Inreda Liten Balkong – 25 Tips Och Massor Av Inspiration!

Det är en konst att inreda liten balkong för att att få den både praktisk och mysig. Det gäller att maximera ytan för att få plats men man vill också inreda den med möbler, textil och växter för att få balkongen riktigt mysig. Här hittar du massor av tips och inspiration på hur du kan inreda den lilla balkongen.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Så inreder du liten balkong – 10 värdefulla tips!

1. Planera din balkong

Innan du börjar inreda din balkong är det viktigt att planera den först. Mät balkongen noggrant och skissa upp en plan för hur du vill använda den. Tänk på vilka möbler och annan inredning du vill ha och försök visualisera en bild av hur du vill ha det när det är färdigt. Om din balkong är mycket liten kan det vara bra att satsa på möbler som är smidiga och lättflyttade för att skapa utrymme när det behövs.

2. Välj rätt möbler

Att välja rätt möbler är avgörande när det gäller att inreda en liten balkong. Det är viktigt att välja möbler som passar din balkongs storlek och stil. Om din balkong är väldigt liten kan det vara bäst att satsa på möbler som kan fällas ihop eller staplas när de inte används. Ett annat alternativ är att använda multifunktionella möbler som kan användas för flera syften som till exempel en bänk med förvaring.

Tips: Gullig ihopfällbar stol som du hittar här.

trädgårdsstol

3. Skapa mysig atmosfär

För att göra din balkong till en mysig och avslappnande plats att tillbringa tid på är det viktigt att skapa en atmosfär som du verkligen gillar. Du kan lägga till belysning, t.ex. ljusslingor eller lyktor för att skapa en mjuk och avslappnad belysning på kvällen. Tänk också på att använda textilier som kuddar och filtar för att lägga till en mjuk ocj inbjudande känsla till balkongen.

4. Växter och blommor

Att lägga till växter och blommor på din balkong kan ge en härlig känsla av liv och grönska. Tänk på att välja växter som passar för balkongens exponering för sol och vind. Om din balkong är liten kan du använda vertikala trädgårdsarrangemang eller hängande korgar för att spara på utrymme. 

Tips! Här kan du läsa allt om att odla på balkongen

växter-balkong

5. Använd färg

Att använda färg på din balkong kan ge en livlig och lekfull känsla. Tänk på att använda färg i kuddar, filtar och andra textilier för att lägga till lite härlig färg. Du kan också använda färgglada växter och blommor för att lägga till en färgklick på din balkong.

6. Skapa en avskild plats

Om din balkong har öppen utsikt kan det vara svårt att känna sig privat och avskild. Du kan skapa en avskild plats genom att använda bambuskärmar eller annat material för att skapa ett skydd runt din balkong. Du kan också använda ett parasoll eller en stor växt för att ge lite skugga och skapa en mer avskild balkong.

7. Förvara saker på ett smart sätt

När du inreder en liten balkong är det viktigt att använda utrymmet på ett smart sätt. Du kan till exempel använda förvaringslådor eller korgar under dina sittplatser för att förvara kuddar och filtar när de inte används. Du kan också använda väggkrokar för att hänga upp din grill eller andra tillbehör.

Tips! Snygg korg till förvaring.

8. Skapa en matplats – trots det lilla utrymmet

Även om balkongen är väldigt liten är det trevligt att kunna äta eller ta en fika i kvällsstolen. Kom ihåg att anpassa möbler och inredning för att åtminstone kunna göra en tillfällig matplats på balkongen. 

9. Säkerthet och stabilitet

När du inreder din balkong är det viktigt att tänka på säkerheten. Tänk på att använda möbler som är stabila och som inte välter om det blåser. Du bör också undvika att placera tunga föremål på balkongräcket utifall de skulle blåsa ner.

10. Underhåll och rengöring

Att underhålla och rengöra din balkong är viktigt för att hålla den i gott skick och för att du ska kunna njuta av den hela sommaren! Se till att balkongen alltid är i gott skicka så det går att ta en spontanare där när solen kikar fram. Du bör också regelbundet vattna dina växter och blommor för att hålla dem och välmående.

Tips! Se massor av fina städprodukter här.

inreda liten balkong<br />

Konsten att välja rätt möbler till den lilla balkongen

Att välja rätt balkongmöbler till en liten balkong kan vara en utmaning. Här är några tips på vilka möbler som kan vara bäst lämpade för en liten balkong:

Hopfällbara stolar eller stolar som kan staplas

För att spara på utrymme på en liten balkong kan det vara bäst att välja stolar som kan fällas ihop eller staplas när de inte används. Detta gör det enkelt att rengöra och organisera balkongen när det behövs samt att frigöra mer plats vid behov.

Tips! Klappstol i Teak

Små bord

Ett litet bord kan vara en praktisk och funktionell lösning på en liten balkong. Ett runt eller kvadratiskt bord tar upp mindre utrymme än ett rektangulärt bord och gör det lättare att organisera och röra sig på balkongen.

