Vit tv bänk

Den vita inredningen har slagit stort. Vit tv bänk faller in under ämnet och blir en viktig del av inredningen i vardagsrummet. Vi visar idag upp massor av snygga vita tv bänkar i olika stilar. Allt från den minimalistiska designmöbeln till den mer romantiskt lantliga tv bänken. Självklart också massor av varianter där emellan. Tips, bra saker att tänka på och inspo till den vita tv bänken! 

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Nest, Confident Living, Ellos & Newport.)

Är du ute efter en vit tv bänk? Då har du hittat rätt. Här samlar vi de snyggaste vita tv bänkarna på en och samma sida. Det finns en uppsjö av vita tv bänkar i olika stilar, storlekar och utformning. Vi finns här idag för att hjälpa dig hitta rätt tv bänk.

En vit tv bänk passar i precis alla hem och det är troligtvis anledningen till att det finns så otroligt många varianter att välja på. En tv bänk behöver ju mer eller mindre alla och det är en stor möbel som tar upp mycket plats i vardagsrummet och som därför förtjänar att väljas med omsorg. Det finns så mycket att tänka på när det är dags att köpa tv bänk och därför kommer vi idag med lite handfasta tips till dig som är på jakt efter en tv bänk. Vi visar också upp ett antal väl utvalda vita tv bänkar som vi tycker sticker ut extra mycket och som faller i alla fall oss i smaken. Hoppas ni ska tycka om dessa lika mycket som vi gör!

En vit tv-bänk är en perfekt basmöbel

Det vita tv bänken kommer alltid att smälta in i inredningen i vardagsrummet. Oavsett om du gillar den lantligt romantiska inredningsstilen eller föredrar ett mer avskalat funkishem. En vit basmöbel går alltid hem. Detta gäller självklart alla större basmöbler och inte bara tv bänken. Det är helt enkelt ett smart val över tid att investera i en vit basmöbel för att inte tröttna. Det är svårt att tröttna på en vit tv bänk eller ett vitt matbord eller ett vitt soffbord. De är anpassningsbara och lirar med den övriga inredningen i rummet. Oavsett om du älskar färg och form eller föredrar endast naturfärger eller om du kanske byter stil hejvilt från säsong till säsong så kommer en vit basmöbel aldrig kännas fel.

Tv bänk Frame

Vit modern tv bänk med underrede i svart

Tv bänk Frame bred

Stilren vit tv bänk med luckor och svart underrede

Tv bänk Aciel

Vit tv bänk i lantlig stil med luckor med glas

Tv bänk Douglas

Klassisk lantlig tv bänk med skåpluckor och mörkare skiva

Tv bänk Cecilia

Tv bänk i typisk skandinavisk stil med ben i trä

Tv bänk Leonard

Tv bänk med både stängd och öppen förvaring

Tv bänk lantlig

Lantlig vit tv bänk med rustik design

Tv bänk Brooklyn

Läcker tv bänk i vitlaserad ek i skandinavisk stil

Tv bänk Design Of

Diskret tv möbel i avskalad vit design med hyllplan

Varför just en vit tv bänk?

Det kanske till en början kan kännas tråkigt och uttjatat med dessa vita möbler. Men en tv bänk ska förhoppningsvis stå på sin plats under en väldigt lång tid och fylla sin funktion och design år in och år ut. En tv bänk är ju ändå en basmöbel som är stor och tar plats och som inte alls byts ut i samma takt som filtar, gardiner, kuddfodral och andra mindre inredningsdetaljer. Därför är det bra att tänka på att tv bänken ska kunna stå ut med att rummet byter stil och ändå kunna stå kvar utan att bli missanpassad. Just därför är en vit tv bänk helt perfekt för ändamålet. En vit tv bänk sticker inte ut som en grön tv bänk men den riskerar inte heller att bli sliten som en tv bänk i massivt trä till exempel. En vit tv bänk gör sitt jobb och den gör det bra.

 

LÄS OCKSÅ: 2 SNYGGA BRICKSTATIV

En möbel som finns i oändlig variation

En vit tv bänk är inte bara en vit tv bänk. Det tål att tänkas på att även om vi pratar om en tv bänk som är i färgen vit så finns den kombinationen i en oändlig massa varianter. Dels finns det vita tv bänkar som är helt slimmade i sin design. En tv bänk som varken har handtag, fötter eller några som helst krusiduller. En riktig funkisvariant som passar perfekt i både de ultramoderna och de skandinaviska hemmen. Dessa varianter finns ofta i både matt och högglansvita utformningar. Den högglans vita varianter skapar en ännu större känsla av minimalism i inredningen. Den matta varianten smälter in mer och går väldigt fint ihop med naturnära material som rotting, jute och bambu.

