Fina ljuslyktor, ljusstakar & lanternor

Ljuslyktor, ljusstakar och lanternor är något alla har hemma i någon form. Det finns ett enormt utbud och det kan vara svårt att hitta guldkornen. Vi har idag samlat ihop några av dessa i alla tre produktkategorier. Vi lyfter också vikten av att tänka igenom vilken typ av ljuslykta eller ljusstake som passar bäst. Spana in våra inredningstips och hitta dina personliga favoriter!
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Nest, Urban Living, Ellos, Åhléns och Inspiri.)

Hej där! Nu är vi tillbaka igen med ny inredningsinspiration. Det vi idag ska gräva ner oss lite i är ljusstakar, ljuslyktor och lanternor. Det är ju få saker som är så härligt som att tända levande ljus om kvällarna i dessa mörkare tider. Vi är såna som har levande ljus året om men klart det ger en extra känsla och mysfaktor under vinterhalvåret. Att krypa upp i soffan under en filt med en stor kopp te och fylla hemmet med levande ljus i alla dess former. Det finns ju en mängd olika ljus, alldeles säkert har ni redan era favoriter men vi hoppas idag kunna inspirera till att tänka i nya banor.

Ljuslyktor och ljusstakar är perfekta inredningsdetaljer att förnya rum med. Det är enkelt utbytbara och olika designer, storlekar och färger ger helt olika effekt. Det finns absolut ett värde i att fundera över om du vill att ljusen ska vara uttrycksfulla eller mer diskreta. Sen ska man inte heller glömma bort att byta plats på de ljuslyktor och ljusstakar man redan har hemma. Det kanske visar sig att de ljusstakarna du har på vardagsrumsbordet ska stå på köksbordet. Eller att lanternan på golvet gör sig bättre på byrån i hallen. Vi tycker i alla fall att alla ytor där det ska stå en ljuslykta eller ljusstake behöver tänkas över. Det finns ju vissa ytor där det passar bättre med mindre ljuslyktor och andra ytor där höga ståtliga ljusstakar gör sig bäst.

För att veta om ljuslyktor, ljusstakar eller lanternor passar bäst så är väl det enklaste tipset egentligen att testa sig fram. Prova att ställa ljusstakar där du brukar ha ljuslyktor och känn in vilken effekt det får. Ofta ger ju ljusstakar en mer elegant, ståtlig och effektfull känsla. Det känns lite lyxigt och gör sig jättebra på större ytor och i rum med högt i tak. Ljuslyktor gör sig perfekt på mindre ytor, ihop med andra inredningsdetaljer som vaser och skulpturer. Det svåra med den här typen av inredningsdetaljer är att utbudet är helt enormt. Nästan vartenda inredningsvarumärke har någon typ av ljuslyktor eller ljusstakar i sortimentet. Det breda utbudet är givetvis väldigt roligt för du kan garanterat hitta något som just du tycker om. Det gör dock saken väldigt svår också. Det är lätt att missa guldkorn bland alla populära produkter som dyker upp högst i alla sökningar. Därför vill vi idag dela med oss av inredningsinspiration i form av olika designer på ljuslyktor, ljusstakar och lanternor. Vi har samlat dessa i olika stilar, karaktär, färger, former och storlekar. Allt för att just du förhoppningsvis ska bli inspirerad och få något tips.

Glöm inte heller bort att ljuslyktor, ljusstakar och lanternor är utmärkta presenter till personer i alla åldrar. Det är en tidlös present som lever kvar och håller kvaliteten år in och år ut. Spana gärna in våra andra Presenttips här på inredningsinspiration.com.

 

LÄS OCKSÅ: 16 SNYGGA VÄGGLJUSSTAKAR

LÄS OCKSÅ: 12 FINA BORDSLJUSSTAKAR

Ljuslyktor

 

Ljuslyktor är det perfekta inredningstipset för att skapa lugn, mys och harmoni. Det gör att hemmet känns levande och just ljuslyktor funkar jättebra att sprida ut i hemmet. Det funkar dessutom jättebra att mixa olika stilar och storlekar. Det ger bara ett ännu mer personligt intryck. Ljuslyktor är lika fint på vardagsrumsbordet som på tv-bänken och på byrån. Det är även en helt perfekt detalj för att få till det där lilla extra vid middagsdukningen. De står stadigt och riskerar inte att vältas ut som en ljusstake kan göra. Dessutom kan du sprida ut ljuslyktor av liknande stil över hela köksbordet så har du garanterat skapat en inbjudande middagsdukning. Spana gärna in våra tips på vackra dukningar!

 

Missa inte inlägget om det tidlösa, jordnära och äkta varumärket MUUBS!

Ljusstakar

 

Ljusstakar är det ultimata inredningstipset för att ge ditt hem liv, elegans och stämning. De är ståtliga och genom att du med ljusstakar ser hela elden skapas en äkta och varm känsla. Välj en mer robust och kraftig ljusstake för en kraftfull känsla. Eller gå för de nätta, enkla ljusstakarna för en mer stilren silhuett. Ljusstakar finns i mängder av färger, former och storlekar. Något som är superfint är att ställa ett par ljusstakar ihop eller tre ljusstakar i olika höjder ihop. Det skapar en ännu mer livfull och lyxig känsla. Spana in några av våra favoriter bland ljusstakar nedan!

 

Lanternor

 

En lanterna är enligt oss en väldigt underskattad inredningsdetalj. De är magiskt fina och skapar ett lugn och känns pampigt. Det är även det perfekta substitutet till en öppen spis eller vedkamin. I en lanterna har du med fördel ett stort blockljus och därför blir lågan extra effektfull. Lanternor finns i flera storlekar. De större varianterna gör sig bäst på golvet och de mindre varianterna kan stå på till exempel fönsterbrädan eller byrån. Ett inredningstips är att ställa två lanternor i olika storlekar bredvid varandra på golvet. Det ger en supermysig och hemtrevlig känsla! Det finns lanternor i modern design men också i mer lantlig, rustik och naturnära stil. Vi har i collaget nedan samlat några av de guldkorn som finns i butikerna! Hoppas ni hittar något ni också gillar.

 

Glöm inte att kolla in inlägget om den supermysiga, personliga och hemtrevliga Lodge-stilen!

 

Det hade varit superkul att få höra vilka era personliga favoriter är av ovan ljuslyktor, ljusstakar eller lanternor. Vi hoppas att ni fått någon inredningsinspiration och några tips! Hör mer än gärna av er här i kommentarsfältet eller via mail om ni har förslag på inlägg eller bara frågor eller idéer.

 

Ha en härlig lördag! Vi hörs snart igen med något ni absolut inte vill missa,