Hängande balkongbord: 8 stora och små hängande balkongbord

Det är dags att bege sig ut på våra älskade balkonger. Den välkända och så omtyckta balkongsäsongen är här! Balkonghäng är något alldeles speciellt och att inreda balkongen kräver ofta lite extra finess. Balkongen är ofta i behov av smart förvaring och praktiska möbler som hjälper oss att utnyttja ytan till max. Ett hängande balkongbord är en perfekt möbel för balkongen eftersom det fyller lika mycket nytta som nöje och finess. Vi visar idag upp 8 stora och små hängande balkongbord. Hoppas ni hittar något som passar hos er och får inspiration till att inreda balkongen nu när säsongen är här!

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 snygga hängande balkongbord

äggkopp-djurmotiv

Stilrent och hemtrevligt hängande balkongbord i akacia. Bordet är rektangulärt, 60cm brett och 48cm djupt. Passar perfekt för dig som önskar en ombonad och trevlig balkong med naturnära känsla. Bordet kräver en enklare montering.

äggkopp-djurmotiv

Smart och nätt balkongbord som enkelt hängs över balkongräcket. Lätt att ta ned och upp efter behag. Detta balkongbord finns i flera storlekar och färger men vi älskar denna vackra grå färg. Passar perfekt på en balkong med begränsad yta där du önskar ett bord som en liten avlastningsyta för vinglaset eller kaffekoppen.

äggkopp-djurmotiv

Supersmidigt vikbart balkongbord i enkel minimal design. Bordet passar perfekt på vilken balkong som helst tack vare den sparspakade designen i helsvart utförande. Bordet hängs enkelt över balkongräcket och viks ihop när det inte används för att spara på ytan. Perfekt för den mindre balkongen!

äggkopp-djurmotiv

Ett rejält och stabilt balkongbord i massiv teak. Upphängningen är av rostfritt stål vilket är tacksamt i väder och vind. Vid detta balkongbord kan du avnjuta en måltid eller ställa kvällens charkbricka utan att oroa dig för att bordet ska ge vika. Den stilrena designen kommer garanterat göra succé på balkongen.

äggkopp-djurmotiv

Magiskt fint och yteffektivt balkongbord i trendigt bambu. Gillar du den naturnära bohemiska stilen är detta balkongbord ett måste. Perfekt för en avlång balkong där man behöver tänka smart med ytorna. 90cm brett och 30cm djupt gör att bordet får plats med både mattallrikar, ölglas och chipsskålar. En favorit!

äggkopp-djurmotiv

Vackert tidlöst balkongbord i vitlaserad furu som passar på alla balkonger. Storleken gör att bordet kan användas både för att äta mat vid och att placera dina favoritväxter. Bordets underrede och upphängning är av stål och bordet är 80x50cm stort.

äggkopp-djurmotiv

Nätt och stlrent balkongbord som finns i flera olika färger. Bordet är av pulverlackerad aluminium och har en läcker matt yta. Bordet är fällbart och tar därför ingen plats när det är ihopvikt och inte används. Ett balkongbord perfekt för den mindre balkongen.

äggkopp-djurmotiv

Enkelt och fint balkongbord som är justerbart på höjden i tre lägen. Bordet är dessutom vikbart och gör sig perfekt på en liten balkong som kräver extra yteffektivitet. Detta hängande balkongbord är i svart metall och passar lika bra oavsett vilken stil du har på din balkong.

Mer om hängande balkongbord

Ett hängande balkongbord är ett balkongbord som hängs över balkongräcket. Dessa finns i olika typer av upphängningar som är olika permanenta. Man behöver sällan oroa sig över om det hängande balkongbordet kommer passa på just sin egen balkong eftersom de allra flesta är justerbara och kan därmed anpassas. Upphängningsbreddens variation anges i respektive produkts produktbeskrivning så du kan enkelt kolla att det kommer fungera hemma hos dig.

Ofta är även höjden justerbar på det hängande balkongbordet. Då kan du själv anpassa bordets höjd efter din egen balkongs utseende och dina egna preferenser. En del vill ha ett balkongbord mest för att kunna ställa ifrån sig ett glas eller en kaffemugg. Andra vill kunna äta en måltid vid balkongbordet. Med ett justerbart hängande balkongbord kan man enkelt anpassa efter dessa olika ändamål. 

