Inredningstrender 2020

De hetaste inredningstrenderna för det nya året! Vi djupdyker i 2020 års trender där fokus bland annat ligger på jordnära färger, second hand, manchester och badrum. Här går vi igenom inredningstrender 2020 som ni bara inte får missa. Vi är redo för det nya inredningsåret!

Inredningstrender 2020 och inredningsinspo inför det nya året! 

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns, Cervera, Designtorget, Urban Living, Newport och Reforma). 

Välkommen in i 2020 och nya friska tag. För oss inredningstokiga är det extra kul att ta reda på vad som kommer vara nya inredningstrender 2020. Vi delar med oss för att ni ska få inrednings inspo till hur ni stylear ert hem i linje med de hetaste trenderna. Det kommer sätta ribban för inredningsåret och visst är det kul att vara med på trenderna från start. Inredningstrender 2020 sammanfattar vi med orden smakfullt, jordnära, stilrent, lekfullt och klassiskt. Nedan samlar vi de inredningstrender 2020 vi snappat upp, tips kring hur trenden kan appliceras i ditt hem med några efterföljande tips. Vi försöker få med inredninstrender 2020 i vardagsrum såväl som sovrum, kök, barnrum och mer därtill. Det nya inredningsåret 2020 har precis börjat och vi är med på tåget!

 

Läs även: Inredning 2022 – 7 heta inredningstrender att inspireras av!

1. Jordnära färger

Det har varit ett inredningsår 2019 med mycket kallare färger i olika gråa nyanser men nu går vi mot varmare, jordnära färger och toner i beige och ljusbruna nyanser. Beige inredning är tacksamt och skapar ett betydligt varmare hem än de gråa tonerna. Du behöver inte gå all in (även om även det är kul ibland!) och måla om väggarna i varmare toner utan den här trenden är tacksam eftersom du lätt kan byta ut alla möjliga accessoarer i beige och bruna färger. Det finns till exempel mängder av snygga beige prydnadskuddar i varierande mönster, storlek och material. Här kan du hitta massor av fina prydnadskuddar. Annan inredning som är lätt att applicera den här trenden på är beiga gardiner, bruna filtar, jordnära handdukar, beiga badrumsmattor och beiga eller bruna påsklakan. Eller varför inte byta ut eller hitta någon tavla/poster med tryck i jordnära toner!

 

Tips på jordnära inredning 2020:

 

2. Vintage och second hand inredning

Det finns flera inredningstrender 2020 och en annan av dessa är second hand inredning. Det är självklart tacksamt för både miljön och plånboken. Att ha ett miljötänk är något som genomsyrar det mesta idag och så även inredningen. Förutom att second hand inredning är snällt mot miljön och plånboken så skapar det även en personlig inredning. Det är dessutom perfekt att hitta ”designklassiker” i second hand butiker eftersom klassiker ofta är tidlösa och prylar slipper kastas.

3. Lekfull inredning!

En kommande inredningstrend 2020 är inredning som är lekfull och skapar en busig känsla. Det kan vara att blanda stilar och våga tänka utanför boxen när det gäller att mixa olika färger, mönster och material i hemmet. Denna inredningstrend kommer synas i form av lekfulla färger på allt ifrån kuddfodral och fåtöljer till mattor, posters och porslin. Lekfull inredning behöver absolut inte bara höra hemma i barnrummet. (Se mer inspo till barnrum i inlägget HÄR).

 

Här är några av våra favoriter när det kommer till lekfull inredning 2020:

4. Hållbar inredning 2020

Hållbar inredning skapat av återvunnet material är absolut en inredningstrend 2020. Helt i tiden också tycker vi. Flera företag har anammat detta genom att producera hela serier av endast hållbara produkter. Reforma Sthlm är ett av dessa företag och alla deras produkter är klimatkompenserade för till 200%. De har dessutom en serie som heter Responsible där de samlar de möbler som de ur miljösynpunkt rekommenderar allra mest.

 

Även Åhléns har har en hel del produkter och inredning i hållbart material som är märkta i grön text ”Bra val: Hållbart material” så att du lätt ska hitta dessa produkter. Nedan har vi samlat ett urval av både Reformas serie Responsible och Åhléns inredning i hållbart material.

5. Manchester inredning

Manchester inredning är så mycket 2020. Det är nytt, fräscht och unikt och skapar en rustik känsla. Det känns som en gammal goding som har hittat tillbaka och det är mer än välkommet. Kanske blir manchester det nya sammet som märkbart tog över alla inredningssidor och hem under 2019. Därför känns det extra kul med något nytt! Mixa gärna denna trend med den jordnära trenden genom att satsa på manchesterinredning i jordnära beige toner och du är hemma!

 

Några förslag på inredningstips i manchester som du inte vill missa:

6. Extra fokus på inredning i badrum 2020

Det är dags att lägga extra kärlek på ditt badrum. Med all rätt tycker vi! Det är helt klart ett ställe som ska osa lyx men också lugn och harmoni. Kikar man på vad som trendar på pinterest så ligger badrummen högt upp vilket tyder på att det är något som ligger i fokus. Satsa på detaljerna (vilket i sig också är en inredningstrend 2020!) i badrummet och lämna inte dessa till slumpen. Det är detaljerna i badrummet som gör det lilla extra. Några stilar som trendar inom badrums inspo är naturnära och botaniska badrum men även industriell stil med rustika inslag.

 

Spana in lyxig, rustik och funktionell badrums inspo för 2020 nedan:

7. En städad och stilren bäddning

Länge har den slarviga bäddningen varit en stor trend där sängkläder i linne trendat som högst. Nu är dock den mer strikta och välordnade bäddningen på ingång som istället gör att sovrummet andas hotellkänsla. För att lyckas med denna trend handlar det om att satsa på ett avskalat sovrum utan alldeles för många kuddar och plotter. Gå istället all in på släta vackra påslakan med ett tunghängt, välstruket och lyxigt påslakan i tjockt material.

 

Några av våra favoriter bland påslakan till sovrummet har vi samlat nedan:

Inredningstrender 2020 – sammanfattning

Hoppas ni har blivit inspirerade av att kika lite på inredningstrender 2020. För att sammanfatta det hela så är fokus:

  • All in jordnära och naturnära färger
  • Shoppa vintage och second hand inredning
  • Våga plocka in lekfull inredning i alla hemmets rum
  • Välj gärna de hållbara inredningsalternativen
  • Missa inte manchestertrenden
  • Fokusera på badrummet och ge detaljerna extra kärlek
  • Bäddningen går mot det stilrena hållet

Men kanske framför allt – välj den inredningsstil som passar dig och din smak. Ingen trend är så snygg som den personliga. Mixa och matcha mellan dessa tips och hitta din egen inredningsstil!

Vi på inredningsinspiration.com omfamnar det nya året med värme och är peppade på att dela med oss av massvis med inspiration på allt från trender och köptips till härliga dukningar (och allt däremellan!). Glöm inte bort att skicka iväg ett mail eller lämna en kommentar om ni har förslag eller annan feedback. Gott nytt år vänner och ha ett fantastiskt 2020, vi ses!