Stor Utomhuskruka – 6 Snygga Alternativ!

När solen skiner och fåglarna kvittrar är det få saker som förhöjer utomhusmiljön lika mycket som vackra och praktiska utomhuskrukor. Stora krukor med vackra växter kan verkligen förvandla den tråkigaste trädgården eller uteplatsen till en magisk miljö. 

Här hittar 6 stora utomhuskrukor som garanterat kommer ta trädgården till nästa nivå. Krukor i olika storlekar, design och prisklasser.

Inlägget innehåller annonslänkar.

6 Snygga Utomhuskrukor

1. Stor utomhuskruka i Terrakotta

utomhuskruka-5

Rund utomhuskruka som kommer passa lika bra i trädgården som på uteplatsen. Materialt är av lera och ger krukan ett unikt och elegant utseende. 

Detta är en handgjord kruka som tillverkats i Toscana.

 

2. Kruka i cement

utomhuskruka-1

Denna stora blomkruka är gjord av cement och har en enkel design som passar perfekt för att plantera en växt eller blomma som kan skapa en naturlig och inbjudande atmosfär.

Krukan kan användas på egen hand som en dekorativ inredningsdetalj eller i kombination med andra krukor i olika storlekar, färger och former för att skapa en mer dynamisk och unik inredning.

Krukan har måtten: Längd: 30 cm, Bredd: 30 cm, Höjd: 31 cm.

Vikt på 2kg.

3. Stor utomhuskruka i metall

champagnekylare-3

Denna robusta metallkruka är perfekt för att ge din trädgård eller inomhusmiljö en antik och lantlig känsla. Krukan har en grå färg och en räfflad yta som ger den en unik och karaktäristisk stil.

Krukan har en generös diameter på 33 cm vilket gör att den är lämplig för att plantera större växter eller träd. Dess robusta design gör den till en tålig kruka som kommer att hålla länge.

4. Hög utomhuskruka i cortenstål

utomhuskruka-3

Denna unika fyrkantiga kruka är tillverkad av kraftigt cortenstål vilket gör den frosttålig och underhållsfri. Med tiden kommer krukan att utveckla en naturlig och vacker rostpatina som ger den en unik karaktär och charm.

Med sina generösa mått på 40 cm höjd och 30 cm bredd kan du plantera stora växter eller träd i denna kruka. Dess eleganta och moderna design passar perfekt för både inomhus- och utomhusmiljöer.

 

5. TYRA utomhuskruka 39 cm hög

utomhuskruka-6

TYRA är en utomhuskruka som sticker ut från mängden. Den är tillverkad av återvunnet kompositmaterial som ger krukan en naturlig och vacker stenliknande finish. Detta gör att krukan ser ut som om den är gjord av äkta sten, men med fördelen att den är mycket lättare och mer hanterbar.

Krukan har en mjuk och stilren form som passar bra för de flesta trädgårdsdesigner. Dess tåliga och lätta konstruktion gör den idealisk för utomhusbruk, och den fungerar lika bra inomhus.

6. Blomkruka för inom- och utomhus

champagnekylare-10

Denna stora räfflade kruka är en mångsidig och praktisk lösning för dina inomhus- och utomhusbehov. Krukan har en speciell UV-beläggning som gör den perfekt för utomhusbruk, eftersom den kan stå i direkt solljus utan att blekna eller försämras med tiden.

Du kan använda krukan för att plantera en mängd olika växter eller blommor, och det finns ett dräneringshål i botten som gör att överskottsvattnet kan rinna ut och undvika att skada växterna.

 

Vad kan planteras i stora utomhuskrukor?

I stora utomhuskrukor kan man plantera en mängd olika växter, buskar och träd. Det är en mångsidig kruka som klarar av det mesta.

Här är några exempel på växter som passar bra i stora krukor utomhus är:

  • Träd: Små träd som magnolia, lönn eller japansk körsbärsträd är utmärkta val för stora krukor utomhus.
  • Buskar: Buskar som rododendron, lavendel, buxbom och murgröna är också lämpliga att plantera i stora utomhuskrukor.
  • Prydnadsgräs: Prydgräs som bambu, grönkål, elefantgräs och pampasgräs kan vara mycket effektfulla i stora krukor utomhus.
  • Blommor: Vallmo, penséer, petunior och pelargoner är bara några exempel på blommor som trivs bra i stora utomhuskrukor.

