Inredning altan 2022

Idag djupdyker vi i något så roligt som inredning för altan 2022. Sommaren närmar sig med stormsteg och det gäller att vara ute i god tid. Vi ger våra mest värdefulla inredningstips till altanen 2022 och visar upp massa fina möbler, dekorationer och textilier till altanen. Spana in tre olika fina stilar till altanen och låt dig inspireras till en härlig kväll på altanen med ett glas kall dryck i handen!

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Urban Living, Åhléns, Reforma, Ellos, Jotex, Newport och Nordic Nest.)

Hej! Hoppas ni mår bra och får hålla er friska i dessa tuffa tider. Vi alla får komma ihåg att ingen är ensam i detta. Alla är med om samma sak och vi får hjälpas åt därefter. Idag ska vi här på Inredningsinspirationsbloggen fortsätta spinna vidare på förra helgens ämne. Då var ämnet Inredning balkong 2022, spana in det inlägget HÄR. Idag ska vi istället lyfta upp inredning för altan 2022. Det skiljer sig givetvis en hel del åt om man ska inreda en balkong eller en altan. Även om mycket dekorationer så som utekrukor, plädar och lanternor funkar lika bra på en balkong som på en altan så är väl det också det enda. För den stora skillnaden att inreda en balkong eller inreda en altan är självklart platsen. Därför ska det idag bli superroligt att ta ett ordentligt tag om inredning för altan 2022. Har man en altan tycker vi verkligen att den ska utnyttjas till fullo och bli som ett extra rum under de månader vi har lite värme. En grundläggande faktor för att man faktiskt ska utnyttja sin altan till fullo är att det är en trevlig och mysig plats att vistas på. Det här ämnet ligger oss varmt om hjärtat och det ska bli kul att djupdyka ned i inredning altan 2022.

Det som gör det så roligt att inreda en altan är att det är något helt annat än alla andra rum i hemmet. Det blir något alldeles annat men som gärna ändå får gå i linje med hemmets övriga inredning och stil för att skapa en harmoni och enhetlighet. Det tycker vi därför kan vara en bra startpunkt om man antingen ska inreda altanen från start eller bara inreda om. Utgå litegrann från hemmets stil i övrigt och fundera över om du vill ha samma känsla eller om du vill åt något helt annat. En bra start är i alla fall att börja med att tänka på känslan du vill åt. Kanske vill du ha en modern, stilren altan med tydliga linjer och få färger? Eller är du mer ute efter en mysig plats att hänga på med mängder av tyger, varma färger, ljuslyktor och känslan av ”inne fast ute”? Eller kanske vill du åt en utomlandskänsla med stora parasoll i bambu och fransar, loungemöbler och mycket gröna växter?

När du kommit på vilken känsla och stil du är ute efter på din altan är det dags att se över rummet du har att utgå från. Det för att se till att utnyttja hela altanens kapacitet och för att du inte ska inse i efterhand att en annan inredning hade varit mer passande. Ett bra tips är att skissa upp altanen på ett papper eller på datorn. Då får du en bra bild av vad du har att jobba med och kan fundera ut var saker och ting kan placeras bäst. Det innan du redan köpt hem alla saker. En bra utgångspunkt är att börja med de stora möblerna. Kanske vill du ha en stor härlig matplats eller är du mer ute efter en mysig loungehörna på altanen. Eller också båda två. Där finns flera valmöjligheter även där. Runt bord, lågt loungebord eller kanske ett högt barbord. Vad gäller sittmöbler så finns massor av fina fåtöljer för altanen men även bättre anpassade stolar för en matgrupp. Kanske vill du ha en hörna som är som ett soldäck där det ska finnas ett par solstolar under ett lyxigt parasoll. Tänk vitt och brett och måla upp en drömaltan i huvudet när du ska inreda altan 2022.

