Taklampa vardagsrum 2022 – 32 snygga taklampor för alla vardagsrum

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Att välja taklampa til vardagsrum är ett viktigare val än man kanske kan tro. Taklampan är verkligen ett bra sätt att sätta ny prägel och känsla i vardagsrummet. Vi visar här några snygga taklampor till vardagsrummet och ger några värdefulla tips och bra saker att tänka så du hittar rätt lampa till vardagrummet. 

taklampa-vardagsrum

Det finns mycket att ta hänsyn till vid val av taklampa till vardagsrummet. Det handlar om allt från att välja rätt storlek på taklampan, vilken typ av lampa ska man ha och ska taklampan gå i stil med övrig inredning? Vi går igenom dom delarna här. Men först lite inspiration på snygga taklampor till alla vardagsrum.

 

Taklampa vardagsrum – Modernt och trendigt

taklampa-fjäder

Eos fjäderlampa

kaffemugg-mateus

Solar taklampa rökgrå

kaffemugg-mateus

Fair taklampa vit

kaffemugg-mateus

Mobil 100 taklampa

kaffemugg-mateus

Heroes By Rydéns

kaffemugg-mateus

Como taklampa Brass

kaffemugg-mateus

Moon Chandiler Space

kaffemugg-mateus

Taklampa Paris 9L

kaffemugg-mateus

Rökfärgad taklampa

kaffemugg-mateus

Modern LED-lampa tak

kaffemugg-mateus

Vertigo slokhatt

kaffemugg-mateus

Unik fluffig taklampa

Taklampor i naturmaterial

kaffemugg-mateus

Platt taklampa natur

kaffemugg-mateus

Pilke signature pendel

kaffemugg-mateus

Rope taklampa

kaffemugg-mateus

Anna pendel

kaffemugg-mateus

Cebu taklampa natur

kaffemugg-mateus

Missy pendel natur-vit

kaffemugg-mateus

Taklampa i trä

kaffemugg-mateus

Cloud taklampa

kaffemugg-mateus

Vilda natur 56 cm

kaffemugg-mateus

Taklampa Buster

kaffemugg-mateus

Trendig jordnära lampa

kaffemugg-mateus

Pendel i bambu

kaffemugg-mateus

Discoco Wood

kaffemugg-mateus

Bau Nature

kaffemugg-mateus

Diego taklampa i rotting

kaffemugg-mateus

Taklampa Coral

Fina plafonder till vardagsrum

kaffemugg-mateus

Plafond matt svart

kaffemugg-mateus

Plafonden Kolme

kaffemugg-mateus

Gross plafond matt-vit

kaffemugg-mateus

Monarque plafond

kaffemugg-mateus

Plafond stonewash

kaffemugg-mateus

Magali plafond rotting

kaffemugg-mateus

Kinan plafond svart/guld

kaffemugg-mateus

Aneta Lightning

kaffemugg-mateus

Plafond Gross bärnsten

kaffemugg-mateus

Modern takplafond

kaffemugg-mateus

Taklampa i nickel

kaffemugg-mateus

Modern LED-plafond

Fina taklampor till vardagsrum – blandade favoriter

kaffemugg-mateus

Chandelier taklampa

kaffemugg-mateus

Ellipse taklampa

kaffemugg-mateus

Taklampa Krom

kaffemugg-mateus

Hayden taklampa guld

kaffemugg-mateus

Manola 12 armar

kaffemugg-mateus

Taklampa Gold-LED

kaffemugg-mateus

Picasso Pendel

kaffemugg-mateus

Tage 50, mässing

kaffemugg-mateus

Verona LED

kaffemugg-mateus

Taklampa Snowflower

kaffemugg-mateus

Pendel Ray

kaffemugg-mateus

Pendel Bellora

Matcha lampan med övrig inredning i vardagsrummet

Idag är utbudet på taklampor väldigt stort och det gäller att försöka utnyttja det och hitta den där perfekta lampan för just ditt vardagsrum. För den finns därute. Beroende på vad du har för lampor i fönstret eller vilken golvlampa du har i vardagsrummet finns det taklampor att matcha den andra belysningen lite med. 

Det är snyggt om lamporna i vardagsrummet följer en röd tråd. 

Ett tips är att du ser till ditt vardagsrum i helhet. Vilka färger och vilken stil är det på rummet? Det kan antingen bli snyggast att följa den stilen eller använda belysning för att bryta den övriga stilen i vardagsrummet. Då blir taklampan en riktigt statement-detalj! Har du till exempel väldigt mycket vitt, avskalade ytor och rena linjer skapar du personlighet och värme med en stor rottinglampa, som DENNA.

Har du istället ett vardagsrum fullt av färger, former och textilier i varma toner kan en svart mer avskalad och stilren taklampa som DENNA vara ett bra alternativ. En taklampa är ett utmärkt sätt att ge vardagsrummet den karaktär du vill. En taklampa kan kännas snygg och kaxig och ge den känslan åt vardagsrummet. HÄR är ett exempel på en sån taklampa. Den kan också kännas mjuk och harmonisk och istället efterlämna den känslan. HÄR är ett exempel på en taklampa med den stilen.

Liten eller stor taklampa i vardagsrum?

