12 lyxiga sängkläder i bomullssatin och linne

Sköna och lyxiga sängkläder är ett måste för alla som vill sova lite extra skönt om nätterna, och vem vill inte det tänker vi? Vi har hittat 12 riktigt prisvärda och lyxiga sängkläder i bomullssatin och linne som kommer förgylla nätterna framöver.

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 lyxiga sängkläder i bomullsatin och linne

Sängkläder i egyptisk bomullssatin

Otroligt läckra och prisvärda sängkläder från GANT i 100% satinvävd egyptisk bomull! Påslakan och örngott i absolut högsta kvalité som gör att du kommer sova gott om nätterna. Dessa lyxiga sängkläder finns i flera olika storlekar och färger.

Bästsäljande påslakanset i bomullssatin

Ett riktigt prisvärt och lyxigt påslakanset i härlig bomullssatin. Ge sovrummet en riktig hotellkänsla med dessa supersköna och fina sängkläder! Mjuk yta och sidenmatt lyster. Sängkläderna finns i flera olika storlekar och färger.

Vitt påslakanset i bomullssatin

Ett klassiskt vitt påslakanset i bomullssatin med en skön slät och mjuk yta. Detta ekologiska påslakanset finns i flera olika storlekar och färger. Tyget är svalt , behagligt och är certifierat vilket garanterar att materialt är testat och fritt från ämnen som kan vara skadligt för hälsan och miljön. 

Beige sängkläder i linne

Beige sängkläder i linne som kommer förgylla dina nätter! Linne är ett härligt material på sängkläder då det värmer när det är kallt och svalt när det är varmt. Väldigt bra egenskaper som få andra material kan matcha! Dessa beige sängkläder i linne är mycket bra val för dig som är på jakt efter just sängkläder i linne. Sängkläderna finns i flera olika material och färger.

Påslakan i franskt lin

Ett påslakan i 100% franskt lin med mjuk och behaglig yta. Påslakan i linne fungerar lika bra stryka för en fin och slät yta som att använda lite ostrukna. Den lite skrynkliga ytan gör sängkläderna ibland bara ännu mysigare! Finns i flera olika storlekar och färger.

Påslakanset i linne

Påslakanset i härligt franskt lin med fina dekorationssömmar på båda kortsidorna. Lättskötta påslakan som absorberar fukt och transporterar kroppsvärme för bästa sömnkvalité. Finns i flera färger och storlekar.

Påslakanset i bomullssatin

Påslakan från GANT

Påslakanset egyptisk bomull

Påslakanset tvättat lin

Lyxigt påslakanset linne

Sängkläder tvättat halvlinne

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler lyxiga sängkläder!

Sköna sängkläder är enkel vardagslyx

Att piffa upp vardagen  med sköna sängkläder är en enkel lösning för lite extra vardagslyx! Mer än så behövs inte. Sover du gott om nätterna kommer även långa och kämpiga arbetsdagar bli lite lättare. 

Vi är ofta för dåliga på att unna oss det där lilla extra som gör att vardagen blir lite bättre helt enkelt. Det ska inte vara så att det bara är sovmorgonen, långfrukosten eller det där vinglaset på helgen som vi ska se fram emot. Nej, det gäller att unna sig lite vardagslyx och ha något att se fram emot oftare än så –  helst varje dag. Sköna sängkläder är en sådan sak. Att varje kväll veta att du kommer få krypa ner i stora, lyxiga och sköna sängkläder kommer ge vardagen lite guldkant. Det är en sak som är säker.

Det bästa med att unna sig lite lyxigare påslakan och örngott är att det inte behöver vara speciellt dyrt samtidigt som dom håller väldigt länge. Det är alltså en långsiktig investering som kommer göra nytta varje kväll. 

Hitta rätt täcke till sängkläderna! Guide – så väljer du rätt täcke

Sängkläder i bomullssatin och linne – en favorit för många

För att få den där extra lyxiga känslan är materialet på sängkläderna väldigt viktigt och här finns det ett material som efterfrågas mer än andra, nämligen sängkläder i satin. Eller rättare sagt bomullssatin. Sängkläder i bomullssatin är vardagslyx när det är som bäst! Sängkläder i bomullssatin är väldigt mjuka och sköna att sova i, lätta och svala. Det är ett hållbart material som klarar maskintvätt alldeles utmärkt. 

