Smart inredning

Vi tar ett grepp om inredning som inte bara är snygg utan också fyller en bra funktion. Det finns ett stort värde i att tänka på smart inredning. Inte bara för dig som bor i ett litet hem utan även för att kunna maximera ytor och behöva så lite möbler som möjligt. Vi ger massor av tips och visar läcker inredning som både är smart och snygg.
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Newport, Reforma, Jotex & Ellos.)

Hej alla inredningsintresserade! Vi har märkt att det finns ett intresse för inredning i liten lägenhet och inredning för små ytor. Vi har tidigare skrivit inlägget Inreda liten lägenhet som ni gärna får spana in för att få lite inspiration. Idag ska vi behandla ämnet lite mer och närmare bestämt Smart inredning. Med smart inredning menar vi helt enkelt inredning som inte bara är snygg utan också fyller en funktion eller är smart designad och inte tar så mycket plats. Det finns massor av smart inredning ute i butikerna men det kan vara svårt att hitta bland alla produkter. Ibland kan man också behöva lite hjälp att inse vilken inredning som faktiskt är extra smart och vilken inredning som tar onödigt stor plats för sin funktion.

Något viktigt att tänka på är att utnyttja väggarna. Genom att välja en vägghylla framför en byrå frigörs golvyta vilket gör att rummet upplevs större. En bra sak att tänka på när man då ska välja vägghylla är att välja en variant som inte är så djup. Välj med andra ord en vägghylla som inte bygger så mycket utåt från väggen utan snarare är större i omfång. Spana in många fler tips för att Inreda liten lägenhet HÄR. Ett annat värdefullt inredningstips är att köpa möbler med inbyggd förvaring. Till exempel en sittpuff eller pall med förvaring eller ett soffbord med förvaring. Det gäller att tänka smart när man har liten yta att tillgå.

Ett typiskt problem när man bor litet är att det väldigt lätt blir att kännas stökigt. I en liten etta räcker det med att det nästan att det står två glas framme på bordet så känns det direkt stökigt. Därför är det extra viktigt att hålla hemmet avskalat. Ett bra tips när du ska välja möbler till en liten lägenhet är att satsa på stängda möbler. Alltså istället för en tv-bänk utan dörrar så väljer du en stängd variant med stilrena dörrar. På så vis stänger du in alla prylar och håller en stilren och städad finish.

Läs också: Runt matbord med iläggsskiva

Men idag ska vi inte bara prata om inredning för små ytor utan smart inredning generellt. Det finns givetvis ett stort värde i att tänka på smart inredning även om du har mycket plats att tillgå. Då behöver du kanske bara en inredningslösning eller förvaringsmöbel istället för två!

Smart inredning – småförvaring och andra lösningar

Klicka på bilden för att göra den större!

Smart förvaring – Smart möbeldesign

Klicka på bilden för att göra den större!
Det vore kul att höra om ni har några bra tips på smart förvaring. Hoppas annars ni fått lite bra inredningsinspiration och inredningstips när du ska inreda smart och snyggt på samma gång. Spana gärna in våra andra inlägg som kan vara intressanta om du är ute efter lite ny inredning eller bara inspiration.
Missa inte inlägget om..

.. Dekoration utomhus HÄR

.. Snygg väggdekoration HÄR

.. Inred smart med snygga skärmväggar

Kom gärna med tips på inredningsämnen eller inredning och inspiration ni vill läsa om. Släng iväg en kommentar här nedan eller mail oss. Ha en fin dag,