Taklampa vardagsrum 2022 – 28 fina taklampor för alla vardagsrum

Att välja taklampa till ditt vardagsrum är ett viktigare val än man kanske kan tro. Taklampan är verkligen ett bra sätt att sätta ny prägel och känsla i vardagsrummet. Vi är här för att inspirera och tipsa om de snyggaste taklamporna för vardagsrummet 2022. Vi ger även tips och bra saker att tänka på när du ska välja taklampa. Och får dig att våga tänka utanför den berömda boxen! Inlägget innehåller annonslänkar.

Hallå i stugorna! Hoppas ni mår bra och får hålla er friska och att ni får någon typ av värme där ni bor. Idag ska vi prata inredning precis som alltid här på Inredningsinspirationsbloggen. Det vi idag ska dyka ner i är något så roligt (och svårt) som taklampa till vardagsrummet. Vi ska gå igenom allt ni behöver veta och den bästa inspirationen för taklampa till vardagsrummet. Att hitta en snygg taklampa till ditt vardagsrum kan i tanken kännas som en lätt match. När det väl kommer till kritan är det dock inte så lätt.
Det finns mycket att ta hänsyn till vid val av taklampa till vardagsrummet. Det handlar om allt från att välja rätt storlek på taklampan. I vissa vardagsrum lämpar det sig bättre med en stor taklampa och i anda blir det snyggare med en nätt plafond i vardagsrummet. Även takhöjden spelar in i valet av taklampa, har du lågt i tak i vardagsrummet behöver du tänka på ett vis. Har du istället högt i tak i vardagsrummet blir valet av taklampa ett annat. Allt detta och mer ska vi gå igenom idag så att du väljer den perfekta taklampan till just ditt vardagsrum.

Taklampa vardagsrum 2022 – Klassiker & Favoriter

Taklampa vardagsrum 2022 – trendiga lampor

Taklampa vardagsrum 2022 – budget eller lyxig design

Snygga taklampor till vardagsrummet 2022

Taklampa vardagsrum 2022 – diskret och snygg design

Du kanske också gillar..

Liten eller stor taklampa till vardagsrummet

När du ska välja lampa till vardagsrummet är storlek på lampan en bra första tanke. Har du ett stort och luftigt vardagsrum kan det vara riktigt snyggt med en stor taklampa. Då blir taklampan en stor och viktig del av inredningen och känslan i vardagsrummet. Att utnyttja taklampan som en inredningsdetalj är verkligen ett bra sätt att få in designkänsla i vardagsrummet. Vi har skrivit mer om just design taklampor till vardagsrummet längre ned. Det är också lätt att fasta i att taklampan till vardagsrummet ska vara liten och nätt, gärna en plafond. Där vill vi åtminstone öppna upp för att spana in även de stora taklamporna med mer vågad design. Det finns oändligt med variation på taklampor och därför känns det trist att fasta i en färdig tanke innan man sett över utbudet. Att satsa på en stor taklampa till vardagsrummet gör att rummet får liv och det händer något.
Däremot är det klart att storleken på vardagsrummet spelar en stor roll här. I ett stort vardagsrum är det betydligt mer tacksamt med en stor taklampa än i ett litet vardagsrum. Ett litet vardagsrum är givetvis mycket mer känsligt för saker som kan upplevas som ”plottrigt”. Det är lätt att rummet känns stökigt och därför är ett inredningstips att hålla ett litet vardagsrum avskalat. Det gör det mer förlåtande om det skulle ligga några saker framme. I ett stort vardagsrum däremot finns mer utrymme att ta ut svängarna. Då är en stor taklampa i vardagsrummet ett bra tips. Mer om stilar och inspiration på taklampor till vardagsrummet skriver vi om längre ned.

Inspiration är viktigt för att hitta rätt

När det är dags att leta efter den perfekta snygga taklampan till vardagsrummet tar man gärna emot inspiration. Vi vill ge lite inspiration på andra taklampor är de klassiska plafonderna eller gamla hederliga spotlights. Idag är utbudet på taklampor online enormt och det gäller att utnyttja det och hitta den perfekta lampan för just ditt vardagsrum. Beroende på vad du har för lampa i fönstret eller vilken golvlampa du har i vardagsrummet har du olika bra val till taklampan. Det är till exempel snyggt att lamporna i vardagsrummet följer en röd tråd. Eller om du har diskreta lampor i övrigt i vardagsrummet låta taklampan ta fokus och låta de andra ”bara” fylla sin funktion som ljuskällor. Taklampor till vardagsrummet finns i en oändlig variation och vi är här för att inspirera. Det finns maffiga taklampor som ger ett varmt sken och det finns de mer stilrena taklamporna för den som föredrar det avskalat.
Ett tips är att du ser till ditt vardagsrum i helhet. Vilka färger och vilken stil är det på rummet? Det kan antingen bli snyggast att följa den stilen eller använda taklampan för att bryta den övriga stilen i vardagsrummet. Då blir taklampan en riktigt statement-detalj. Har du till exempel väldigt mycket vitt, avskalade ytor och rena linjer skapar du personlighet och värme med en stor rottinglampa, som DENNA. Har du istället ett vardagsrum fullt av färger, former och textilier i varma toner kan en svart mer avskalad och stilren taklampa som DENNA vara ett bra alternativ. En taklampa är ett utmärkt sätt att ge vardagsrummet den karaktär du vill. En taklampa kan kännas snygg och kaxig och ge den känslan åt vardagsrummet. HÄR är ett exempel på en sån taklampa. Den kan också kännas mjuk och harmonisk och istället efterlämna den känslan. HÄR är ett exempel på en taklampa med den stilen.