Förutom de stora möblerna som givetvis blir grundpelarna så spelar dekorationer en jättestor roll för att få till känslan. In med lanternor, vägglampor, ljuslyktor, mattor och stora gröna växter i mängder. Glöm inte heller textilier. Dynor, kuddar, plädar och sittpuffar. Massor av fina prydnadskuddar hittar ni HÄR. För att inte glömma hängmatta eller varför inte hängstol. Det om något kommer ge altanen en lyxig känsla! Något som är otroligt praktiskt om man har mycket textilier som inte tål regn och rusk är att införskaffa en dynlåda. Det finns superfina sådana som blir lika mycket en del av inredningen som en praktisk förvaring. Sedan vill vi också slå ett extra slag för belysningen. När det kommer till inredning av altan tycker vi att det är mysig belysning som gäller. Hellre många ljuskällor som ger ett varmt sovt sken än stora starkt lysande lampor. Därför är vägglampor och golvlyktor perfekta alternativ när det gäller inredning av altan. Även ljusslingor som blivit så populärt skapar en otroligt mysig känsla över altanen. Dessa är perfekta att antingen hänga upp längst med husväggen eller bara lägga på bordet eller golvet lite slarvigt.

Det som är så roligt om man verkligen ser inredning på altanen som ett helt eget rum är att du får chansen att ha en stil också. För att lyckas med en helhet på altanen, oavsett om du önskar en inredning på altan som speglar övriga hemmet eller om det ska vara något alldeles eget så har försökt hjälpa till och inspirera. Det finns mängder av inredning till altan 2022 i butikerna och det kan vara övermäktigt att sålla runt bland allt. Dessutom tar det givetvis en väldig massa tid. Därför har vi idag samlat ihop en hel del fin inredning till altanen 2022. Vi har delat in den i tre olika stilar och hoppas just du kan hitta inspiration och tips bland någon eller flera av dessa stilar. Vi har satsat på en stil till inredning till altan 2022 som känns mysig och osar värme och elegans men samtidigt är väldigt naturnära i tonerna. Nästa stil är en mix av en typiskt modern och skandinavisk inredning till altan. Den innehåller mycket svart, vitt, enkla raka linjer och tidlös design. Den sista stilen för inredning till altan 2022 är en stil som känns bohemisk och lyxig. Den har en tydlig loungekänsla och ger en utomlands- och strandkänsla med mycket naturliga material och beige toner. Hoppas som sagt ni ska hitta inspiration bland dessa stilar och kom ihåg att detta bara är till för att inspirera. Den bästa och mest hållbara stilen är alltid din egen inredningsstil!

Inredning altan 2022 – tips att tänka på!

  • Utgå från de stora möblerna och vilka typer av sittplatser du vill ha
  • Fundera över vilken känsla du vill åt på din altan
  • Dekorera i massor! In med lanternor, textilier och gröna växter
  • Mycket småbelysning med varma toner
  • Skissa gärna upp din altan för att veta vad du har att jobba med
  • Inspireras av inredning till altan 2022 från nedan tre stilar!

Inredning altan 2022 – mysigt och naturnära

Klicka på bilden för att göra den större!

Inredning altan 2022 – smakfullt och modernt

Klicka på bilden för att göra den större!

Inredning altan 2022 – bohemisk lyx

Klicka på bilden för att göra den större!
Missa inte inlägget om Dekoration utomhus HÄR!

Vi på Inredningsinspiration.com hoppas verkligen du hittat någon inredning och inspiration att ta med er till just din altan. Har du ingen altan utan en mindre balkong så finns ett blogginlägg om Inredning balkong 2022 HÄR. Glöm inte heller att förutom de stora möblerna ovan så funkar mycket av dekorationerna precis lika bra på en balkong som på en altan. Skriv gärna i kommentarsfältet och berätta vilken av stilarna som föll just dig bäst i smaken. Det är alltid roligt att få feedback och att få höra era tankar om inredningen. Ni får också jättegärna komma med önskemål på ämnen ni vill att vi skriver om. I inredningsinspirationsbloggen skriver vi om allt som har med inredning att göra så alla idéer är välkomna. 

Ha nu en fortsatt fin söndag så hörs vi snart igen med massor av ny inredning och inspiration,