15 praktiska och fina soffbord med förvaring

Soffbord med förvaring är en underskattad möbel för att enkelt kunna hålla vardagsrummet snyggt och städat. Det är även ett väldigt praktiskt alternativ, speciellt för mindre vardagsrum. Vi visar här 15 fina soffbord med förvaring i olika storlekar, material och prisklasser.

Inlägget innehåller annonslänkar.

15 fina soffbord med förvaring

Runt soffbord Ladis 83 cm

Ett otroligt läckert runt soffbord med förvaring i vacker valnötsfärg. Soffbordets häftiga finess med vridbar toppskiva gör att bordet är något utöver det vanliga. Perfekt soffbord för dig med ett litet mindre vardagsrum som behöver ta till vara på alla förvaringsplats som finns. 

Svart soffbord i trä med förvaringslåda

Ett svart stilrent soffbord med industriell känsla som har väldigt bra förvaringsmöjligheter. Med hjälp av en lång låda längst med hela bordets långsida finns det väldigt stort utrymme till förvaring. Bordets tidlösa design gör även att soffbordet ständigt känns aktuellt och modernt.

Runt soffbord med rottingdetaljer

Supersnyggt runt soffbord med fina rottingdetaljer som ger bordet extra häftig design. Den smarta lösning med tre öppningar gör det möjligt till förvaring under bordet. Ett perfekt soffbord för dig som gillar rotting men samtidigt vill ha en modern inredningskänsla i hemmet.

Soffbord i ek med inspiration från 60-talet

Gillar du soffbord med en design som blandar gammalt och nytt är det här något för dig! Lisa är ett soffbord med förvaring som har inspiration från 60-talet men samtidigt en modern touch. Bordet har en gömd låda på undersidan där fjärrkontrollen och andra prylar smidigt kan stoppas undan.

Funktionellt soffbord med smart lösning

Hur smart lösning för förvaring är det inte på det här coola soffbordet? Ett elegant soffbord som passar alla olika typer av hem och här finns det gott om plats att förvara både tidningar, fjärrkontroller och andra småsaker som hör vardagsrummet till. 

Klassiskt soffbord med flera förvaringsmöjligheter

Gillar du klassisk och modern stil är soffbordet Dawn något som kanske faller dig i smaken. Bordet har smala ben och fina mässingdetaljer vilket gör att bordet får en luftig, nätt och lyxig känsla. Soffbordet ger förvaringsmöjligheter genom en låda och två öppna fack.

Runt soffbord i ek

Soffbord skandinavisk design

Svart kvadratiskt soffbord

Soffbord med tygfack

Stilrent vitt soffbord

Soffbord med unik design

Litet vitt soffbord

Soffbord i spegelglas

Soffbord i rotting

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler soffbord med förvaring!

Soffbord med förvaring – praktiskt val för det mindre vardagsrummet

Soffbord med förvaring passar alla olika typer av vardagsrum men kanske är det så att det lilla vardagsrummet ändå har lite mer nytta av ett soffbord med förvaring än ett större. Det större vardagsrummet har förmodligen plats för ett sidobord eller en byrå vilket det lilla vardagsrummet eventuellt inte har. Då är det bra att kunna förvara ägodelarna i soffbordet istället för att sprida ut sig lite överallt. 

Har du ett litet mindre vardagsrum med begränsad plats är ett soffbord med förvaring ett tips att kika på när det är dags att skaffa ett nytt soffbord. Det är både smarta och praktiska och det finns faktiskt massor av fina varianter som passar olika typer av inredningsstilar. Soffbord med förvaring i glas, ek, runda, ovala eller fyrkantiga.. Nästan alla varianter finns att välja på!

Soffbord med förvaringslådor eller andra förvaringsmöjligheter gör även att det är mycket lättare att hålla ordning i vardagsrummet och det blir att kännas mer städat. Istället för att tv-dosan, tidningen eller tändstickorna ligger framme och stökar ner så är det bättre att gömma prylarna i soffbordet. 

Att hitta smarta och praktiska förvaringsmöjligheter, oavsett det är i soffbordet eller någon annan möbel, är ett väldigt bra knep för att maxa ytorna i hemmet. Vissa gillar att ha mycket prylar, möbler och annat krimskrams framme för att få det att kännas riktigt ombonat hemma medan andra hellre har ett mer stilrent hem. Vi föredrar det sista alternativet och då är det bra att snabbt och enkelt kunna gömma undan saker när det börjar bli för stökigt.