Tips! Litet bord till balkongen

Multifunktionella möbler

Att använda multifunktionella möbler som kan användas för flera syften kan vara en smart lösning på en liten balkong. En bänk med förvaring eller en soffa som kan omvandlas till en solsäng är exempel på multifunktionella möbler som kan vara användbara på en liten balkong.

Tips! Sittbänk med förvaring

Hängstol

En hängstol kan vara en avkopplande och mysig möbel på en liten balkong. Det finns olika typer av hängstolar som kan hängas upp på balkongens väggar eller tak för att spara på utrymme.

Tips! Hängstol i vitt

Vertikal inredning

Att använda vertikala trädgårdsarrangemang kan vara en smart lösning på en liten balkong. Du kan använda hängande korgar eller hyllor för att skapa en trädgårdsplats på din balkong utan att ta upp för mycket utrymme.

Tips! Balkonglåda från Ferm

Smarta förvaringslösningar att inreda liten balkong med

Att hitta smarta förvaringslösningar för en liten balkong är ett måste! Det finns flera alternativ som kan hjälpa till att organisera och maximera utrymmet, bara man hittar rätt. Här är några förslag på smarta förvaringslösningar för en liten balkong.

Förvaringslådor

Förvaringslådor kan vara en effektiv lösning för att organisera och förvara olika saker på balkongen. Det finns många olika typer av förvaringslådor som kan monteras på balkongväggarna, under sittplatser eller på hyllor. 

Tips! Förvaringslåda i rotting

Hängande bord

Hängande bord/hyllor kan användas för att förvara blommor, växter, ljus eller andra dekorativa föremål på balkongen. Du kan välja bord i olika material som trä, metall eller glas och montera dem på väggen eller balkongräcket för att spara på utrymme. Hyllor kan också användas för att förvara böcker eller tidningar på balkongen.

Tips! Vikbart balkongbord

Hängande korgar

Hängande korgar kan vara en dekorativ och praktisk lösning för att förvara blommor eller andra små föremål på balkongen. Du kan välja korgar i olika storlekar och färger och hänga dem på balkongräcket eller på en krok på balkongens vägg.

Tips! Hängande korgar

Förvaringspåsar

Förvaringspåsar kan vara en bra lösning för att förvara mindre föremål på balkongen. Du kan välja påsar i olika storlekar och material som plast eller tyg och hänga dem på väggen eller balkongräcket. Förvaringspåsar kan användas för att förvara exempelvis grillverktyg, kuddar eller filtar.

Tips! Stor förvaringspåse

Förvaringslådor med hjul

Förvaringslådor med hjul kan vara en praktisk lösning för att förvara större föremål som grillar eller trädgårdsverktyg på balkongen. Du kan enkelt flytta lådan runt på balkongen beroende på vad du behöver och lådan kan förvaras under sittplatser eller på annan plats när den inte används.

LÄS OCKSÅ: INREDA ALTAN – TIPS OCH INSPIRATION

Så gör du den lilla balkongen supermysig!

Att skapa en mysig balkong oavsett storlek kan vara en utmaning, men det finns flera enkla saker du kan göra för att förvandla din lilla balkong till en mysig utomhusoas. Här är några tips på hur du kan få en liten balkong mysig.

Mycket växter

Att lägga till växter och blommor kan förvandla en tråkig balkong till en vacker och levande plats. Välj växter som är lämpliga för balkongen, t.ex. kryddväxter eller små träd och plantera dem i krukor eller hängande korgar. Du kan också använda klätterväxter som växer på en pergola eller ett spaljé för att skapa en naturlig skärm eller en grönskande vägg.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA PALLKRAGEN

Mysig belysning

Mysig belysning kan skapa en avkopplande och romantisk stämning på balkongen. Du kan använda olika typer av belysning, t.ex. lampor, ljusslingor, lanternor eller ljus. Placera ljus runt balkongen för att skapa en varm och inbjudande atmosfär.

Textilier

Att lägga till mjuka textilier som kuddar, filtar och mattor kan göra din balkong bekväm och inbjudande. Välj material som tål utomhusbruk och som är lätta att rengöra. Du kan också använda textilier för att skapa en färgkoordinerad stil eller en rolig och livlig design.

Dekorationer

Att lägga till dekorativa föremål som speglar din personliga stil kan göra din balkong mer personlig och unik. Du kan använda väggdekorationer, tavlor, skulpturer, ljusstakar eller andra dekorativa föremål för att skapa en speciell atmosfär på balkongen.

Att inreda en liten balkong så den blir både användbar och mysig är en konst. Det är lättare sagt än gjort och ibland måste man helt enkelt testa sig fram för att bli nöjd. Vi hoppas att du fått lite tips och inspiration på hur du kan få den lilla balkongen mysig och hur den inreds på bästa sätt. 

Lycka till med inredningen!