12 Snygga Grytlappar För Alla Kök!

Grytlappar – de ofta undervärderade köksaccessoarerna som spelar en ovärderlig roll i köket. De har varit en central del av hemköket i århundraden och de har så mycket mer att erbjuda än bara skydd för dina händer. Här kommer vi visa dig 12 snygga grytlappar som inte bara är praktiska utan också kan bli en fin detalj i köket!

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 snygga grytlappar

Vad är en grytlapp?

En grytlapp är en isolerande handske eller fyrkantig liten matta som används för att hålla heta kokkärl. Det är både en smart och praktisk köksassistent med kapaciteten att skydda dina händer mot brännskador från varma ugnar och kokkärl. De kan ha olika former, men den mest kända är en fyrkantig matta eller en handskeformad variant.

LÄS OCKSÅ: SNYGGA VATTENKANNOR

Snygga grytlappar för alla

Fina grytlappar kan förvandla ett vanligt kök till ett charmigt och välkomnande rum. Oavsett om du är en ivrig hemkock, en nybörjare eller bara vill förbättra känslan i ditt kök kan snygga grytlappar vara ett utmärkt tillskott. Så oavsett vem du är eller vad din köksstil är, finns det garanterat en grytlapp som passar just dig!

En grytlapp kan vara så mycket mer än bara ett skydd för dina händer – den kan också bli en detalj som lyfter hela kökets inredning. Kanske har du ett modernt kök med rent snitt och minimalistiska detaljer? Då kan en grytlapp i stark färg eller med ett djärvt mönster bli en riktigt kul kontrast. Om ditt kök å andra sidan har en mer rustik och lantlig stil kanske du vill ha grytlappar i naturmaterial som linne eller läder.

mjölk-kaka

Så väljer du rätt grytlapp

När du börjar leta efter grytlappar kommer du att bli överraskad över den mängd variationer och stilar som finns tillgängliga. Här går vi igenom några viktiga aspekter att tänka på när du letar efter den perfekta grytlappen.

Material

Materialvalet spelar en stor roll i en grytlapps kvalite och livslängd. Bomull, silikon och läder är de mest populära valen. Bomull är slitstarkt och kan tåla höga temperaturer, men det kan lätt bli fläckigt. Silikon är vattenresistent och lätt att rengöra, men det kan inte tåla lika höga temperaturer som bomull. Läder är mycket slitstarkt och har en rustik charm, men det kan vara svårare att rengöra.

Storlek och form

Storleken på grytlappen beror på ditt behov och användningsområde. En större grytlapp ger mer skydd men kan vara klumpig att använda. Mindre grytlappar är mer hanterbara men kanske inte ger tillräckligt skydd för hela handen. De finns också i olika former – fyrkantiga, handskeformade, eller med speciella figurer för extra charm.

Design

Grytlappar kan också vara en del av din köksinredning. De finns i en mängd olika färger, mönster och stilar. Du kan matcha dem med ditt kökstema, eller använda dem som en kontrast för att skapa en mer dynamisk atmosfär.

Pris

Priserna för grytlappar varierar beroende på material, design och storlek. Du behöver inte nödvändigtvis köpa den dyraste grytlappen för att få en högkvalitativ produkt. Men som en tumregel är det klokt att inte kompromissa med kvaliteten för priset när det kommer till kökssäkerhet.

 

LÄS OCKSÅ: SNYGGA PARAPLYSTÄLL

Då kommer grytlappen till anvädning

En grytlapp är en ständig följeslagare i köket och kommer till användning vid många tillfällen. Om du lyfter kokkärl direkt från spisen eller ugnen behövs en grytlapp för att skydda dina händer från värmen. Även när du ska öppna en het ugnslucka är en grytlapp bra att ha till hands. Och har du gäster kan det vara trevligt att ställa fram varma rätter direkt på bordet, där en grytlapp under kastrullen eller formen skyddar bordet mot värme och rispor.

Och vem är det då som behöver en grytlapp kanske du tänker?

Frågan borde egentligen vara: vem behöver inte en grytlapp? Alla som tillbringar tid i köket – vare sig det handlar om att värma en burk soppa eller att laga en femrätters middag – kommer förr eller senare behöva en grytlapp. En fin grytlapp är också en utmärkt present till alla som flyttar till eget boende för första gången eller till den matlagningsintresserade vän som redan har allt.