15 golvlampor med dimmer – dimbara golvlampor till hemmets alla rum

En snygg golvlampa med dimmer är inte bara en belysning eller fin inredningsdetalj. Dimbara golvlampor skapar den där perfekta stämningen i rummet och kan ge både starkt dagsljus men även den där mysiga kvällsbelysningen man gärna vill åt. Vi visar här 15 fina golvlampor med dimmer som passar i alla olika hem och inredningsstilar!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en dimbar golvlampa?

En dimbar golvlampa är en golvlampa som det går att variera ljusstyrkan på. Genom att ändra RMS-spänningen och på så vis medeleffekten är det möjligt att själv reglera hur starkt eller svagt lampan ska lysa. 

En golvlampa med dimmer är vanligt att använda i vardagsrummet som läslampa eller som en del av inredningen för att ge stämningsfull belysning. Men en golvlampa med dimmer passar bra i alla rum i hemmet och är en lampa med flera bra användningsområden. Det är även vanligt att använda en dimbar golvlampa i hemmakontoret eller i barnrummet. 

Golvlampor är väldigt flexibla och lätta att flytta på vilket gör att det är en tacksam lampa på så vis. Även om du skaffat en golvlampa med dimmer för ett specifikt ändamål så kan du enkelt använda den till något annat eller ställa den på en annan plats i hemmet. Vägglampor är exempel på oflexibla lampor som oftas skruvas fast i väggen och inte snabbt och enkelt går att flytta på vilket gör att dom inte besitter flexibiliteten som golvlampor har.

15 snygga dimbara golvlampor

Elegant dimbar golvlampa

Här är en superfin golvlampa med dimmer som inte bara är en ljuskälla utan även en riktigt snygg inredningsdetalj. Lampan har droppformade skärmar och stilrent svart lampfot. Lampskrämarna är rökfärgade så här rekommenderas även snygga ljuskällor som gör golvlampan ännu mer stilfull och elegant!

En helt skruvad golvlampa

Med sin unika design kommer denna skruvade golvlampa helt klart bli höjdpunkten i rummet. Golvlampan är tillverkad i metall och har en integrerad LED-belysning med dimmer så du själv kan bestämma ljuset i rummet. Det här är belsyningsdesign när den är som allra bäst!

Minimalistisk golvlampa LED

En nätt och smidig golvlampa med dimmerfunktion som får plats även på dom minsta ytorna. Lampan är tillverkad i metall och ger ett mysigt sken som passar utmärkt i sov- och vardagsrum.

Populär golvlampa från By Rydéns

Supermodern och populär golvlampa från älskvärda By Rydéns. Det här är en dimbar golvlampa som andas nutid och kommer bli rummets mittpunkt – oavsett vart du placerar den. Golvlampan har hela 12 ljuskällor och här blandas verkligen funktion med modern design. 

Golvlampa med unik design

Lika mycket en golvlampa som en stilig inredningsdetalj! Lampan är tillverkad i metall med fem cylindriska stänger som är utrustade med en LED-lampa på toppen. Golvlampan har en inbyggd dimmer vilket gör att du bestämmer själv om du vill ha en stark eller mer mysig belysning i rummet.

Klassisk golvlampa i svart/mässing

Med en klassisk, men ändå modern design, passar denna stiliga dimbara golvlampa in i alla olika typer av inredningsstilar och hem. Lampan är tillverkad i svart metall och borstad mässing vilket gör att det även blir en häftig inredningsdetalj i hemmet. 

Bolato Lucca golvlampa

Belajd LED-lampa

Captain golvlampa

Golvlampa dansk design

Dimbar golvlampa beige

Golvlampa unik design

Stilren golvlampa dimmer

Golvlampa inbyggd dimmer

Rundformad golvlampa

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler golvlampor med dimmer!

Golvlampa med dimmer skapar stämning

En lampa kan vara så mycket mer än bara funktionell belysning som ska finnas där när vi behöver en ljuskälla som hjälper oss att lysa upp rummet så vi ser vad vi gör för något. En lampa är också en del av inredningen och inredningsstilen, men även ett bra hjälpmedel till att skapa stämning och göra rummet lite mysigare. Och det är här som den dimbara golvlampan har sin starka sida. 

En snygg golvlampa med dimmer är en utmärkt lampa som blandar nytta med nöje eftersom det själv går att reglera ljusstyrkan precis så som man vill ha det. Här finns det alla möjligheter till svag mysbelysning samtidigt som den går att få att lysa väldigt starkt och användas till att lysa upp rummet. 

