35 fina sittpuffar i sammet, teddy och andra härliga material

En fin sittpuff är verkligen en användbar möbel på så många sätt. Dels som extra sittyta och dels för att det är en fin inredningsdetalj. Sittpuffar finns i mängder av storlekar, former och stilar. Idag har vi samlat ett stort gäng olika typer av sittpuffar som alla fyller unika funktioner i hemmet. Sittpuff i sammet, sittpuff med förvaring och bara väldigt snyggt och unikt designade sittpuffar. Vi hjälper dig hitta rätt sittpuff!

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Nest, Jotex, Ellos, Reforma, Åhléns & Hulténs.)

Idag har vi grottat ner oss i en speciell möbel som verkligen fått ett ordentligt uppsving de senaste åren. En möbel som vi kan se i var och vartannat hem och som är lika snygg som funktionell. Det vi pratar om är sittpuffen! Fina sittpuffar är verkligen något som är otroligt användbart i hemmet. Dels för att en sittpuff går att flytta runt och därför kan man lätt bara flytta sittpuffen till ett annat rum om man tröttnar på den. Den blir lätt pricken över i:et i ett rum med mycket golvyta och framförallt bidrar den både med extra sittplats, stil och lyx åt rummet.

Missa inte inlägget om rottingfåtöljer där vi visar mängder av fina rottingfåtöljer HÄR

Fina sittpuffar i trendiga modeller och stilar

Klicka på bilden för att göra den större!

Snygga sittpuffari  unika och moderna designer

Klicka på bilden för att göra den större!

Lyxiga sittpuffar i sammet

Klicka på bilden för att göra den större!

Sittpuff med förvaring

Klicka på bilden för att göra den större!

Sittpuff – en möbel som passar i alla rum

Det som är så bra med en sittpuff är att den faktiskt gör sig bra i alla hemmets rum. Självklart beroende på hur stort man bor och vilka behov man har. Men eftersom sittpuffen finns i så många olika stilar och storlekar finns något som fyller olika behov. Känner du att soffan inte alltid räcker till när det är bjudningar eller kalas hemma men kanske inte har plats eller lust att köpa en fåtölj. Då kan verkligen sittpuffen vara det perfekta komplementet till en fåtölj. En sittpuff tar betydligt mindre plats och kan antingen stå i centrum av rummet eller placeras lite åt sidan när den inte används. Vi vill dock verkligen förespråka att låta sittpuffen ta plats och bli en del av inredningen. Det finns så många designer, färger och storlekar så alla kan hitta något som passar just deras hem. I vardagsrummet blir det också snyggt att placera två likadana sittpuffar intill varandra så blir känslan direkt väldigt genomtänkt. Det som är så bra med en sittpuff i vardagsrummet som extra sittplats är att det inte tar upp en massa yta eller fråntar vardagsrummet dess rymd. Eftersom sittpuffen inte har något ryggstöd så blir det bara en inredningsdetalj och funktionell sittplats som endast tar upp lite golvyta. Just i vardagsrummet funkar dessutom en sittpuff lika bra som fotstöd!

Andra rum i hemmet där sittpuffen gör sig väldigt bra är i hallen, i sovrummet, i barnrummet och i köket. I hallen är en sittpuff en helt perfekt möbel att slå sig ned på när man ska knyta skorna eller vänta på någon som är långsam. Det kan vara väldigt skönt att ha något att sitta på just i hallen. Har man en stor hall är det klart att det kan passa bra med en maffig fåtölj men i den mindre hallen med begränsad yta är sittpuffen ett utmärkt val. Dessutom finns det stora sittpuffar som självklart gör sig jättebra även i den större hallen. Ett alternativ är också att ställa två likadana sittpuffar intill varandra om du har en stor hall. Förutom hallen och vardagsrummet är sovrummet en helt ypperlig plats att ha en sittpuff på. Kanske framförallt för att det verkligen adderar något till rummet i stort men också för att det är praktiskt. Allt beror alltid på hur stora rum man har men har man ett litet sovrum kan en sittpuff med förvaring vara ett bra alternativ. Det blir tre flugor i en smäll, där fyller sittpuffen funktionerna att vara snygg, att sitta och vila på och att agera förvaring. Dessutom känns det väldigt lyxigt med en sittplats i ett sovrum tycker vi. Har man plats kan det vara väldigt fint att placera sittpuffen längst ned vid sängkanten. Kanske två likadana sittpuffar intill varandra eller en större variant, kanske en avlång sittpuff kan göra succé där.

LÄS OCKSÅ: SITTBÄNK MED FÖRVARING – PERFEKT HALLMÖBEL!

