Inredning hall

Inredning hall kan ibland kännas lite svårt att få till. Oavsett om du har en stor eller liten hall är det viktigt att den inreds på bästa sätt eftersom det är det första rum man kommer in till hemma hos någon. Det sätter prägel för hela första intrycket i hemmet! Därför vill vi lyfta upp hallen och ge inredning inspiration och tips för hur du lyckas med en inbjudande hall.
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Nest, Urban Living, Åhléns, Ellos, Reforma, Jotex och Granit.)

Hej! Hoppas ni alla har en skön helg. Nu när våren är på ingång kryper det i fingrarna för att inreda och byta ut saker i hemmet. Man vill ju in med nya stilar, ljusare färger, lättare material och bara fräscha upp och nystarta! Håller ni inte med? Idag ska vi i alla fall prata om något så viktigt som inredning hall. Det kan kännas knepigt med just inredning till hallen och hur man ska tänka. Ofta är det också ett rum som kommer lite i sista hand trots att det är superviktigt. Det är ju ändå det första rummet du kommer in i när du kliver in i någons hem. Det är vad som skapar första intrycket hemma hos någon och därför bör det vara självklart att välja inredning till hallen med kärlek och omsorg. Inredning i hall bör ses över på samma sätt som inredningen i vilket annat rum som helst. I hallen är det också viktigt att tänka över vilka förutsättningar just din hall har. De viktigaste är ljusinsläpp, storlek och form på hallen.

LÄS ÄVEN: VÄLJ RÄTT HALLMATTA

Bor du i lägenhet har du med största sannolikhet inga fönster med direkt ljusinsläpp i just hallen. Då är det extra viktigt att se över belysningen. Det finns mängder av bra belysning för hallen. Både i form av lampor som inte tar någon och vägglampor. Dessa alternativ är perfekt för den mindre hallen. Annars är det väldigt fint med en stor golvlampa i hallen. Massor av fin belysning i olika design och storlek hittar du HÄR. Utöver belysningen är storleken på hallen avgörande för hur du bör tänka med inredningen. En liten hall kräver avskalad inredning, nätt belysning, smart förvaring och speglar. En större hall kan också kännas svår att inreda då man inte riktigt vet vad som passar i en hall men även här behövs givetvis speglar, förvaring och belysning. Men även någon typ av sittmöbel, klädhängare och textilier för att få ett ombonat intryck.

Utöver speglar, belysning, förvaring för kläder och skor så finns givetvis annan inredning i hallen som gör en hall trivsam. Bland annat mattor och gröna växter. Vad gäller matta i hall kan det vara superfint med både dörrmatta och en vanlig matta längre in i hallen. När det kommer till gröna växter är det superfint med golvväxter om du har plats för det men annars är vägghängda växter ett jättebra alternativ om du har en mindre hall. Om du ska inreda en liten hall är ett superbra tips att använda dig av väggarna eftersom en tom golvyta ger ett öppnare intryck. Utnyttja därför väggarna för både speglar, belysning, växter, klädhängare och skohyllor. Mer eller mindre allt finns som vägghängda varianter. Nedan visar vi inredningsinspiration och tips för såna vägghängda varianter.

LÄS OCKSÅ: FINA HALLAMPOR TILL TAK

För att återgå till matta till hallen är det smart att dels tänka på färgen men också materialet. En matta i jute är perfekt i hallen eftersom den både är smuts- och slittålig. Ska du inreda en liten hall är en rund matta perfekt. Har du istället en större hall är en rektangulär eller fyrkantig matta perfekt. Tänk på att välja en matta som följer rummets egen form. Har du en hall som är avlång så välj en avlång matta. Tänk bara på att inte välja en för liten matta! Det förminskar rummet och skapar skeva proportioner i rummet. Nedan har vi samlat inredning och inspiration till hall och olika produkter som både är snygga och fyller de funktioner man önskar i en hall.

 

Inredning hall – dekorationer och detaljer!

Inredning hall – snygga och smarta möbler

 

Missa inte inlägget om sittbänkar med förvaring, där finns massa tips och idéer!

Hoppas ni fått lite tips på inredning och inspiration! Inredning i hall är som sagt inte helt enkelt alla gånger men glöm inte bort att det är det första rum vi kommer in till! Kom som alltid gärna med tips och idéer på inlägg framöver.

Vi hörs snart igen,