Coffee table books

Coffee table books är något som syns i var och varannan inredningstidning och finns i många inredningsintresserades hem. Vi går igenom vad en coffee table book egentligen är och ger våra bästa inredningstips och knep för hur du lyckas dekorera snyggt med såna böcker. Dessutom visar vi såklart upp några riktigt snygga varianter som finns i butiker just nu.
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Newport.)
Hej alla inredningsintresserade! Hoppas ni mår bra såhär i försommarvärmen. Idag ska vi dyka ner i något så roligt som coffee table books. För en del av er är det nog självklart vad det är men för andra kanske det är något nytt. Därför börjar vi med att förklara vad en coffee table book är för någonting, vad det används till och varför. Sen går vi över på inspiration till coffee table books och då har vi letat igenom internet efter snygga coffee table books och plockat ut våra absoluta favoriter. Dessa visar vi upp här nedan. För faktum är att det inte är helt lätt att hitta snygga coffe table books, trots att det är något som dyker upp i var och varannan inredningsmagasin eller inredningskonto på instagram. Men vi ska som sagt hjälpa er som är på jakt efter dessa magiskt snygga inredningsdetaljer.
Missa inte inlägget om stilleben där vi visar mängder av magiska produkter HÄR

Coffee table books – missa inte dessa guldkorn!

Klicka på bilden för att göra den större!

Vad är en coffee table book?

En fråga att ställa sig är vad en coffee table book ens är för någonting. Det är helt enkelt en bok som används som inredningsdetalj. Typiska såna böcker är ofta tjocka, stora och med ett stilrent utseende. Inte sällan är coffee table books svartvita. Ofta står det också ett märke på boken, till exempel Chanel coffee table book. Andra klassiker är rolex, Dior, Cloé, Gucci eller Kate Moss. Dessa böcker är dock inte enbart inredningsdetaljer utan de är fortfarande vanliga böcker. Dessa ovan nämnda märken har ofta ett innehåll som handlar om dess egna varumärke. Vi tipsar nedan till exempel om två stycken Chanel Coffee table books där den ena handlar om Chanels tre stora områden som gjort varumärket så känt som det blivit. Dessa tre områden är Chanel Fashion, Chanel Jewelery och Chanel Perfume. Den andra boken handlar om the House of Chanel och ger en beskrivning av och öppnar upp till Chanels privata arkiv från 1920-talet och framåt.

Böckerna är med andra ord inte enbart snygga utan fyller förstås en funktion som just böcker också. Men eftersom hela tanken med coffee table books är att de (åtminstone i detta fall) är en riktigt snygg dekorativ detalj i hemmet så ska vi fokusera på böckernas utseende i första hand. Något vi tycker är extra kul med att använda just såna böcker som dekoration i hemmet är att det skapar en personlig prägel på hemmet. Böckerna står ju ändå för någonting, i vissa fall mode och i andra fall fotografi, natur eller kanske accessoarer. Oavsett så speglar varje bokomslag en stil som vidare blir att spegla av sig på hela rummet.

Hur placera coffee table books?

För det första så tycker vi att coffee table books kan användas på de flesta ytor i hemmet och i många sammanhang. Det gäller bara att hitta rätt typ av bok för rätt sammanhang. Men ett klassiskt exempel är att placera en eller ett par böcker på vardagsrumsbordet och sedan placera till exempel en vas eller en ljuslykta på böckerna. En bra sak att ha i åtanke är att det inte ska kännas så ”perfekt” så böckerna ska inte kännas så ditplacerade som de faktiskt är 😊 Känslan ska mer vara att det råkar ligga en supersnygg bok på bordet som råkat hamna där och så råkade det bli det en supersnygg detalj. Förutom på vardagsrumsbordet så är det väldigt fint att placera coffee table books bredvid tv:n på tv-bänken. För att få lite höjd är det så perfekt att placera många böcker ovanpå varandra. Det finns inga rätt eller fel i antal men en grundregel när det kommer till inredning i allmänhet är att udda antal blir mest tilltalande. Tänk då också på att placera den boken med snyggast omslag överst såklart. Och placera gärna böckerna på ett sätt så att man ser bokryggen på böckerna. Det roliga är också att hela rummet får en ny touch om du byter ut den översta boken. Ena dagen kanske du har en hårdare svart/vit bok överst för att nästa dag byta ut den till en färgglad orange bok. Ett lätt sätt att förnya rummet utan att köpa en massa nya saker.

Nu har vi pratat om att placera dina coffee table books på vardagsrumetbordet eller tv-bänken vilket båda ju är utrymmen i vardagsrummet. Vi vill dock slå ett slag för att coffee table books gör sig bra även i andra rum i hemmet. Till exempel på byrån i hallen blir det supersnyggt att lite slarvigt lägga tre böcker på varandra. Eller på sängbordet blir det också superfint. Då kan du ju också passa på att bläddra lite i boken innan du somnar, två flugor i en smäll. Sist men inte minst vill vi verkligen slå ett slag för att placera böckerna i fönsterbrädan. Åtminstone om du har en stor fönsterbräda. Det är jättefint att bygga lite höjd i just fönsterbrädor och i det sammanhanget blir det utmärkt att placera en hög ljusstake eller en vas med vackra blommor eller pampasgräs i. Det finns givetvis inget rätt och fel när det kommer till placering men det kan ibland hjälpa lite på traven att få lite konkreta tips och idéer.

Maxa känslan med bokstöd

Vi har ett ytterligare tips för placering av coffee table books och det här är verkligen supersnyggt och ger verkligen en medveten och dekorativ känsla till rummet. Det är att placera din favoritbok i ett snyggt bokstöd. Vi har hittat en favorit, nämligen ett transparent bokstöd i akryl – spana in det HÄR. För en kaxigare känsla finns samma bokstöd i svart HÄR. Också väldigt fint och elegant. Då kan du antingen placera din favorit coffee table book öppen men du kan såklart också låta den ligga stängd i bokstödet. Med hjälp av ett bokstöd får du ännu mer fokus på boken och hela den inredningsdetaljen som helhet blir otroligt smakfull och snygg. Perfekt att placera på en byrå, på vardagsrumsbordet eller i den stora fönsterbrädan. Magiskt fint!

Till sist vill vi slå ett slag för att en snygg coffee table book är en utmärkt present till den inredningsintresserade. Eller det behöver inte ens vara till den inredningsintresserade, en chanel coffee table book blir garanterat en uppskattad present till den modeintresserade. På samma sätt som att en rolex coffee table book blir en suverän present till den klockintresserade. Det går helt enkelt att hitta en bok till alla personer, ju mer personligt ju bättre!

Missa nu inte heller inläggen om..
Hoppas ni fått lite inredningsinspiration när det kommer till coffee table books och dess placering och tips och tricks. Böckerna ovan hoppas vi ska kunna falla er i smaken, vi tycker i alla fall att dom alla är riktigt schyssta och kommer definitivt ge ditt hem ett lyft, i vilket rum eller sammanhang du än placerar dom. Har ni någon favorit bland böckerna ovan så släng gärna iväg en kommentar här nedan och berätta vilken, det är alltid kul att höra vad ni tycker. Vi återkommer inom kort igen med nya roliga inredningstips och inredningsämnen att hugga tag i. Har ni några specifika önskemål om vad vi ska skriva om eller tipsa om så skicka ett mail till oss eller släng iväg en kommentar här nedanför. Ha det superbra så länge så ses vi snart igen här på inredningsinspiration.com. Vi önskar er en härlig vecka i sommarvärmen. Ha det fint,