Matta barnrum 2022 – 28 gulliga mattor till alla barnrum

Vi hjälper er att välja matta till ert barnrum 2022! Idag visar vi upp mattor perfekta för barnrummet i olika stilar, färger, former och storlekar. Allt från mer diskreta barnmattor till den gamla klassiska barnmattan med bilbana. Vi delar också inredningstips och saker att tänka på vid valet av matta till barnrum. Inlägget innehåller annonslänkar.

Idag ska vi alltså hoppa in i barnrummen och dessa mattor får ju gärna vara lekfulla, färgglada och barnsliga i fina mönster och färger. Idag kommer vi tipsa om mängder av fina och passande mattor till barnrummet inför 2022.

Matta barnrum 2022 – Det finns något för alla personligheter!

Matta barnrum 2022 – Djurmönster, stjärnor eller hjärtan?

Matta barnrum 2022  – Lekfulla mattor

En lekfulla lekmatta eller en mer dov och stilren variant?

En av de saker som är så roligt med inredning till barnrum är att man för en gångs skull får lov att göra ett rum helt olikt de andra rummen i hemmet. Ett rum där spretiga färger och mönster är tillåtet och där man nästan får räkna med att det kan vara kaosartat. Andra rum i hemmet håller ofta en röd tråd och man vet med sig vad man tycker är fint och vilken inredningsstil man dras till. I ett barnrum kan det bli svårt att fortsätta hålla den inredningsstil man har i alla andra rum och vissa saker får man kanske tumma på. Vi vill dock nämna att det finns mängder av supergulliga barnrum som inte går i tusen färger och mönster utan snarare håller en stilren stil med dova färgtoner. Som alltid förespråkar vi personligt tycke och smak och ingenting är vare sig rätt eller fel. Vi vill lyfta fram matta till barnrum för både dig som föredrar det färgsprakande rummet och dig som vill åt en mer stilren känsla. Båda två har ju sina fördelar. Ett barnrum kommer förmodligen oavsett att bli kaosartat med leksaker överallt och därför kanske det finns en fördel i att basen är stilren och dov. Å andra sidan kanske ett färgglatt rum med en matta till barnrummet i form av en bilbana passar in helt perfekt.

Matcha inredningen

Om du nu ska köpa en matta till barnrum och inte vill gå bananas i en färgsprakande ton så är utbudet ändå stort. Vill du köpa en matta till barnrummet som inte är urspårad så tycker vi att det finns några bra saker att tänka på. Det första tipset till dig som är ute efter en matta till barnrum som är stilren och snygg är att börja med färgvalet. Vill du hålla mattan enkel så välj förslagsvis en matta i grått, beige, offwhite eller liknande. Svart eller andra mörkare mattor är också en bra för barnrummet av uppenbara skäl. En bra utgångspunkt om du inte vill att mattan ska sticka ut är att välja en matta som är så nära i färg som golvet. Då smälter mattan fint in och får inga skarpa kanter. När du ska välja färg tycker vi alltid att du ska utgå från de övriga färgerna i rummet, eller i det övriga hemmet. Har du ett barnrum som går i grått tycker vi att mattan i barnrummet gärna får följa denna gråa färgskala. Står du istället i ett läge där du kanske inte har någon speciell färgskala i övrigt i rummet så utgå från hemmet i övrigt. Har du ett hem med varma toner i beige och jordnära färger så välj en färg i denna färgskala på din matta i barnrummet.
Även om du väljer en matta till barnrummet i en dov och jordnära färg så kan den självklart ändå vara lekfull och söt. Det finns mängder av mattor som i botten har en dov färg men som har ett gulligt tryck i form av ett djur, stjärnor, hjärtan eller bilar. Med andra ord behöver lekfullheten inte försvinna bara för att du väljer en matta till barnrummet som inte är färgglad. Ett bra tips för att ändå göra barnrummet personligt är att välja en matta till barnrummet med ett mönster som barnet älskar. Tycker han eller hon om katter, hundar, fotboll, prinsessor eller kanske bilar. Då finns en uppsjö av mattor med dessa mönster men i en stilren design. Vi har letat fram ett stort antal produkttips på just sådana mattor till barnrummet i våra collage idag. Vi har verkligen försökt hitta mattor i alla olika stilar, färger och former. Både för att just du ska hitta en matta till barnrummet som känns perfekt i både stil och form. En annan sak värd att nämna är att det finns mattor med baksida i gummi som gör att mattan ligger still. En perfekt matta för barnrummet med andra ord. Se dessa mattor i collaget ovan. Självklart finns annars halkskydd att lägga under mattan.

