Bästa Matberedaren 2024: 4 Matberedare (Bäst i Test)

En matberedare är en användbar köksapparat som kan effektivisera matlagningen och underlätta förberedelsen av olika ingredienser rejält. Enligt oss så kombinerar de bästa matberedarna prestanda, användarvänlighet, funktion och design för att erbjuda en ultimata matlagningsupplevelsen. 

Här hittar du 4 matberedare som uppfyller just dessa krav.

Inlägget innehåller annonslänkar.

4 bästa matberedare

Matberedare Bäst i Test – Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Läcker matberedare från KitchenAid

matberedare-1

Midline matberedare från KitchenAid är en användbar köksmaskin som underlättar matlagningen avsevärt. Med denna matberedare kan du blanda, strimla, hacka och knåda en mängd olika livsmedel med enkelhet. Allt från grönsaker till olika degar. Matberedaren har tre hastigheter att välja mellan och en effekt på 250 watt. Plastskålen rymmer 1,7 liter.

Denna matberedare är enkel att använda och rengöra. Den har tre lättanvända hastighetsknappar – hög, låg och puls, samt ett förseglat lock och en läckagefri arbetsskål med tätt handtag och spärr, runda kanter och slät finish.

Midline matberedare levereras med en 1,7-liters bunke med lock och en liten matartub med två-delad matkolv, en degkniv, ett multifunktionsblad (rostfritt stål), en 4 mm mellantjock skiva (vändbar) och en 6 mm tjock skiva.

2. Svart matberedare från Bosch

matberedare-2

Bosch MultiTalent matberedare med blender är en mångsidig och kompakt köksmaskin som gör matlagning betydligt lättare. Matberedaren har en effekt på 800 W, två hastighetsinställningar och pulsfunktion för att klara de flesta utmaningar i köket, inklusive exempelvis krossning av is.

Bosch matberedare med blender har en MultiLevel6-kniv som alltid ger ett perfekt resultat tack vare tre dubbelbladiga knivar som finhackar och mixar perfekt för shakes och smoothies. Den levereras med många tillbehör för att klara alla vardagliga utmaningar som hackning, skivning, rivning, mixning och mer.

Alla tillbehör är enkla att montera och kan diskas i diskmaskin. 

Bosch MultiTalent matberedare med blender inkluderar en 2,3-liters bunke med lock och påmantare, med kapacitet upp till 500 gram mjöl + övriga ingredienser (max 0,8 kg deg), en vändbar skärskiva (tunt/tjockt), vändbar rivskiva (fint/grovt), en vispskiva för grädde och äggvita och en plastmixer på 1 liter.

3. KitchenAid Artisan II Matberedare

matberedare-3

Här har vi ytterligare en matberedare från KitchenAids som underlättar matlagningen i hemmet. Den har flera olika funktioner och hastigheter och klarar av de flesta utmaningar du utsätts för i köket.

Matberedaren har en stor kapacitet på 4 liter vilket gör den perfekt för stora familjer. Med det patenterade Exactslice-systemet kan du justera skivtjockleken på några sekunder utan att behöva stänga av maskinen. Den har sex inställningar för tjocklek på 1 till 6 millimeter och skär alla storlekar av råvaror horisontellt och vertikalt.

Matberedaren är energieffektiv och klarar tuffa uppgifter utan att använda onödig ström.

Medföljande tillbehör är en justerbar skärskiva, tre olika skivor, knivblad med silikonförpackning, snittskiva, tärningsset, citruspress, visp, bred påmatare, inmatningsrör i tre delar, spatel/rengöringsredskap och tre BPA-fria skålar på 1 liter, 2,4 liter och 4 liter. En kompakt förvaringsbox ingår också för smidig förvaring av alla tillbehör.

4. Matberedare från Bosch i modern design

matberedare-4

Denna matberedare från Bosch är en pålitlig hjälpare som gör din vardag enklare och smidigare. Med en motor på 800 watt och två hastigheter samt pulsfunktion kan den hacka, skiva, riva, vispa och röra. Den har även en smart säkerhetsfunktion som ser till att locket är ordentligt stängt innan den startar.

