Matta barnrum 2024 – 28 gulliga mattor till alla barnrum

Vi hjälper er att välja matta till ert barnrum. Idag visar vi upp mattor perfekta för barnrummet i olika stilar, färger, former och storlekar. Allt från mer diskreta barnmattor till den gamla klassiska barnmattan med bilbana. Vi delar också inredningstips och saker att tänka på vid valet av matta till barnrum.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Det finns något för alla personligheter

Djurmönster, stjärnor eller hjärtan?

Matta barnrum – Lekfulla mattor

En lekfulla lekmatta eller en mer dov och stilren variant?

En av de saker som är så roligt med inredning till barnrum är att man för en gångs skull får lov att göra ett rum helt olikt de andra rummen i hemmet. Ett rum där spretiga färger och mönster är tillåtet och där man nästan får räkna med att det kan vara kaosartat.

Andra rum i hemmet håller ofta en röd tråd och man vet med sig vad man tycker är fint och vilken inredningsstil man dras till. I ett barnrum kan det bli svårt att fortsätta hålla den inredningsstil man har i alla andra rum och vissa saker får man kanske tumma på. Vi vill dock nämna att det finns mängder av supergulliga barnrum som inte går i tusen färger och mönster utan snarare håller en stilren stil med dova färgtoner.

Matcha inredningen

Om du nu ska köpa en matta till barnrum och inte vill gå bananas i en färgsprakande ton så är utbudet ändå stort. Vill du köpa en matta till barnrummet som inte är urspårad så tycker vi att det finns några bra saker att tänka på.

Det första tipset till dig som är ute efter en matta till barnrum som är stilren och snygg är att börja med färgvalet. Vill du hålla mattan enkel så välj förslagsvis en matta i grått, beige, offwhite eller liknande. Svart eller andra mörkare mattor är också en bra för barnrummet av uppenbara skäl. En bra utgångspunkt om du inte vill att mattan ska sticka ut är att välja en matta som är så nära i färg som golvet. Då smälter mattan fint in och får inga skarpa kanter.

När du ska välja färg tycker vi alltid att du ska utgå från de övriga färgerna i rummet, eller i det övriga hemmet. Har du ett barnrum som går i grått tycker vi att mattan i barnrummet gärna får följa denna gråa färgskala. Står du istället i ett läge där du kanske inte har någon speciell färgskala i övrigt i rummet så utgå från hemmet i övrigt. Har du ett hem med varma toner i beige och jordnära färger så välj en färg i denna färgskala på din matta i barnrummet.

Matta barnrum 2024 – Tips och idéer

  • Det finns lekfulla mattor som ändå har en stilren design
  • Utgå från barnets personlighet vid val av matta
  • Utbudet är stort så se över rummets möjligheter
  • Lekfulla mattor fyller flera funktioner
  • Missa inte mattor med fotbollsplaner, bilbanor och hopphagar
  • Matta med en undersida i gummi är praktiskt i barnrummet
Missa nu inte heller inläggen om..

Hoppas att ni idag fått lite härlig inspiration till inredning till barnrummet. Närmare bestämt inspiration till matta till barnrum. Utbudet är stort och det kan vara svårt att hitta guldkornen. Vi ville därför underlätta lite och leta upp några riktigt fina varianter på förslag på mattor till barnrum. Det vore roligt att höra hur ni tänker kring inredning i barnrum så lämna gärna en kommentar här nedan. Finns ett intresse på ett allmänt inlägg om inredning till barnrum får ni gärna skriva det också så återkommer vi med ett sådan inlägg såklart. Har ni andra tips, förslag eller önskemål på blogg inlägg här på inredningsinspirationsbloggen maila oss eller kommentera nedan.