30 snygga svarta vägglampor till kök och sovrum

Här hittar du 30 fina svarta vägglampor till kök och sovrum för alla hem. En svart vägglampa kan verkligen inge känslan av både rustik, modern, antik och industriell stil beroende på form, material och design. Vi har försökt hittat en blandning av alla dessa alternativ och förhoppningsvis är det något som faller dig i smaken. 

Varför svarta vägglampor i kök och sovrum?

Svarta vägglampor är ett stilrent och trendigt alternativ som belysning, både till kök och sovrum men även till övriga rum i hemmet. Den stilrena inredningen, gärna i svart eller vit, har varit väldigt populär senaste åren och kommer förmodligen så vara i många år framöver. Faktum är att svart eller vit inredning alltid är aktuell, även i perioder då andra färger trendar mer. 

Svarta vägglampor kan verkligen lyxa till både sovrum och kök och ta rummen till en helt ny nivå. Det är något speciellt med vägglampor som får rummet att kännas fixat och ombonat, att man brytt sig lite extra just här. Snygga svarta vägglampor är en lampa för alla hemmets rum, men vi tycker dom gör sig extra bra just i köket, sovrummet eller på utsidan av huset. 

Med svarta vägglampor behöver du aldrig oroa dig för att du ska tröttna eller att det känns omodernt. Den svarta färgen bryter bra mot alla andra färger så oavsett om du byter ut inredningen runt omkring kommer det nästan alltid passa bra mot dom fina svarta lamporna på väggen. 

Det finns naturligtvis ett väldigt stort utbud på vägglampor och vilken modell och färg som passar bäst i just ditt hem vet så klart du bäst. Men en svart vägglampa är ett säkert kort att gå och något du vet kommer passa bra i många år framöver, så vill du ta det säkra före det osäkra är en svart (eller vit) vägglampa att rekommendera.

30 snygga svarta vägglampor till kök och sovrum

Inlägget innehåller annonslänkar.

Exklusiv svart vägglampa

Modern svart vägglampa

Vägglampa två ljuskällor

Lampa med skrovlig yta

Vägglampa svart-guld

Vägglampa med förvaring

Vägglampor med matt finish

Svart sänglampa vägg

Triangelformade skärmar dimbar

Svart vägglampa design

Snygg svart vägglampa

Vägglampa stilren design

Svart vägglampa med gulddetalj

Vägglampa Scudo

Lampa i finsk design

Svart vägglampa apa

Svart vägglampa älg

Svart vägglampa katt

Snygg vägglampa kök

Svart vägglampa kök

Industrilampa vägg

Lampa svart-guld

Svart vägglampa kök

Vägglampa svart-brons

Klassisk svart vägglampa

Hängande vägglampa

Rustik svart vägglampa

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler snygga svarta vägglampor!

Svart vägglampa med arm – perfekt till sovrummet och hemmakontor

Vägglampor finns i flera olika utföranden och det går att hitta allt från klassiska och enkla former till designlampor med finess i både utförande och funktion. Den svarta vägglampan med arm är en variant på vägglampa och den ser du framför allt i sovrummet eller vid skrivbordet. 

En svart vägglampa med arm är ett bra alternativ just till sovrummet eller hemmakontoret med tanke på att det går att rikta ljuset precis dit man vill ha det. Det går även föra ljuset närmare boken eller tangentbordet om det skulle behövas. Vägglampan med arm är oftast lite större och tar mer plats än andra vägglampor vilket gör det inte är speciellt vanligt att se sådana här typer av lampor i exempelvis köket där ytan på väggen och möjlighet att fästa lampan många gånger är mer begränsad än i sovrummet. 

I hemmakontoret eller vid skrivbordet är det viktigare med funktion än att inredningen ska matcha snyggt och passa in perfekt. Här gäller det att kunna fokusera på arbetet snarare än att fokusera på stilig inredning även om det också så klart är viktigt för att hitta bra arbetsro. Att med hjälp av armen på vägglampan kunna fokusera belysningen exakt dit du vill under kortare perioder för att sedan kunna använda den som vilken belysning som helst är en stor fördel just i hemmakontoret där viktigt arbete ska utföras. 

Men det är inte bara vid skrivbordet vi läser och behöver extra fokuserad belysning, sängen är en annan vanlig plats där mycket läsning pågår. Att ha en svart vägglampa med arm som sänglampa har sina fördelar på många sätt. Precis som vid skrivbordet är det dels bra att kunna fokusera belysning mot boken eller tidningen, men det är också bra att ha möjlighet att kunna “vända bort” ljuset om exempelvis din partner ligger och sover. Då är det inte superpopulärt att få en strålkastare riktad mot sig. Skilsmässan kan bli att ligga obehagligt nära till hands. 

Den svarta vägglampan med arm har verkligen sin plats i sovrummet och vid hemmakontoret tycker vi. Det finns massor av andra snygga svarta vägglampor utan arm som passar utmärkt i hemmets andra rum. Där är lite mindre designlampor ett bättre alternativ om vi får välja. Mer om det längre ner i inlägget.

