Bästa Eldstad Utomhus 2023 – 8 Fina Eldstäder! (Bäst i Test)

Att ha en eldstad utomhus är ett fantastiskt sätt att skapa en mysig och avslappnad miljö i trädgården eller på uteplatsen. En eldstad kan ge både värme och ljus och är ett perfekt samlingsställe för familj och vänner under svala kvällar. 

Här hittar du 8 mysiga eldstäder som kommer göra sommarkvällarna extra härliga. Dessutom har flera av dessa eldstäder grillgaller så de även kan fungera som en grill när man börjar bli lite hungrig framåt småtimmarna.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en eldstad utomhus?

En eldstad utomhus är en öppen eller slutet anordning som används för att tända en brasa och producera värme och ljus utomhus. Eldstaden kan vara tillverkad av olika material, inklusive sten, murbruk, metall eller keramik och kan ha olika former och storlekar beroende på dess syfte och användning.

En eldstad utomhus kan användas för att skapa en mysig stämning och för att värma upp en utomhusplats under kyliga kvällar eller för att laga mat som till exempel grillning.

Bästa Eldstad Utomhus – Sammanfattning

 

8 bästa eldstäder

Mysiga eldstäder bäst i test –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Mysig eldstad med gnistskydd

eldstad-utomhus

Om du letar efter en mysig och praktisk eldstad som kan användas både för att värma upp kalla kvällar och för att grilla över kol är Mustangs Pasadena-eldstad ett utmärkt val!  Med sin moderna design och integrerade gnistskydd är denna eldstad ett säkert och elegant tillskott till din trädgård eller terrass.

Pasadena-eldstaden är tillverkad i magnesium, ett lättviktigt och värmetåligt material som gör att eldstaden enkelt kan flyttas och placeras på önskad plats. Dess mått på 60 x 60 x 38 cm gör den tillräckligt stor för att rymma tillräckligt med ved eller kol för en helkvälls värme och grillning.

 

2. Stor eldstad för utomhusbruk

eldstad-utomhus1

Här är en unik och tidlös design med en eldstad av cortenstål. Denna eldstad för utomhusbruk har en yta som gradvis blir rödbrun till rostig i utseendet vilket ger den ett uttrycksfullt och naturligt utseende. Cortenstål är ett hållbart material som klarar tidens test på ett vackert sätt och ger dig möjlighet att njuta av utomhusmiljön på ett nytt sätt.

Eldstaden passar perfekt för att skapa en varm och mysig atmosfär utomhus och är tillverkad för att tåla väder och vind. Med ett stort öppet fat kan du bjuda in dina gäster på en magisk kväll!

3. Snygg eldstad från Eva Solo

eldstad-utomhus2

TFireGlobe eldstad är mer än bara en källa till värme, den är en konversationsstartare och en vacker dekoration för din trädgård. Med sin unika design framhäver den lågornas vackra dans och skapar en varm och välkomnande atmosfär som gör att du kan njuta av utomhuslivet längre.

Eldstaden är lätt att flytta runt med hjälp av det praktiska handtaget på toppen vilket gör att du kan placera den på den perfekta platsen för varje tillfälle.

4. Eldstad i modern och rustik design

eldstad-utomhus3

FireCube eldstad från Eva Solo är inte bara en eldstad, det är ett stilfullt konstverk som kommer att lyfta atmosfären i trädgården till nya höjder. Med sin kubformade design och sin unika patina skapar den en känsla av modern elegans och rustik charm.

Eldstaden är tillverkad i högkvalitativt stål som är byggt för att tåla alla tänkbara väderförhållanden och med tiden kommer den att få ännu mer karaktär när den utsätts för vind och regn.

Bra att tänka på när du köper eldstad för utomhusbruk

När du köper en eldstad för utomhusbruk finns det flera saker att tänka på för att hitta den bästa eldstaden för dig.

Här är några av våra bäst tips som du bör ha i åtanke:

Material

Tänk på vilket material eldstaden är tillverkad av. Det vanligaste materialet är stål men det finns också eldstäder i gjutjärn, koppar och andra metaller. Välj ett material som är robust och tål väder och vind men som också matchar din stil i trädgården.

Storlek

Tänk på hur stor eldstaden ska vara och hur mycket plats du har tillgängligt. Det är viktigt att mäta utrymmet där eldstaden ska placeras för att säkerställa att den passar.

