Svamplampa – 8 Trendiga Bordslampor Med Svampmotiv!

Svamplampa – den trendiga bordslampan som aldrig verkar gå ur tiden! Vi har samlat 8 snygga svampliknande lampor som är perfekta för hemmakontoret eller som dekorationsbelysning på byrån. Svamplampor har varit väldigt populära under många år och är lika aktuella och trendiga än idag. 

Bordslamporna här nedan är noga utvalda och helt klart våra absoluta favoriter! Utbudet av lampor i svampmotiv är ganska stort så hittar du inget passande här kommer du garanterat gör det någon annanstans. Tänk på att flera av lamporna finns i en annan färg om du hellre skulle föredra det.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Trendiga bordslampor i svampdesign

Svamplampa – en klassiker som aldrig går ur tiden! Bordslampor i svampliknande design är inget nytt, det har funnit sedan en lång tid tillbaka men det dyker hela tiden upp nya svamplampor vilket gör att lampan ständigt känns aktuell. Och på tal om aktuell så är det väldigt trendigt med bordslampor i svampmotiv just nu! På senare tid har det dykt upp massor av fina varianter i inredningsbutikerna och det känns som att nya designklassiker avlöser varandra. 

Globen Lighting, HAY och Fritz Hanzen är bara några av alla populära tillverkare av lampor och inredning som hakat på svamptåget. Med små finesser, detaljer och tilltalande design går det att skapa unika svamplampor med bara några få justeringar. Vissa av bordslamporna är väldigt snarlika men tittar man noga efter detaljer så finns det små, men ack så viktiga, olikheter. 

Svamplampor har varit en favorit i de svenska hemmen under många år framöver. Vi tror att det kommer vara så även framöver. Trender kommer och går men svamplampan består. 

8 fina svamplampor

Bordslampor med inspiration från skog och natur

Vill man plocka in inspiration från skog och natur så är bordslampan svampen ett måste. Så mycket mer skog än så blir det väl inte? Det blir en fin inredningsdetalj som förmedlar mycket utomhuskänsla samtidigt som den kan bidra med stämningsfull belysning.Det blir en win win och svamplampan är lika användbar när den inte används som när den är tänd. 

Att få naturkänsla i hemmet kan man oftast lösa med mycket gröna växter, inredning i naturmaterial som exempelvis rotting/bambu eller genom att plocka in inredning med mycket skog. Med skog menar vi saker som hör skogen till. Svamplampor, ljushållare av björk eller dekoration som bär eller torkad mossa. Med mycket skogsrelaterad inredning i hemmet blir det en härligt skandinavisk känsla som är svår att på liknande sätt. 

Det händer att man glömmer bort den svenska naturen allt för ofta när det kommer till inredning. I alla fall gör vi det. Det är mer fokus på att skapa utlandskänsla, hotellkänsla eller ett hem som osar lyx och elegans. Den svenska naturen är en mycket bra inspirationskälla för inredning och något som vi kommer börja inspireras ännu mer av framöver. 

 

LÄS OCKSÅ: ROTTINGLAMPOR FÖR ALLA HEM!

Svamplampor – modernt och retro på samma gång

Svamplampan i retro är förmodligen den populäraste bordslampan av alla lampor med svampmotiv, men den har fått god konkurrens av de mer moderna designerna nuförtiden. Retro är en stil som ständigt är aktuell och det dyker upp nya produkter titt som tätt, både vad gäller lampor och annan inredning, med just retrostilen som inspirationskälla. När det kommer till svamplampa i retro så var det där allting började. Svamplampor i retrostil är originalet men med tiden har bordslampan utvecklats.

Idag finns det fortfarande ett stort utbud av bordslampor med svampmotiv i retrostil men det har också dykt upp massor av nyare modeller med mer modern design. Det går att få en svamplampa som känns otroligt lyxig och elegant med också en svamplampa i gammaldags stil. 

Beroende på vilket typ av hem du har och vilken inredningsstil du gillar så går det att anpassa bordslampa därefter vilket så klart är bra. Alla mår bra av att ha en svamplampa på skrivbordet, byrån eller i fönstret. 

rund-oljelampa-bild

Olika typer av svamplampa

När utbudet är stort finns det mycket att välja på! Med olika design, färger, material och storlekar så går det att hitta både eleganta, roliga och snygga svamplampor i ett helt gäng olika former. Det finns både de bordslamporna som verkligen försöker vara en kopia av en svamp men så finns det också de bordslamporna som nöjer sig med att ha konturer av en svamp. Och det är den sistnämnda som fått störst genomslag.

Vill du ha en mer verklighetstrogen svamplampa finns det även här ett gäng besluts som behöver tas. Är du jakt efter en flugsvampsliknande lampa, Carl-Johan eller är kantarellen som ska få pryda skrivbordet? Det finns massor av olika svampar att välja på!

Bordslampor som har konturen av svamp finns det även här ett stort utbud av så det går att hitta sin alldeles egna favorit. Här är det mer stilen och designen som är i fokus än vilken typ av svamp lampan ska efterlikna. Det blir en snygg inredningsdetalj som passar nästan överallt i hemmet.

Svamplampor i glas, metall och andra härliga material

Vi har pratat mycket utseende och design, men vad är dessa skönheter egentligen tillverkad i för material? Svamplampor i glas och metall är de vanligaste alternativen, men det finns naturligtvis betydligt fler materialval än så. Materialet är en viktig del för bordslampans helhetskänsla och bör helt klart funderas ett varv extra på innan du bestämmer dig. 

Populära material förutom glas och metall är trä, keramik, järn och stål.

En snygg stam av trä tillsammans med en lampskärm av keramik eller glas är en riktig succe. Svamplampor i järn och stål inger en robust och rustik känsla, glaslamporna står för elegans medan metall har mycket retrokänsla i sig. Beroende på materialval går det alltså påverka känsla som bordslampan förmedlar och att kombinera det med en snygg design gör det hela ännu bättre.

Vi hoppas att fått lite tips på fina svamplampor här och vill du följa den senaste och ständigt aktuella trenden när det kommer till bordslampor så här det här en lampa för dig.