30 fina bordslampor i mässing – guldfärgade bordslampor i lyxig design

Är du på jakt efter en fin bordslampa i mässing har du hittat rätt! Vi har hittat 30 fina bordslampor i mässing som passar lika bra i vardagsrummet eller sovrummet som på skrivbordet i hemmakontoret. En bordslampa är användbar på många olika sätt och förutom att ge belysning är det även en fin inredningsdetalj som alltid drar blickarna till sig. 

Varför en bordslampa mässing?

En bordslampa i mässing är en liten stilig lampa som är precis lika bra som belysning som en vacker inredningsdetalj. Bordslampan är utmärkt att ha på skrivbordet, i hallen, köksbordet eller på sidobordet i vardagsrummet. Ja, i princip vart som helst i hemmet går det med fördel att placera bordslampan i mässing. 

Bordslampan är en typ av lampa som är väldigt smidigt att flytta runt på, till skillnad mot många andra lampor vi har i hemmet som har sin speciella plats. Dels är den lätt att koppla in och ut sen tar den ofta väldigt lite plats så den får plats nästan vart som helst. 

Alla borde ha en bordslampa mässing tycker vi! Bordslampan har många bra användningsområden, bland annat för läsning eller till andra sysslor där det behövs extra belysning, men det är också en fin inredningsdetalj som kan ge lite mysbelysning under mörka höstkvällar. Mässing är ett material som passar bra in i alla inredningsstilar och tillför lite lyx i vardagen. En bordslampa mässing är därför det bästa av två världar och ett bra val för dig som är på jakt efter en riktigt fin bordslampa.

30 fina bordslampor i mässing

Inlägget innehåller annonslänkar.

Bordslampa apa

Bordslampan Prakt

Bordslampa modern design

Klassisk bordslampa i mässing

Bordslampa från Tom Dixon

Bordslampa mässing-svart

Rustik bordslampa mässing

Modern lampa mässing

Bordslampa Twice

Lampa med vågiga former

Stilren bordslampa mässing

Lampa från Golden Lighting

Bordslampa antik mässing

Modern lampa svart-mässing

Lampa antik mässing

Rökfärgad bordslampa mässing

Bordslampa Costa Rica

Uva mässing

Bordslampa mässing retro

Lampa flamingo

Bordslampa retrostil

Lyxig bordslampa design

Bordslampa Winston

Elegant lampa modern design

Bordslampa Atlas

Lampfot i marmor

Bordslampa med glasskärm

Modern bordslampa Sarasota

Bordslampa mässing-svart

Bordslampa dansk design

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler bordslampor i mässing!

Bordslampa mässing – Ge hemmet en lyxigare känsla

Vi mår alla bra av lite extra vardagslyx, det är en härlig känsla som ger massor av positiv energi! Att sätta lite guldkant på vardagen med fina inredningsprylar  i hemmet är ett bra sätt för att varje dag starta och avsluta dagen på ett harmoniskt och tillfredsställande sätt. En bordslampa i mässing är sådan typ av inredning som bidrar på precis det viset. Den guldiga färgen som mässing ger ifrån sig förknippas starkt med lyx och kvalité. 

Att få sitt hem att kännas lite “lyxigare” är ett begrepp som lätt kan missuppfattas. Det handlar inte om att få hemmet att kännas dyrt utan snarare ombonat och omhändertagande. Det är lyxigt om något. Att hitta den där inredningen i form av möbler, textilier, tavlor och dekorationer som gör hemmet till en bättre plats och ett lugnt, avkopplande hem att bo i. Det är ett lyx! 

Bordslampan i mässing kan absolut vara med och bidra till den där lyxiga känslan vi pratade om här ovanför och det är en enkel lampa som kan användas lite överallt i hemmet på ett eller annat sätt. Om inte annat kan det den bara stå och se fin ut, det är en bra egenskap i sig. För det är precis vad bordslampan många gånger gör oavsett om den är i mässing eller inte. Det är oftast en lampa som bidrar med lite svagare belysning i någon del i rummet och skapar harmoni snarare än att belysningen faktiskt används.

En lampa för alla rum

Många av lamporna vi har i hemmet har sin bestämda plats och är inköpta för ett speciellt rum, så behöver det inte vara med bordslampan. Bordslampan är en flexibel lampa som är enkel att flytta på och tar inte särskilt mycket plats. Just därför är detta en lampa för alla rum och som kan utnyttjas i hela hemmet. 

Hallen 

I hallen gör sig en snygg designad bordslampa i mässing sig väldigt bra eftersom det ger ett varmt och välkomnande intryck. Ställ lampan på hallbordet och bemöt gästerna med den där härliga dekorationsbelysningen som bordslampan kan ge istället för en stark taklampa som lyser alldeles för starkt. Det är självklart bra att ha en taklampa i hallen när man vill ha det ljuset men särskilt välkommnade är det inte. Där gör bordslampan ett betydligt bättre jobb. 

Köket 

Köket är ett av dom rum vi spenderar mestadels av tiden i hemmet i och självklart finns det en plats för bordslampan i mässing här också. På köksbordet, köksön, i fönstret eller på något stiligt sidobord gör bordslampan knappast bort sig. Det är ofta i köket vi hamnar när vi pysslar med något som behöver lite extra koncentration och belysning – där fyller bordslampan verkligen en funktion som är mer än bara vacker dekraionsbelysning. 

