Dukningsinspiration

Att bjuda hem gäster på middag blir extra roligt när man lägger kärlek på dukningen. Inte nog med att det får gästerna att känna sig välkomnade så är det också väldigt roligt att fixa med. Idag ger vi våra bästa tips och tricks för att lyckas med en härlig dukning. Vi ger också dukningsinspiration i form av produkttips och bildcollage som vi hoppas ni ska inspireras av.
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Nest, Reforma, Cervera, Åhléns, Bagaren och Kocken & Newport.)

Hallå! Hoppas ni mår bra och får chansen att njuta av vårsolen. Idag ska vi dyka ner i något så roligt som fina dukningar och dukningsinspiration. Vi älskar vackra dukningar och inspireras massor av allt ifrån butiksdekorationer till tidningar och andra forum. Vi hoppas därför kunna ge er lite härlig dukningsinspiration här idag! Dukningar är definitivt något som går att variera i all oändlighet just eftersom det finns så mycket kul att matcha. Allt från själva porslinet och glasen till tallriksunderlägg och vackra uppläggningsfat. För att inte tala om den mindre dekorationen som servetter, servettringar, karaffer och allt där till. Det är extra roligt att skapa en dukning som följer ett specifikt tema. Till exempel en härligt fräsch vårdukning eller varför inte en dukning med massor av naturinslag. Ett hett tips är faktiskt att plocka in naturen i dukningen för att få till den där personliga känslan. Är det vår så gå ut och plocka någon fin knopp och knyt ihop med linneservetter. Eller placera ut kottar på bordet som dekoration när det passar årstiden. Bara fantasin sätter gränser och det bästa är att det inte finns något rätt eller fel när det kommer till dukningar.

Se också: Massor av fina muggar utan öra

Plockar man in naturen i dukningen får man dessutom helt naturligt in rätt årstid i dukningen. Dessutom slipper det kosta en förmögenhet att byta ut dukningen men du får ändå en helt ny känsla och variation på dukningen. Har man inte möjlighet att ha flera olika porsliner i olika färger och stilar hemma så är vårt tips att satsa på basporslin i en hållbar färg. Välj gärna en naturnära färg som du tror att du inte kommer tröttna på. Vitt, beige, grått eller svart är några säkra kort. Därefter kan du istället införskaffa ett antal olika tygservetter i olika färger. Även tallriksunderlägg är bra att ha ett par att variera mellan för att skapa olika dukningar.

Ett annat värdefullt tips är att införskaffa just tygservetter och servettringar. Det går inte ens att jämföra en dukning där man lagt pappersservetter på tallrikarna med en dukning med tygservetter. Det skapar direkt en lyxig dukning med helt annan elegans och känsla. Dock behöver man inte köpa massor av olika servettringar. Det är nämligen verkligen en sån sak man kan knåpa ihop själv. Antingen gör du det enkelt för dig och knyter ett härligt juteband rund tygservetterna. Eller också så går du till din närmsta hobbyaffär och köper lite pärlor, stenar och läderband och börjar skapa! Det kommer tveklöst att skapa en otroligt personlig prägel på dukningen.

Förutom det vi ovan nämnt så har vi en viktig sak som inte får glömmas bort när det gäller dukningsinspiration. Det är ljuslyktor och/eller ljusstakar. För oavsett om det är på sommarhalvåret du ska duka så kommer mörkret krypandes och det finns ju inget så omysigt som att sitta och äta middag i en alltför stark belysning. Så satsa på ljusstakar och ljuslyktor. Välj gärna några som går i linje med din övriga dukning. Ett bra tips är också att använda ljuslyktor som en accentfärg i en i övrigt färglös dukning. Till exempel en dukning som går i mycket beige, natur och brunt blir urläcker att bryta av med turkosa ljuslyktor! Läs gärna inlägget om ljuslyktor och ljusstakar HÄR.
Vi hoppas ni kan hitta lite härlig dukningsinspiration nedan. Vi har skapat sex olika dukningar med helt olika stilar. Vi tycker att dukningar är superroligt och hoppas ni också gör det. Kommentera mer än gärna nedan vilken av dukningarna som faller er mest i smaken 😊

Dukningsinspiration – Ljust och avskalat

Klicka på bilden för att göra den större!

Underlägg Stockholmskarta HÄR

Turkos skål Mateus HÄR

Tumblerglas 4-pack HÄR

Grå linneservett HÄR

Grå tallrik Mateus HÄR

Ginglas Eva Solo HÄR

Karaff med ekkork HÄR

Dricksglas bohemiskt HÄR

Glasunderlägg monstera HÄR

Vinglas Orrefors HÄR

Linneservett gul HÄR

Pastatallrik HÄR

Dukningsinspiration – Duka med kärlek och värme

Klicka på bilden för att göra den större!

Kaffekoppar naturfärg HÄR

Skålar 4-pack HÄR

Tallrik natur HÄR

Brun linneservett HÄR

Tallriksunderlägg HÄR

Servettringar guld HÄR

Grytunderlägg blad HÄR

Vit linneservett HÄR

Dricksglas mönster HÄR

Champagneglas HÄR

Turkos ostronskål HÄR

Svart tallrik HÄR

Turkos assiett HÄR

Dukningsinspiration – Modernt eller tidlöst charmigt

Klicka på bilden för att göra den större!

Rund svart tallriksunderlägg HÄR

Beige skål HÄR

Glas Orrefors HÄR

Svart linneservett HÄR

Tallrik med silverkant HÄR

Servettringar silver HÄR

Dricksglas gråsvart HÄR

Glasunderlägg HÄR

Grytunderlägg i kork HÄR

Blått dricksglas HÄR

Tallriksunderlägg rotting HÄR

Kopp & fat Blue Italian Spode HÄR

Bestick borstat guld HÄR

Djup tallrik Blue Italian Spode HÄR

Hoppas verkligen ni fått lite härlig dukningsinspiration och tips på fina dukningar. Som sagt, kommentera gärna nedan om ni har någon favorit av dukningarna ovan eller någon favoritprodukt. Vi tar tacksamt emot feedback och kommentarer som alltid! Ha en fin dag så hörs vi snart igen,