Även i ett barnrum är verkligen ett perfekt rum för en sittpuff att flytta in i. I barnrummet kan sittpuffen fylla en hel rad funktioner. Självklart som sittplats när antingen barnen vill sitta men också till den trötta föräldern som behöver vila ryggen. Det kanske viktigaste att tänka på om du ska köpa en sittpuff till barnrummet är att köpa en sittpuff med förvaring. Det finns massor av sittpuffar med förvaring som passar extra bra i just barnrum. De finns sittpuffar i pastelliga färger, med fransar och roliga mönster som gör sig perfekt i barnrummet. Vi har idag samlat ett collage med bara sittpuffar med förvaring så kolla gärna in det om du tror att det kan vara något för dig. Det gäller att tänka smart och en sittpuff med förvaring blir verkligen en dold extraförvaring som inte ska underskattas. Kanske den perfekta förvaringen till alla hundratals leksaker? Då kan du bara lyfta på locket och kasta ner alla leksaker och dom är borta på en minut.
Ett annat rum i hemmet där en sittpuff (eller två) gör succé är i köket. Speciellt då om du har ett stort kök med mycket yta. Ska du köpa en sittpuff till köket tycker vi verkligen att du ska se det som en inredningsdetalj i första hand och addera den där känslan du önskar i köket. Kanske en mysig sittpuff i fårskinn eller en sittpuff i sammet för att få in mer tyger och värme i köket. Eller varför inte en sittpuff i svart kaxigt konstskinn om du upplever köket som för ”gulligt”. Använd helt enkelt sittpuffen i köket för att antingen addera en stil och skapa ännu mer av den känslan eller också det motsatta. En sittpuff som bryter av den stil du har i köket idag. Kanske en sittpuff i en härlig accentfärg eller med ett spännande mönster.

Mängder av stilar, storlekar och former

Det finns ett enormt stort utbud av varianter på sittpuffar i butikerna just nu. Sittpuff i sammet, sittpuff med förvaring och sittpuffar i skinn, ull, rotting, vattenhyacint. Det finns sittpuffar som är mer stabila och står på ben och det finns sittpuffar som är mer som saccosäckar som man sjunker ner mer i. Det finns sittpuffar som är lurviga och fluffiga perfekta för vardagsrummet. Det finns också stabila sittpuffar i rotting utan något tyg som kanske lämpar sig extra bra i hallen eller köket. Det är just det här som gör det så roligt med sittpuffen som möbel och inredningsdetalj i hemmet. En sittpuff kan verkligen addera något till den totala känslan i rummet. Har du till exempel en väldigt skandinavisk, avskalad och ljus stil i ditt vardagsrum hemma och känner att det saknas lite mer värme och personlighet. Då kan det vara helt perfekt att ställa dit en långhårig sittpuff som DENNA. Eller en sittpuff i svart för att bryta av, till exempel en i konstskinn som DENNA eller en variant i fantastisk design som garanterat väcker uppmärksamhet som DENNA.
Det som är så bra med att använda en sittpuff för att bryta av en stil i ett rum är att det inte är hela världen om man ångrar sig. En sittpuff är portabel i allra högsta grad och passar den inte där du först hade tänkt dig kanske den gör sig perfekt i ett annat rum. Dessutom är det ju ofta så att man efter en period med samma inredning brukar känna för att göra om lite. Då kan en ny sittpuff vara perfekt. Det är inte ett så stort projekt som att köpa en fåtölj eller en ny soffa eller liknande. En ny sittpuff alternativt byta plats på en sittpuff du redan har kan göra susen. En annan bra sak att ha i åtanke är att om man köper en sittpuff utan tyg på, till exempel en i rotting. Då kan man slänga en pläd, fårskinn eller prydnadskudde över sittpuffen och den får ett helt unikt utseende. Det är bara att testa sig fram som alltid när det gäller inredning.

Sittpuff med förvaring – ett praktiskt val

Något vi verkligen vill understryka extra när vi ändå pratar om just sittpuffar är att skaffa en sittpuff med förvaring. Utbudet kan kännas lite begränsat för det finns absolut fler ”vanliga” sittpuffar än sittpuffar med förvaring i butikerna. Vi har dock letat och hittat några riktigt fina varianter som vi tipsat om i collaget längst ned här ovanför. Vi har tagit med några sittpuffar med förvaring som i storlek är anpassade för barnrum men också varianter som gör sig helt perfekt i till exempel vardagsrummet. Det syns inte att det är en förvaring men ack så smart det är. Där kan man trycka ner allt från extra kuddar till juldekorationer, ljus, extra sladdar eller vad man nu kan tänka sig vilja gömma undan. Kom ihåg att nästan alla sittpuffar vi tipsat om här ovan finns i en stor mängd olika färger. Den färgen du ser i collagen ovan är bara ett exempel så fastna inte vid att färgen inte skulle passa. En sittpuff med förvaring är också perfekt för den lite mindre hallen. Då kan man förvara mössor, vantar och halsdukar i sittpuffen och slippa extra skåp och dessutom få en sittplats på köpet. Det gäller att tänka lite smart när man har ont om plats eller förvaring i hemmet och då är en sittpuff med förvaring ett kanonbra alternativ.
Missa nu inte heller inläggen om..

Vi på Inredningsinspiration.com hoppas verkligen ni har fått lite inspiration till inredning idag. Antingen är du kanske på jakt efter en slumpvis utvald sittpuff, sittpuff med förvaring, en sittpuff i sammet eller en sittpuff i unik och läcker design. Eller också så kanske du brukar kika in här på bloggen med jämna mellanrum och bara råkade snubbla över inlägget om sittpuff. Oavsett är ni alla precis lika välkomna och vi älskar att ni är här och kikar in! Dela som alltid gärna med er av era favoriter bland våra produkttips eller kanske egna idéer och tankar. Ni är också alltid varm välkomna att maila oss med förslag och önskemål på inredningsämnen ni vill att vi tar upp här i Inredningsinspirationsbloggen framöver. Ha en superfin fortsatt vecka och glöm inte bort att läsa våra andra inlägg på bloggen.

Vi hörs inom kort,