Soffbord

Vackra soffbord med olika stil och karaktär

Soffbord är något som sätter stor prägel på vardagsrummet och är därför en av nyckelmöblerna i rummet. Det finns soffbord i alla möjliga former och designer. Det finns också alla möjliga material på borden som alla skapar olika känsla. Nedan har vi samlat soffbord i alla dess färger, former och material. Marmorbord, massiva träbord, glasbord och mycket mer. Hitta din favorit bland våra favoriter!

Rustikt och robust soffbord som skapar naturnära känsla i vardagsrummet. Bordet är gjort av återvunnen teak från gamla fiskebåtar och hus. Bara en sån sak!

Butik: Hulténs

Snyggt soffbord i härlig industriell stil. Soffbordet har svart underrede och en grå finish på bordsskivan. Soffbordet passa lika bra i det moderna som det eleganta hemmet.

Butik: Reforma

Underbart levande soffbord med äkta genuin och naturnära känsla. Soffbordet är dessutom skapat av återvunnet trä. Alltid härligt med ett hållbarhetstänk!

Butik: Reforma

Schysst mönstrat bord i djungelinspirerad design. Passar lika bra som soffbord eller sidobord. Med detta bord skapar du garanterat ett rum med karaktär. Placera gärna höga ljusstakar på!

Butik: Reforma

Smakfullt soffbord med raka linjer och en enkel design. Bordet har ändå det där lilla extra tack vare den svarta läckra genomgående färgen. Smidigt med ett extra hyllplan också.

Butik: Reforma

Otroligt härligt soffbord med en äkta och naturlig känsla och karaktär. Soffbordet har ett svart underrede och träskiva. Läckert bord som kontrast till ett ljust och modernt inrett hem. 

Butik: Reforma

Modernt och stadigt soffbord med stilfulla linjer. Den helsvarta finishen skapar karaktär åt vardagsrummet och är perfekt att bryta av en ljus inredningsstil med. 

Butik: Hulténs

Vackert och spektakulärt soffbord i all sin enkelhet. Bordet har ett vackert ringmönster som gör att det har det där lilla extra, spana in bordet på webbsidan för tydligare bild på det.

Butik: Reforma

Supersnyggt soffbord i massiv ek med underrede i svart metall. Bordet har en stabil och rustik design i en vacker antikgrå nyans. Denna serie finns i andra former på soffbord.

Butik: Hulténs

Trendigt soffbord i naturnära stil i den smakfulla mixen av trä och betong. Soffbordet är från Interstil och passar lika bra i ett modernt hem som i det lantliga hemmet.

Butik: Reforma

Att marmorbord är väldigt i tiden har nog inte gått förbi någon. Men det finns marmorbord och så finns det marmorbord.. Det här från OX Denmarq i svart är en dröm.

Butik: Nordic Nest

Ett marmorbord som får sin unika karaktär genom kontrasten mellan den ljusa bordsskivan och det svarta underredet. Riktigt läckert och passar hem i olika stilar.

Butik: Nordic Nest

Fint runt soffbord med brun marmorskiva och svart underrede. Den bruna marmorskivan passar i de flesta hem och ihop med många inredningsstilar. 

Butik: Hulténs

Rejält soffbord i stilig ek. Varje bord får en unik och äkta känsla då ådringen varierar från bord till bord. Passar utmärkt i det skandinaviska hemmet för att bryta av det vita.

Butik: Nordic Nest

Spännande soffbord från Boomingville. Snyggt bord i all sin enkelhet med en bordsskiva i grönt mönster. Det ihop med de svarta benen ger en industriell känsla till bordet.

Butik: Reforma

Otroligt dekorativt bord med mönstrad bordsskiva. Enkel design som ihop med det lekfulla mönstret skapar en möbel med karaktär. Superfin både som soffbord eller sidobord.

Butik: Confident Living

Vitt soffbord i enkel design och tydligt stilrena linjer. Passar utmärkt i hemmet med skandinavisk design. Bordskanten är inte bara snygg utan även praktisk. Bordet finns även i svart.

Butik: Ellos

Ett väldigt unikt soffbord i plåt med en silverfärgad finish. Bordet har en snygg design som både är stilren men också drar ögonen åt sig. Passar bra i många olika stilar på hem!

Butik: Jotex

Magiskt fint soffbord som ser ut som en piedestal. Karaktärsfullt men ändå stilrent. Bordsskivan är i populära och lyxiga marmor. Passar perfekt att matcha med annan inredning i trä.

Butik: Ellos

Modernt, cleant soffbord med en stilren finish. Soffbordet har en glasskiva och ett underrede i iögonfallande design. Perfekt i det moderna hemmet. Ställ en härlig vas på och du är hemma.