Att välja rätt storlek på lampan till vardagsrummet är A och O för att den ska göra sig rättvis. Har du ett stort och luftigt vardagsrum är det riktigt snyggt med en stor taklampa. Då blir taklampan en stor och viktig del av inredningen och känslan i vardagsrummet. Att utnyttja taklampan som en inredningsdetalj är verkligen ett bra sätt att få in designkänsla i vardagsrummet.

Det är tyvärr lätt att fasta i att taklampan till vardagsrummet ska vara liten och nätt, gärna en plafond. Där vill höja ett varnings finger och istället kika på de stora taklamporna med mer vågad design. Att satsa på en stor taklampa till vardagsrummet gör att rummet får mer liv, det händer något.

Men självklart spelar storleken på vardagsrummet en stor roll här. I ett stort vardagsrum är det betydligt mer tacksamt med en stor taklampa än i ett litet vardagsrum.

Ett litet vardagsrum är däremot mycket mer känsligt för saker som kan upplevas som ”plottrigt”. Det är lätt att rummet känns stökigt och därför är ett inredningstips att hålla ett litet vardagsrum så avskalat som möjligt.

Har du ett litet vardagsrum är en fin plafond absolut ett bra alternativ, även om vi förespråkar taklampor med lite mer liv och finess.

Takhöjden avgör typ av taklampa

Det finns som du redan förstått mycket man med fördel bör tänka på vid valet av taklampa vardagsrum. En av dessa är vilken taklampa som lämpar sig bäst beroende på takhöjd. Har man högt i tak finns det vissa saker att fundera, lågt i tak gäller något helt annat. 

Har du lågt i tak är det med största sannolikhet snyggast med en taklampa i form av en plafond, eller åtminstone en lampa som inte hänger ned på tok för långt. Det som händer är ju nämligen att möblerna runt i kring hamnar ”bakom” lampan. Det är lätt att rummet känns ännu mindre och något man eftersträvar efter är ju ofta en känsla av att rummet känns större. Risken är att resultatet blir det omvända om du i ett vardagsrum med lågt i tak placerar en för stor hängande taklampa.

Har du istället högt i tak har du stora möjligheter när det gäller val av taklampa till vardagsrummet. Givetvis kan du ha en liten plafond men vi vill verkligen slå ett slag för och inspirera till att satsa på en stor taklampa. En taklampa som får ta plats och gärna hänga ner en bit från taket i vardagsrummet.

Här har du möjlighet att påverka hela rummets känsla. Går du för en maffig kristallkrona får du en elegant och lyxig känsla i vardagsrummet. Väljer du en stor taklampa i rotting får du en mer jordnära, rå och naturlig känsla som vi personligen älskar. Storlek, material och form på taklampan sätter präglen för hela rummet.

Missa inte dom trendiga designlamporna

För att göra det hela ännu lite svårare när du ska hitta inspiration på taklampa till ditt vardagsrum ska vi prata om designlampor. Det finns ju givetvis, precis som bland precis all inredning, de billigare märkena men också riktiga designklassiker som ligger lite högre i pris. En del varumärken har också gjort sig riktigt trendiga när det kommer till taklampor. Däribland hittar vi taklampor från By Rydéns, Herstal, Louis Poulsen, Tom Dixon och Globen Lighting. För att bara nämna några exempel.

Flera av designlamporna sticker ut från mängden med sin unika design och exklusivitet. Dessutom kan det kännas roligt att satsa på en mix av budget och lyx i hemmet. Det ger ditt vardagsrum en karaktär och personlighet. Att bara satsa på designklassiker kan lätt ge en opersonlig och allt annat än unik känsla. Däremot att plocka in dessa bland din övriga inredning kommer göra succé.

Ska du bara ha en designlampa i hemmet är det i form av en taklampa. En taklampa syns mycket och blir lätt en iögonfallande inredningsdetalj i alla hemmets rum. Rikiga designlampor går sällan ur tiden och de har ett bra andrahandsvärde om du skulle tröttna på lampan och vilja sälja en vidare. 

En annan sak att ha i åtanke om du ska investera i en design taklampa till vardagsrum är att en lampa givetvis är portabel. Har du haft taklampan i vardagsrummet en period och börjar tröttna kanske den även passar i  sovrummet. Det är ett inredningstips som gäller alla dina saker i hemmet. Flytta om din inredning mellan hemmets alla rum och du kommer få en helt ny känsla. Utan att ha köpt en enda sak!

Missa inte inlägget om Matta till vardagsrummet HÄR!

lampa-vardagsrum

Taklampa vardagsrum – Sammanfattning

  • Våga ta ut svängarna och satsa på en stor taklampa till vardagsrummet.
  • Matcha lampan med övrig inredning.
  • Se till rummets takhöjd när du ska välja taklampa till vardagsrum.
  • En snygg design taklampa är alltid ett säkert kort!
  • Kom ihåg att taklampan sätter karaktär och personlighet åt hela vardagsrummet.

Vardagsrummet är ju en sån central del av hemmet och en plats att umgås och må bra. En plats som står lika mycket för återhämtning och lugn som gemenskap och sociala utbyten. Därför tycker vi det är ett av hemmets viktigaste rum och ett rum att ta hand om. Vi har gjort ett helt inlägg om att inredning till vardagsrum som du kan kika på för mer inspo.