En variant på hängande balkongbord är de som är vikbara. Dessa är extra smarta för de som har en liten balkong och vill utnyttja ytan till fullo. Då kan man helt enkelt fälla ned balkongbordet när bordet inte används och fälla upp det när man behöver. 

 

När har man användning för ett hängande balkongbord?

Ett hängande balkongbord har man nytta av om man har en balkong helt enkelt. Ännu mer användning och nytta av just ett hängande balkongbord har man om man har en liten balkong. Ofta upplevs ett rum större om man har mycket golvyta. Samma sak gäller på balkongen. Har du därför en liten balkong är risken att den upplevs ännu mindre om du täcker för mycket av golvytan med möbler som bord, stolar och hyllor. Ett hängande balkongbord lämnar golvytan orörd och låter därför större del av golvytan vara vilket är fördelaktigt för den lilla balkongen.

Hängande balkongbord – Bra att tänka på

Storlek

Storleken på det hängande balkongbordet är verkligen värt att fundera igenom ordentligt. I mer eller mindre alla sammanhang när det kommer till inredning så föredrar man en större möbel framför en mindre. För mycket små möbler och små detaljer skapar en stökig och ogenomtänkt känsla. Detsamma gäller med storleken på det hängande balkongbordet. Köp helt enkelt ett bord som är så stort som möjligt för just din balkong. Inte så stort att du själv inte får plats på balkongen givetvis men så stort som möjligt utefter din balkongs förutsättningar. Det ska självklart inte ta över hela balkongen men hellre för stort än för litet. 

Förutom det tipset så handlar det förstås om vad du kommer använda balkongbordet till. Om det ska vara en enkel avlastningsyta för ett par kaffemuggar krävs inte ett jättestort bord. Om det däremot ska vara ett balkongbord där man kan sitta flera stycken och äta utan att behöva ha tallrikarna på varandra så behövs ett större bord. Men sällan kommer du ångra ett större bord eftersom du då har möjlighet att utnyttja det till mer än du innan trodde att du skulle göra.

Fällbart eller inte?

Vi var tidigare inne på fällbara eller vikbara hängande balkongbord som alternativ till ett fast balkongbord. Ett fällbart balkongbord är alltid smart och smidigt men de kan vara lite mindre stabila och mer rangliga än ett fast bord. Det finns förstås fällbara balkongbord med god kvalitet och stabilitet också men läs på lite extra kring anordning innan du gör ett köp om du är noga med stabiliteten. Ett tips som alltid är bra när man ska göra ett köp är att läsa recensioner från tidigare köpare.

Material

Hängande balkongbord finns i olika material. Det vanligaste är att de är gjorda av metall, stål, trä eller hårdplast. Det är inte helt ovanligt att upphängningsanordningen är i ett material och själva bordsskivan i ett annat. Bra att tänka på är att olika material har olika livslängd och slittålighet. Vissa material har alltid en risk att rosta också vilket kan vara värdefullt att känna till om bordet ska vara ute i regn och rusk.

Design

Vad gäller design och formgivning på hängande balkongbord så finns det några olika varianter. De vanligaste är rektangulära och halvcirkelformade. Båda dessa är praktiska för den avlånga balkongen eftersom de följer balkongens egen form vilket blir enhetligt och fint. Det finns också varianter på hängande balkongbord som är fyrkantiga även om de inte är lika vanligt. Dessa kan passa extra bra om balkongbordet ska hänga i ett hörn av balkongen.

Därför är ett hängande balkongbord ett bra köp

Sammanfattningsvis är ett hängande balkongbord ett praktiskt och snyggt alternativ till ett vanligt balkongbord. De stora fördelarna är att det sparar golvutrymme och därmed är extra lämpligt på en liten balkong. Det finns många olika stilar, storlekar och material på hängande balkongbord. Vi visar upp en bredd av olika varianter på några av våra favoriter här ovan. Hoppas ni hittar ett snyggt hängande balkongbord till just er balkong!