Fårskinnskudde – 4 mjuka kuddar för soffmyset!

Är du på jakt efter en mysig fårskinnskudde har du hittat rätt! Här har vi samlat 4 mysiga fårskinnskuddar med både kort hår och långt hår. De mysiga kuddarna är lika mycket en fin prydnadskudde som en användbar soffkudde till tuppluren.

Inlägget innehåller annonslänkar.

4 mysiga fårskinnskuddar

Ge hemmet myskänsla med fårskinnskudde

Vill du på ett snabbt och enkelt sätt höja mysfaktorn och ta soffhänget till en ny nivå är en fårskinnskudde en bra början. Mysiga fårskinnskuddar passar lika bra som dekoration och prydnadskuddar som en skön kudde att luta huvudet mot. Den mjuka ullen ger en varm och avkopplande känsla och är perfekt när man vill ta sig en liten tupplur.

Det bästa med fårskinnskuddar, förutom att dom är mjuka och sköna, är att de passar bra på lite olika ställen i hemmet. När man tröttnar på att ha kudden på ett ställe kan man flytta den till nästa och helt plötsligt kan inredningen bli att kännas lite annorlunda. Soffan är en klassiker, där passar kanske fårskinnskuddar som bäst. Fåtöljen är också en bra plats att dekorera med en mysig fårskinnskudde och bäddningen i sängen kan också få ett rejält lyft. 

Det finns med andra ord ett stort användningsområde för kuddar i fårskinn och det är som sagt lika mycket en prydnadskudde som en användbar huvudkudde för powernaps.

 

LÄS OCKSÅ: SNYGGA PRYDNADSKUDDAR FÖR ALLA HEM

Krullig eller långhårig fårskinnskudde?

Det finns i huvudsak två olika typer av fårskinnskuddar – korthårig/krullig eller långhårig. Den korthåriga och krulliga kudden är den man främst känner igen och det är där som utbudet är som störst. Den långhåriga fårskinnskudden är inte lika vanlig, men den är minst lika mysig! 

Den långhåriga kudden tycker vi är en riktigt vinterkudde. Det är då den gör sig som allra bäst där i soffan tillsammans med en stor och mjuk pläd. Långhåriga fårskinnskuddar kan bli ganska varma och det är precis det man vill åt när man kryper upp i soffan en mörk och kall vinterkväll. 

Den krulliga varianten fungera precis lika bra året om och blir ett fint tillskott i soffan även på sommaren. Eller varför inte låta kudden ta plats i uterummet och värma dig lite extra om kylan skulle krypa på.

Fårskinnskuddar för barn och vuxna

Vi har nämnt ett par ställen där vi tycker fårskinnskuddar gör sig bra men det finns ytterligare en plats där de verkligen hör hemma – barnrummet. Den mjuka Teddy-liknande kudden är även barnens favorit och blir ett mysigt sällskap vid bokläsning eller vilostund. Tillsammans med gosedjur och favoritfilten kan kudden även hjälpa till att skapa trygghet i barnrummet.

Fårskinnskudden är en kudde för både barn och vuxna och här kan hela familjen samsas om den nya favoriten i hemmet. Det är sällan det går att inreda både barnrum och vardagsrum med samma typ av inredning men kuddar i fårskinn är faktiskt ett undantag. När du tröttnat på kudden i soffan kan den med fördel förflyttas in i barnrummet och ge barnet lite extra mys istället.

Kombinera med härlig fårskinnsfäll

Något som gör hemmet extra mysigt och hemtrevligt är att kombinera fårskinnskuddar med en fårskinnsfäll på golvet eller i fåtöljen. Det ger hemmet ytterligare en nivå av värme och ombonad. 

Det är framförallt under vintertid som denna kombo blir magisk! Och det bästa av allt är att det inte kan bli för mycket av det goda. Att ha några fina fårskinnskuddar med en snygg fårskinnsfäll fungerar lika bra i vardagsrummet eller sovrummet som i uterummet. 

Tillsammans med juldekoration och en härlig brasa så skapas en känsla av fjällstuga även om man faktiskt är hundratals mil från fjällen. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vilken känsla man vill uppnå, men det krävs självklart mer än en enda fårskinnskudde och en fårskinnsfäll. Omgivningen runt omkring är minst lika viktig!