Golvlampa Sovrum 2024 – 12 Golvlampor Till Sovrummet!

Är du på jakt efter en golvlampa till sovrummet har du kommit rätt! Här har vi samlat massor av snygga golvlampor som passar i sovrum oavsett om du vill ha en stilren läslampa, mysig belysning eller en dekorativ golvlampa som blir en naturlig del av inredningen. Du hittar även lite tips gällande belysning, placering och vilka olika typer av golvlampor det finns att välja på där ute.

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 snygga golvlampor till sovrum

Golvlamporna Till Sovrummet –
Våra 4 favoriter!

1. Goosy Golvlampa – För Mysigt Sovrummet

golvlampa-sovrum1

En mysig och snygg golvlampa i sin egen unika skönhet, draperad i ett moln av vita gåsfjädrar som förtrollar med ett ömt och förtjusande ljus. Denna fantastiska lampa är som skapad för att trivas i ditt sovrum, där den omvandlar rummet till en mysig oas av lugn och ro.

Med en unik och original design kommer denna golvlampa att vara den perfekta följeslagaren för dina avkopplande stunder och skapa en egen plats av lyx i sovrummet. 

Goosy golvlampa är tillverkad av syntet och har en höjd på 148 cm samt en diameter på 50 cm.

2. Stilren Läslampa För Sovrum Och Vardagsrum

golvlampa-sovrum4

Peak golvlampa – en utmärkt lampa som kombinerar tidlös elegans med en praktisk, riktbar skärm vilket ger dig möjlighet att rikta ljuset precis där du behöver det mest. Perfekt anpassad för att lysa upp ditt sovrum och skapa en avkopplande atmosfär eller för att skapa en mysig hörna vid soffor och fåtöljer där du kan njuta av din favoritbok.

Lampan har en höjd på 124 cm, bredd 25 cm samt djup på 23 cm.

3. Dekorativ Golvlampa För Sovrum

romglas-2

Här har vi en originell och spektakulär golvlampa som omedelbart fångar blicken och trollbinder rummet. Den träinspirerade stegen som är noggrant utformat för att förhöja estetiken, kombinerat med de tre elegant utformade lamphållarna skapar en perfekt symbios av funktionalitet och skönhet i ditt sovrum.

Ladder golvlampa är mer än bara en ljuskälla; det är en snygg inredningsdetalj som lyfter hela rummets karaktär till nya höjder. Dess unika utseende och kreativa design passar de flesta inredningsstilar och ger uttryck för din personliga stil och känsla för lekfull inredning. 

4. Urban Triple – Snygg Golvlampa För Alla Sovrum

golvlampa-sovrum12

Denna lampa är inte bara stilren utan också fint mästerverk med detaljer i mässing som förgyller både toppen och skärmarna. Den sofistikerade golvlampan vilar stolt på en rund lampfot och erbjuder enkel användning genom en smidig tryckknapp placerad på sladden för att tända och släcka lampan.

Urban Triple golvlampa är mycket mer än bara en belysningskälla; den är en designupplevelse som smälter samman modernitet och elegans på ett fantastiskt sätt. Med dess subtila mässingsdetaljer blir den en perfekt komplettering till ditt rum och ger en exklusiv touch till din inredning i sovrummet.

 

Olika typer av golvlampor som passar sovrum

Det finns olika typer av golvlampor att välja mellan beroende på dina behov och stilpreferenser. Här är några av de vanligaste typerna:

Golvlyktor: Dessa är klassiska golvlampor med en skärm som riktas uppåt för att sprida ljuset i rummet. De ger en mjuk och behaglig belysning och är perfekta för att skapa en avslappnad atmosfär.

Golvlampor med flera armar: Dessa golvlampor har flera armar och skärmar för att rikta ljuset i olika riktningar. De är idealiska för att ge riktad belysning till olika områden i rummet och kan användas för att skapa intressanta ljuseffekter.

Golvlampor med justerbar höjd: Dessa golvlampor har en justerbar stång som gör det möjligt att ändra höjden på lampan efter behov. De är praktiska om du vill kunna anpassa belysningen efter olika aktiviteter eller om du vill använda lampan i olika rum.

Golvlampor med inbyggda hyllor: Dessa golvlampor har hyllor eller avlagringsutrymmen inbyggda i basen. De är både funktionella och dekorativa och kan användas för att visa upp böcker, växter eller andra dekorationer.

 

LÄS OCKSÅ: TAKLAMPOR TILL SOVRUMMET

Bra att tänka på när du väljer golvlampa till sovrummet

När du väljer en lampa är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att hitta den perfekta golvlampan för ditt sovrum.

Här är några viktiga saker vi tycker är värt att tänka på:

Storlek och höjd

Bestäm var du vill placera golvlampan och mät utrymmet för att se till att lampan inte blir för stor eller för liten för rummet. Tänk också på höjden på lampan och se till att den inte blir för hög eller för låg för att passa in med resten av möblerna och inredningen i sovrummet.

Belysning

Tänk på vilken typ av belysning du behöver i sovrummet. Vill du ha en golvlampa som ger starkt och riktat ljus för att läsa eller arbeta, eller behöver du en lampa som ger mjukt och stämningsfullt ljus för en avslappnad atmosfär?

Material och stil

Välj ett material och en stil som passar din personliga smak och inredning i sovrummet. Golvlampor kan vara tillverkade av trä, metall, glas eller andra material och finns i olika stilar som moderna, industriella, vintage eller klassiska.

Betyg och recensioner

Om du är osäker på golvlampans kvalitet kan du försöka hitta betyg och recensioner från tidigare köpare för att få en indikation på hur lamapan upplevs. Lever den upp till förväntningarna eller inte?

LÄS OCKSÅ: SNYGGA GOLVLAMPOR TILL VARDAGSRUM

golvlampa-sovrum-bild

Populära stilar på golvlampor till sovrum

Det finns många populära stilar och design för golvlampor som kan passa olika inredningsstilar och personliga önskemål.

Här är några av de mest populära varianterna:

Modern och minimalistisk – Dessa golvlampor har en ren och enkel design med fokus på funktion och enkelhet. De är perfekta för moderna och minimalistiska sovrum och kommer i olika material som metall, glas eller plast.

Industriell – Dessa golvlampor har en robust och rå design och är inspirerade av industriella miljöer. De är vanligtvis tillverkade av metall och kan ha exponerade lampor eller detaljer som ger en industriell känsla till rummet.

Vintage och retro – Dessa golvlampor har en nostalgisk design och är perfekta för rum med en vintage eller retro inredning. De kan ha detaljer som fransar, kvastar eller antika finishar för att få fram den vintagekänsla.

Klassisk – Dessa golvlampor har en tidlös och elegant design och är perfekta för rum med en mer traditionell inredning. De kan ha detaljer som kristallprismor, utsmyckade baser eller skärmar med mönster för att skapa en klassisk atmosfär.

golvlampa-sovrum-bild1