Vår gissning är att bomullssatin är överst på listan bland populära påslakan men att påslakan i linne kommer tätt därefter. Sängkläder i linne är ett annat superskönt alternativ som är väldigt praktiskt på flera sätt. Dels är ett material som är väldigt snyggt även när det är skrynkligt, men det är också ett material som “andas” och leder bort fukt väldigt bra vilket gör kroppstemperaturen håller sig lagom sval under hela natten. 

Sängkläder i linne och bomullssatin är pålitliga val där du vet att påslakan och örngotten kommer vara väldigt hållbara, sköna och förhoppningsvis ge en bättre sömn under många år framöver.

Hur ofta ska man byta sängkläder egentligen? Läs mer om det här.

Exklusiva sängkläder ger hotellkänsla

Att krypa ner i en renbäddad säng med nya sköna och lyxiga sängkläder, finns det någon bättre känsla än det? Förmodligen inte. Det är verkligen något alldeles speciellt med  att gå och lägga sig i en renbäddad säng. Varför gör man inte det varje kväll?

Något som också inger en extra skön känsla är sängkläderna på hotell – vad är det egentligen som är så speciellt med dom? Dom där stora kuddarna och det stora tjocka täcket är magiskt att krypa ner i och det är sällan man upplever samma känsla på hemmaplan. Men det går givetvis att återskapa – delvis. Något som exklusiva sängkläder, i exempelvis satin och bomull, inte kan återskapa är känslan av att sova borta, få äta lyxig hotellfrukost dagen efter och förmodligen att du är på semester. Det är trots allt då vi som mest bor borta på hotell. Man får inte glömma bort att det är något speciellt med att bo på hotell som inte går att återskapa hemma, det bidrar givetvis till hela upplevelsen. Även lyxen i sängkläderna.

Men bortom själva upplevelsen “att sova på hotell” finns det massor av härliga och exklusiva sängkläder att ta del av som ger hotellkänsla även hemma i sovrummet. Det går med andra ord att hitta precis lika sköna påslakan, örngott, kuddar och täcken som hotellen har bara man gör lite research. Här hittar du några exempel på lyxiga sängkläder i satin och bomull men hotellen kan även ha andra material som exempelvis polyester. Så har du hittat något favoritmaterial som du verkligen gillar rekommenderar vi att du fokuserar på det. 

Sängkläder med hotellkänsla ger den där exklusiva och lyxiga känslan som gör att vi sover extra skönt om nätterna. Det är värt att lägga några kronor extra och unna sig det där påslakansetet som kommer ge hotellkänsla varje natt framöver.

 

Läs också: 40 fina taklampor till sovrummet

Lyxiga sängkläder – en rolig present eller julklapp

Om vi är dåliga på att unna oss nya sköna sängkläder själva så får vi hjälpa varandra med det istället. Lite lyxigare, exklusiva sängkläder är en perfekt födelsedagspresent eller julklapp till exakt vem som helst. Alla behöver sova och alla vill sova skönt. Mamma, pappa, mormor, dottern, brorsan eller sambon.. Det finns ingen som inte kommer uppskatta ett fint påslakanset i present. Så är det bara. 

Utbudet av sängkläder är enormt så det går att anpassa bra efter favoritfärg, motiv, material och storlek. Har du ingen koll på själv så kolla med andra nära och kära vad han eller hon gillar. Kanske är det något favoritmaterial du bör satsa på eller något helt nytt material så personen kan förnya sig lite. Det är också bra att ha koll på vilken storlek på täcket som personen använder så påslakansetet inte blir för stort eller för litet. 

Glöm inte heller bort dom yngsta barnen som också uppskattar nya sängkläder lika mycket som vuxna men där kanske framför allt motivet är det viktigaste. Det är väldigt lyxigt för dom yngre barnen att få sova tillsammans med sin superhjälte om nätterna. 

Massor av fina sängkläder till barn hittar du här.

Lyxiga påslakanset och sängkläder är en väldigt bra födelsepresent och julklapp så får du idébrist kan du alltid kika åt det hållet. Det är som sagt något du vet att alla använder och något som behöver bytas ut lite då och då. 

 

Vi hoppas att du fått lite inspiration på lyxiga sängkläder här och att du hittar ett påslakanset som faller dig i smaken. Kom ihåg att sömnen är viktig och att riktigt sköna sängkläder kan underlätta om du har svårt att sova!