Bästa Blockljusstake 2023 – Snygga Ljusstakar För Blockljus!

Med sin lugnande flamma och långa brinntid ger oss blockljus precis det lugn vi så ofta behöver. Men det som verkligen förhöjer hemmet och kompletterar inredningen är blockljusstakar. Med allt från moderna och minimalistiska designer till klassiska och rustika stilar kan valet av blockljusstake göra hela skillnaden i ett rum.

Här har vi samlat massor av snygga blockljusstakar som garanterat kommer ta kvällsmyset till nästa nivå.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en blockljusstake?

En blockljusstake är en typ av ljusstake som är avsedd för att hålla blockljus. Blockljusstakar har vanligtvis en bred bas och en djup hållare för att stödja blockljusets tyngd och storlek.

Dessa ljusstakar kan vara tillverkade av en mängd olika material som glas, keramik, metall och trä, och de finns i en mängd olika stilar, från moderna och minimalistiska till mer traditionella eller rustika.

På grund av deras storlek och form ger blockljus ett större ljus och har ofta en längre brinntid än tunnare ljus vilket gör dem till ett populärt val för middagar, fester och andra händelser. Blockljusstakar är också ett vanligt inslag i heminredning eftersom de kan vara ett vackert sätt att ge en mysig känsla till ett rum.

8 snygga blockljusstakar

Bästa Blockljusstakarna –
Våra 4 favoriter!

Snygg Blockljusstake från Georg Jensen

blockljusstake-1

Ge din dukning den perfekta detaljen med Season blockljusstake från det prestigefyllda varumärket Georg Jensen. Denna eleganta ljusstake är ett mästerverk designat av den begåvade formgivaren Maria Berntsen och tillverkad i blankpolerat rostfritt stål.

Med plats för upp till fyra blockljus blir Season ljusstake ett lyxigt tillskott till ditt bord och skapar en stämningsfull atmosfär för dina middagar och speciella tillfällen. Dess blanka yta fångar ljuset på ett förtrollande sätt och sprider en varm glöd omkring sig.

2. Marriage Ljusstake För Blockljus

blockljusstake-3

Här har vi en perfekt förening av stil, minimalism och modern elegans med Marriage ljusstake för blockljus. Denna enastående ljusstake är mer än bara ett dekorativt tillskott till ditt hem – den blir själva hjärtat i din inredning, oavsett om den pryder ditt bord eller lyser upp ditt fönster.

Med sin stilrena design blir Marriage ljusstake ett imponerande blickfång som fångar ljusets sken på ett magiskt sätt. Dess noga utvalda material och precisionsskapade detaljer ger den en exklusiv känsla som kommer att förgylla varje rum och stund.

3. Klassisk Ljusstake För 4 Blockljus

blockljusstake-5

Ge ditt hem en touch av naturlig skönhet med denna unika ljusstake i form av en lövkrans. Inspirerad av naturens elegans har ljusstaken fyra stilfulla platser för blockljus vilket skapar en förtrollande atmosfär i rummet.

Varje detalj är noga utformad för att återspegla den organiska skönheten hos en lövkrans. Dess eleganta och vackra form ger den en tidlös karaktär som blir en dekorativ detalj på vilket bord eller hylla som helst.

4. Hög Blockljusstake i Vitt

blockljusstake-8

En lite högre blockljusstake som när du sätter ett blockljus i staken och tänder ljuset kommer förtrolla atmosfären och sprida sig i hela rummet och skapa en härlig känsla av lugn och harmoni.

Denna blockljusstake är inte bara ett snyggt tillskott till din inredning, den blir också ett konstverk i sig själv med sin eleganta design och stilrena form. Dess höjd ger den en imponerande närvaro och gör den till en iögonfallande detalj i vilket rum som helst.

Olika typer av blockljusstakar

Som de flesta andra ljusstakar kan blockljusstakar komma i olika former och storlekar beroende på vart de är tänkta att användas. Här är lite mer information om de vanligaste alternativen.

