Statyetter inredning

Statyetter och skulpturer, de perfekta inredningsdetaljerna för att skapa karaktär och personlighet till hemmet. Idag tipsar vi om ett stort gäng riktigt snygga varianter på statyetter för inredning. Statyetter i abstrakta designer, marmor, vitt, minimalistiskt, djur mässing och ansikten för att nämna några. Vi har försökt samla något som ska passa alla smaker och inredningsstilar. 
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera, Ellos, Nordic Nest, Trendzone & Jotex.)
Hej alla härliga inredningsvänner! Kul att ni hittat in här på Inredningsinspirationsbloggen. Oavsett om ni brukar titta in här ibland eller om ni är här för första gången är ni varmt välkomna in i inredningsvärlden. Här tipsar vi om inredning och inspiration till inredning i stort som smått. Vi har tidigare tipsat om inredning inför julen 2020 samt julklappstips och dukning till julen. Nu släpper vi julen litegrann och ska idag fokusera på statyetter och skulpturer som inredning. Värt att tillägga är dock att just statyetter och skulpturer också är helt perfekta julklappar eller presenter till den inredningsintresserade. Så oavsett om du är ute efter julklappar, presenter eller bara något snyggt till ditt eget hem har du hittat helt rätt. Statyetter och skulpturer som inredning i hemmet är de ultimata dekorationerna för att få in karaktär och personlighet i hemmet. Det bryter av mot alla tavlor, posters, ljusstakar och vaser. Dessvärre glöms just statyetter och skulpturer ofta bort och det är faktiskt inte så många som har dessa härliga inredningsdetaljer i sina hem. Därför ska vi idag prata om, tipsa och visa upp de absolut finaste skulpturerna och statyetterna som passar alla olika hem.

Statyetter inredning – Inredning som skapar karaktär och personlighet

Klicka på bilden för att göra den större!

Statyetter inredning – Stilrena designer

Klicka på bilden för att göra den större!

Statyetter i djurtema

Klicka på bilden för att göra den större!

Statyetter är inredning som håller

Kanske en av de absolut bästa sakerna med att investera i riktigt fina statyetter och/eller skulpturer är att de håller. Här kan vi prata hållbar inredning när den är som allra bäst. Statyetter och skulpturer är i gjorda i hårda material som plast, glas, trä, stengods och keramik. För att bara nämna några. Det är med andra ord hållbara material som håller år efter år. Därför är en statyett eller skulptur verkligen en inredningsdetalj som är värd att investera i. Jämför det med textilier som plädar och mattor eller porslin som tallrikar och uppläggningsfat. De tappar sin struktur och lyser med tiden och textilier blir ofta noppriga. Porslinet kan spricka i färgen eller bli nötta av diskmaskinen. Statyetter och skulpturer däremot används ju inte på samma sätt utan står snarare bara på ett bord eller i en fönsterbräda och är vackra. Just därför är de så hållbara och bra inredningsdetaljer till hemmet.

Det som också för statyetter och skulpturer till inredning som håller är utbytbarheten. Det är verkligen perfekta inredningsdetaljer just för att de är portabla. Har du till exempel haft en skulptur i fönsterbrädan i vardagsrummet en period är det bara att flytta den till byrån i hallen när du tröttnar. De är perfekta av just den anledningen. Det är helt enkelt lätt att förnya känslan i ett rum med hjälp av statyetter och skulpturer. Flytta runt, inred om och byt plats på det du har och du uppnår en helt ny känsla. Det som är så bra med just statyetter och skulpturer är för övrigt också att det är inredningsdetaljer som passar i precis alla rum och i precis alla hem.

 

LÄS OCKSÅ: SNYGGA GIRAFFLAMPOR

 

