Bästa Loftsängen 2024 – 8 Loftsängar För Barn (Bäst i Test)

Att välja rätt säng för ditt barn är en viktig del av att skapa en säker, bekväm och inbjudande sovplats. När det gäller att spara utrymme och addera lite extra magi till barnrummet kan en loftsäng vara det ultimata valet. I det här inlägget kommer vi att dyka djupt in i världen av loftsängar för barn och lyfta fram de allra bästa alternativen på marknaden. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 praktiska loftsängar

Loftsäng –
Våra favoriter!

1. Bäst i test: JLY Loftsäng Med Rutschkana 90×190

loftsäng-1

Förvandla ditt barns sovrum till en sagolik plats med JLY’s fantastiska loftsäng! Den här sängen är inte bara en vanlig plats att sova på, den är en plats full av äventyr och fantasi.

Utrustad med en stege, rutschkana och ett charmigt tält ovanpå sängen erbjuder JLY’s loftsäng en upplevelse utöver det vanliga. Tältet skapar ett mysigt litet krypin med sina två runda fönster där ditt barn kan drömma sig bort till spännande platser och leka i sin egen lilla värld.

När det gäller måtten på sängen har den en höjd på 110 cm och en höjd från golvet till madrassen på 74 cm. Det ger tillräckligt med utrymme under sängen för att skapa en mysig lekhörna eller förvaringsplats för ditt barns favoritsaker.

Det är en perfekt möbel för att stimulera fantasi, främja kreativitet och skapa en rolig och trygg sovplats. Skapa magi och äventyr i ditt barns sovrum med JLY’s enastående loftsäng!

 

2. Med sänggardin 90×190 cm

Utforska äventyr och mysighet med JLY’s unika loftsäng i furu. Tältväggarna skapar ett underbart krypin för ditt barn att leka i.

Med en höjd på 109 cm, längd på 198 cm och bredd på 99 cm erbjuder sängen gott om utrymme för både sömn och lek. Stegen är 40 cm breda för enkel åtkomst och höjden från golvet till madrassen är 75 cm för bekväm användning. 

loftsäng-2

3. Hoppekids Säng 70×160

Denna praktiska ECO Comfort loftsängen från Hoppekids – en säng som erbjuder extra förvaring eller lekutrymme. Med en maxvikt på 60 kg och Svanenmärkning rekommenderas den från 6 år.

loftsäng-3

4. Manis-h – med förvaring

Denna unika säng är speciellt framtagen och tillverkad i Danmark för att ge en smart lösning och optimal användning av golvytan i barnrummet.

Fenris loftsäng är anpassningsbar och ger dig möjligheten att placera stegen på valfri sida, vilket ger flexibilitet och enkel åtkomst. Med bäddmåttet 90 x 160 cm erbjuder sängen en bekväm sovplats för ditt barn.

 

loftsäng-4

5. Med skrivbord 90×190

JLY loftsäng med skrivbord 90×190 är en vit loftsäng tillverkad i slitstark furu. Den har en trappstege och ett skrivbord under sängen. Med måtten 198 x 97 x 172 cm och en höjd på 172 cm erbjuder den en praktisk arbets- och sovplats för alla barn.

loftsäng-5

6. Fööniks loftsäng i vit

Fööniks höga loftsäng är en perfekt lösning för att utnyttja golvytan effektivt. Sängen har höga ben som skapar utrymme för möblering under sängen. Den har en ribbotten och stegen kan placeras på valfri sida.

loftsäng-6

7. Huxie 90×200

Huxie, designad av Manis-h i Danmark, är en förstklassig säng som uppfyller EU:s högsta standarder. Med måtten 115 cm i höjd, 206 cm i bredd och 95 cm i längd erbjuder den gott om utrymme. Den har en maxlast på 100 kg.

loftsäng-7

8. Med skrivbord och förvaring

Upplev maximal funktionalitet med den ultimata loftsängen som passar perfekt i det lilla barnrummet. Sängen erbjuder både en säng och en sällskapsyta på samma kvadratmeter. Den har rundade stolpar och kanter samt en inkluderad ribbotten. Måtten är 97 cm bred, 180 cm lång och 208 cm djup, med en madrassstorlek på 90 x 200. Sängen har tillhärnade skrivbord och förvaring.

loftsäng-8
sopset-1

Fördelar och nackdelar med loftsängen till barn

Loftsängen kan verkligen vara en praktiskt möbel i barnrummet. Men precis som med alla andra möbler finns det både fördelar och nackdelar.