Höga blockljusstakar

Dessa är oftast ganska smala och eleganta, avsedda att hålla större blockljus. De kan användas för att skapa ett blickfång på ett matbord eller en kaminhylla och de kan också ge en känsla av höjd till ditt rum. Höga blockljusstakar ger ett maffigt intryck som verkligen drar blickarna åt sig.

Låga blockljusstakar

Dessa är vanligtvis bredare och kortare än de höga ljusstakarna. De är perfekta för att skapa ett mysigt och välkomnande intryck, särskilt om du placerar dem på ett matbord eller på tv-bänken.

Blockljusstakar för golv

Dessa är vanligtvis mycket stora och robusta, och de är designade för att användas på golvet snarare än på en bordsyta. De kan användas för att skapa en mysig atmosfär i ett hörn av rummet eller för att ge extra ljus i ett mörkt utrymme. Dessutom kan de användas utomhus för att skapa ett stämningsfullt ljus på terrasser och i trädgårdar.

 

LÄS OCKSÅ: SNYGGA LJUSSTAKAR I MÄSSING

Ljusstakar med blockljus – Så inreder du bäst

Att inreda med ljusstakar och blockljus kan skapa en lugn, avslappnad atmosfär i hemmet. Vi älskar verkligen att inreda med denna typ av ljusstake då den inte alls är lika vanlig som exempelvis ljusstakar för klassiska stearinljus eller värmeljuslyktor.

Här är några tips om hur du kan inreda på bästa sätt med ljusstakar för blockljus.

Skapa en fokuspunkt: Stora blockljusstakar, särskilt de avsedda för golvet, kan skapa en vacker fokuspunkt i rummet. Ställ dem vid en öppen spis, i ett hörn, eller vid ingången till ett rum för att fånga uppmärksamheten.

Använda dem i grupper: Använd ljusstakar av olika höjder och former för att skapa intressanta arrangemang. Placera tre eller fler ljusstakar av olika storlekar tillsammans på ett bord eller en hylla för att skapa djup och visuellt intresse.

Inkludera dem i en dukning: Låga blockljusstakar är perfekta för att lägga till en mysig stämning vid middagsbordet. Ställ dem längs mitten av bordet, men se till att de inte blockerar utsikten mellan gästerna.

Lägg till doft: Blockljus finns i olika dofter och du kan använda dem för att skapa en välkomnande atmosfär i ditt hem. Var försiktig så att doften inte blir för stark bara och välj dofter som kompletterar varandra om du använder flera olika doftljus.

Belys utomhusutrymmen: Golvblockljusstakar kan också användas utomhus för att skapa en mysig atmosfär på terrasser och i trädgårdar. De kan placeras vid ingången eller i hörn för att ge mjukt ljus under kvällsfester eller middagar utomhus.

Säsongens färger och stilar: Du kan ändra dina blockljus och ljusstakar med årstiderna. Använd ljusa färger på våren, varma toner på sommaren, rika färger på hösten och glittrande ljus på vintern för att hålla ditt hem uppdaterat och i säsong.

Oavsett hur du väljer att inreda med dina blockljusstakar så se till att du alltid hanterar tända ljus säkert. Lämna aldrig tända ljus utan uppsikt och se till att de är utom räckhåll för barn och husdjur.

 

LÄS OCKSÅ: ADVENTSLJUSSTAKE BLOCKLJUS – 4 SNYGGA VAL!

blockljusstake-bilden

Några avslutande ord

Att inreda med blockljus och ljusstakar kan verkligen förhöja känslan i ditt hem och skapa en mysig, hembonad känsla. Genom att placera ljusstakar som fokuspunkter, arrangera dem i grupper, använda dem i dukningen, lägga till doftande blockljus, belysa utomhusutrymmen och följa säsongstrender så kan du effektivt använda dessa element för att förbättra din inredningsstil.

Dock är det alltid viktigt att komma ihåg säkerheten när man använder tända ljus. Lämna aldrig tända ljus utan uppsikt och se till att de är utom räckhåll för barn och husdjur. Genom att följa dessa riktlinjer kan du njuta av lugnet som blockljus och ljusstakar tillför ditt hem på ett säkert sätt.

Vi hoppas att du fått några bra tips gällande blockljusstakar och att du hittar något som passar hemma hos dig!