8 Snygga Sängbänkar Till Sovrum 2024

En snygg sängbänk är en fantastisk bra möbel att inreda sovrummet med, det är både en användbar bänk men även en fin inredningsdetalj. Här visar vi 8 sängbänkar både med- och utan förvaring som passar till alla sovrum.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en sängbänk?

En sängbänk är en möbel till sovrummet som brukar placeras i fotändan av sängen eller under fönstret i sovrummet. Det är en avlång bänk som har både dekorativa och praktiska funktioner. Sängbänken kan fungera som en sittmöbel när du gör dig iordning, som en avlastningsmöbel eller bara som en snygg inredningsdetalj i sovrummet. 

Det finns flera olika typer av sängbänk vad gäller design, storlek, material och form. Det finns också sänkbänkar med- och utan förvaring. En sängbänk med förvaring är ett praktiskt val för dig som behöver mer förvaringsutrymme i sovrummet men samtidigt inte vill skaffa en helt ny garderob. 

Som inredningsdetalj gör sig sängbänken väldigt bra då de flesta bänkar har en dekorativ och väl genomtänkt design. Bänken får rummet att kännas mer ombonat och ger inspiration till övriga delar i sovrummet vilket gör att helhetskänslan blir bättre.

8 fina sängbänkar till sovrummet

1. Lyxig vit sängbänk

lyxig-sangbank

En riktigt lyxig och snygg bänk som kommer ta sovrummet till nya nivåer! Trots pallens enkla form andas den lyx och elegans. Pallen är tillverkad i pinjeträ, metall och polyester. Färgen är Avalon vit.

2. Sängbänk med förvaring

sangbank-forvaring

Urläcker bänk med förvaring som fungerar alldeles ypperligt som sängbänk. Med tre utdragbara lådor finns det gott om plats för förvaring. Pallen är gjord i rotting och tillverkningen står trendiga Artwood för.

3. Sängbänk i ekträ

En smidig och praktisk bänk i ekträ som fungerar lika bra som en hallmöbel som en bänk till sovrummet. Välj på en sitts i papper eller sadelgjord. En snygg trädesign som ligger helt rätt i tiden.

4. Bänk i massiv ek

Bänk i massiv ek med en smart underhylla där man exempelvis kan förvara skor. Sits av flätad pappersrep vilket ger en extra touch till designen. En lättplacerad möbel till alla rum.

5. Svart sängkista med förvaring

En stor sängkista med förvaring som går att anpassa utseendemässigt mer eller mindre helt efter egna önskemål. Med över 160 val på klädsel och färg och med fler än 10 olika alternativ på ben så kan du själv välja hur denna snygga sängkista ska se ut.

6. Lång och lyxig sängbänk

Lyxig och lite längre sängbänk som definitivt kommer vara den centrala mittpunkten i sovrummet. Bänken ger en hotellkänsla och den är så snygg så man nästan inte törs sätta sig på den.

7. Bänk i kromad metall

En smidig bänk i modern design som går att använda i hemmets alla rum. Underredet är tillverkat i kromad metall och klädseln är i härligt sammetstyg.

8. Förvaringsbänk i polyestersammet

Prisvärd och fin sängbänk med förvaring som har en klädsel i polyestersammet och en stomme av trä. Välj mellan färgerna beige, ljus- eller mörkgrå för att matcha din inredning bäst.

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av snygga sängbänkar!

Sängbänk med förvaring

De bästa möblerna som finns är de möblerna som både fyller en funktion men också blir en del av inredningen på snyggt och naturligt sätt – precis så är det med en sängbänk med förvaring. Man får det bästa av två världar helt enkelt! 

Förvaringsutrymmet i bänken är sällan jättestor, men det räcker gott och väl till sängkläder, filtar eller prydnadskuddar. Naturligtvis går det alldeles utmärkt att förvara favorittröjan eller klackskorna där också. Det blir en dold förvaringsplats som inte heller tar särskilt mycket plats samtidigt som den är lättåtkomlig och praktisk. 

Sängbänkarna med förvaring, precis som de utan förvaring, är snyggt designade för att passa fint in med övrig inredning. Det är inte bara en vanlig bänk utan här har man satsat lika mycket på design som funktion och slagit två flugor i en smäll. 

Vissa använder inte bänken till mer än som inredningsdetalj i sovrummet medan andra använder den som sittmöbel dagligen. Det är så klart upp till var och en att bestämma hur bänken ska användas. Det bästa med sängbänken är att den kan användas på lite olika sätt och på så vis får ett utökat användningsområde.

LÄS ÄVEN: SNYGGA SOVRUMSLAMPOR ATT HA PÅ VÄGGEN

Inte bara en möbel för sovrummet

Namnet “sängbänk” får oss så klart att förknippa möbeln med sängen och sovrummet, men så behöver det inte alls vara. Det finns andra rum i hemmet som också kan vara i behov av en extra sittmöbel. 

Hallen är ett sådant exempel där denna typ av bänk passar precis lika bra som i sovrummet. 

Hallen brukar vara ganska svår att möblera på ett smart sätt. Det är ofta trångt och lite utrymme för några större sittmöbler. Sängbänken är nästan uteslutande smal och avlång vilket gör att den tar relativt lite plats om man placerar den längs med väggen. Och att kunna sitta ner och ta på sig skorna kommer uppskattas av både familj och gäster! Väljer du dessutom en bänk med förvaring har du någonstans gömma halsduken, vantarna och mössan också.

Sammet- och träbänk – vanligaste varianterna

De flesta sängbänkar har på ett eller annat vis material i sammet eller trä. Antingen är det tydligt något av dessa material som utstrålar själva sängbänken, annars finns de oftast som detaljer någonstans på bänken. 

Sammet och trä är två material som skiljer sig ganska mycket åt i vilken känsla de förmedlar i ett rum. Möbler i sammet utstrålar mycket lyx och elegans. Det är ett mjukt och skönt material som man gärna stryker lite extra på. Trämöbler har mer en naturnära känsla och tankarna går mot den bohemiska inredning.

Oavsett om du föredrar den lyxiga sängbänken i sammet eller den naturnära sängbänken i trä så är det viktigt att se till så den matchar med övrig inredning i sovrummet. För ska vi vara helt ärliga kommer sängbänken i första hand vara en inredningsdetalj. Den kommer givetvis att användas då och då, till och med kanske dagligen, men det är under korta perioder på morgon och kväll och då är inte exempelvis sittkomforten superviktig.  

Här tycker vi att det är utsidan som först och främst ska räknas. Att skaffa en sängbänk som inte alls går ihop med övrig inredning i sovrummet kommer göra att den känns malplacerad och du kommer störa dig lite på den varje dag innan du går och lägger dig eftersom bänken inte blev att kännas helt rätt.

Sängbänk – frågor och svar

Vad kostar en sängbänk? 

Priset på en sängbänk varierar väldigt mycket beroende på storlek, material och design. Det flesta sängbänkar kostar mellan 1.500 kr – 5.000 kr, men det finns både billigare och dyrare varianter. 

Hur stor är en sängbänk? 

Storleken kan skilja sig mycket från modell till modell både vad gäller djup, bredd och höjd. De flesta sängbänkar har en bredd på mellan 120 cm – 180 cm, men det finns både större och mindre bänkar. Många av bänkarna du hittar både i butik och på nätet har valbara storlekar där det finns två-tre olika alternativ att välja på.