Olika mattor för olika personligheter

Som vi tidigare nämnde ovan finns massor av matta till barnrum i olika stilar men som ändå har ett jordnära och dovt uttryck. Likväl som dessa mattor finns självfallet mattor till barnrummet i tokiga färger, uttrycksfulla mönster och härliga tryck. Så vi släpper det stilrena och enkla för en stund och istället går in på en matta till barnrummet i lekfull stil. Även bland dessa barnmattor är utbudet stort. Om du vill ha en härligt färgglad matta till barnrummet och inte bryr dig om annat än lekfullheten har vi några vägledande tips vid valet av matta. Om inte ditt barn själv uttryckt vilken typ av matta han eller hon vill ha förstås. Annars tycker vi självklart att utgångspunkten ska ligga i barnets personlighet. Är det en livfull tjej eller kille som älskar fotboll har vi hittat en helt perfekt fotbollsmatta som ser ut som grönt gräs med sidlinjer, straffområdeslinjer och mittlinje. Är det istället en matta till ett barnrum som hör till en tjej eller kille som älskar djur har vi massor av fina mattor med djurmotiv. Både rävar, kaniner, katter och hundar är exempel på matta till barnrum med djurmotiv vi visar upp här idag. En matta med djurmotiv kan också öppna upp till dialog och bidra till lärande tänker vi.

Lekmattor till barnrummet

En klassisk lekfull matta till barnrum är mattan med bilvägar som används som lekmatta. En matta med mönster i form av bilvägar där barn kan leka med sina bilar, tåg och brandbilar. En sådan här typ av matta till barnrum blir en leksak i sig och inte bara en matta. Detta är en matta som fyller flera funktioner till barnrummet helt enkelt. Både praktiskt och fint men också en plats för lek och kreativitet. Fler varianter på lekmattor är matta till barnrum i form av hopphagar. Vi har här ovan visat upp tre olika varianter på mattor med hopphagar. Dessa mattor blir ofta en succé och uppmuntrar även till rörelse. När det kommer till mattor till barnrum är det verkligen bara fantasin som sätter gränser. Vi vill verkligen slå ett slag för dessa typer av lekmattor eftersom barn gärna sitter ned på golvet och leker. En annan rolig och dessutom lärorik matta till barnrummet är mattan med världskartan på. Den är både färgglad och lekfull men fyller förstås också ett annat syfte. Den mattan passar perfekt till de barn som är lite äldre. Denna matta hittar du i collaget här uppe. Sammanfattningsvis tycker vi att lekfulla mattor är ett bra alternativ till de mer stilrena mattorna eftersom de uppmuntrar till lek och frågor.

Matta barnrum 2022 – Tips och idéer

  • Det finns lekfulla mattor som ändå har en stilren design
  • Utgå från barnets personlighet vid val av matta
  • Utbudet är stort så se över rummets möjligheter
  • Lekfulla mattor fyller flera funktioner
  • Missa inte mattor med fotbollsplaner, bilbanor och hopphagar
  • Matta med en undersida i gummi är praktiskt i barnrummet
Missa nu inte heller inläggen om..

Hoppas att ni idag fått lite härlig inspiration till inredning till barnrummet. Närmare bestämt inspiration till matta till barnrum 2022. Utbudet är stort och det kan vara svårt att hitta guldkornen. Vi ville därför underlätta lite och leta upp några riktigt fina varianter på förslag på mattor till barnrum. Det vore roligt att höra hur ni tänker kring inredning i barnrum så lämna gärna en kommentar här nedan. Finns ett intresse på ett allmänt inlägg om inredning till barnrum får ni gärna skriva det också så återkommer vi med ett sådan inlägg såklart. Har ni andra tips, förslag eller önskemål på blogg inlägg här på inredningsinspirationsbloggen maila oss eller kommentera nedan.