Bästa Brödrosten 2023: 4 Snygga Brödrostar (Bäst i Test)

Är du på jakt efter en snygg och bra brödrost har du kommit rätt! Här väger vi nämligen inte bara in funktionen utan designen tycker vi är minst lika viktig. Brödrosten är en riktig klassiker på frukostbordet som uppskattas av både vuxna och barn. Vilken brödrost frå bäst i test, vilken är den snyggaste brödrosten och vad är bra att tänka på? 

Inlägget innehåller annonslänkar.

Därför är brödrosten ett måste!

En bra och fin brödrost är något som bör finnas i alla hushåll. Att rosta bröd till frukost eller mellanmål är något som både barn och vuxna uppskattar! Det är ett snabbt och enkelt sätt för att få i sig lite mat – sen är det ju otroligt gott också! Lite smör, en ostskiva och marmelad så har man fixat världens godaste mellanmål. Inte det nyttigaste mellanmålet kanske, men helt klart det godaste! 

Rosta bröd är för många helglyx. Man får ta lite extra sovmorgon och äta en riktigt lång och god frukost. Då är det inte allt för sällan som brödrosten åker fram. Brödrosten tillför verkligen något för att göra att frukosten känns bättre och lyxigare, precis det som hör helgen till. 

Brödrosten tycker vi är kökselektronik som bör finnas i alla hem. Även om den inte används varje dag så finns den där när man vill lyxa till det lite extra.

Bästa brödrostar – Sammanfattning

 

4 Snygga brödrostar

Snygga brödrostar bäst i test – Våra 4 favoriter!

1. Brödrosten från Smeg ger vi bäst i test!

Hur snygg är inte denna superläckra brödrost från Italienska tillverkaren Smeg? Det här är en prisvärd brödrost som både är funktionell och har en väldigt vacker utsida. Det blir med andra ord en riktigt fin detalj i köket! Svårt att tro om kökselektronik, men så är det faktiskt i det här fallet. Brödrosten kan mer än gärna stå framme på köksbänken.

Brödrosten från Smeg finns i mängd olika färger. Här kan du rosta två brödskivor åt gången och välja på sex olika rostningsgrad. Det medföljer en praktisk smulsamlare och det finns även upptiningsfunktion, bagelfunktion, stoppknapp och sladdvinda. Allt som behövs för att vara den bästa brödrosten på marknaden med andra ord.

Med fler än 100 betyg och recensioner vid Cervera och Bagaren och Kocken så har Smeg:s brödrost fortfarande 5 av 5 i betyg. Snacka om nöjda köpare!

2. Lyxig brödrost från KitchenAid

I vårt tycke den snyggaste brödrosten vi visar upp här och det kommer bli en riktigt trevlig detalj på frukostbordet. Brödrosten från KitchenAid är fin kökselektronik på riktigt! Med sin stilrena och läckra design passar den lika bra i alla hem.

Funktionsmässigt då? Jodå, det går ingen nöd där heller. Här finns det möjlighet för två brödskivor samtidigt, sju olika gradinställningar samt nedräkningstimer. Det finns funktioner för att göra sandwich eller bagels och med de smarta värmesensorerna blir det en jämn och fin rostning varje gång.

Med nästan 60 betyg och recensioner vid de återförsäljare vi kollat på så har brödrosten 4.9 av 5 i betyg vilket indikerar på kvalité och många nöjda köpare.

3. Klassisk brödrost med snygga detaljer

Här har vi en prisbelönt brödrost från danska Stelton som alltid leverar köksprodukter av högsta kvalité. Med sina raka linjer och vackra detaljer är det här en brödrost för alla hem och frukostbord. Den enkla men ändå lyxiga designen är unik i sitt slag när det kommer till brödrostar. 

Med den smarta upptingsfunktionen kan du rosta bröd direkt från frysen. Det finns plats för två brödskivor samtidigt, stoppfunktion, smulfack, automatisk avstängning och sju olika gradinställningar. 

Det finns några få betyg att ta del av och alla är av högsta siffra, 5 av 5! Det är med andra ord en omtyckt brödrost som håller vad den lovar.

4. Snygg vit brödrost i retro stil

Denna vita brödrost är tillverkad just för att inte gömmas undan i skåpet. Luca Trazzi är mannen bakom brödrosten som vill inspirera med sin läckra design till att ha sin kökselektronik framme även när de inte används. Vi tycker Luca har lyckats bra med det här!

Brödrosten har smarta LED-lampor på framsidan som fungerar som en timer så du ser hur länge brödet kommer rostas. Med plats för två brödskivor och hela nio funktioner kan du få brödet precis som du vill. Sladdupprullare är en fiffig finess tillsammans med alla andra grundfunktioner som en brödrost behöver. 

Även här finns det inte så mycket betyg att ta del av men de få som finns är av högsta betyg, 5 av 5!

 

Utsidan räknas – Finare kök med snygg brödrost!

