Bordslampa design – 30 bordslampor i lyxig design

Är du på jakt efter en snyggt designad bordslampa har du hittat rätt! Vi har samlat 30 fina bordslampor design som passar alla olika typer av rum och hem. Bordslampor i unik design som direkt kommer dra blickarna åt sig och bli rummets nya stjärna. 

Vad är en bordslampa design?

En designad bordslampa är en lampa med lite extra finess och genomtänkta detaljer. En bordslampa design sticker ut från övrigt sortiment genom sina former, detaljer, material och utstrålning i sin helhet. Det är en bordslampa som ofta andas lyx och exklusivitet genom sin unika design och här ser man att varenda del av lampan är genomtänkt. 

Många av dom designade bordslamporna kommer från kända tillverkare och varumärken som Iittala, By Rydéns, Georg Jensen eller Gubi men det finns även en hel del mindre kända varumärken och designers som tillverkar väldigt udda och fina bordslampor. På Nordic Nest kan du enkelt sortera bordslamporna utifrån designer, vi rekommenderar att du spanar in deras sortiment för mer inspiration. 

En lyxig bordslampa i exklusiv design är en investering för livet och en lampa som alltid kommer ligga dig varmt om hjärtat. De designade bordslamporna, oavsett om det är en bordslampa eller någon annan typ av lampa, är ofta betydligt dyrare än andra lampor vilket gör att köpet brukar vara ordentligt genomtänkt och att det är en bordslampa man verkligen vill ha. Det är inte varje dag man unnar sig inredningsdesign utan den typ av inredning brukar vara väldigt speciella när man väl gör det. 

30 fina bordslampor i snygg design

Inlägget innehåller annonslänkar.

Aplampa design

Sfärisk bordslampa design

Bordslampa Strapatz järn

Bordslampa Georg Jensen

Vit designlampa

Elegant vit bordslampa

Bordslampa design grön

Designlampa med USB

Lampa grön marmor

Bordslampa Iittala

Röd bordslampa design

Lampa Gubi

Lekfull lampa design

Bordslampa Båge vit

Bordslampa korall vit

Helsvart designlampa

Bordslampa design svart

Modern bordslampa svart

Lampa unik design

Bordslampa design svart

Bordslampa Borneo

Trendig designlampa

Industriell designlampa

Bordslampa Earth

Svävande lampa

Bordslampa med läderfot

Lampa vintage mässing

Lyxig bordslampa design

Bordslampa Winston

Elegant lampa modern design

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler bordslampor i snygg design!

Olika typer av designklassiker

När man pratar om design över lag kan det vara lätt att tänka nutid. Att designprylar ska vara något modern och trendigt. Så behöver det inte alls vara. Det finns mängder av olika typer av designklassiker bordslampor som dels är moderna och mer nutid, men även bordslampor i exempelvis retrostil där det finns fullt av designklassiker att ta del av. 

Det finns så klart inte heller någon uttalad storlek, form, färg eller material vad gäller bordslampor design därav gör det att utbudet är väldigt stort och varierat. Fina designlampor finns i form av olika djur, växter och andra motiv så för dig som vill ha något lite mer påhittigt än bara en klassisk lampa så finns det också. Det finns något för alla helt enkelt. 

Bordslampor är bra på det viset att det går att ha fler än en stycken i varje rum utan att det känns fel vilket gör att man kan utöka och variera sitt utbud hemma väldigt mycket. Tar vi exempelvis taklampan ska det till ett väldigt stort rum för att få plats med fler än en lampa. Bordslampan ger oss helt andra möjligheter att testa nya och olika varianter, storlekar och designer. 

LÄS ÄVEN: SNYGGA UPPLADDNINGSBARA LAMPOR

Bordslampa design vit

Bordslampor i vit design är ett populärt val för många förmodligen på grund av sin vita stilrena färg som passar in i det flesta hem och inredningskonstilationer. Den vita designade bordslampan är en tidlös lampa som alltid är trendig och modern och passar hemmets alla rum. 

Vissa typer av bordslampor tycker vi man direkt ser på i vilket typ av rum dom hör hemma i. Vissa passar bättre i sovrummet, andra i kök osv. Det kan så klart vara beroende på storlek och design, men framför allt på detaljer och färg. Den vita bordslampan är dock alltid svår att sätta fingret på vart den passar bäst. Vit är ju en vanlig färg som finns i nästan alla rum, därför känns aldrig den vit designade bordslampan malplacerad oavsett vart man ställer den. 