Statyetter inredning- Inredning i alla stilar

Det finns statyetter i alla olika storlekar, former och inredningsstilar. Därför finns det något som passar precis alla smaker och hem. Det finns skulpturer i modern och minimalistisk design likväl som gammeldags och shabby-chic stil. Det finns självklart också skulpturer och statyetter som lämpar sig helt utmärkt i barnens rum. Så länge man utgår från en stil man tycker om kan det knappast bli fel. Det som känns som en fördom gällande just statyetter och skulpturer är att de ofta förknippas med en gammal stil. Ett ansikte i lergods på en prinsessa som levde för fyrahundra år sedan med lockigt kort hår och dammig stil. Så är det dock verkligen inte längre. Det finns givetvis sådana varianter att få tag i också men det finns också mängder av statyetter i abstrakta designer som kanske passar bättre i de moderna skandinaviska hemmen.
Som nämnt finns statyetter och skulpturer i oändligt många stilar och former. Det finns skulpturer i minimalistisk design som ofta är helt abstrakta. Dessa varianter gör sig väldigt bra för dig som vill behålla ett stilrent och avskalat hem men gärna vill få in lite mer designkänsla. För en känsla av design och konst är faktiskt det som bäst beskriver känslan man får av abstrakta skulpturer. Statyetter och skulpturer som istället har en tydlig form skapar en helt annan känsla. Till exempel en variant i form av ett djur. Eller en kroppsdel som blivit så trendigt den senaste tiden. En skulptur i form av ett djur skapar definitivt personlighet åt rummet och ger dig en chans att uttrycka personlig känsla i ditt hem. Oavsett om du har en skulptur i form av en katt för att du älskar katter eller kanske en papegoja eller tiger för att du gillar känslan dessa ger sken av. De alla säger något om dig och din inredningsstil vilket är a och o för ett personligt hem. Även skulpturer och statyetter form av djur finns i olika stil, det finns både de varianterna med massor av färger men också de stilrena helt vita varianterna.
Statyetter och skulpturer i form av kroppsdelar är som sagt en stor inredningstrend som slagit ordentligt. De absolut vanligaste inslagen i denna kategori är skulpturer i form av händer och i form av ansikten. Cooee Design är ett varumärke som blivit trendigt under 2020 och som verkligen anammat båda dessa kategorier av kroppsdelar som skulpturer. Just det varumärket har också väldigt avskalade designer och jordnära färger och arbetar mycket med stengods och naturmaterial.  Det finns givetvis många andra varumärken som för statyetter och skulpturer i form av ansikten och händer. Det som är så roligt med just händer är att flera av dessa funkar lika bra som skulpturer som skålar. Med flera användningsområden minskar risken ännu mer för att du ska tröttna!

Statyetter – De perfekta inredningspresenterna

En sak vi verkligen vill slå ett extra slag för när det gäller statyetter och skulpturer är att de är utmärkta presenter eller julklappar till den inredningsintresserade. Eller kanske till den som inte har något intresse för inredning men behöver ett litet lyft där hemma. Ofta är det ju roligt att köpa en present till någon som är en sak som personen själv inte skulle unna sig. En statyett eller skulptur är verkligen en sådan sak. Det är ju av uppenbarliga skäl ingenting man dör utan att ha hemma och kanske därför inte något man köper själv i första hand. Därför är det en kanonbra present till någon som fyller år eller till någon i julklapp. Det som är så bra är just det breda utbudet bland statyetter och skulpturer. Ska du köpa något till någon som älskar djur kan du helt garanterat hitta en statyett i form av personens favoritdjur. Kanske en skulptur i form av en hund, fisk eller häst. Letar du istället present till någon som är intresserad av konst, design och uppskattar minimalistisk formgivning har vi massor av tips till dig också.
Missa nu inte heller inläggen om..
Våra produkttips på statyetter och skulpturer har vi idag valt att dela in i tre olika ”underkategorier”. Vi har ett collage där vi visar upp traditionella statyetter och skulpturer med olika formgivning, färg, material och känsla. Där har vi allt från Buddhaskulpturer och marmorbåge till skulpturer av kvinnokroppen och olika statyetter av ansikten. Här finns varianter i trä, marmor, stengods, keramik, aluminium, mässing, trä och mer därtill. I nästa collage visar vi upp några riktigt fina statyetter och skulpturer i vitt som håller en avskalad och minimalistisk design. Där har vi tagit med allt från händer och ansikten till abstrakta former och geografiska former. Dessa är i material av stengods, lera, plast och metall för att nämna några. Det sista collaget med produkttips är statyetter och skulpturer i form av djur. Där har vi hittat några riktiga guldkorn i form av allt från fåglar och giraffer till ugglor och apor. Perfekt för djurvännen eller bara den som vill ha in lite djurisk känsla hemma. Dessa är i varierande färger och material. Allt från guld och beige till svart och färgglatt. Materialen är även här varierande i allt från trä och stengods till plast och aluminium.
Efter dagens inspirationsbomb på statyetter och skulpturer till inredning i hemmet hoppas vi ni hittat något ni tycker om. Oavsett om ni är ute efter en läcker skulptur själva eller om ni kanske är ute efter en födelsedagspresent eller julklapp. Eller att ni bara fått lite härlig läsning och inspiration till inredning såhär i höstrusket när man bara vill boa in sig hemma. Om ni hittade någon favorit bland alla produkttips har ovan så får ni jättegärna dela med er av vilken det var. Släng gärna iväg en kommentar här nedanför. Det är alltid roligt att höra vad ni tycker om! Annars är vi också som alltid öppna för förslag på framtida ämnen eller om ni har några önskemål om inredningsämnen eller produkter vi ska skriva om. Släng iså fall iväg ett mail till oss så tar vi det till oss. Vi är ju här för att dela inredning och inspiration i stort som smått.
Vi hörs inom några dagar igen med nya inredningsämnen här på Inredningsinspirationsbloggen!

Ha en fortsatt härlig och mysig vecka och ta hand om er,