Tycker du precis som vi att det är viktigt med en fin och genomtänkt kökselektronik? Det är så himla mycket trevligare att ta fram brödrosten, äggkokaren eller perkulatorn om den är fin och matchar kökets övriga inredning. Sen gäller det ju så klart att den uppfyller alla krav och har en bra funktionalitet också. Men nuförtiden finns det ett stort utbud av fin kökselektronik inom de flesta kategorier så det går att hitta både och. 

Den bästa brödrosten behöver inte vara den snyggaste brödrosten, men kan man hitta en fin brödrost som uppfyller de krav man brukar det vara tillräckligt. En brödrost är inte speciellt avancerad så här kan man helt klart lägga stor vikt på design. 

En snygg brödrost kan man låta stå framme på köksbänken utan att behöva skämmas. Det är skönt att inte behöva gömma undan den så fort den inte används utan att man istället kan låta den stå på köksbänken och bli en naturlig del av inredningen i köket. Det finns exempelvis brödrostar i retrostil och modern stil vilket naturligtvis passar utmärkta i kök med liknande inredningsstil. 

Det är också roligare att använda fin kökselektronik! Tro det eller ej, men frukosten kommer bli betydligt trevligare om du ställer fram en fin brödrost på frukostbordet istället för en gammal tråkig och enkel modell som inte är speciellt inbjudande alls.

2 skivor, 4 skivor eller 6 skivor – Vad är bäst?

Storleken på brödrosten är en viktig faktor och det första man bör fundera på är hur många skivor man vill att brödrosten ska kunna rosta samtidigt. 2 skivor, 4 skivor eller 6 skivor är de vanligaste alternativen men det finns brödrostar som kan rosta fler brödskivor än så på en och samma gång. Här fokuserar vi dock på 2-, 4- eller 6 skivor. 

Brödrost 2 skivor 

Brödrostar som kan rosta 2 skivor åt gången är framför allt något som passar ensamhushållet eller det lilla köket. Bor du ensam eller har ett litet kök med begränsat förvaringsutrymme så är brödrosten för 2 skivor ett bra alternativ för dig. Det man dock ska tänka på är att om man är fler än 2 personer i hushållet kommer rostningen ta lång tid om alla vill ha minst 2 brödskivor var. När det gäller förvaringen av brödrosten så är det här den minsta modellen och således den brödrost som tar minst plats i skåpet också. 

Brödrost 4 skivor 

Den absolut vanligaste storleken på brödrostar är den brödrosten som kan rosta 4 skivor samtidigt. Det är en lagom mellanstorlek som passar den klassiska barnfamiljen. Att kunna rosta 4 skivor åt gången gör att två, tre eller fyra personer samtidigt kan få sina mackor vilket självklart är ett plus och en förutsättning för att kunna äta sina nyrostade mackor tillsammans. Brödrostar för 4 skivor är relativt enkla att förvara och tar inte supermycket plats i köksskåpet. 

Brödrost 6 skivor 

En större variant på brödrost är brödrosten som kan rosta 6 skivor åt gången. Det här är en brödrost för den stora familjen där många personer ska äta frukost samtidigt. 6 brödskivor åt gången är mycket och det krävs en stor brödrost för att klara av det. Med andra ord behöver man också ha mycket plats i köksskåpet för att kunna förvara brödrosten om man inte låter den stå framme på köksbänken.

brödrost-bild

Hitta bästa brödrosten för dig

För att hitta den bästa brödrosten för dig och ditt hushåll så är det några saker som är bra att tänka på för att köpet ska bli så bra och lyckat som möjligt. Funktioner, design och storlek är framför allt tre aspekter som måste finnas med i beräkningen, men också betyg och recensioner för tidigare köpare för att kunna bilda sig en bra uppfattning om brödrostens styrkor och svagheter. 

Funktioner

Som tur är så är brödrosten en enkel köksmaskin att förstå sig på att det finns inte speciellt många funktioner att ta hänsyn till även om det så klart finns finesser och smarta funktioner även på en brödrost. Här är några populära funktioner som vi tycker bör finnas på din brödrost. 

Upphöjning

Upphöjningsfunktionen på brödrosten är bra för att inte bränna sig men också för att kunna rosta mindre brödbitar. Med upphöjningafunktionen kan man skjuta brödet upp ovanför värmeelementen för att på bästa sätt undvika brännskador och på ett enkelt sätt komma åt sitt nyrostade bröd.

Uppvärmning

Vissa brödrostar har en uppvärmningsfunktion som är väldigt smart. Du har säkert tryckt ner några brödskivor i rosten och sedan glömt bort dem så de hinner kallna innan du kommer på att du glömt. Då kan man via uppvärmingsfunktionen trycka ner brödet igen och få det varmt utan att de rostas på nytt.

Utdragbar uppsamlingsbricka 

För bästa renhållning är en utdragbar uppsamlingsbricka en smart funktion som gör det lätt att tömma brödrosten på brödsmulor. Genom att dra ut brickan och torka av den med en trasa slipper man ha massor av brödsmulor kvar i botten på brödrosten som kan mögla eller dra till sig skadedjur.

