12 små runda soffbord i trä och marmor

Här hittar du 12 fina små runda soffbord i trä och marmor för alla vardagsrum! Ett litet runt soffbord är perfekt för det lilla vardagsrummet och kommer göra att rummet både känns större och luftigare. Små runda soffbord är också snyggt att placera två stycken tillsammans, då är det även ett bra alternativ för stora vardagsrum.

Varför små runda soffbord i trä och marmor?

Små runda soffbord i trä och marmor är två favoriter som passar dom allra flesta hem och vardagsrum. Det är två fina material som fungerar lika bra var för sig som i kombination med varandra. Små runda soffbord, oavsett om det är i trä eller marmor, är en smart möbel som gör att vardagsrummet blir att kännas större och rymligare. Har du ett lite mindre vardagsrum är det en utmärkt möbel för att få mer plats samtidigt som du kan använda två mindre soffbord, gärna i olika höjder, i det större vardagsrummet. 

Trä och marmor är två tidlösa material som aldrig går ur tiden och är ständigt aktuella. Vissa år mer än andra. Men oavsett år och årstid är det två typer av soffbord som alltid passar in och aldrig blir att kännas omoderna. Soffbord i trä inger den där rustika och mysiga känslan som älskar att ha just i vardagsrummet medan marmor mer står för lyx och elegans.

12 små runda soffbord i trä och marmor

Inlägget innehåller annonslänkar.

Litet runt soffbord mangoträ

Litet runt soffbord trä

Runt soffbord teak

Soffbord i mörkt mangoträ

Litet fint runt soffbord

Runt soffbord natur

Marmorbord med träben

Liltet runt soffbord marmor

Pelarbord marmorskiva

Runt soffbord marmor

Marmorbord från Bloomingville

Runt svart marmorbord

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler små runda soffbord!

Bra val för det lilla vardagsrummet

Ett litet runt soffbord är ett perfekt val för det lilla vardagsrummet. Ett alldeles för stort bord kommer göra att det redan lilla vardagsrummet känns ännu mindre och då är det bättre att försöka göra tvärtom – få det att se större ut. Den runda formen får hela rummet att kännas både luftigare och rymligare och tillsammans med en liten storlek på bordet blir det full pott! Rummet kommer direkt förmedla en helt annan känsla och inredningsmöjligheterna blir fler. 

Sjävklart passar även små runda soffbord i trä och marmor även större typer av vardagsrum och precis som vi varit inne på tidigare gärna i par om två. Senaste åren har det blivit populärt att ha två mindre vardagsrumsbord i olika nivåer istället för ett stort bord som tar upp väldigt mycket plats. Dom små borden är mer praktiska, kan lätt flyttas och användas på andra ställen om det skulle behövas. 

Så oavsett vilken storlek det är på ditt vardagsrum är ett litet soffbord ett bra alternativ som du ska ha med i beräkningen när du är på jakt efter ett nytt vardagsrumsbord. Du kommer få ett större utbud att välja bland och här finns det även möjlighet att kombinera två olika typer av bord om man så önskar. Ett val som det stora soffbordet inte kan erbjuda. 

Små runda soffbord i trä och marmor passar alla hem

Trä och marmor är två tacksamma material som passar bra in i dom flesta inredningsstilar. Vi har vid några tidigare tillfällen skrivit om bland annat rustik inredning och lantlig inredning där framför allt trä är ett återkommande material. Det finns så otroligt många olika träslag att tillverka möbler i så det är ett väldigt varierande och flexibelt material. Små runda soffbord i trä passar i alla hem och inredningsstilar vilket gör att man kan ändra på inredningen runt om och bordet kommer mer eller mindre alltid matcha på ett bra sätt. 

Träbord finns i flera olika nyanser för dig som önskar naturfärg men det finns även så klart målade träbord i alla olika typer av färger. Mangoträ och teak är två populära träslag vad gäller bord, det är två hållbara träslag som är rejäla, stabila och framför allt snygga! 

Marmorbord är också ett tacksamt bord där inredningsstilen inte behöver vara avgörande för om bordet ska passa in eller inte då det oftare hänger på materialet på bordsbenen eller andra detaljer som soffbordet är dekorerat med. Marmor finns i flera olika färger och är ett hållbart material som är enkelt att hålla rent, stiligt och lyxar till hemmet lite extra. 

Trä och marmor smälter fint in i alla hem, antingen var för sig eller i kombination med varandra. Det är två material som du sällan kommer att tröttna på och du behöver inte oroa dig för att bordet ska kännas omodernt eller gammalt. Trä- och marmorbord är ständigt aktuella och det kommer hela tiden nya varianter att kika på snarare än att sortimenten minskar.

Ett litet runt soffbord kan också användas som sidobord

En av fördelarna med att använda ett eller två små soffbord istället för ett stor som tar upp halva vardagsrummet är att borden är enkla att flytta eller använda på andra ställen om det skulle behövas. Har du en middagsbjudning kanske soffbordet behöver fungera som avlastningsbord och ge lite extra plats exempelvis. 

Skulle du tröttna på soffbordet och vill byta ut det mot något annat bord så kanske det lilla runda soffbordet i marmor eller trä passa någon annans i hemmet istället. Vid läsfåtöljen, i gästrummet eller kanske i hallen. Ett stort klassiskt soffbord har egentligen bara en plats och det är i vardagsrummet framför vardagsrumsmöblerna. Ett stort soffbord går sällan att använda på något annat ställe då det är just för stort helt enkelt. 

Det är ett viktigt val att välja soffbord då det sällan är något vi byter ut utan det kommer förmodligen ha sin plats ett par år om du inte vantrivs alldeles för mycket med det. Så fundera noga igenom ditt val, vi har slagit ett extra slag för små runda soffbord i trä och marmor som är två favoriter och bord som man sällan ångrar eller vill byta ut.

Se även: Runt matbord med iläggsskiva