Lådor och underhyllor – fortfarande den vanligaste förvaringslösningen

För ett gäng år sedan var lådor och underhyllor mer eller mindre dom enda förvaringsalternativen som fanns vad gäller soffbord. Det är fortfarande dom två absolut vanligaste alternativen men tillverkarna har faktiskt börjat inse efterfrågan och kommit med ett par nya alternativ de sista åren. Det är roligt att alternativen ökar så det går att hitta soffbord med förvaring i modern design och inte enbart varianterna med den där utdragbara lådan under bordsskivan. Men även om lådan under bordsskivan ibland kanske tycks vara lite tråkig och ett allt för vanligt alternativ så är den väldigt praktiskt. Oftast är det en stor låda under hela bordsskivan eller två mindre lådor. Hur som helst ger lådorna gott om förvaring och uppfyller behovet. 

Hyllan under bordsskivan på soffbordet är en annan klassiker som ger lite extra förvaringsmöjligheter. Här är det vanligt att placera någon form av skål, låda, tidningsställ eller andra saker som gör det möjligt att samla småprylar som hör vardagsrummet och soffbordet till. Den öppna underhyllan gör det tyvärr sällan möjligt att gömma saker, men som sagt är det åtminstone ett ställe att samla och förvara grejerna på. 

Några modernare alternativ vad gäller soffbord med förvaring är delade toppskivor och borttagbara- eller upphöjda bordsskivor. Funktionen i sig är så klart inte ny men den blir allt mer populär bland soffborden och att det finns soffbord med en design som döljer dessa funktioner väldigt snyggt är relativt nytt på inredningsmarknaden. Tidigare var det inte alls ovanligt med fula gångjärn eller andra halvdana försök som gjorde mer skada än nytta. 

Vi uppskattar verkligen att det tillkommit fler alternativ att ta del av och framför allt att man börjat tänkt mer på design vad gäller dessa typer av soffbord. Fina bord kommer ge fler köpare och snyggare hem. Det blir en win- win för alla inblandade helt enkelt.

5 anledningar att välja ett soffbord med förvaring

Alla har vi olika tycke och smak vad gäller soffbord. Vissa älskar glasbord, andra kanske marmor eller ek. En del vill ha runda soffbord medan andra föredrar ovala. På samma sätt finns det dom som älskar soffbord med förvaring och ser dom praktiska fördelarna med det medan andra avskyr det. Det finns så klart inget rätt eller fel men här är i alla fall 5 anledningar till att välja ett soffbord med förvaring som vi tycker är värdefulla egenskaper. 

1. Samla småsaker på samma ställe 

Att förvara saker i eller under soffbordet ger dig så klart en väldigt begränsad yta att ha dina saker i. Det är inte direkt risk för att du tappar bort något om du inte har ett soffbord stort som en fotbollsplan. Att samla alla småsaker som hör vardagsrummet till är perfekt för att inte tappa bort fjärrkontrollen, tändstickorna, läsglasögonen eller tidningarna. 

2. Lättare att hålla städat

Vi har tidigare varit inne på att en av dem största fördelarna med förvaringsmöjligheter i soffbordet är att det är mycket lättare att hålla vardagsrumsbordet städat. Det är väldigt lätt hänt att allting blir liggandes på bordet och snabbt blir det direkt att kännas som hela hemmet är stökigt. Göm alla mindre fina småprylar så fort dom inte används så får du direkt ett mer städat och stilrent hem. 

3. Spar plats 

Bor du litet eller har ett vardagsrum som kanske inte rymmer både vardagsrumsbord, en bokhylla och byrå så kan du välja bort det ena alternativet och komplettera med ett soffbord som har förvaring istället. Givetvis kommer du inte få lika stort förvaringsutrymme men det är ett bra komplement när vardagsrummet har platsbrist i övrigt. 

4. Ett ekonomiskt val

Den här punkten hänger lite ihop med nummer 4 och är en sanning med modifikation – det beror så klart på hur dyrt bordet i sig är. Det finns soffbord mellan 500kr – 50.000kr så det behöver naturligtvis inte alltid vara ett ekonomiskt val. Däremot får du ofta “mer bord” för pengarna och ibland kan du dessutom spara in på en extra möbel som ett sidobord eller en byrå då förvaringen i soffbordet fyller den funktionen du kanske eftersträvade från dom andra två alternativen. 

5. Du vet vart grejerna är

Visst är det irriterande när tv-dosan är borta och favoritprogrammet har börjat för tre minuter sen.. Den är ju också omöjlig att hitta när man behöver den som mest. Det är inte helt ovanligt att den letat sig in mellan två soffkuddar där det absolut inte ska gå att trycka ner en tv-dosa?! Hur som helst, det är skönt att veta vart grejerna är och ett soffbord med låda ger exempelvis fjärrkontrollen en naturlig plats att vara på när den inte används så man slipper raseriutbrottet ett par gånger i veckan i alla fall. 

Avslutningsvis hoppas vi att du fått lite tips, idéer och inspiration på soffbord med förvaring och att du hittar något som faller dig i smaken. Det finns så klart massor av fler alternativ runt om på dom olika inredningssidorna så gillar du inget av borden vi visar här så är vi säkra på att du kommer hitta ett soffbord som faller dig i smaken.