Matbord

Matbord i alla möjliga storlekar, former och material

Matbordet är en plats där vi spenderar mycket tid med folk vi tycker om. Låt det bli en plats att trivas vid. Det finns mängder av fina matbord i alla färger, former och material. Välj det som du föredrar och som passar dina behov. Bjud in till härliga middagar med mysiga dukningar vid ett vackert matbord!

Runt bastant matbord med rejält underrede. Superfint antingen i det lantliga hemmet eller att bryta av med i det mer moderna hemmet. Denna variant i vacker antikgrå färg.

Butik: Hulténs

Väldigt fint matbord i massiv ek med underrede i kraftigt industristål. Detta fina matbord är i dansk design vilket definitivt ger sig till känna i de stilrena formerna och snygga detaljerna.

Butik: MIO

Ett otroligt tidsenligt, stilrent och spektakulärt bord i all sin enkelhet. Bordet passar utmärkt att bryta av en ljus inredning med. Design och funktion när det är som bäst!

Butik: Jotex

Vackert matbord i robust stil som står stadigt på jorden. Inbjudande matbord att sitta och äta vid länge och bekvämt. Köp till sex riktigt snygga stolar i till exempel sammet!

Butik: Hulténs

Otroligt fint matbord som känns både elegant och kaxigt. Gör sig superbra i ett modernt hem eller i det ljusa hemmet för att bryta av. Bordet finns i andra varianter.

Butik: RoyalDesign

Stiligt, robust, unikt men ändå så självklart matbord i svartlackerat trä som dessutom är förlängningsbart. Bordet finns även i antikgrått. Otroligt snyggt och effektfullt.

Butik: Hulténs

Maffigt och smakfullt runt matbord med plats för många. Låt matbordet ta den plats den förtjänar med detta robusta bord. Matcha gärna med stolar med låg rygg och kanske en härlig färg.

Butik: RoyalDesign

Ett matbord som andas exklusivitet och klass. Tacksamma mjuka linjer ger ett stilrent intryck. Kontrasten mellan svart och ljusgrått blir tufft. Svarta stolar med låg rygg skulle bli snygga till bordet.

Butik: RoyalDesign

Mäktigt bord av betong från Artwood. Detta industriella matbord kommer definitivt sätta karaktär åt din matplats. Matcha gärna med nättare stolar så att matbordet får ta sin plats!

Butik: Confident Living

Ett stort rymligt matbord där du kan samla alla du tycker om och bjuda på en mysig middag. Bordet är 85x220cm och har en sarg i mässing som sätter prägel och personlighet till bordet.

Butik: Jotex

Läckert och ståtligt svart runt matbord. Bordet osar exklusivitet och rubbas inte i första taget. Matbordet är 110cm i diameter så det får plats flera personer till en härlig middagsbjudning.

Butik: Jotex

Runt kraftigt matbord i återanvänt trä. Vintage känslan på bordet är superfint i såväl det moderna som i det botaniska eller lantliga hemmet. Eller varför inte sommarstugan.

Butik: Confident Living

Snyggt bord av mangoträ. Stilig finish av mahogny. Kraftig stomme med raka linjer skapar en stilfull matplats. På det här bordet blir det en fröjd att skapa vackra dukningar!

Butik: Jotex

Basic matbord utan krusiduller. Bordet är i vitoljad ek som blivit en populär träfärg som många väljer på sina golv. Stabilt och enkelt som passar i de flesta hem.

Butik: Confident Living

Supersnyggt matbord som känns både robust och nätt. Passar perfekt för dig som gillar middagar för många eller dig som har en stor härlig familj. Design och natur möts i perfektion.

Butik: Confident Living

Läckert och stilrent matbord i mörkbrun finish. Det andas lyx i all sin enkelhet. Underredet är inte bara snyggt utan också praktiskt eftersom alla stolar kan skjutas in smidigt.

Butik: Ellos

Snyggt matbord med spännande design. Rund glasskiva med kraftigt underrede i ek. Bordet har en modern finish och passar fint med stolar i ek, vitt eller svart. Finns även i svart.

Butik: Confident Living

Runt matbord med tjusig och sofistikerad look. Underredet är dekorativt och gör sig snyggt med bordsskivan i brungrått. Matcha med ett gäng svarta eller bruna stolar.

Butik: Ellos

Svart runt matbord med enkel och avskalad design. Bordet passar de flesta hem och speciellt dig som gillar den skandinaviska finishen. Välj stolar efter den stil du vill förmedla!

