Vit keramikvas – Trendiga och stilrena vaser för alla hem!

Här hittar du 8 vita keramikvaser i olika design, storlekar och prisklasser. Den vita keramikvasen blir ett snyggt tillskott i alla hem och passar alla olika inredningsstilar. De mästerliga vaserna i keramik är lika med en fin inredningsdetalj på egen hand som en användbar vas till växter. 

Här nedan hittar du stora vita keramikvaser men också vaser i lite mindre storlek som passar bra att dekorera fönstret eller vardagsrumsbordet med. Flera av vaserna vi visar här finns i olika storlekar. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 VITA KERAMIKVASER

Mer om några utvalda favoriter

1. Stor vit keramikvas i praktfull design

äggkopp-djurmotiv

Stor och praktfull vit keramikvas som mäter nästan en meter. Vasen är handgjord och kommer garanterat bli hemmets nya skönhet! Med den stilrena och matta vita färgen passar vasen såväl till den moderna inredningen som till inredning i mer gammaldags stuk. Vasen finns i mindre modell.

2. Dekorativ keramikvas med ränder

äggkopp-djurmotiv

Denna vita keramikvas är dekorerad med fina ränder som gör att vasen får lite karaktär. Vasen är från danska Kähler och är ett mästerligt hantverk. Vasen är 50 cm och har en liten krage som håller växterna på plats.

3. Vit keramikvas från svenska Swedese

äggkopp-djurmotiv

Med sin stilrena och dekorativa design är det här en vas som kommer bli vardagsrummets nya favorit. Vasen är 31 cm hög är tillverkad av svenska Swedese.

4. Keramikvas i rund vacker form

äggkopp-djurmotiv

Med sina runda och dekorativa former blir det här en vas som är lika mycket en snygg inredningsdetalj på egen hand som med en fin bukett i. Vasen är tillverkad i keramik och har en höjd på 32 cm.

Stora vita keramikvaser med karaktär

Att ha en stor vit keramikvas i fönstret, på byrån eller på vardagsrumsbordet kommer ge rummet massor av karaktär, även om vasen kan vara relativt anonym i sin design. Det är något speciellt med stora vit keramikvaser. De inger en hel del utomlandskänsla av någon anledning och blir en stilren och snygg inredningsdetalj oavsett i vilket rum den placeras. 

Den vita keramikvasen är med sin stilrena och naturliga färg väldigt lättplacerad då vitt passar bra med nästan alla andra färger. I det moderna hemmet med mycket skandinaviska inslag är vasen en självklarhet. I det lantliga hemmet gör inte en vit keramikvas bort sig heller och detsamma gäller i den kustnära inredningsstilen. Det är få inredningsstilar där en vit keramikvas inte skulle bli ett trevligt tillskott. 

Så vill du få in lite extra karaktär i hemmet, oavsett inredningsstil eller boendform så är den lättplacerade keramikvasen i vit färg helt klart en smidig inredningsdetalj att ta till. Vasen i sig blir en snygg inredningsdetalj samtidigt som den går att fylla med olika växter och blommor för att göra helheten ännu bättre! 

LÄS OCKSÅ: 7 KLOTRUNDA VASER I GLAS OCH KERAMIK

Gröna eller torkade växter – perfekt för den vita keramikvasen

Så vad ska man dekorera keramik vasen med då? Ja, här går det så klart att välja mer eller mindre på allt man tycker om men gröna- eller torkade växter passar som handen i handsken tillsammans med en vit keramikvas. Den gröna färgen från de färska växterna eller den gul-bruna färgen från torkade växter matchar den vita matta färgen otroligt bra. 

Det är lika snyggt att använda en stor vit keramikvas med växter inomhus som i uterummet. Samtidigt som keramikvasen ger ett stilrent och lyxigt intryck så får den även rummet att kännas genomtänkt och ombonat. Som du redan förstått är det en vas med många goda egenskaper som få andra vaser, krukor, lyktor eller andra inredningsdetaljer kan matcha.

vit-keramikvas-bild2

LÄS OCKSÅ: 8 SNYGGA BUBBELVASER 

Vita keramikvaser i olika former

En rolig sak med just vaser i keramik är att de finns i massor av olika fina former. Det är sällan bara en rak form på vita keramikvaser utan är det inte en avancerad skruvad form så kan du räkna med att vasen är fylld av detaljer för att göra den mer spännande. Det är detaljerna och formen som verkligen kännetecknar den vita keramikvasen.

Genom sin ofta udda och spektakulära form är vasen en inredningsdetalj som är otroligt iögonfallande och den drar gärna uppmärksamhet till sig. Men det är också det som gör keramikvasen så unik. Även om det är en liten och ganska anonym vas så kan formen på vasen tillsammans med dess matta yta, färg och dekoration i alla fall bli rummets mest lysande inredningsdetalj. Den stora vita keramikvasen blir det garanterat, men en liten keramikvas behöver inte vara sämre på det. 

Hoppas att du fått lite tips och inspiration på vita keramikvaser här. Vi älskar vaser i keramik och det är en tidlös och ständigt aktuell  vas som alltid känns modern och trendig.