Skålen är BPA-fri och rymmer 2,3 liter med ett lock, en nedmatare, en multifunktionell kniv, en vändbar rivskiva och en vändbar skärskiva.

För enkel rengöring tål alla tillbehör maskindisk.

Med en modern och kompakt design passar matberedaren i alla kök och ger fina resultat på kort tid. Den är en mångsidig matberedare som du kommer att uppskatta att ha i köket för att underlätta matlagning och tillagning av råvaror.

Vad kan man göra i en matberedare?

Matberedaren är ett mångsidigt köksredskap som kan användas till det mesta när det kommer till matlagning och bakning.

Här är några exempel:

Hacka grönsaker och frukt: Matberedare kan användas för att hacka grönsaker och frukt i små bitar för sallader, såser och andra rätter.

Skiva och riva: Matberedare kan användas för att skiva och riva grönsaker, ost och andra livsmedel.

Mixa och blanda: Matberedare kan användas för att mixa och blanda ingredienser för såser, dressingar, smoothies och andra drycker.

Knåda deg: Matberedare kan användas för att knåda deg till bröd, pizza eller bakverk.

Pressa frukt och grönsaker: Matberedare kan användas för att pressa frukt och grönsaker till juice eller smoothies.

Gör nötsmör och nötmjölk: Matberedare kan användas för att göra nötsmör och nötmjölk genom att mixa nötter tills de blir en slät pasta.

Riv och mala: Matberedare kan användas för att riva och mala livsmedel som nötter, frön och kryddor.

nötter-hacka

Matberedare vs blender – vad är skillnanden?

Vad är egentligen skillnaden mellan en matberedare och en blender? Vi skulle säga att det huvudsakligen är i deras funktioner och användningsområden:

En matberedare används för att utföra olika uppgifter som hackning, skivning, rivning, mixning, knådning och pressning av frukt och grönsaker. En matberedare har utbytbara blad och verktyg som är utformade för att utföra specifika uppgifter, och den är vanligtvis mer lämpad för bearbetning av fasta livsmedel som grönsaker, frukt och deg.

En blender å andra sidan används främst för att mixa livsmedel och skapa släta konsistenser. En blender har vanligtvis en högre hastighet och starkare motor som gör att den kan hantera mer flytande ingredienser som frukt, grönsaker och is. Blenders kan användas för att göra smoothies, soppor, såser, dressinger och liknande.

Bra att tänka på när du köper matberedare

När du köper en matberedare finns det flera faktorer som vi tycker är bra att tänka på för att hitta en som passar dig och din matlagning.

Här är några saker att tänka på när du köper en matberedare:

Kapacitet

Tänk på hur mycket mat du vill bearbeta i taget och välj en matberedare med en kapacitet som passar dina behov. Mindre modeller kan vara tillräckliga för mindre hushåll eller för enstaka måltider, medan större modeller kan vara mer lämpliga för stora familjer eller för att laga mat för flera dagar i rad.

Funktioner

Tänk på vilka funktioner du vill ha i din matberedare. Vill du att den ska kunna hacka, skiva, riva, mixa eller knåda deg? Vissa modeller har flera utbytbara blad och verktyg för att utföra olika uppgifter medan andra har enklare funktioner som är mer lämpade för enklare matlagning.

Hastighetsinställningar

Tänk på hur många hastighetsinställningar du vill ha på din matberedare. Om du vill ha möjlighet att justera hastigheten på bladen beroende på vad du bearbetar kan du välja en modell med flera hastighetsinställningar. Vissa modeller har också pulsfunktioner för att snabbt snurra bladen i kortsiktiga pulser.

Storlek

Tänk på hur stor du vill att din matberedare ska vara och om den passar på din köksbänk. Fundra också på om du vill ha en modell som är lätt att förvara när den inte används.

hacka-grönsaker

Matberedare bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-matberedare har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är matberedaren som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av matberedare vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa matberedarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de matberedare vi tycker är bäst i test.