Lyxa till köket med svarta vägglampor över köksbänken

Det är något alldeles speciellt med att ha vägglampor i köket över köksbänken eller som dekoration någon annanstans på väggen i köket. Det lyfter köket en dimension till som andra lampor gör. Okej, en riktigt snygg taklampa i köket kanske kan matcha vägglamporna. Om vägglamporna är i svart eller någon annan färg spelar sällan någon större roll. Det hänger mer på vad som matcher kökets övriga stil. 

Oavsett färg så blir det hur som helst lite lyxigare med ett par vägglampor vid köksbänken istället för att ha en taklampa där som brukar vara det vanligaste alternativet. Varför det blir så speciellt med vägglampor är svårt att sätta fingret på kanske är det dels för att det är lite ovanligt, men också för att dom ger ifrån sig ett annat ljus än vad taklampan gör. 

Enligt en undersökning som Expressen gjort är köket det viktigaste rummet i svenskarnas hem och vi förstår varför, det är ett favoritrum för oss också. Köket är ett rum där vi kan aktivera oss och göra saker tillsammans som förslagsvis matlagning eller bakning. Arbetsytorna är viktiga men det är minst lika viktigt med ett kök vi trivs i och som skapar ett lugn och en harmonisk känsla. Snygga svarta vägglampor är bra på just det, speciellt om du har lampor med dimmer. Dimbara vägglampor ger inte bara en lyxig känsla utan här kan man även reglera belysningen precis så som man vill ha det. Det är en förutsättning för det där perfekta och trivsamma köket alla vill ha.

Svarta industrilampor till vägg är ständigt aktuella

Den industriella stilen med sin rustika fabrikskänsla är en väldigt populär stil bland lampor och det är just lamporna som kanske är den industriella stilens mest framhävande produkt. Industriella vägglampor sticker ut lite mot övriga typer av vägglampor med sina tydliga detaljer. Detaljerna kan vara i form av rör, skruvar, muttrar eller andra saker som hör fabrik och industri till. 

Industrilampan till väggen är oftast i svart, betong- eller rostfärgad då det också är färger som förknippas med fabrik och industri. Det är rejäla lampor som nästan alltid framhäver själva ljuskällan tydligt så det är fördelaktigt att ha en snygg ljuskälla som passar bra ihop med den lampa man valt. 

Industrilampa vägg har funnits i flera årtionden så det är ingen ny trend, men ändå ständigt aktuell. Det är en stil som faller väldigt många i smaken varav den alltid håller sig uppdaterad och modern. Det kommer hela tiden nya produkter, både lampor och andra alternativ, i industriell stil och det är inredning som aldrig blir att kännas omodern. 

En svart snygg industrilampa till väggen är en bra stil att gå på för att veta att lampan kommer hålla över tid. Oavsett om du flyttar, byter plats på lampan eller tapetserar om rummet kan du vara säker på att med största sannolikhet kommer den svarta industrilampan alltid vara ett bra alternativ både i köket, sovrummet och eller något av hemmets andra rum som kan behöva en stilig vägglampan med industriell känsla.

Här kan du läsa mer om den industriella stilen.  

Välj vägglampa med omsorg

Alla lampor och all belysning är en stor del av inredningen och stämningen vi skapar i hemmet. Lamporna är det mest självklara vi har i alla rum, utan belysning blir rummet rätt meningslöst. Därför ska lampor väljas med omsorg – och lite extra kärlek bör du ge vägglamporna. Vi ska förklara varför. 

Till skillnad mot exempelvis golv- och bordslampor som är väldigt flexibla och lätta att flytta är vägglamporna mer permanenta och oftast fastskruvade i väggen, därför blir valet av vägglampa extra viktigt. Dels för att lampan förmodligen kommer sitta där under en lång tid framöver, men också dels för att det fakiskt behövs göras märken i väggen. Då är det bra att vara säker på sin sak så du inte behöver byta lampa efter ett tag. Fästena på en annan vägglampa sitter med största sannorlikhet på något helt annat ställe och då behöves det göra ytterligare märken i väggen, något man så klart helst vill undvika. 

Vi tycker därför att du ska göra både dig och din vägg en tjänst genom att välja vägglampa med omsorg. Du kommer ångra dig om du gör något spontanköp som inte alls passar bra där hemma. Då är det bättre att fundera ett varv extra så du är riktigt säker på att du hittat en vägglampa du kommer gilla i många år framöver. 

Vi har här visat några snygga svarta vägglampor till kök och sovrum, men givetvis passar många av lamporna även bra i hemmets andra rum. Utbudet på just svarta vägglampor är stort och det finns något som passar alla! Vi hoppas att du fått lite inspiration och hittat något snyggt här annars har vi samlat fler än 50 inredningsbutiker online som garanterat har en vägglampa som faller dig i smaken!

Läs också: Matcha dina vägglampor med snygga bordslampor i lyxig mässing