Butik: Jotex

Vackert naturnära runt bord från stilsäkra Bloomingville. Bordet är gjort av sockerrör och passar lika bra ute på terassen som i vardagsrummet. Det blir en unik detalj i hemmet.

Butik: Confident Living

Runt soffbord i trä med robust känsla på både bordsskiva och ben. Bordet är jättefint att matcha ihop med ett eller två till likadana bord i andra storlekar och höjd. Design av HKliving.

Butik: Confident Living

Här har vi ett elegant soffbord med tidlös design i mörkbrun finish. (finns även i svart). Soffbordet har en riktigt snygg och stilren silhuett och passar utmärkt för att bryta av i ett ljust hem.

Butik: Jotex

Ett lite mindre bord i rund design som passar perfekt ihop med den mindre soffgruppen. Passar även bra som sidobord eller varför inte sängbord. Vacker i trendiga rotting.

Butik: Granit

Soffbordets funktion

Soffbordet är en viktig del av vardagsrummet. Det ska fylla en hel del funktioner och bör därför väljas med omsorg. Ett soffbord behöver förstås också fylla olika funktion för olika hem och familjer. Är du ensam i ditt hem räcker det kanske med ett mindre soffbord och är ni en stor familj behövs ett större bord. Sen kan det förstås vara härligt med ett stort soffbord oavsett, just för att slippa trängas med glas, skålar, ljuslyktor och andra detaljer. Vi har på den här sidan i alla fall försökt samla en mängd soffbord i både större och mindre storlekar. Allt för att just du ska hitta något som faller dig och ditt hem i smaken.

Soffbord med oändlig variation

Det är inte helt konstigt att det kan kännas svårt att köpa soffbord. Det finns en sån otroligt stor variation och bredd i butikerna och vad du än är ute efter så kan du förmodligen hitta det. Det finns många olika former på soffborden. Allt från fyrkantiga och rektangulära till runda, ovala eller assymetriska. Är du inte säker på vilken form som just du ska ha till din soffa så finns några bra saker att ta hänsyn till. Först och främst rummets storlek och form. Har du ett stort vardagsrum finns ingen anledning att plocka in ett soffbord i miniatyr, tvärtom! Passa på att ha ett lite större soffbord som blir en viktig del av inredningen i rummet. Vad gäller soffbordets form är det såklart fritt fram men det är fint att tänka på såväl rummets som soffans form. I ett rektangulärt rum blir det fint med ett soffbord i samma rektangulära form. I ett fyrkantigt rum blir det fint att följa de formerna med ett fyrkantigt bord. Ett runt soffbord gör sig jättebra i de flesta vardagsrum. Det som är så praktiskt med runda soffbord är att det skapar rymd och öppenhet. För det är inte speciellt trevligt eller genomtänkt att ha ett så stort soffbord att det blir trångt att ta sig fram. Då kanske soffbordet behöver skjutas ut en bit från soffan. Och finns inte plats för det är bordet kanske lite för stort.

De viktiga detaljerna

Utöver form och storlek på soffbordet är det detaljerna och materialvalen som sätter prägel på bordet. Det finns soffbord med bordsskiva i marmor, massivt trä, betong eller glas. Och massor därtill. Det är helt och hållet en smaksak vad som blir finast i ditt vardagsrum. Alla olika material bidrar till olika känsla. Ett enkelt vitt bord i trä är också betydligt mer diskret än vad ett grönt marmorbord är. Därför finns det också ett värde i att fundera över om du önskar att soffbordet ska smälta in i rummet eller bli en unik och spännande del av inredningen som fångar uppmärksamhet.

Förutom materialet på bordsskivan är underredet lika viktigt. Det finns underreden som går helt i linje med bordsskivans material och stil. Sen finns det underreden i helt andra material och stil. Till exempel våra marmorbord här ovanför. Det är inte ovanligt att såna soffbord har en marmorskiva i en vackerfärg och ett underrede i dekorativ mässing. En del soffbord satsar helt på underrede för att ge bordet karaktär. De har då en nätt glasskiva upptill ihop med ett iögonfallande maffigt underrede. Det ger karaktär och liv åt möbeln!

Vi hoppas att ni hittar något ni tycker om på denna sida där vi samlat våra favoriter bland det stora utbudet av soffbord som finns i butikerna. Eller att ni blivit inspirerade till att tänka i nya banor och hittat någon ny stil ni tycker om och vill applicera i erat hem. Glöm inte bort att vi med öppna armar tar emot tips och idéer på soffbord eller om ni önskar specifika tips! Spana också gärna in en läcker vas att placera på soffbordet bland våra favoriter bland vaser i butikerna just nu.