Det är viktigt att välja rätt växt för rätt plats och att ha i åtanke att stora krukor kan bli tunga att flytta på när de väl är planterade. Det är också viktigt att ha rätt jord och att vattna ordentligt för att säkerställa att växterna får tillräckligt med näring och fukt.

 

LÄS OCKSÅ: GLASERADE KRUKOR

Utomhuskrukor i olika form och material

Det finns många olika typer av utomhuskrukor som finns tillgängliga i olika former och material, nedan är några exempel:

Lerkrukor

Lerkrukor är en vanlig typ av utomhuskruka som är tillverkad av lera. De är relativt billiga och kommer i olika storlekar och former. Lerkrukor är ofta porösa vilket gör att jorden kan andas och hindrar vattnet från att stå stilla.

Betongkrukor

Betongkrukor är en annan vanlig typ av utomhuskruka som är tillverkad av betong. De är tunga och stabila vilket gör dem bra för större växter som behöver stöd. Betongkrukor finns också i olika former och storlekar.

Keramiska krukor

Keramiska krukor är tillverkade av keramik och finns i olika former och färger. De är oftast lättare än lerkrukor och har en glasyr som skyddar mot fukt.

Plastkrukor

Plastkrukor är lätta och billiga vilket gör dem bra för växter som behöver bytas ut ofta eller som behöver flyttas runt mycket. De kommer i olika färger och former och kan efterlikna utseendet av andra material som sten eller keramik.

Träkrukor

Träkrukor är tillverkade av trä och kan ge en rustik och naturlig känsla. De är vanligtvis lätta och kan flyttas runt lätt men det är viktigt att se till att de har tillräckligt med dränering för att undvika röta.

utomhuskruka-bild

Fin trädgårdsinredning med mycket blomster

Att kombinera blomster och utomhuskrukor är ett utmärkt sätt att skapa en vacker trädgårdsinredning.

Nedan följer några förslag på fin trädgårdsinredning med mycket blomster i snygga utomhuskrukor:

Gruppera krukor – Gruppera flera utomhuskrukor tillsammans för att skapa en visuell effekt och en dramatisk blomsterutställning. Använd krukor i olika former, storlekar och material för att lägga till dimension och intresse.

Färgmatcha krukor och blommor – Matcha färger och former på krukor med blommor för att skapa en enhetlig och harmonisk trädgårdsinredning. Du kan också välja krukor som kontrasterar med färgerna på dina blommor för att skapa en mer utstickande och dramatisk effekt.

Använd olika höjder – Variera höjden på dina utomhuskrukor genom att placera dem på piedestaler, stolar eller pallar. Detta lägger till höjd och dimension till din trädgårdsinredning.

Hängande krukor – Häng upp utomhuskrukor från pergolor, tak, eller väggfästen för att skapa en unik och intressant trädgårdsinredning. Du kan använda hängande krukor med blommor som hänger ner för att skapa en mjuk och romantisk känsla.

Mixa olika blommor – Blanda olika sorter av blommor i samma kruka för att skapa en vacker och färgglad trädgårdsinredning. Välj blommor som har samma vårdkrav för att se till att de trivs tillsammans i samma kruka.

Kombinera stora och små utomhuskrukor

Att kombinera stora och små utomhuskrukor är ett smart sätt att skapa en vacker och varierad trädgård eller balkong. Genom att blanda olika storlekar och höjder på krukorna skapar du en intressant och harmonisk miljö som ger liv och färg åt din uteplats.

I de stora utomhuskrukorna kan du som sagt plantera träd, buskar eller stora blommande växter, medan små utomhuskrukor är perfekta för att odla örter eller mindre blomsterarrangemang. Du kan också använda små krukor för att framhäva särskilt vackra växter i en större grupp.

Tänk på att välja krukor som matchar bra ihop. Det finns många olika material att välja mellan, som terrakotta, keramik, glasfiber, betong och trä. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av växter du vill odla och välja krukor som är lämpliga för dem.

 

Vi hoppas att du fått några bra tips gällande stora utomhuskrukor och att du hittar några riktigt fina alternativ här som kommer förgylla din trädgård i sommar.