Förutom den minimalistiska och moderna vita tv bänken har vi flera andra stilar att välja bland. En vit tv bänk kan ju också vara mer åt det lantligt romantiska hållet. På en sådan variant ser vi mer dekorativa snirkliga detaljer. Inte sällan står en sån här tv bänk på ben och har knoppar som handtag på luckorna. På tv bänkens luckor finns ofta en ram och kanske till och med ett dekorativt mönster på själva luckorna. Denna typ av vita tv bänk andas en helt annan känsla. Denna variant för tankarna till en idyllisk sommarstuga intill vattnet med fina omgivningar. På denna vita tv bänk passar det perfekt med en vacker vas med pastellrosa rosor. Ni hör ju, en helt annan stil och känsla väcks med en tv bänk som är modern och slimmad mot en vit tv bänk som är med gammeldags i sin design. Trots att vi i båda fallen pratar om en vit tv bänk som kan kännas som ett snävt ämne.

Förutom dessa två ytligheter av vita tv bänkar finns självklart en hel uppsjö av andra varianter. Någonting mitt emellan dessa två stilar. En vanlig vit tv bänk som varken är gammeldags lantlig eller minimalistisk modern. En mer klassisk tv bänk som inte är så extrem åt något håll helt enkelt. Idag har vi försökt ta hänsyn till alla människors olika tycke och smak och fångat in såväl ytligheterna av vita tv bänkar som vi beskrivit här ovan men också mängder av varianter som är någonting mitt emellan.  

Missa inte! 50 trendiga inredningsbutiker i stor sammanställning (heminredning, mattor, belysning & köksinredning)

Bra att tänka på vid valet av vit tv bänk

Som alltid när det är dags att investera i en lite större möbel till hemmet så är det bra att tänka igenom vissa saker lite extra noga. Just större möbler som tv bänken är ju som sagt något vi inte byter ut allt för ofta och därför finns det ett extra stort värde i att tänka ett extra varv på de mer praktiska delarna. Stilen du vill ha på din vita tv bänk är svårt att lägga sig i, där är det ju bara den personliga smaken som bestämmer. Däremot funktioner, storlek och förvaring är några delar där vi gärna delar med oss av värdefulla tips att tänka på när du ska välja tv bänk.

En viktig sak att ha i åtanke vid valet av tv bänk är möjligheterna till att dölja alla sladdar. Sladdar är fult och sladdar samlar damm. Punkt. Av dessa anledningar vill man dölja alla sladdar så mycket det bara går. En del tv bänks-designers har verkligen tänkt till här och skapat ett/flera hål på baksidan av tv bänken. Där kan man helt enkelt peta ut sladdarna från digitalboxen, tv-spelen eller routern. Då slipper man ha dessa sladdar hängande hejvilt utan kan dölja dessa på ett smidigt sätt.

För den som gillar fria golvytor är en vägghängd tv bänk rena drömmen. En vägghängd tv bänk ger känslan av större golvyta och dessutom är det otroligt smidigt och hygieniskt att kunna dammsuga och torka rent under tv bänken. Som om inte det vore nog har vi ett tips till dig som vill ha en vägghängd tv bänk som tveklöst kommer lyfta ditt vardagsrum till nya nivåer. Det är att sätta fast en dold ljusslinga på undersidan av din vägghängda vita tv bänk. Det ger ett modernt och smakfullt intryck och genast känns hela tv bänken väldigt lyxig. Dessutom är belysning i vardagsrummet beroende av dessa mindre ljuskällor här och var för att undvika att behöva ha en starkt lysande taklampa men ändå få in den belysning som rummet behöver.

Något vi tidigare var inne och nosade på är att en tv bänk antingen kan stå på ben eller inte ha några ben alls. Oftast har en tv bänk utan ben någon form av stöd för att inte skrapa direkt i golvet men poängen är att en tv bänk med ben kommer upp en bit från golvet och en tv bänk utan ben står på golvet. Den spontana känslan av en tv bänk på ben är att den är mer klassisk och i vissa fall mer åt det lantliga hållet. En minimalistisk tv bänk med modern design har sällan några ben. Så även detta är tycke och smak men det är värt att tänka på vilken känsla man vill åt just eftersom de upplevs så olika av denna lilla detalj.

En självklar sak att fundera igenom är storleken på tv bänken. Det kanske absolut viktigaste är att inte skaffa en tv bänk som är smalare än vad tv:n är så att tv:n sticker ut på sidorna utanför tv bänken. Då kommer tv bänken upplevas som för liten. Däremot kan en tv bänk egentligen inte bli för lång så länge den inte tittar ut genom dörröppningen. En riktigt lång tv bänk känns lyxigt och är dessutom väldigt praktiskt. Då kan du utnyttja resten av ytorna på tv bänken till dekorationer. Allt från ljuslyktor och ljusstakar till vinställ och vackra blomvaser kan då få ordentligt med yta på sidorna av tv:n. En sådan bred tv bänk är ju dock såklart inte ett måste och brukar behöva platsbyggas eftersom de är svåra att få tag i i sin helhet.