Med hjälp av en dimbar golvlampa går det att skapa stämning och den där perfekta mysbelysningen i alla hemmets rum. Golvlampan går enkelt att flytta och ställa där den gör mest nytta för stunden. Kanske är det bakom soffan, i hörnet vid tv:n, bredvid sängen eller i hallen? Andra lampor har inte den egenskapen utan har sin bestämda plats och kan även vara fastskruvade för att vara just på specifika platsen som den är tänkt för.

Prylar och inredning som fyller flera funktioner i hemmet är väldigt uppskattat då vi får ut mer av varje sak samtidigt som vi spar plats eftersom vi inte behöver en sak för varje funktion. Golvlampan med dimmer är ett typexempel på en sådan produkt och något som tar lite plats, fyller flera funktoner och dessutom är vacker att titta på. Om du inte tänkt skaffa en typisk kontorslampa så klart, dom är sällan speciellt charmiga.

Osäker på hur du bäst placerar din belysning? Här hittar du en bra belysningsguide för alla olika typer av lampor.

En dimbar golvlampa har många användningsområden

Vi har redan varit inne på det tidigare i texten, men en dimbar golvlampa har många användningsområden och det går att använda den på flera olika vis vilket gör att en golvlampa med dimmer sällan blir ett onödigt köp. 

Att placera golvlampan strax bakom fåtöljen i vardagsrummet för att kunna använda den som läslampa är förmodligen det vanligaste sättet att utnyttja golvlampan på. Då går det samtidigt att ge vardagsrummet den där harmoniska och lugna belysningen, tack vare dimmern, när lampan inte används för läsning. 

Ett annat användningsområde som är vanligt bland golvlampor är vid hemmakontoret eller skrivbordet. Det är perfekt att komplettera bords- eller skrivbordslampan och det är framför allt reglerbara golvlampor med justerbar belysning som är populärt då det går att rikta ljuset precis dit man vill ha det, förslagsvis mot boken eller tangentbordet. 

Vi ser hur det blir allt vanligare att även använda golvlampor som sänglampa istället för den klassiiska vägg- eller sängbordslampan som varit populär under många år. Det är så klart en smaksak vad man gillar bäst men det är helt klart ett bra alternativ om du inte har möjlighet att fästa en sänglampa i väggen eller har plats för sängbord. 

Men förutom vardagsrummet, hemmakontoret eller sovrummet är golvlampor med dimmer en utmärkt lampa att komplettera inredning med och kunna använda vid behov. Det är med andra ord en lampa man absolut kan köpa endast för att den är fin och för att kunna utnyttja belysningen som ger en lugn och  mysig känsla. Golvlampans uppgift behöver inte vara mer avancerad än så.

Golvlampa dimmer – det självklara valet

Går du i tankarna om att skaffa en golvlampa till hemmet och inte har siktet inställt på en golvlampa med dimmer bör du tänka om. Det finns tusen anledningar till att skaffa en dimbar golvlampa, men bara en anledning att inte göra det. 

Vi har högre upp i inlägget gått igenom flera fördelar med att ha en dimmer på golvlampan och några av dom största fördelarna är: 

  • Utökat användningsområde 
  • Belysning för lugn och harmoni 
  • Möjligheten att bestämma ljusstyrka själv

Fördelarna är många och det är ju egentligen bara en tilläggsfunktion på en standard lampa, så det borde ju inte finnas några nackdelar med dimmer? Vi kan egentligen bara komma på en eventuell nackdel, möjligtvis två om vi anstränger oss riktigt mycket. Den första (och mer eller mindre enda) nackdelen skulle kunna vara utbud. Tyvärr har ju inte alla golvlampor dimmer och det kanske är så att du spanat in en favorit som du verkligen vill ha, men som saknar dimmer. Ja, då kanske man får väga för- och nackdelar lite fram och tillbaka. 

Det andra, som egentligen är nonsens, är tänd- och släckning. En lampa utan dimmer har två lägen, av och på. Det går väldigt snabbt att tända upp och snabbt att släcka ned. En dimbar lampa behövs oftast skruvas upp och ner stegvis, och visst finns det personer som det tycker är ett jobbigt extra moment. Det tycker inte vi. Det är det värt för alla andra fördelar dimmern för med sig. 

Med andra ord bör en dimbar golvlampa vara det självklara valet om du är på jakt efter en ny golvlampa till hemmet. Det finns ett väldigt stort utbud på just sådana här typer av lampor så du kommer definitivt hitta något som faller dig i smaken!