Sovrummet 

Visst finns det små nätta bordslampor som passar bra som sänglampor men vi skulle ändå rekommendera att skaffa en ordentlig sänglampa till sovrummet och placera bordslampan på en byrå eller fönstret istället. Sovrummet är en plats där vi verkligen vill komma åt den här mysiga belysningen som inte lyser rakt i ansiktet på oss och där är en bords- eller fönsterlampa ett lysande komplement till övrig belysning. 

Vardagsrummet 

I vardagsrummet har vi ofta gott om plats för att kunna placera en snygg dekorativ bordslampa. Det brukar finnas plats på vardagsrumsbordet, i fönstret, på sidobordet eller på tv-bänken för att ge några exempel och kanske är det ändå i vardagsrummet som en bordslampa i mässing gör sig allra bäst. Det här rummet vi gärna tar hand om lite extra eftersom mycket tid spenderas här på vardagskvällarna men även tillsammans med vänner och familj vid fest och högtider. 

Övriga rum

En bordslampa är verkligen en lampa för alla rum och det finns så klart betydligt fler rum och platser i hemmet där en bordslampa i mässing passar bra in. Har du större badrum med avlastningsytor så passar den bra in där, det finns praktiska och portabla bordslampor som är ett bra alternativ till badrum eftersom du slipper sladden. Gästrummet och hemmakontoret är två andra rum som kan vara i behov av en bordslampa. I gästrummet som en inbjudande belysning för stämningen och vid hemmakontoret som en funktionell lampa vid skrivbordet. 

Som vi tidigare varit inne på är det en lampa som är väldigt enkel att flytta på vid behov, man behöver sällan en lampa för varje rum. Testa dig fram och se vart lampan faktiskt passar bäst ochvart den gör mest nytta. Skulle du behöva flytta lampan är det fixat på några sekunder.

Bordslampa mässing retro – En tidlös lampa med retrokänsla

Bordslampor i mässing med retrostil, finns det verkligen? Klart det gör! Ta in 50-talet i hemmet med hjälp av en retrodesignad bordslampa i mässing och sätt lite extra nostalgi på hemmet. För dig som inte vill spola tillbaka tiden riktigt så långt finns det varianter i “modern retro” också.

Vad är modern retro kanske du tänker? Modern retro är egentligen att man sätter en modern touch på den klassiska retrostilen från 50-, 60-, och 70-talet. Här blandas gammalt med nytt, även om grunden i stilen är klassisk retro som vi känner den bäst. Men med en liten detalj eller ett utseende som andas nutid blir produkten kännas väldigt aktuell men ändå behålla sin ursprungliga stil. Modern retro blir allt vanligare och det är stil som vi tror kommer synas mer och mer i inredningsbutikerna framöver. 

Det finns bordslampor i mässing i både retro- och modern retrostil så här kan du välja vilken typ av stil som faller dig bäst i smaken. Om du vill bevara det gamla och nostalgiska eller blanda upp det med lite nutid, det väljer du helt själv. Leta runt lite bland inredningsbutikerna online så kommer du garanterat hitta något som faller dig väl i smaken. 

Vita och svart bordslampor mässing – trendiga favoriter

Från bordslampor i retrostil till mer moderna mässingslampor med vita och svarta delar. Den moderna och trendiga bordslampan är inte riktigt lika guldfärgad utan har många gånger endast en mässingsfot och någon enstaka detalj i mässing, resten är i trendig svart eller vit färg. 

På senare år har det blivit väldigt trendigt att endast ha vackra detaljer i mässing medan majoriteten av bordslampan har någon annan färg. Den guldfärgade mässingen är väldigt tacksam att blanda tillsammans med andra färger då det matchar mer eller mindre alla andra färger bra. 

En bordslampa med mässingsfot tillsammans med en svart eller vit lampskärm är en väldigt trendig design på bordslampor just nu. Det stilrena svarta och vita tillsammans med guldfärgad mässing blir en väldigt trevlig kombination som funkar i dom allra flesta hem. Vill du ha en modern och trendig bordslampa så är detta alternativ en bra variant.  

LÄS OCKSÅ: 12 GULLIGA APLAMPOR

Polera mässingslampan emellanåt

För att hålla mässingslampan i så fint skick som möjligt behöver den göras rent och poleras emellanåt. Mässing kan lätt bli fläckigt och det ser inte särskilt trevligt ut. Använd en rengöringsduk och gnugga lampan med lite varmt tvålvatten (är lampan lackad ska dock inte tvålvatten användas). 

Det finns rengöringsmedel, exempelvis billiga allputsmedel, som fungerar bra att göra rent mässing med. Även lackerad mässing. 

Se till att putsa lampan lite då och då, lampan kommer blänka och få en bättre hållbarhet om du rengör den regelbundet. Försök få in en rutin att polera mässingslamporna någon gång i månaden iallafall. Det viktigaste är att det inte samlas för mycket damm och smuts på mässingsytan. 

 

Vi hoppas du fått lite inspiration vad gäller bordslampa mässing här och du kommer garanterat hitta något fint alternativ som passar bra i just ditt hem. Utbudet är stort, återförsäljarna är många och priset är oftast väldigt överkommet.