Taklampa till dig med högt eller lågt i tak i vardagsrummet

Det finns som sagt mycket som man med fördel bör tänka på vid valet av taklampa till vardagsrummet. En av dessa är vilken taklampa som lämpar sig bäst beroende på takhöjd. Att för dig med högt i tak välja taklampa innebär en sak. Detsamma gäller för dig med lågt i tak, då faller valet förmodligen på en helt annan lampa till vardagsrummet. Har du lågt i tak är det med största sannolikhet absolut snyggast med en taklampa i form av en plafond eller åtminstone en som inte hänger ned på tok för långt. Det som händer är ju nämligen att möblerna runt i kring hamnar ”bakom” lampan. Det är lätt att rummet känns ännu mindre och något man eftersträvar är ju en känsla av att rummet känns större. Risken är att resultatet blir det omvända om du i ett vardagsrum med lågt i tak placerar en stor hängande taklampa.
Har du istället högt i tak har du stora möjligheter när det gäller val av taklampa till vardagsrummet. Givetvis kan du ha en liten plafond men vi vill verkligen slå ett slag för och inspirera till att satsa på en stor taklampa. En taklampa som får ta plats och gärna hänga ner en bit från taket i vardagsrummet. Låt gärna taklampan ta plats om du har högt i tak i vardagsrummet helt enkelt. Även här har du möjlighet att påverka hela rummets känsla. Går du för en maffig kristallkrona får du en elegant och lyxig känsla i vardagsrummet. Väljer du en stor taklampa i rotting får du en mer jordnära, rå och naturlig känsla som vi personligen älskar.

Missa inte dom fina designlamporna

För att göra det hela ännu lite svårare när du ska hitta inspiration på taklampa till ditt vardagsrum ska vi prata om designlampor också. Det finns ju givetvis, precis som bland precis all inredning, de billigare märkena men också riktiga designklassiker. En del varumärken har också gjort sig riktigt trendiga när det kommer till taklampor (och andra lampor naturligtvis). Däribland hittar vi taklampor från By Rydéns, Herstal, Louis Poulsen, Tom Dixon och Globen Lighting. För att bara nämna några. Det kan såklart kännas roligt att ha en designlampa i taket i vardagsrummet. Dessa lampor är ju inte klassiker utan anledning. Många av dessa lampor sticker ut ur mängden med sin unika design och exklusivitet. Dessutom kan det kännas roligt att satsa på en mix av budget och lyx i hemmet. Det ger ditt vardagsrum en karaktär och personlighet. Att bara satsa på designklassiker kan lätt ge en opersonlig och allt annat än unik känsla. Däremot att plocka in dessa bland din övriga inredning är ett kanonbra inredningstips.
Därför vill vi ta upp designlampor när vi pratar taklampor till vardagsrummet idag. Det är nämligen ett bra tips att plocka in just en sådan taklampa i vardagsrummet. En taklampa syns mycket och blir lätt en iögonfallande inredningsdetalj i vardagsrummet. Ska du satsa på några få design inredningsprylar är därför en snygg taklampa en superbra inredningsdetalj att plocka in. Det som är så bra är också att dessa designklassiker sällan går ur tiden. Dessutom har de ett bra andrahandsvärde så det finns också ett investeringstänk med i bilden. Dock är det kanske ännu viktigare att verkligen funderar över ditt val av taklampa till vardagsrummet i dessa fall. Något som nästan alltid händer i inredningsvärlden är ju att dessa designklassiker kommer ut som kopior från kedjorna. Det är ett bra alternativ om man helt enkelt inte har möjlighet att unna sig en dyr taklampa. En annan sak att ha i åtanke om du ska investera i en design taklampa till vardagsrummet är att en lampa givetvis är portabel. Har du haft taklampan i vardagsrummet en period och börjar tröttna kanske den blir perfekt i sovrummet. Så är det med all inredning för den sakens skull och det är ett bra inredningstips. Flytta om din inredning mellan hemmets alla rum och du kommer få en helt ny känsla. Utan att ha köpt en enda sak.

Några avslutande tips

  • Liten eller stor taklampa – våga ta ut svängarna
  • Spana in inspiration på taklampor för att inte fastna i tanken
  • Se till rummets takhöjd när du ska välja taklampa till vardagsrummet
  • En snygg design taklampa är alltid ett säkert kort
  • Kom ihåg att taklampan kan sätta karaktär och personlighet åt vardagsrummet
Det var dagens inlägg om taklampa till vardagsrummet. Vi på Inredningsinspiration.com hoppas ni fått inspo till taklampa till vardagsrummet. Att ni antingen fått lite köptips, inredningstips eller bara härlig inspiration såhär i sommartider. Vardagsrummet är ju en sån central del av hemmet och en plats att umgås och må bra. En plats som står lika mycket för återhämtning och lugn som gemenskap och sociala utbyten. Därför tycker vi det är en av hemmets viktigaste rum och ett rum att ta hand om. Vi kommer fortsätta att skriva om inspo till vardagsrum framöver. Idag blev det inspo till taklampa i vardagsrummet och nästa gång blir det något annat. Kom gärna med tips och idéer om ni har några bra förslag eller kanske någon fråga.
Missa inte inlägget om Matta till vardagsrummet HÄR!

Ha en fin vecka och hoppas ni har en bra sommar så hörs vi inom kort.