Design

Som du säkert redan förstått brinner vi mycket för design och att utsidan är lika viktig som insidan. Köksprodukter kan vara snygga! Det blir både roligare att använda brödrosten och att låta den stå framme och du väljer en design som du verkligen tycker om. Färg, form och detaljer är lika viktiga som funktioner och storlek så försök hitta en brödrost du verkligen tycker är fin. 

Storlek

2 skivor, 4 skivor eller 6 skivor – det är frågan. Hur stor brödrost du behöver beror så klart på hur många som bor i hushållet. Är ni en större barnfamilj så är en stor brödrost att rekommendera, bor du däremot ensam så behövs sällan en brödrost som är större än för 4 skivor. Storleken påverkar också förvaringen så det är dumt att skaffa en för stor brödrost i onödan samtidigt som en för liten brödrost inte heller är bra. Lagom är bäst! 

Betyg och recensioner 

Genom att kolla vad tidigare köpare tycker om produkten kan du bilda dig en bra uppfattning om hur pass uppskattad brödrosten är av nuvarande användare. Fördelen med att handla på nätet är tillgången till betyg och recensioner så se till att utnyttja det. Har du hittat en brödrost som du vill köpa så se till att samla så mycket information som möjligt om den för att inte gå i några fallgropar.

 

LÄS OCKSÅ: 4 SNYGGA BRÖDLÅDOR

Fin brödrost från Smeg – Klassiker i retrostil

Det finns en brödrost som är mer populär än alla andra brödrostar. Vi pratar såklart om den snygga brödrosten från Smeg i retrostil! Du vet säkerligen precis vad vi pratar om. Den där stilrena och fina brödrosten som tagit köksprodukter till nästa nivå. 

Smeg är den italienska tillverkaren av vitvaror och köksprodukter som tagit världen med storm. Moderbolaget huserar i norra Italien men det finns dotterbolag världen över. Mer om Smeg och deras historia kan du läsa om här.

Att Smeg brödrost blivit så populär tror vi är kombinationen av en snygg design tillsammans med dess funktionalitet. Smeg har verkligen lyckats hittat en design som tilltar de flesta oavsett om man har ett kök i retroinspirerad stil eller inte. Själva brödrosten är tillverkad i retrostil men passar precis lika bra i det moderna köket vilket är unikt i sig. 

Smeg:s brödrostar finns i en mängd olika färger, storlekar och design. I takt med att populariteten ökat har även utbudet ökat och det har kommit “spin-offer” på klassiska brödrosten från Smeg. Man har exempelvis ett samarbete med Dolce & Gabbana där exklusiva brödrostar tagits fram.

Brödrostar från Smeg är ett säkert kort att gå på om du vill blanda snygg design med god funktionalitet. Brödrostarna har en tidlös design som kommer bli ett härligt tillskott i köket under många år framöver.

Snygga brödrostar bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-brödrostar har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier. 

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är brödrosten som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av brödrostar vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa brödrostarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de brödrostar vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa brödrosten?

Efter att vi vägt in våra kriterier samt pris så landar vi i att den bästa brödrosten på marknaden just nu är brödrosten från Smeg. Det är en läcker brödrost i retrostil som passar alla hem och har alla funktioner en brödrost behöver.

Vilken brödrost är snyggast?

Den snyggaste brödrosten tycker vi är brödrosten från KtichenAid. En stilren brödrost i modern design som blir en trevlig detalj på alla frukostbord.

Hur lång tid tar det att rosta bröd i brödrost?

Hur lång tid det tar att rosta bröd i brödrosten beror främst på två saker. Är brödet fryst eller inte och hur pass gyllenbrun vill du ha brödskivan? En tumregel är att det tar ungefär 1,5 – 3 minuter att rosta bröd i brödrost. På många brödrostar finns ett reglage med siffror, ofta är det 1 till 5. Många tror att detta är ett reglage för att bestämma styrka och värme på brödrosten men siffrorna symboliserar antal minuter brödet ska rostas och ingenting annat. 

Hur gör man rent en brödrost?

Det viktigaste är att göra rent brödrosten på insidan för att få bort gamla brödsmulor och annat smuts, som exempelvis damm, som kan samlar inuti brödrosten. 

1. Koppla ur brödrosten och dra ut smulbrickan. 

2. Skölj av den med vatten och torka den ordentligt. Var noga med att ingen fukt är kvar på brickan när du sätter tillbaka den igen. 

3. Försök att borsta bort resterande smulor. Ett tips kan vara att vända brödrosten upp och ner och skaka försiktigt över diskhon så alla smulor försvinner. 

4. Gör även rent utsidan. Använd en fuktig disktrasa och torka av utsidan lite då och då för att hålla brödrosten i bästa skick.

Vad kostar en brödrost?

Priset på brödrostar kan variera väldigt mycket beroende på storlek, design, varumärke och funktioner. Brödrostar kan kosta allt från va 200 kronor till 5000 kronor. De dyrare modellerna är ofta exklusiva brödrostar i begränsat antal.