Säng med förvaring – för barn och vuxna

En säng med förvaring är ett smart sätt för att få mer plats i sovrummet och kunna förvara både kläder, sängkläder och andra prylar utan att behöva ta plats från dom ordinarie förvaringsplatserna. Vi har hittat 12 fina sängar med förvaring för både vuxna och barn som passar i alla sovrum. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 sängar med förvaring för barn och vuxna

180×200 boxsäng med förvaring

Modern boxsäng med förvaring klädd i stiligt grått sammetstyg. Här finns en stor förvaring under båda sängarna så man får massor av extra förvaringsutrymme på köpet. Sovkomforten är i medium men det kan upplevas lite olika från person till person.
Finns även som enkelsäng och i mörkare nyans.

180×200 sängram med förvaring

Stilig sängram i vit tall som passar alla olika typer av sovrum. Här finns ett stort förvaringsutrymme under sängen i form av två lådor och det går även att välja till en sänghylla om så önskas. 
Sängramen finns i 160×200, 180×200 och 180×210.

Prisvärd 160×200 säng med förvaring

Modern och stilren säng med flera förvaringsmöjligheter under sängen. Här finns det flera lådor där du enkelt och smidigt kan förvara kläder, sängkläder eller annat som önskas. Sängen är tillverkad i trä och klädd i ett mycket behagligt grått tyg som ger den där mysiga känslan i sovrummet.

80×200 säng med förvaring barn

En väldigt fin säng med förvaring till barn som kommer ta barnrummet till en ny nivå! Här finns två stora lådor med snyggt läderhandtag där det är perfekt att förvara leksaker, böcker och kläder.
Sängen är tillverkad i solid lackerad tall.  

Halvhög säng med förvaring

En gullig halvhög säng med förvaring till barn där förvaringsmöjligheterna finns i form av lådor, men även en mellanhylla för exempelvis böcker. Sängen är tillverkad i mdf och massiv björk. 

Säng med förvaring till barn

Vit och stilren säng till barnrummet med två stora och praktiska förvaringslådor undertill. Sängen är tillverkad i 100% melaminbelagd spånskiva. 

Kontinentalsäng med förvaring

Modern säng med förvaring

Svart designsäng med förvaring

Träsäng med lådor

Säng i oljad tall

Liten säng med förvaring

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler sängar med förvaring!

Säng med förvaring till barn – barnrummets bästa investering?

Det finns väldigt mycket roliga saker och fin inredning till barnrummet men frågan är om inte en säng med förvaring till barn kanske är den bästa investeringen man kan göra till barnrummet. Alla ni med barn vet hur mycket leksaker, gosedjur, kuddar och andra prylar golvet i barnrummet täcks av och mycket bättre blir det inte när hyllorna är fyllda till bristningsgränsen heller. Vart ska man göra av allt? Då är det väldigt praktiskt att maximera utrymmet och kunna förvara leksaker både i och under sängen. 

En säng med förvaring barn underlättar definitivt städningen och gör så att barnrummet enklare kan hållas snyggt och städat. Det är också ofta väldigt stora lådor och mycket plats så det går bra att förvara både leksaker och kläder under sängen. Förvaringen är ofta placerad under sängen med hjälp av stora lådor vilket gör att barn enkelt kommer åt lådorna och själva kan städa rummet på ett bättre sätt. Höga bokhyllor eller klädskåp kan ibland vara svåråtkomliga för barnen och därför blir mycket liggandes kvar på golvet eftersom dom inte når helt enkelt. 

En säng med förvaring till barn frigör också mer plats i barnrummet vilket gör att det kanske får plats med ett skrivbord, en fåtölj eller en extrasäng som annars inte hade fått plats där. Det finns mycket fördelar med en säng med förvaring just till barnrummet och det är en investering som absolut bör övervägas av alla som är på jakt efter en ny säng till sin son eller dotter. Här är fler smarta lösningar till barnrummet.

Säng med förvaring – praktiskt val för det lilla sovrummet

En säng med förvaring är inte bara bra till barn utan även ett utmärkt alternativ också för vuxna – framför allt för dig med det lite mindre sovrummet som har begränsat med utrymme. Det finns sängar med förvaringsmöjligheter i alla olika typer av material och storlekar så det går att anpassa rätt säng till dina önskemål. 

Har du ett litet mindre sovrum med begränsat utrymme är en säng med förvaring ett givet val! Att kunna utnyttja utrymmet under sängen kommer göra att du får plats med betydligt mer saker i sovrummet än tidigare. Har du inte plats med en byrå eller ett klädskåp är det guld värt att kunna använda ytan under sängen för att förvara diverse saker på. Tjocka vinterkläder, sängkläder, väskor, skor eller andra saker som tar mycket plats är perfekt att förvara under sängen. ‘

En säng med förvaring är också ett bra alternativ när man är på jakt efter en säng till gästrummet. För till skillnad mot vissa med små sovrum så har ju andra kanske två eller tre sovrum som står tomma på grund av utflyttade barn istället. Då är det perfekt att göra om ett av rummen till gästrum. Här kan du enkelt förvara rena sängkläder, extra madrasser, kuddar och täcken som kan tänkas gå åt så det inte behöver bli ett projekt varje gång du får nattgäster på besök.

LÄS OCKSÅ: Fina runda speglar för hela hemmet

Kontinentalsängar, enkelsängar och dubbelsängar i olika storlekar

Oavsett vilken typ av säng du letar efter så finns flesta varianterna med någon typ av förvaringsmöjligheter. Kontinentalsäng med förvaring är mångas favorit men det finns även så klart klassiska enkelsängar och dubbelsängar med förvaring också. Det är egentligen upp till dig vilken typ av säng du gillar bäst. 

Kontinentalsäng med förvaring, enkelsäng med förvaring och dubbelsängar med förvaring finns även i olika storlekar så det går att hitta den storlek på säng som passar ditt sovrum bäst. 140×200, 180×200 och 90 cm är kanske dom tre vanligaste storlekarna så här finns det gott om valmöjligheter.

Förutom storlek så är val av färg något som oftast också går att göra, framför allt på kontinentalsängar med förvaring. Även om färgvalet inte är helt fritt så klart så brukar det finnas 3-4 olika färger att välja på. Svart, ljus- och mörkgrå samt beige är vanliga färger på sängar. 

Att utbudet är störst på kontinentalsängar med förvaring är för att denna typ av säng blivit väldigt populär dom senaste åren och vi förstår varför. En kontinentalsäng är uppbyggd i tre lager vilket gör att den är lite högre än traditionella enkel- och dubbelsängar. Men det som gör att kontinentalsängen stick ut mot vanliga sängar är att det går att välja olika fasthet i samma madrass. Flera av kontinentalsängarna, både med och utan förvaring, erbjuder också specifika zonindelningar i madrassen så du kan anpassa den efter dina behov. Det bästa av allt? Du slipper den otroligt jobbiga mittenskarven på dubbelsängarna också. 

Vi hoppas att du fått lite tips och inspiration vad gäller sängar med förvaring och det är mycket bra val för alla typer av sovrum, även om vi plussar lite extra för dig med mer förvaringsbehov