Kruka på fot: 8 snygga krukor på fötter!

Här hittar du 12 snygga krukor på fot som garanterat kommer förgylla hemmet eller uteplatsen framöver. Krukor med fötter är väldigt fint att ha både inomhus och utomhus och det ger en extra elegans till inredningen. Genom att få upp växterna eller blomman lite högre från golvet eller fönsterbrädan tar den mer plats och ger ett maffigare intryck!

Krukorna på fot som vi visar här nedan är i olika storlekar, design och prisklasser. Vi har försökt samlat olika typer av krukor så det ska finnas något för alla smaker och inredningsstilar.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Fördelar med kruka på fot

En fördel med en kruka på fot är att den kan höja upp växten och göra den mer synlig och dekorativ. Genom att placera växten på en fot eller piedestal kan man framhäva dess naturliga skönhet och ge den en mer framträdande plats i rummet.

En annan fördel med en kruka på fot är att den kan ge bättre dränering och luftcirkulation för växten. Genom att placera krukan på en fot eller piedestal kan vatten som rinner av från växten eller dräneringshålen lättare rinna bort och luften kan cirkulera runt växtens rötter.

En kruka på fot kan också vara praktisk för att skydda ytor från eventuella vattenskador eller smuts från dräneringshål. Genom att placera krukan på ben kan man undvika direktkontakt mellan krukan och underlaget och på så sätt skydda möbler, golv eller andra ytor från att bli fuktiga eller smutsiga.

12 krukor på fot

Bra att tänka på när du köper kruka med fötter

När du köper en kruka med fötter är det några saker som är bra att tänka på för att du ska bli så nöjd med ditt köp som möjligt.

Här är några saker vi tycker är bra att ha i åtanke:

Storlek

Tänk på storleken på krukan och fötterna. Se till att krukan passar på foten och att den inte är för tung eller obalanserad. Krukan och foten bör vara proportionella till varandra och till storleken på din växt.

Material

Trä, metall och keramik är vanliga material som används för fötter på krukor. Var noga med att välja en fot som passar ditt heminredning och stilen på krukan och växten för att få en snygg helhet.

Stabilitet

Se till att krukan på fot är stabil och säker. Foten bör vara tillräckligt stadig och robust för att kunna bära vikten på krukan och växten. Om krukan är tung eller har en stor växt kan det vara klokt att välja en fot med en bredare bas.

Dränering

Kontrollera alltid så krukan och/eller foten har hål eller andra möjligheter för dränering av överskottsvatten. Detta kan vara särskilt viktigt om du planerar att använda krukan på fot inomhus eller på en yta som kan skadas av fukt.

Placering

Tänk på var du kommer att placera krukan och foten. Välj en plats där din växt kommer att trivas och där foten inte kommer i vägen eller hindrar andra möbler eller föremål i rummet.

Att köpa en kruka på fot kan vara ett utmärkt sätt att lyfta upp din växt och göra den mer dekorativ. Genom att tänka på dessa faktorer kan du se till att krukan och foten fungerar bra tillsammans och att din växt får de bästa förutsättningarna för att trivas och växa.

LÄS ÄVEN: SNYGGA BLOMLÅDOR PÅ BEN

Stiligare inredning med kruka på fot

En kruka på fot kan vara ett fantastiskt tillägg till din inredning oavsett om du har den i vardagsrummet, sovrummet eller på uteplatsen. Här är några sätt en kruka på fot kan förhöja din inredning:

Skapa höjd och dimension – En kruka på fot kan hjälpa till att skapa höjd och dimension i ditt rum vilket kan göra det mer intressant än en vanlig kruka. Detta kan särskilt vara användbart om du har låga möbler eller om du vill bryta upp en platt yta.

Tillför färg och textur – Krukor på fötter kan också tillföra färg och textur till ditt rum genom att välja en kruka och växt som passar in i din befintliga inredning. Detta kan hjälpa till att skapa en mer dynamisk och intressant visuell effekt i ditt rum.

Anpassa efter säsong – En annan fördel med kruka på fötter är att du kan enkelt byta ut växten för att anpassa den efter säsong eller tillfälle. Du kan till exempel byta ut en grönskande växt till en blommande växt under vår och sommar eller en liten konstgjord julgran under vintermånaderna.

Skapa en enhetlig stil – Genom att välja rätt typ av kruka som matchar din befintliga inredning kan du skapa en enhetlig stil i ditt rum. Om du till exempel har en rustik inredning kan du välja en kruka på fot av trä för att förstärka den rustika känslan!