Har du svårt att välja färg på bordslampan är vit alltid ett säkert kort att gå på. Som vi tidigare varit inne på är en vit bordslampa design en lampa som aldrig kommer kännas omodern eller få svårt att smälta in i hemmet på ett snyggt sätt, oavsett om du flyttar till något annat hus eller lägenhet. En vit bordslampa gör sig precis lika bra i vardagsrummet, sovrummet, hallen eller köket så skulle du vilja möbler om så kommer det garanterat finnas en ny plats för lampan även om det inte var tanken från början.

LÄS OCKSÅ: SVAMPLAMPA – 8 TRENDIGA BORDSLAMPOR

Bordslampa design svart

Precis som vita bordslampor är svarta bordslampor också en bra grund att luta sig mot när man kanske inte riktigt vet vad det är man vill ha eller letar efter. Svart är också en färg som gör sig rättvisa i hemmets alla rum och passar fint ihop med övrigt inredning näsan oavsett vad det är för något. 

Den svart designade bordslampan ger ofta ett intryck av lyx och exklusivitet, framför allt om den har några snyggt designade detaljer som gör att lampan verkligen sticker ut från mängden. Fördelen med just svart är att det matchar väldigt bra med precis alla andra färger vilket gör att tillverkarna verkligen kan få till den där sista detaljen som gör att bordslampan i svart design blir något alldeles extra. 

Vi gillar verkligen den svarta bordslampan! Det är en lampa som sticker ut och alltid drar uppmärksamhet till sig. Konstigt nog är det inte speciellt vanligt att ha svarta lampor i hemmet. Det är lätt att tro eftersom svart är en så pass vanlig färg inom inredning att det skulle vara att följa strömmen och välja en färg som alla andra har. Tvärtom så är den svarta bordslampan relativt ovanlig så väljer du en svart bordslampa är du mer unik än du kanske tror.

LÄS OCKSÅ: 12 SNYGGA LAMPOR MED APOR

Bordslampa design grön

Förutom vit och svart vill vi även nämna en färg till vad gäller bordslampor – grön. Den gröna bordslampan är precis som dom två tidigare en favoritfärg på bordslampan som är väldigt snyggt. Den gröna färgen passar lika bra på en modern modell och design som en bordslampa i retrostil. 

Den gröna färgen är väldigt inbjudande och en skön färgklick att placera på sidobordet eller i fönstret. Grönt ger oss en naturnära känsla som matchar växter och andra jordnära färger väldigt bra. 

Vi skulle absolut inte vilja kalla det en chansning, men om vita och svarta bordslampor är mer “säkra kort” att gå på så är den gröna bordslampan lite mer vågad. Men bara lite. Den gröna bordslampan passar fint i alla olika typer av hem och inredningsstilar. Oavsett om du gillar lantlig, rustik, bohemisk eller någon helt annan inredningsstil så kommer en grön bordslampa absolut ge dig ett lyft i hemmet.

Bra att tänka på

Här är tre saker vi tycker det är värt att tänka lite extra på när du ärpå jakt efter en ny bordslampa.

Storlek 

Bordslampans storlek, precis som färg och modell som vi kommer till här nedan, är alltid bra att tänka på inför ett nytt köp. Se till så lampan verkligen får plats där den är tänkt och att den inte blir för stor för bordet eller fönsterbrädan. Det är lätt hänt att man mäter foten och tycker att den är lagon stor, sedan tillkommer en dubbelt så stor lampskärm som gör att man iallafall inte kan ha lampan där det är tänkt. Var noga med att mäta och måtta innan du gör ditt inköp.

Färg och modell 

Att tänka på färg och modell kanske låter självklart men det finns faktiskt ett stort värde i att ägna en extra tanke åt just det. Som vi har skrivit här ovanför så är bordslampan en praktisk lampa som är enkel att flytta på när man vill förnya något rum eller kanske bara ett hörn. Det är inte bara en lampa utan även en inredningsdetalj. Fundera på hur lampan skulle vara på andra ställen i hemmet, passar den lika bra i köket som i vardagsrummet? Om inte, är det kanske värt att hitta en annan variant som gör att du får ett större användsområde för lampan? 

Funktioner

Hur mycket funktioner kan det finnas på en lampa kanske du tänker? Och ja, dem allra flesta lamporna har det som du förväntar dig. En av/på–knapp till belysningen. Thats it. Men nuförtiden finns det massor av bordslampor med användbara funktioner som kanske kan underlätta vardagen lite. Det finns bordslampor med USB-uttag och/eller dimmer för att nämna två exempel. Funktionerna är så klart en bonus, men det kan vara värt att slå två flugor i en smäll och få en snygg designlampa samtidigt som du kan ladda mobiltelefonen med den.