Ernst Kirchsteiger – Allas vår barfotagubbe

Nu är det hög tid för självaste Ernst Kirchsteiger att få stå i centrum. Han är en inspirerande mångsysslare som designat en egen inredningsserie som heter just ERNST. Här skriver vi om Ernst spännande bakgrund och visar våra absoluta favoritprylar från hans vackra och tidlösa inredningskollektion.

 

Hej på er och välkommen tillbaka till Inredningsinspirationsbloggen!

Idag är det hög tid att hylla en designer igen. Det är en kategori vi kommern ha som återkommande och har ni önskemål om någon speciell inredningsdesigner så tar vi tacksamt emot era förslag. Idag är det hur som helst dags för barfotakarln och värmlänningen Ernst Kirchsteiger. Jag vågar nog lova att ingen av er som läser har missat denna härliga karaktär. Sedan ett antal år tillbaka har han även sin egen inredningsserie som heter just ERNST och det finns nog ingenting som beskriver hans produkter så bra som hans eget citat ”i det enkla bor det vackra”.

Förutom Ernst charmerande personlighet har han även en imponerande bakgrundshistoria. Ernst är uppvuxen i Degerfors, har arbetat som inredningsarkitekt på IKEA för att sedan istället styra rodret mot tv-branschen. Värt att tillägga är också att han gett ut en bok kallad Ernstologi och till råga på det hunnit arbeta 16 år som kock. Idag bor Ernst i Örebro och är kanske mest känd för sina tv-program Sommar med Ernst och Jul med Ernst men också det vi ska prata om idag – Ernst egna inredning.

Ernst inredning består av vackra produkter i avskalad design och naturnära färger. Det är allt från kaffekoppar och andra dryckesglas till ljuslyktor, bestick, köksattiraljer, vaser och en mängd fina textilier. Det går en tydlig röd tråd i Ernst inredningsserie och produkterna har stil som är lätt att känna igen. Inredningsprylarna genomsyras av matt keramik, dova färger, läderdetaljer och kanske framförallt fina citat.

Det är svårt att ta ut guldkornen ur Ernst inredning men vi har gjort ett gediget försök att inte gå bananas och ta med allt. Här nedan är våra absoluta favoriter, både klassiker och produkter som inte fått lika mycket uppmärksamhet och rampljus.

Glöm inte att spana in hela Ernst varumärke hos RoyalDesign.

 

Hoppas ni fått ny inspiration och fått några härliga Ernst-tips. Vi älskar iallafall Ernst och hans inredningsprodukter. De är dessutom väldigt trendiga just nu och går i linje med en av de stora inredningstrenderna 2020 nämligen den jordnära färgskalan. Ernst produkter passar lika bra i sommar- eller fjällstugan som i vanliga boendet. Produkterna bidrar till en varm, ombonad och inbjudande känsla.

Glöm inte bort att kommentera eller maila om ni har önskemål, tips eller frågor.

Må gott så hörs vi snart igen,