12 runda badrumsmattor i snygg design

Här hittar du 12 runda badrumsmattor som passar lika bra i det stora som i det lilla badrummet. Runda badrumsmattor i olika storlekar, design och material. Badrumsmattan är en viktig detalj för att badrummet ska kännas inbjudande och den runda formen bidrar även till harmoni och lugn.

Att sätta fötterna på en riktigt skön badrumsmatta när man gör sig i ordning på morgonen är enkel men ack så värdefull vardagslyx. En härlig badrumsmatta i rund form är ett bra alternativ som passar alla olika typer av badrum oavsett storlek och stil. Här är några runda badrumsmattor som förhoppningsvis kan förgylla ditt badrum framöver.

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 runda badrumsmattor

Mer om några utvalda favoriter

1. Rund matta i jute

äggkopp-djurmotiv

Snygg rund matta i dekorativ design som passar lika bra i badrummet som i barnrummet eller på uteplatsen. Mattan är tillverkad i jute vilket är ett naturligt material så små nyansskillnader kan förekomma.

2. Rund badrumsmatta i bomull

äggkopp-djurmotiv

Denna mjuka och sköna badrumsmatta i bomull kommer bli din bästa vän på tidiga mornar. Den runda badrumsmattan i enkelt men dekorativt mönster är en fröjd att sätta fötterna på. Mattan har ett mått på 120 cm i diameter.

3. Rund badrumsmatta med gummerad baksida

äggkopp-djurmotiv

Enfärgad badrumsmatta i rund form som finns i tre olika färger. Mattan har en gummerad baksida vilket gör att den ligger stadigt på golvet. Mattan har ett mått på 60 cm i diameter.

4. Badrumsmatta med tofsar

äggkopp-djurmotiv

Rund badrumsmatta med tofsar som är certifierad med STANDARD 100 by OEKO-TEX vilket innebär att mattan är fri från ämnen som kan skada hälsa och miljö. Mattan är tillverkad i 100% bomull  och finns i tre olika färger.

5. Badrumsmatta i bohemisk design

äggkopp-djurmotiv

Denna bohemiska badrumsmatta sätter verkligen prägel på badrummet med sitt genuina intryck. Mattan är tillverkad i bomull, har ett mått på 120 cm i diamter och har en praktisk non-slip beläggning vilket gör att mattan håller sig på plats. 

6. Badrumsmatta med hundmotiv

äggkopp-djurmotiv

Hur tuff är inte denna svarta runda badrumsmatta med hundmotiv? Mattan kommer garanterat dra åt sig uppmärksamhet och sätta sin prägel i badrummet. Under mattan finns ett glidskydd vilket gör att mattan inte glider omkring.

Varför en rund badrumsmatta?

Den runda badrumsmattan är en riktig klassiker när det kommer till badrumsmattor och den är lika populära idag som den varit under flera årtionden. De runda badrumsmattorna har en tidlös form och är enkla att placera, förmodligen är det därför som mattan är lika populära år efter år!

 

Fördelar 

Att använda sig av en badrumsmatta med rund form har sina fördelar.

Dels ger en rund matta en flödande känsla och gör så att rummet känns lite större. Men runda mattor kan även ge ett lugnt och stillsamt in tryckvilket så klart är skönt att ha i ett badrum.

Den runda badrumsmattan passar även in i alla olika typer av badrum – oavsett vilken inredningsstil du har. Det moderna badrummet, badrummet i antik stil och allt däremellan har en plast för en rund matta. Mattan är som sagt väldigt lättplacerad och får direkt en naturlig plats i badrummet. 

LÄS OCKSÅ: SNYGGA PEDALHINKAR TILL BADRUM

Bra att tänka på när du köper rund matta till badrummet

Mattan i badrummet kan verkligen förändra hela känslan i rummet och ge en mysig, kall eller varm ton som är svårt att få till med annan inredning just i badrummet. Därav är badrumsmattan en av de absolut viktigaste inredningsdetaljerna i badrummet. Här är några saker som är bra att tänka på för att du ska hitta rätt. 

 

Storlek

Storleken på mattan är A och O för att den ska kännas rätt i badrummet. En stor badrumsmatta i ett litet badrum kommer inte kännas rätt och mattan kommer dessutom få rummet att kännas mindre. En för liten badrumsmatta är inte heller bra då den blir att kännas malplacerad och att den inte alls hör hemma där på badrumsgolvet egentligen. 

 

Material

Att sätta ner fötterna på en skön bomullsmatta är betydligt mysigare än en matta i mer strävt material. Just i badrummet är materialet på mattan extra viktigt tycker vi då man ofta är barfota där och vill ha fötterna på något mjukt och skönt. 

 

Färg

Färgen på mattan är en annan viktig del för att den ska passa bra ihop med övrig inredningsstil i badrummet. Mattor i naturnära färger som beige, brun, vit och grå är populära färgval som alltid funkar. 

 

Mönster 

Enfärgad eller mönstrad badrumsmatta? Oavsett vad man föredrar så kan en alltför mönstrad matta ge ett lite rörigt och snurrigt intryck. Vill du ha lugn och harmoni i badrummet så är den enfärgade mattan ett säkert kort men det finns självklart även mönstrade mattor som också har den egenskapen.

Runda badrumsmattor för stora och små badrum

Oavsett om du har ett stort eller litet badrum så är en rund badrumsmatta alltid ett bra alternativ. Och självklart finns det snygga varianter för både det lilla och det stora badrummet. 

Den runda badrumsmattan finns i flera olika storlekar men det är framförallt två storlekar som är mer populära än andra. Mattor i storlek 120 cm och 60 cm i diameter är de vanligaste varianterna vilket gör att de flesta mattor passar både stora och små badrum eftersom dessa storlekar många gånger finns att välja på. 

Som vi tidigare varit inne på är storleken på mattan viktig när det kommer till badrummet så välj verkligen en matta som storleksmässigt passar just ditt badrum.

Den runda formen ger badrummet en harmonisk känsla 

Avslutningsvis vill vi bara återigen påpeka känslan som en rund badrumsmatta kan ge hela badrummet. De rektangulära badrumsmattorna är kantiga och har tydliga raka linjer vilket ger en mer inramad och hård känsla. 

Den runda runda badrumsmattan och dess cirkulära form har däremot en mjukare framtoning som skapar harmoni och värme på ett helt annat sätt. 

Som du säkert redan förstått är vi förespråkare av runda badrumsmattor men självklart måste även formen på mattan anpassas efter hur badrummet så med det sagt är inte den runda badrumsmattan självklar i alla badrum.