Soffor

Inspireras av soffor i olika storlekar och stilar 

Soffan är en möbel som ofta är kärnan och hjärtat i ditt vardagsrum. Soffan förtjänas att väljas med omsorg eftersom den kommer sätta prägeln för stilen i hela rummet. En soffa behöver självklart inte bara vara en möbel för vardagsrummet, beroende på stil och storlek passar en soffa perfekt i vardagsrummet eller hallen som ihop med din matplats. Är det dags att köpa ny soffa så låt dig inspireras av dessa snygga soffor i olika stilar, färger och storlekar.

Soffa i teddytyg

Vaniljvit 3-sits soffa

Modern 3-sits soffa

Soffa i blå sammet

Grå barnsoffa

Minimalistisk vit soffa

Soffa i rosabeige sammet

Fåtölj i svart rotting

Lyxig soffa i grå sammet

Mysig soffa i offwhite

Tvåsitssoffa i brunt skinn

Soffa i indigo

Cognacsfärgad lädersoffa

Gul sammetssoffa

Soffa Broste Copenhagen

Soffa i brun sammet

Rustik soffa från Artwood

Beige soffa i 100% lin

Ljus 4-sitssoffa

Mysig blå sammetssoffa

Välj soffor med omsorg

När det är dags att köpa ny soffa kan det kännas som ett svårt val. Det är inte konstigt med tanke på det enorma utbud som finns. Ofta slutar det kanske med ett ”safe-card” där en praktisk färg och traditionell utformning blir det valet faller på. Där tycker vi att det finns en stor vinning i att tänka om och tänka utanför den praktiska boxen. Det finns ju så mycket fina soffor i olika former, färger, material och med olika unika detaljer som skapar karaktär för just den soffan. Hitta den soffa som passar allra bäst för just det rum du ska placera soffan i. Fundera både en och två gånger innan du bestämmer dig för en färg eller form. Nytänkande soffor skapar nytänkande rum. För så mycket påverkan har ju faktiskt soffan på vardagsrummet, det är ju hela vardagsrummets hjärta!

 

Läs även: 15 fina howardsoffor

Soffans placering

Var soffan ska stå placerad i rummet är viktigt att tänka på innan du köper soffa. Det kan kännas som en självklarhet men det finns en viktig orsak till detta. Ser du över rummet ordentligt kan du få upp ögonen för att placera soffan på ett annat ställe än vad du kanske först tänkt dig. Kanske har du varit fast besluten om att köpa en hörnsoffa som ska stå längst in i det högra hörnet av rummet. Men ser du dig omkring kan du kan hitta nya öppningar. Kanske är det ett alternativ att istället köpa en vanlig soffa med divan och låta divanen bli det du tidigare tänkt som hörn. Eller låt divanan sitta på andra sidan. Eller kanske passar det bäst med en vanlig 2-sits soffa i en läcker smaragdgrön färg för att liva upp rummet. Behöver du fler sittplatser än vad en 2-sits soffa kan erbjuda kan du ju komplettera med två fåtöljer. Det finns oändligt med val bara man öppnar upp för att se dom!

Soffans färg och material

När du sett över placeringen och kommit fram till ett bra val av soffa kommer nästa stora val. Valet av den perfekta färgen och materialet. Det finns alla färger på soffor även om den stora majoriteten är jordnära färger i grått, beige och svart. Dessa är jättebra färger eftersom de är svåra att tröttna på. Det är med såna jordnära färger också lätt att förnya känslan på soffan och hela rummet med hjälp av fina plädar och prydnadskuddar. Vi har en mängd fina prydnadskuddar här på Inredningsinspiration.com om du vill spana in ett fint urval.

Det första steget är i alla fall att bestämma om en ljus eller mörkare soffa är att föredra. Är det jordnära färger som är av intresse så finns en en bra tumregel. Tumregeln är att gråa nyanser ger en kallare känsla och beige nyanser ger en varmare känsla. Sen ska det inte glömmas bort att en soffa i färg är otroligt vackert om man vågar sig på det. Det behöver inte vara en barbierosa soffa utan det finns färger som är mer lättanpassade som mörkgrönt, mörkblått eller kanske senapsgul. Soffor i färg ger en vågad och snygg kontrast till ett i övrigt stilrent rum och ger en bra designkänsla åt rummet. Det är snyggt att våga och blir sällan fel! Är du inne på en unik soffa men vill hålla dig till de jordnära färgerna så se över materialvalet. Det finns mängder av soffor i andra tyger än standardtyget. Det finns bland annat superfina soffor i sammet och manchester. Att mixa material och färger är ett superknep för att skapa kontraster i inredningen.

Glöm inte bort att matcha soffan med en snygg fåtölj. Om du inte vill att soffan ska sticka ut för mycket så kanske fåtöljen kan ha en unik touch. Spana in massor av fina fåtöljer här. Glöm inte heller att matcha soffan med det perfekta soffbordet.