Funktioner

Tänk på vilka funktioner du vill ha på din eldstad. Vissa eldstäder har inbyggda grillgaller, medan andra har en inbyggd askbehållare för enkel rengöring. 

Säkerhet

Säkerhet är viktigt när du använder en eldstad utomhus. Se till att eldstaden är stabil och placerad på en brandsäker yta. Ha också alltid en hink med vatten eller en vattenslang till hands för att kunna släcka eventuell brand.

 

LÄS OCKSÅ: DEKORATIONSBRASA BÄST I TEST

Eldstad med grillgaller för utökat användingsområde

En eldstad med grillgaller är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en multifunktionell produkt. Med ett grillgaller kan du enkelt förvandla din eldstad till en grill för att laga mat utomhus. På så sätt kan du använda din eldstad för fler ändamål och få ännu mer nytta av den.

Det finns många olika eldstäder med grillgaller att välja mellan, från stora och robusta till mindre och mer portabla. Vissa eldstäder har grillgallret som en integrerad del av designen, medan andra tillbehör kan köpas separat.

Med en eldstad med grillgaller kan du grilla allt från hamburgare och korvar till grönsaker och fisk. Det kan vara en utmärkt lösning för utomhusmiddagar och grillfester med familj och vänner!

eldstad-ute

Tänk på säkerheten i första hand

Säkerheten är alltid det viktigaste när det gäller att använda eldstäder eller liknande föremål.

Här är några säkerhetstips att tänka på:

  1. Placera eldstaden, eldfatet eller eldkorgen på en platt och stabil yta, helst på ett underlag som är brandsäkert, exempelvis en sten- eller betongplatta. Undvik att använda dem på gräs eller andra brännbara ytor.
  2. Se till att eldstaden eller grillgallret inte är i närheten av brandfarliga material som torrt gräs, buskar eller löv. Håll minst 3 meter avstånd till brännbart material.
  3. Ha alltid en hink eller en vattenslang i närheten för att kunna släcka eventuell brand.
  4. Använd aldrig brandfarliga vätskor som t.ex. bensin eller sprit för att tända elden i din eldstad eller grillgaller.
  5. Var alltid uppmärksam på elden och håll ett öga på barn och husdjur i närheten.
  6. Släck alltid elden ordentligt när du är klar och låt askan svalna innan du hanterar den.

Att följa dessa säkerhetstips kan du använda din eldstad utan att oroa dig för eventuella faror. Det är också alltid bra att kontrollera lokala brandföreskrifter och rådfråga experter om du är osäker på något sätt.

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA STRANDSTOLEN

Eldstad, eldfat, eldkorg – vad är skillnaden?

En eldstad, eldfat och eldkorg är alla olika typer av utomhusbrännare, men de skiljer sig åt i utseende och användning.

En eldstad är en permanent konstruktion, vanligtvis byggd av sten eller murverk, och är avsedd att användas på en specifik plats i trädgården. Den ger en stabil och säker plats för att elda upp ved eller kol och fungerar som en central samlingsplats för utomhusvistelser.

Ett eldfat är en mindre, portabel utomhusbrännare som oftast är gjord av metall eller keramik. Eldfatet kan enkelt flyttas runt i trädgården och användas på olika platser. De är ofta lätta att rengöra och kräver minimalt med underhåll.

En eldkorg är en mindre version av en eldstad och är vanligtvis också portabel. Den är oftast mindre och mer lättvikt än en eldstad och är ofta gjord av metall. Eldkorgen är enkel att flytta och kan placeras på valfri yta.

I grund och botten är skillnaden mellan de tre en fråga om storlek, bärbarhet och material.

Mysigare trädgård med eldstad

Att ha en eldstad i trädgården kan garanterat göra den mer mysig genom att skapa en varm och inbjudande atmosfär. En eldstad kan ge både värme och ljus vilket kan göra det möjligt att fortsätta att njuta av trädgården även efter solnedgången eller under kyliga kvällar. 

Den kan också fungera som en samlingsplats för familj och vänner där alla kan samlas runt elden för att umgås och koppla av. Det kan vara en perfekt plats för en grillkväll eller en lugn stund med en bok och en kopp varm dryck. 

Så vill du skapa lite extra mysstämning i trädgården är en eldstad verkligen något vi rekommenderar.

Eldstad utomhus bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-eldstäder har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är eldstaden som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av eldstäder vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa eldstäderna för utomhusbruk på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de eldstäder vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar