9 hörnhyllor till badrum i svart, vit och rostfritt stål

Hörnhyllan är en underskattad och väldigt bra möbel att använda i badrummet – både i och utanför duschen. Även om det brukar vara ett badrumsskåp snarare än en badrumshylla utanför duschen. Hörnhyllan frigör massor av plats på golvet som en klassisk hylla tar upp vilket det inte alltid finns plats för i badrummet. Här visar vi några riktigt fina hörnhyllor för både små och stora badrum.

Varför en hörnhylla i badrum?

Hörnhyllan är en praktisk möbel som är väldigt användbar framför allt i badrummet. Många badrum är ganska små samtidigt som det är nödvändigt med mycket avlastningsyta och då är en hörnhylla badrum ett bra alternativ.

Hörnhyllan har många gånger en 90 grader vinkel någonstans så den passar perfekt att placera mellan två väggar. Hörnhyllorna till badrum är ofta lång-smala så dom kan utnyttja mycket yta mellan golv och tak.

Fördelar med hörnhyllor och badrumsskåp i badrum:

–          Tar lite plats

–          Bra för hygien- och sminkartiklar

–          Enkelt att flytta

–          Passar nästan alla badrum

–          Snygg inredningsdetalj

Tar lite plats

Ja, hörnhyllan i badrummet tar väldigt lite plats men samtidigt finns det mycket avlastningsyta att använda sig av. I och med att den ofta utnyttjar mycket av höjden i badrummet i stället så kompletterar det upp den smala bredden.

Bra för hygien- och sminkartiklar

Brukar du ofta ha kaos på tvättmaskinen eller är handfatet fullt med sminkprodukter? Du är inte ensam. Det är väldigt lätt att ställa till med kaos i badrum – framför allt i lite mindre badrum där det inte finns mycket yta över för smink, parfym etc. En hörnhylla är då en bra lösning för att slippa bombnedslaget.

Enkel att flytta

Hörnhyllorna är i regel väldigt lätta vilket gör att det är enkelt att flytta dom. Vissa hörnhyllor, ofta dom som används inne i duschen, spänns fast mellan golv och tak så du behöver inte en lossa på några skruvar.

Passar nästan alla badrum

Om en flytt till en annan lägenhet eller hus skulle bli aktuellt så kan du räkna med att hörnhyllan även kommer passa det nya badrummet. Eftersom det i princip bara behövs en 90-graders vinkel för att hörnhyllan ska passa in så fungerar dom i de allra flesta badrum.

Snygg inredningsdetalj

Förutom att hörnhyllorna är väldigt användbara så kan de även vara en snygg inredningsdetalj i badrummet. Hörnhyllan gör också så det är lättare att hålla ordning och reda på sina saker vilket i sig förhöjer badrummet lite extra.

Det finns så klart fler fördelar med en hörnhylla i badrum och vad eller vilka alternativ som passar dig bäst beror självklart på vilket typ av badrum du har. Det viktigaste är ändå att det fyller en funktion och inte gör mer skada än nytta. Det finns faktiskt riktigt små badrum som egentligen inte har plats för en hylla. Då kan det vara bra att tänka ett varv extra på om det är en nödvändig investering eller inte.

9 badrumsskåp och hörnhyllor för badrum 

Inlägget innehåller annonslänkar.

Hörnhylla badrum rostfritt stål

Hörnhylla badrum svart

Hörnhylla badrum vit

Hörnhylla till dusch

Hörnhylla rostfritt stål enkel

Hörnhylla vit enkel

Badrumsskåp med tvättkorg

Badrumsskåp med hyllor

Badrumsskåp trä

Hörnhyllor och badrumsskåp – i eller utanför duschen

När man pratar om hörnhyllor och badrumsskåp till badrum finns det två olika alternativ att välja på. Den hyllan som är till för användning i duschen och hyllan/skåpet som används utanför duschen.

Hörnhyllorna och badrumsskåpen som är anpassad för att ha i badrummet men utanför duschen kan se ut på lite olika vis och är inte alltid vinklad i 90-grader som hörnhyllan för duschen är. Däremot har den alltid flera hyllplan vilket gör att man på ett bra sätt kan strukturera upp sina badrumsartiklar.

Hörnhyllorna som är avsedda för duschen är ofta tillverkade i metall eller plast och späns fast via stänger mellan golv och tak. Hyllan har tillhörande korgar med lite kant på så det smidigt går att placera schampo och duschkräm där i utan att det ramlar ner. Precis som hörnhyllorna som är avsedda att använda utanför duschen så är dom här och mer lång-smala än breda vilket gör att man sparar mycket av golvytan.

LÄS OCKSÅ: RUNDA BADRUMSMATTOR

Hörnhyllan är perfekt för små badrum

Som vi varit inne på tidigare är hörnhyllan en väldigt praktisk möbel för badrummet och kanske extra praktiskt för de lite mindre badrummet. Ett litet badrum där det oftast bara finns ett handfat, toalett, dusch och ett badrumsskåp gör att det blir svårt att hålla ordning och reda på sina saker. Det slutar ofta i kaos. Tandborstar, smink, krämer, nagelsax, parfym, rakhyvlar och andra saker som brukar finnas i ett badrum blandas hejvilt och efter en stund vet man inte vart någonting är, det enda man ser är en röra av allt möjligt så det går inte lokalisera vad som är vad.

LÄS ÄVEN: Badrumsinspo – så inreder du ett mysigt badrum!

Kaos är det också väldigt lätt att det blir i duschen, Du kanske själv har försökt balanserat alldeles för många schampoflaskor på duschreglaget och var och varannan minut man står där i duschen så slår sig en flaska i golvet och raseriutbrottet är väldigt nära till hands. Du kanske börjar placera flaskorna på golvet i stället och snart finns det knappt någon golvyta kvar att duscha. Det låter också otroligt högt när duschstrålen slår mot dom halvtomma schampoflaskorna.

Hörnhyllorna, både i och utanför duschen, är ett väldigt bra hjälpmedel för att hålla kaos på allt det här. Hörnhyllorna har ofta 4-6 olika hyllplan så man kan dela upp och strukturera bättre bland sina prylar. Det blir också automatiskt så att man vill ha lite extra ordning när man investerat i något som faktiskt ska hjälpa till med det så det blir en win-win.

Har du ofta ett stökigt badrum är en hörnhylla ett tips för att lättare kunna ha mer ordning i framtiden. Det finns som du sett här massor av olika varianter som kan användas i eller utanför duschen så det finns garanterat något som passar ditt badrum också. Har du ett litet badrum kanske hörnhyllan är det enda alternativet för att få mer avlastningsytor i badrummet och då är det tur att det numer finns massor av fina alternativ att välja på.