Butik: Ellos

Ett elegant bord i gråbehandlad ek från Artwood. Bordet är i massiv ek. Matcha det med ett gäng snygga köksstolar, de flesta passar till det här anpassningsbara bordet.

Butik: Hulténs

Snyggt, stilrent, praktiskt matbord i härligt mörk trä. Matbordet levereras med två iläggsskivor. (280cm med dessa och 180cm utan). Ett perfekt matbord helt enkelt!

Butik: Confident Living

Ett modernt matbord med stilrena linjer som det ett stadigt intryck. Ett gäng stolar i sammet matchar bordet perfekt. Bordsskivan är i äkta marmor och benen i trendigt mässing.

Butik: Ellos

Charmigt matbord som trots sin dekorativa design känns nätt. Matcha gärna benen i mässing med till exempel ljuslyktor i samma färg. Valet av stolar som passar bordet är oändliga!

Butik: RoyalDesign

Smakfullt matbord med en lantlig shabby chic känsla som passar lika bra i det skandinaviska hemmet som i den lantliga sommarstugan. Här kan många middagar avnjutas år framöver.

Butik: Confident Living

Matbordets skapande av umgänge och tid för varandra

 Matbord är en möbel som är superviktig eftersom det är vid matbordet vi samlas. Det är där vi umgås, pratar med varandra och äter gott. Att samlas kring matbordet ska vara trivsamt, mysigt och inbjudande. Ett ställe där mobiltelefoner läggs bort och fokus istället ska ligga på varandra och på den goda maten. Så tycker i alla fall vi på Inredningsinspiration. Därför är matplatsen en viktig del av hemmet att fokusera och lägga ner kärlek på. Och vid en matplats är givetvis matbordet stommen och grunden.

Vilket matbord gör sig bäst?

Det går självklart inte att sticka under stolen med att det första avgörande beslutet när det ska väljas matbord är hur mycket plats du har att tillgå. Har du en stor matsal har du givetvis andra förutsättningar än om matplatsen ska in i ett litet kök. Oavsett just dina förutsättningar tycker vi att matbordet ska få ta så mycket plats som möjligt och inte kännas trångt. För det leder förmodligen till att vi istället väljer att sätta oss vid tv:n och äta. Ett matbord får gärna ta plats, ha plats för många personer, mycket mat och vackra dukningar. När det är dags att köpa matbord är valmöjligheterna många. Det finns fyrkantiga, rektangulära, runda och ovala matbord. Men också matbord i mer udda former än så. Vi tycker att det finns några viktiga saker att ta hänsyn till när du ska göra ditt val. Dels hur många du önskar ska få plats vid bordet, är ni en stor familj eller har mycket middagsbjudningar är det såklart ett stort härligt bord du ska ha. Lever du ensam eller är ni bara två och sällan har bjudningar behövs inte ett lika stort bord.

Något värt att tänka på är att ett rektangulärt matbord passar perfekt i ett rum som är just rektangulärt i formen. Det är vacker att följa de former som redan finns. Likadant blir ett fyrkantigt eller runt bort fint i ett fyrkantigt rum. Är rummet väldigt stort spelar dessa riktlinjer mindre roll men det blir ofta ett fint resultat när du tänker i dessa banor. Runda matbord är ofta väldigt fint och framförallt skapar det en fin gemenskap när alla vid bordet kan prata och inte hamnar för långt ifrån varandra. Dock är det oftast så att runda bord bara har plats för 4 stolar så vill du rymmas med 6 platser eller fler passar det bättre med antingen annan form på matbordet eller ett rund matbord med iläggsskiva.

Stilen på matbordet sätter prägel på matplatsen

 Det finns ett tips vi vill slå ett slag för och dela med oss av när det kommer till val av matbord. Det är att köpa matbordet och stolarna separat. Genom att göra det kan du skapa din helt egen stil på matplatsen. I färdiga matsalsmöbler är alltid bordet och stolarna i samma material och färg. Köper du matbordet och stolarna separat har du istället möjlighet att mixa material och stilar och skapa en unik matplats. Det kan till exempel vara superfint att ha ett vitt enkelt matbord ihop med stolar i plexiglas. Eller ett stort robust matbord i massivt trä ihop med stolar i sammet i någon härligt mörkgrön färg. Eller varför inte ett marmorbord ihop med enkla trästolar som du slänger en härlig pläd över ryggstöden på.

Vi hoppas ni med den här sidan får tips på vackra, udda, eleganta och snygga matbord. Eller att ni får inspiration till en ny stil ni inte tidigare tänkt på som kan bli fin hemma hos just dig. Inspireras också gärna av att skapa en fin dukning på ditt matbord bland våra dukningar.