har vi något för dig. Har du ett gulligt mer gammeldags hem har vi något för dig och sitter du inne på en riktig fjällstuga har vi till och med något för dig. Vi vill också slå ett slag för att med hjälp av belysning i hallen våga bryta den övriga inredningen. Att använda just belysning i hallen för det ändamålet är toppen. Till exempel att ställa in en maffig bordslampa i trä med rustik känsla i ett modernt hem blir magiskt fint och ger hallen personlighet.

Belysning hall 2022 – Våra bästa tips

  • Kompensera en stark taklampa med mindre mysigare belysning
  • Utgå från hur mycket ljusinsläpp hallen har naturligt
  • Vägglampor är ett utmärkt val för den mindre hallen
  • Våga dig på en stor, iögonfallande golvlampa i den större hallen
  • Använd belysningen i hallen för att bryta den övriga inredningen
  • Hellre flera mindre ljuskällor än bara en stor
  • Använd belysningen för att sätta fokus på tavlor, speglar eller andra möbler
Just inredningen i hallen är som sagt väldigt viktig för första känslan när du eller någon annan kommer hem till dig. Ge därför hallen extra kärlek på inredningen. Belysning i hall är jätteviktigt och välj den med omsorg. Vi har som sagt försökt fånga in många olika stilar, smaker, storlekar och prisklasser på belysning till hallen idag. Därför hoppas vi verkligen att just du hittar något som faller dig i smaken. Om inte annat att ni bara fått lite härlig inredningsinspiration såhär i början på oktober när hemmaperioden är som mest närvarande. Om ni har någon favorit bland ovan produkter vore det superkul om ni ville dela med er nere i kommentarsfältet. Eller om ni har några inredningstips, tips på inredningsämnen till bloggen eller bara någon annan fråga är ni varmt välkomna att slänga iväg ett mail till oss. Annars får ni har det superbra i höstrusket så länge så är vi tillbaka inom kort som alltid.   Ha en superfin kväll,