En kruka för inomhus och utomhus

En kruka på fot kan vara ett utmärkt sätt att lyfta upp din växt och göra den mer dekorativ oavsett om du planerar att använda den inomhus eller utomhus. Här är några tips på vad du bör tänka på när du letar efter en kruka på fot som fungerar för både inomhus- och utomhusbruk

Vill du kunna använda en kruka på fot både inomhus och utomhus är det extra noga med materialvalet. Keramik, stengods, metall och trä är alla material som fungerar bra för båda miljöerna. Se till att välja ett material som tål vatten och temperaturväxlingar utan att bli förstört om krukan kommer användas mycket utomhus.

En annan sak som är bra att vara noggrann med är att se till att foten är stabil och säker, särskilt om du planerar att använda den mycket utomhus. Foten bör vara tillräckligt stadig och robust för att kunna bära vikten på krukan och växten men också stå stabilt vid vind och oväder.

Att köpa en kruka på fot för både inomhus- och utomhusbruk kan vara ett bra sätt för att variera din inredning både inomhus och utomhus. Det blir ett utökat användningsområde för krukan och den kan med fördel användas året om.

 

LÄS OCKSÅ: FINA KLOTVASER TILL ALLA HEM

kruka-fot

Rätt kruka för rätt känsla

Utbudet av krukor på fötter finns i många olika färger och designstilar som kan ge rummet en helt ny känsla. Här är ett tips att blanda stilar men samtidigt hålla sig till en röd tråd för att få till en bra helhet. Här är några olika krukor med ben att välja på som kan påverka känslan i rummet:

Rustik

Krukor på fötter i rustik stil har ofta en naturlig färg som beige eller brunt och kan ha en grov textur eller patina för att ge en känsla av ålderdom.

Modern

Krukor på fötter i en modern stil har ofta rena linjer och en enkel färgpalett, som vit eller svart. De kan också ha en blank yta eller en geometrisk form.

Färgglad

Krukor i en färgglad stil kan ha en mängd olika färger, som rosa, blå, grön eller gul. De kan också ha ett mönster eller en design som ger dem ett unikt utseende.

Vintage

Krukor på fötter i en vintage stil kan ha en retro känsla, med en unik form eller färg som påminner om förr. De kan också ha en sliten look eller patina för att ge en känsla av nostalgi.

Naturlig

Krukor på fötter i en naturlig stil kan ha en organisk form och en naturlig färg, som grönt eller brunt. De kan också ha en yta av trä eller sten för att ge en känsla av naturen.

Stora och höga krukor med fötter för ett maffigt intryck

Stora och höga krukor på fötter kan inge ett maffigt intryck i en inredning. De kan ge ett imponerande och majestätiskt utseende, särskilt om de placeras på en prominent plats i rummet. Dessa krukor kan också ge en känsla av höjd och rymd, vilket kan vara särskilt användbart om du vill skapa en illusion av större utrymme i ett mindre rum.

När du väljer en stor och hög kruka på fot är det viktigt att tänka på proportionerna i rummet. Om krukan är för stor eller för hög kan den dominera och överväldiga resten av inredningen. Det kan vara bra att välja en kruka som är proportionell med resten av möblerna i rummet eller som passar med höjden på taket och storleken på fönstren.

En annan faktor att tänka på är vilken typ av växt eller blommor du vill plantera i krukan. Stora och höga krukor kan vara särskilt lämpliga för höga växter, som fikus eller bambu medan mindre växter kan bli borttappade i en stor kruka. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av belysning som finns i rummet och vilken typ av växt som passar bäst med den belysningen.

 

kruka-fötter

Pokalkruka – Klassisk kruka på fot

Pokalkrukor är en typ av kruka på fot som har en form som påminner om en pokal eller en bägare. De är vanligtvis gjorda av keramik, glas eller metall och kan ha olika storlekar och färger.

En fördel med pokalkrukor är att de ger en höjd och rymd åt växterna som planteras i dem. Pokalkrukor kan också vara ett snyggt alternativ till vanliga krukor eftersom de ofta har en elegant och tidlös design. De kan fungera bra som en fokuspunkt i rummet eller som en del av en större inredningsstil.

Pokalkrukan är en tidlös kruka som fungerar i alla hem, miljöer och kan med fördel användas både inomhus och utomhus! 

Vi hoppas att du fått lite tips inspiration på snygga krukor med fötter här och att du hittar en kruka som kommer förgylla hemmet eller trädgården framöver!