Roliga emaljmuggar med tryck (Mumin, Retro, Texter)

Här hittar du massor av roliga emaljmuggar med muminmotiv, i retrostil och med texter och andra tryck. Du kan även göra din alldeles egna emaljmugg med eget tryck!
Emaljmuggen har fått ett riktigt uppsving de senaste åren och vi kan förstå varför. Förutom att emaljmuggar ofta har roliga motiv eller texter så är det en hållbar och slittålig mugg som man kan lita på i vått och torrt. 

Emaljmuggen passar lika bra i fikarummet som ute i naturen eller på campingen. Den hårda metallen gör muggen otroligt hållbar så den utan problem kan användas ute i naturen. 

Här är några snygga emaljmuggar att välja på!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Emaljmugg Mumin - Populärt och trendigt

Muminmuggar, som oftast är just muggar med emalj, har blivit otroligt populärt de senaste åren vilket har gjort att utbudet ökat rejält. Oavsett om du har Lilla My, Muminmamma eller någon annan karaktär som din favorit kommer du garanterat hitta en mugg med det motivet. 

Muurla är den stora tillverkaren av muminmuggar i emalj och har med sina omåttligt populära muggar verkligen satt Finland på kartan världen över. Muurla har sedan 2009 levererat sina hållbara och användbara emaljmuggar med muminmotiv men har på senare år även breddat sitt sortiment med motiv på Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga. 

Här visar vi några av de finaste emaljmugg mumin som vi fastnar för, men kom ihåg att utbudet är stort och att det finns många fler muminmuggar i emalj än dem du hittar här.

Emaljmugg retro - En riktig klassiker!

Emaljmuggar i retrostil är riktiga klassiker och det finns ett stort utbud att välja bland. Retromuggen är en mugg som passar i alla lägen och går hem hos de allra flesta. Vill du ta 60-talet, 70-talet eller 80-talet hem till dig så är en emaljmugg i retrostil en bra början. 

Retro har blivit trendigt inom inredningsvärlden senaste åren och det har smittat av sig på dukning och servering där emaljmuggen ingår. Emaljmuggens uppsving tillsammans med den trendiga retrostilen gör att denna typ av mugg är ett väldigt aktuellt val.

Emaljmuggar med tryck - Roliga texter och andra motiv

En kul text, ett roligt motiv eller att ha sitt alldeles egna tryck på emaljmuggen är något som mer eller mindre hör emaljmuggar till. Det är mer ovanligt med en helt enfärgad och enkel mugg än tvärtom, även om det självklart finns enfärgade emaljmuggar utan tryck också. 

Roliga texter och motiv

De roliga texterna på emaljmuggar kan vara allt från korta meningar, enskilda ord eller en längre text. Det finns en uppsjö av emaljmuggar med roliga texter och det är nästan så att det finns en emaljmugg för varje kategori inom det mesta. Familj, vänner, sport, mat, arbete etc. är några exempel på klassiska ämnen som förekommer på emaljmuggar.

Motiven kan även de vara allt från seriefigurer, Astrid Lindgren-karaktärer, fräcka motiv eller motiv inom kategorierna vi nämnde ovan. Det är högt och lågt och det finns inga gränser eller riktlinjer för vilka motiv som kan förekomma på emaljmuggen.

Eget tryck

Att ha sitt egna tryck på emaljmuggen är även det ett populärt sätt att smycka ut sin favoritmugg med. Emaljen gör det väldigt tacksamt att trycka egna foton på så du kan få det motivet på muggen som du själv önskar.

Emaljmugg med eget tryck

Skapa din unika emaljmugg med eget foto!

Vad är en emaljmugg?

Emaljmuggar är tillverkade av metall tillsammans med ett lager emalj, därav emaljmugg. Metallen som muggen är tillverkad av består oftast av järn eller stål vilket gör muggen otroligt hållbar och slittålig. 

Det finns flera fördelar med emaljmuggar jämfört med andra muggar i exempelvis porslin eller keramik. Förutom hållbarheten så har emaljmuggar en väldigt låg vikt, tål hög värme och är ofta dekorerade med en fint motiv eller en rolig text. 

Den låga vikten tillsammans med muggens hållbarhet gör att emaljmuggar är optimala för camping- och friluftsliv.

LÄS OCKSÅ: MAGISKA KAFFEBURKAR FÖR ALLA HEM

Kaffe, te, choklad eller saft

Emaljmuggen är en mugg med många goda egenskaper och en av de egenskaperna är dess breda användningsområde. Den starka metallen som muggen är tillverkad av gör att den är extremt tålig för värme och varma drycker samtidigt som den passar ypperligt även att dricka kalla drycker ur.

Kaffe, te eller choklad är varma drycker som oftast dricks ur emaljmuggen och det hållbara och slittåliga materialet tar ingen skada av värmen, något som självklart inte heller den belagda emaljen gör. 

Kalla drycker som saft, läsk eller mjölk är också goda att dricka från emaljmuggen även om den som de flesta andra muggar gör sig bäst när det serveras varma drycker som kaffe eller te.

Perfekt mugg för camping och friluftsliv

Att den emaljerade muggen i metall är ett populärt val i camping- och friluftskretsar har kanske sina naturliga förklaringar. Kan det vara så att campingfolk tycker det är lite extra kul med en rolig text eller ett knasigt tryck på muggen? Så kan det kanske vara, men vi tror det finns en annan förklaring. 

Den lätta emaljmuggen är smidig att packa ner i väskan och ta med sig ut på pickningen eller på skogsvandringen, det tror vi är en av förklaringarna till att muggen ofta syns bland frilufts- och campingfolk. 

En annan förklaringen torr vi är muggens hållbarhet och att den tål de tuffa förhållanden som krävs när man är ute och rör sig i naturen. 

En mugg för både barn och vuxna

Roliga emaljmuggar med tryck och snygga motiv är något som passar lika bra för barn som till vuxna. 

Den lätta vikten och de roliga figurerna gör att barn uppskattar emaljmuggen väldigt mycket och det skadar ju inte heller att muggen är extremt hållbar om barnet skulle tappa muggen i marken. 

För barn är det en perfekt mugg att ta med sig på picknick eller utflykten med skolan. Eftersom muggen knappt väger något alls så tynger den inte packningen och det hållbara materialet gör att muggen inte tar någon skada när den används ute i naturen och det finns risk för att muggen behandlas lite ovarsamt. 

För vuxna är emaljmuggar med tryck och roliga texter ofta återkommande på arbetsplatser eller andra ställen där det dricks kaffe eller tas en fika lite då och då. 

Det är inte helt ovanligt att ge bort en snygg emaljmugg i present heller då det finns något som för alla. 

Vi hoppas att du fått lite tips och inspiration vad gäller emaljmuggar och att du hittar någon favorit bland muggarna här ovan.