Dekoration utomhus 2023

Dags att ta steget ut på uteplatsen eller balkongen! Äntligen är värmen på ingång och det är hög tid att börja fundera kring dekoration utomhus. Fina möbler i all ära men nog är dekorationen minst lika viktig för att få till den där rätta känslan på din uteplats eller balkong. Vi visar massor av fin dekoration som passar utmärkt utomhus så du kan lyckas med inredningen även där!
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Nest, Reforma & Ellos.)

Hej på er alla inredningsvänner! Som ni kanske märkt har vi haft några veckors frånvaro från inredningsinspirationsbloggen. Som ingen missat har det ju varit (och är) hårda corona-tider men nu är vi tillbaka för att stanna. Hoppas ni alla mår bra och tar hand om er. I dessa tider är de allra flesta av oss hemma väldigt mycket vilket innebär mycket tid för sånt man annars inte hinner med. Som att lägga extra krut på inredningen till exempel.. 😊 Nu är ju våren här också och sommaren står alldeles runt hörnet och lurar. Det känns som att denna vinter och vår både varit jättelång men samtidigt bara susat förbi. Håller ni inte med?

Idag ska vi dyka ner i ett högaktuellt ämne och det är förstås inredning för uteplatsen eller inredning för balkongen. Vad man nu än har för situation. Vi har tidigare skrivit om Inredning altan men också inredning till balkongen. Där la vi fokus på inredning till de olika uteplatserna i form av möbler och diverse. Idag ska vi fokusera fullt ut på dekoration utomhus! När det gäller den allra flesta dekoration utomhus så passar det ju precis lika bra på en balkong, terrass, altan eller vad man nu har för möjligheter till ett uterum. Därför samlar vi detta i ett inlägg och visar massor av fin dekoration utomhus som finns i butikerna nu. Såhär i början av utesäsongen finns allt kvar i lager och det är ju nu man ska passa på att skaffa de där sakerna man vill ha medan de finns kvar.

Det finns också ett enormt stort utbud av dekoration för utomhus. Nästan så pass mycket att det kan kännas svårt att hitta guldkornen. Det är lätt att bara plocka på sig en utomhuspläd eller en kruka i förbifarten på IKEA eller ICA Maxi. Vi vill dock slå ett slag för att tänka igenom varenda litet köp du ska göra till uteplatsen eller balkongen. Alla små inredningsdetaljer och dekorationer utomhus bidrar till helhetskänslan på ett eller annat sätt.

Det är superviktigt med dekoration utomhus för att få till den där rätta känslan, vilken känsla du än vill åt. Det räcker inte med snygga möbler och spotlights. Det sitter i detaljerna! Därför vill vi idag slå ett extra slag för dekorationen utomhus och att den verkligen får den kärlek den förtjänar. Det finns så otroligt mycket fint i butikerna. Både i form av utebelysning, ljuslyktor och ljusslingor men också snygga krukor, uppläggningsfat och textilier. Allt som ska stå framme på din uteplats eller balkong blir ju en del av inredningen. Oavsett om det handlar om sittdynan du sitter på eller glasen du serverar vinet eller saften i. Det blir ju så mycket mysigare att hänga utomhus om uteplatsen eller balkongen fått den kärlek och omsorg den är värd.

Det är också lätt att fasta i de vanliga dekoration utomhus likt sittdynor och krukor. Där vill vi påminna om att inte glömma all annan fin dekoration som finns för utomhusbruk. Det kan handla om en härlig utomhusmatta, lanternor i grupp, en snygg vattenkanna eller ett läckert eldfat att samlas kring. Med hjälp av dekoration utomhus behöver det inte heller kosta en förmögenhet att få till en snygg uteplats. Det är inte alltid man behöver byta ut alla stora möbler, det räcker ofta gott och väl att satsa på dekoration och detaljer. Det gör så mycket större skillnad än man kan tro!

Idag har vi satsat lite extra på något vi själva tycker är otroligt snyggt. Det är dekoration i naturnära material och färger. Det är dessutom en av flera stora inredningstrender. Läs mer om inredningstrender i inlägget HÄR. Därför kommer ni säkert se denna röda tråd i inredningstipsen på dekoration utomhus nedan. Det är mycket inslag av trä, råa äkta material, robusta designer men samtidigt en stilren enkelhet som är en stil åtminstone vi älskar. Det känns också definitivt som en inredningsstil som håller över tid. Både i form av material som håller men också en stil som inte kommer gå ur tiden. Den är anpassningsbar och går att komplettera med vilken annan stil som helst. Önskar man mer färg är det också en väldigt tacksam stil eftersom det går utmärkt att bryta av med vilken färg man än föredrar. Vill man ha en accentfärg på uteplatsen eller balkongen är det supersnyggt att gå hand i hand med färgen på huset. Då blir det helt enkelt inte fel!

Nedan har vi i alla fall samlat ihop våra personliga favoriter när det kommer till dekoration utomhus. Hoppas ni ska hitta något ni tycker om och inspireras till att få till den där rätta känslan på just din uteplats eller balkong!

 

LÄS OCKSÅ: RUND OLJELAMPA: FIN INREDNINGSDETALJ FÖR ALLA HEM

Dekoration utomhus 2023 – En plats att trivas och umgås

 

 

Klicka på bilden för att göra den större!

Dekoration utomhus 2023 – Missa inte detaljerna!

 

 

Klicka på bilden för att göra den större!

Där var några av våra absoluta favoriter för dekoration utomhus 2023. Det är svårt att skala ner alla de fina inredningsdetaljer som finns men det här blev i alla fall resultatet. Det vore som alltid superroligt att höra vad ni tycker. Släng gärna in en kommentar nedan och berätta om ni har någon favorit bland inredningen ovan eller om ni kanske tycker vi missar något viktigt. Det finns så mycket roligt att tipsa om och inspireras av när det gäller inredning utomhus så det här var inte det första och förmodligen inte det sista inlägget i ämnet 😊

Missa nu inte heller inläggen om..
Ta hand om er och varandra och hoppas ni fått lite inredningsinspiration och fått tänka på lite annat en stund. Denna sommar kommer vi med största sannolikhet spendera mer tid än någonsin i våra egna hem så låt det bli en plats att trivas på. Ha en fin dag så hörs vi snart,