Soffbord

Vackra soffbord med olika stil och karaktär

Soffbord är något som sätter stor prägel på vardagsrummet och är därför en av nyckelmöblerna i rummet. Det finns soffbord i alla möjliga former och designer. Det finns också alla möjliga material på borden som alla skapar olika känsla. Nedan har vi samlat soffbord i alla dess färger, former och material. Marmorbord, massiva träbord, glasbord och mycket mer. Hitta din favorit bland våra favoriter!

Robust soffbord av teak

Soffbord Gubi Pedrera

Soffbord skandinavisk stil

Soffbord i grå marmor

Soffbord från AYTM

Soffbord i ekfanér

Modernt svart soffbord

Soffbord med glasskiva

Soffbord i massiv ek

Lågt stilrent soffbord

Runt svart marmorbord

Fyrkantigt marmorbord

Brunt marmorbord

Rejält soffbord i ek

Soffbord med förvaring

Soffbord mönstrad skiva

Vitt stilrent soffbord

Unikt soffbord i plåt

Soffbord i lättviktsbetong

Soffbord med glasskiva

Antikgrått runt soffbord

Runt soffbord i trä

Svart soffbord Artwood

Soffbord i vintagestil

Soffbordets funktion

Soffbordet är en viktig del av vardagsrummet. Det ska fylla en hel del funktioner och bör därför väljas med omsorg. Ett soffbord behöver förstås också fylla olika funktion för olika hem och familjer. Är du ensam i ditt hem räcker det kanske med ett mindre soffbord och är ni en stor familj behövs ett större bord. Sen kan det förstås vara härligt med ett stort soffbord oavsett, just för att slippa trängas med glas, skålar, ljuslyktor och andra detaljer. Vi har på den här sidan i alla fall försökt samla en mängd soffbord i både större och mindre storlekar. Allt för att just du ska hitta något som faller dig och ditt hem i smaken.

Soffbord med oändlig variation

Det är inte helt konstigt att det kan kännas svårt att köpa soffbord. Det finns en sån otroligt stor variation och bredd i butikerna och vad du än är ute efter så kan du förmodligen hitta det. Det finns många olika former på soffborden. Allt från fyrkantiga och rektangulära till runda, ovala eller assymetriska. Är du inte säker på vilken form som just du ska ha till din soffa så finns några bra saker att ta hänsyn till. Först och främst rummets storlek och form. Har du ett stort vardagsrum finns ingen anledning att plocka in ett soffbord i miniatyr, tvärtom! Passa på att ha ett lite större soffbord som blir en viktig del av inredningen i rummet. Vad gäller soffbordets form är det såklart fritt fram men det är fint att tänka på såväl rummets som soffans form. I ett rektangulärt rum blir det fint med ett soffbord i samma rektangulära form. I ett fyrkantigt rum blir det fint att följa de formerna med ett fyrkantigt bord. Ett runt soffbord gör sig jättebra i de flesta vardagsrum. Det som är så praktiskt med runda soffbord är att det skapar rymd och öppenhet. För det är inte speciellt trevligt eller genomtänkt att ha ett så stort soffbord att det blir trångt att ta sig fram. Då kanske soffbordet behöver skjutas ut en bit från soffan. Och finns inte plats för det är bordet kanske lite för stort.

De viktiga detaljerna

Utöver form och storlek på soffbordet är det detaljerna och materialvalen som sätter prägel på bordet. Det finns soffbord med bordsskiva i marmor, massivt trä, betong eller glas. Och massor därtill. Det är helt och hållet en smaksak vad som blir finast i ditt vardagsrum. Alla olika material bidrar till olika känsla. Ett enkelt vitt bord i trä är också betydligt mer diskret än vad ett grönt marmorbord är. Därför finns det också ett värde i att fundera över om du önskar att soffbordet ska smälta in i rummet eller bli en unik och spännande del av inredningen som fångar uppmärksamhet.

Förutom materialet på bordsskivan är underredet lika viktigt. Det finns underreden som går helt i linje med bordsskivans material och stil. Sen finns det underreden i helt andra material och stil. Till exempel våra marmorbord här ovanför. Det är inte ovanligt att såna soffbord har en marmorskiva i en vackerfärg och ett underrede i dekorativ mässing. En del soffbord satsar helt på underrede för att ge bordet karaktär. De har då en nätt glasskiva upptill ihop med ett iögonfallande maffigt underrede. Det ger karaktär och liv åt möbeln!

Vi hoppas att ni hittar något ni tycker om på denna sida där vi samlat våra favoriter bland det stora utbudet av soffbord som finns i butikerna. Eller att ni blivit inspirerade till att tänka i nya banor och hittat någon ny stil ni tycker om och vill applicera i erat hem. Glöm inte bort att vi med öppna armar tar emot tips och idéer på soffbord eller om ni önskar specifika tips! Spana också gärna in en läcker vas att placera på soffbordet bland våra favoriter bland vaser i butikerna just nu.