Så låt oss dyka in i några av dessa:

Fördelar med loftsängar för barn

Utrymmeseffektivitet

Det är nog den största fördelen med loftsängar. Genom att lyfta sängen upp i luften får du massor av utrymme under sängen som kan användas för andra saker. Kanske som en lekplats, skrivbord för läxläsning, eller extra förvaringsutrymme. Detta kan vara särskilt användbart i mindre barnrum.

Kul och engagerande

Många barn älskar loftsängar för att de är roliga! De kan kännas som en liten äventyrsplats, en trädkoja eller ett hemligt gömställe. Detta kan till och med uppmuntra barn som är ovilliga att gå och lägga sig.

Förvaring

Många loftsängsmodeller kommer med inbyggd förvaring som skrivbord, bokhyllor, eller lådor. Detta kan hjälpa till att hålla barnrummet organiserat.

Nackdelar med loftsängar för barn

Säkerhet

Detta är det största bekymret för många föräldrar. Det finns risk för fallskador, särskilt för mindre barn. Det är viktigt att välja en loftsäng med ordentligt skyddande räcken och en stabil stege. Barn under 6 år rekommenderas generellt inte att sova i loftsängar.

Bekvämlighet

Att klättra upp och ner på stegen varje gång kan vara besvärligt, särskilt på natten. Det kan också vara svårare att byta sängkläder i en loftsäng.

Rumsutrymme

Trots att de sparar golvyta, kräver loftsängar fortfarande en anständig takhöjd. I rum med låga tak kan en loftsäng inte vara ett lämpligt alternativ.

Det är alltså viktigt att väga dessa fördelar och nackdelar mot varandra och mot ditt eget barns behov innan du bestämmer dig för att investera i en loftsäng. Och som alltid, kom ihåg att din barns säkerhet alltid bör vara första prioritet!

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA SMINKBORD FÖR BARN

loftsäng-bild2

Bra att tänka på när du köper loftsäng till barn

När du har bestämt dig för att köpa en loftsäng till ditt barn finns det några viktiga punkter att tänka på för att du ska hitta den perfekta sängen. Vi guidar dig genom några avgörande aspekter som kan göra ditt val lättare!

Säkerhet

Säkerhet är alltid A och O när det kommer till barnens möbler, särskilt för en säng som ligger på höjden. Kontrollera att loftsängen följer alla säkerhetsstandarder. Den bör ha höga skyddsräcken och en robust stege. Det är också viktigt att sängen är stabil och inte vacklar.

Ålder och storlek på barnet

Loftsängar är inte lämpliga för mycket små barn på grund av risken för fall. Det är därför viktigt att överväga barnets ålder och förmåga att klättra upp och ned från sängen säkert. För större barn kan det vara en spännande upplevelse att sova ”högt upp”.

Användning av utrymmet under sängen

En av de stora fördelarna med en loftsäng är det extra utrymmet under sängen. Tänk på hur du bäst vill använda det här utrymmet. Ska det vara en studieplats, ett lekområde, förvaring, eller kanske en kombination? Ditt val kan påverka vilken typ av loftsäng du bör leta efter.

Material

Loftsängar finns i en mängd olika material, de mest populära är trä och metall. Trä kan ge ett mer traditionellt och varmt utseende, medan metall kan vara mer modern och minimalistisk. Valet av material kan också påverka sängens stabilitet och hållbarhet.

Design och stil

Glöm inte att ta hänsyn till design och stil! Loftsängen kommer att vara en stor del av barnrummets inredning, så det är bra om den passar in i rummets övergripande tema eller färgschema.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA LEKSAKSKÖKET

loftsäng-bild1

Loftsäng bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-loftsängar har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är loftsängen som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av loftsängar vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa loftsängarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de loftsängar vi tycker är bäst i test.