Storleken på tv bänken

Förutom bredden på tv bänken är det också viktigt att tänka igenom höjden på tv bänken. Faktum är att många har en för hög tv bänk så att själva tv:n hamnar i ett läge där man behöver titta uppåt med nacken för att hamna i ett bra läge. I en soffa kommer man inte speciellt högt med ögonen och tv:n bör därför av ergonomiska skäl inte heller hamna allt för långt från synfältet.

Utöver de ergonomiska skälen till att se över höjden på tv bänken så skapar en låg tv bänk en annan känsla till rummet än vad en högre tv bänk gör. Oftast är låga möbler rent generellt kopplat till minimalistisk avskalad design medan högre möbler fyller rummet mer. Så det är en smaksak helt enkelt, precis som så mycket annat när det kommer till inredning. Välj en låg tv bänk om du gillar känslan av minimalism och att möblerna flyter samman och välj en högre tv bänk om du gillar höjdskillnader i inredningen. Självklart finns det också ett värde i att ha takhöjden i åtanke när man väljer alla typer av större möbler till hemmet. Ett hem med väldigt hög takhöjd behöver lite hjälp att fyllas ut på höjden av högre möbler. Tvärtom behöver ett hem med låg- eller normalhög takhöjd inte samma hjälp och där kan man prova sig fram med lägre möbler. En tumregel oavsett är i alla fall att försöka hålla de större möblerna i samma rum till samma höjd. Det vill säga sitthöjden på soffan, höjden på tv bänken och höjden på soffbordet får gärna gå i linje med varandra. Det ger en känsla av en röd tråd och enhetlighet i inredningen. Tips!

En annan värdefull sak med just tv bänken är möjligheterna till förvaring. Mer eller mindre alla tv bänkar har förvaringsmöjligheter undertill. Den stora skillnaden är ofta om förvaringen är dold eller öppen. Det vill säga om det finns skåpluckor eller om det är en öppen tv bänk. En öppen variant är mer känslig för stök medan en tv bänk med skåpluckor är mer förlåtande för lite stök och kaos. Då kan man bara proppa in sina saker i tv bänken och stänga luckorna och låtsas som att allt är städat och fint. Det är ganska skönt.

En del tv bänkar har hyllplan i förvaringsdelarna och andra inte. Oavsett så är det bra att tänka över förvaringen så att den maximeras utefter dina egna behov. Praktiska saker att förvara under tv bänken är alla typer av konsoler och elektronik, batterier, värmeljus, sladdar och hörlurar. Ofta saker som inte är så tjusiga att titta på om vi ska vara helt ärliga. Har du då valt en tv bänk med öppen lösning kan det vara fint att ha några snygga förvaringskorgar att ställa in i tv bänken för att dölja det eventuella sladd-kaoset.

En ytterligare bra sak att tänka på vid valet av vit tv bänk är om du kommer ha själva tv:n stående på tv bänken eller hängandes ovanför. Har du tänkt ha tv:n stående på tv bänken kanske en mer avskalad tv bänk kommer vara att föredra. Föredrar du att ha tv:n vägghängd ovanför tv bänken kommer du i stället kanske vilja ha dekorationer på tv bänkens ovansida. Värt att understryka ytterligare är att inte hänga tv:n för högt upp om du väljer att ha den vägghängd. Det blir varken praktiskt eller snyggt.

Vit tv bänk – Värt att tänka på!

  • En vit tv bänk finns i mängder av stilar
  • Vit tv bänk kan vara modern, lantlig och allt där emellan
  • Tv bänken kan stå på fötter eller utan
  • Använd tv bänken som förvaringsutrymme för fula sladdar
  • Fundera över höjd och bredd på tv bänken innan du slår till på en ny
  • En tv ska inte vara placerad för högt av ergonomiska skäl

Hoppas ni fått lite inspiration, tips och bra saker att tänka på vid valet av vit tv bänk. Kom ihåg att en vit tv bänk finns i mängder av utföranden och varianter. Vi hoppas också ni gillar vårat urval av vita tv bänkar vi visat upp idag och att någon av dessa föll just dig lite extra i smaken. En tv bänk ska stå på sin plats under flera års tid och förtjänar att inte bli ett impulsköp.

Har ni tips och önskemål på framtida ämnen vi ska skriva om här på Inredningsinspirationsbloggen så släng i väg ett mejl till oss så ska vi se till att lösa det. Ha en superfin dag så hörs vi här snart igen,