Billiga utemöbler 2022: Prisvärda matgrupper och loungeset till uteplatsen!

Billiga utemöbler till uteplatsen i form av matgrupper och loungeset är inte det allra enklaste att hitta. Priset sticker snabbt iväg och att inreda uteplasen kan bli en väldigt dyr historia. Men vi har hittat några riktigt fina och prisvärda matgrupper och loungemöbler som passar bra till de flesta uteplatser. Här är 20 utomhusmöbler för under 5.500 kronor.  

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är billiga utemöbler 2022?

Vad billiga utemöbler 2022 är så klart en definitionsfråga. Vart ska man dra gränsen för vilket pris som är billigt? Det är inte helt enkelt att avgöra då vi samtidigt inte vill visa upp utemöbler som inte håller bra kvalité, och det där med pris och kvalité burkar ju gå lite hand i hand. 

Vi har valt att definiera “billiga utemöbler” i form av matgrupper och loungeset som har ett pris under 5.500 kronor.

Möbler för utomhus är över lag inte speciellt billiga. Det är en efterfrågad säsongsprodukt som vi gärna lägger lite extra pengar på här i Sverige, därav de ofta höga priserna. Alla ska ha nya utemöbler samtidigt vilket gör att det blir en väldigt stor efterfrågan under en viss period och då kan återförsäljarna ta bra betalt också. 

10 billiga matgrupper till uteplatsen

1. Svart matgrupp 4 sittplatser

lyxig-sangbank

Stilren och stabil matgrupp för 4 personer som kommer förgylla uteplatsen i sommar. Med en topp i aintwood och bordsben i aluminium kan du räkna med en tålig matgrupp som kommer hålla säsong efter säsong.

2. Runt matbord med 4 sittplatser

sangbank-forvaring

Runt matbord från Venture Home med 4 sittplatser och en bordsskiva i glas. Hoppfällbara stolar med hög rygg som är praktiska att förvara när det inte är säsong. 

3. Utemöbler i Shabby Chic-stil

Riktigt snygga utemöbler i trendig Shabby Chic-stil som passar utmärkt till den klassiska uteplatsen. Stolarna är tillverkade i konstrotting och det ingår även fyra svarta stolsdynor till matgruppen.

Matgruppen finns även med rektangulärt bord som du hittar här.

 

4. Matgrupp Brixton

Bord i vitmålad furu med kryssben och svarta matchande stolar. En modern matgrupp som passar den trendiga uteplatsen!

5. Utematgrupp med stapelbara stolar

Ett rustikt och stabilt bord i naturfärg med tillhörande stolar i konstrotting. En snygg matgrupp i rustik/bohemisk stil som pryder trädgården år efter år. 

6. Rund matgrupp i stål och rotting

Med både bord och stolsben tillverkade i stål får du en matgrupp som är enkel att hålla ren och fräsch. De snyggt designade stolsryggarna i rotting gör hela matgruppen än mer exklusiv.

7. Matgrupp med tillhörande parasoll

Klassiska utemöbler i svartlackat utförande och en toppskiva i härdat glas. Här ingår bord, stolar och parasoll. Allt i ett! 

8. Svarta utemöbler med stolsrygg och stolsitts i rotting

Med bordsskiva i glas, bordsben i metall och stolar i rotting får du en klassisk matgrupp för 4 personer som passar alla olika typer av inredningsstilar och uteplatser. 

9. Utematgrupp i teak

Riktigt prisvärda och snygga utemöbler i trendig teak. Både bordet och stolarna är fällbara så dom är enkla att förvara när de inte används. 

10. Stiligt caféset för två

Har du en mindre uteplats kan ett caféset vara att föredra. Här är ett snyggt alternativ med bordstopp och bordsben i bambu samt stolsits i rotting.

10 billiga loungeset till uteplatsen

1. Loungeset i glas och rotting

Ett mysigt loungeset till uteplatsen med möbler i rotting och en bordsskiva i glas. Loungesetet består av två fåtöljer, en soffa och bord. Perfekt för fyra gäster!

2. Loungeset i butterfly-design

Trendiga loungemöbler i butterfly-stil som kommer göra uteplasen toppmodern! Två stolar och bord med skiva i härdat glas ingår.

3. Ställbara fåtöljer med dynor

Utemöbler i svart konstrotting med två ställbara fåtöljer och ett praktiskt litet loungebord. Dynor till fåtöljer ingår.

4. Utesoffa med sidobord

Ljusgrå utesoffa med sidobord och praktisk förvaringslåda. En liten nätt loungemöbel som passar balkongen eller den lilla uteplatsen.

5. Trädgårdssoffa för två

Portabel trädgårdssoffa på hjul som är enkel att flytta. Med ett praktiskt bord mellan sittplatserna passar soffan perfekt att ta en glas vin på i kvällssolen.

6. Loungegrupp för 6 personer

Kombinerad mat- och loungegrupp för 6 personer tillverkat i konstrotting. Loungegrupp är tillverkad för utomhusbruk och passar perfekt till dig med den stora uteplatsen.

7. Bistroset utomhus för två

Svartlackerat bistroset för två personer med inkluderande bord. Perfekt för att göra en liten mysig loungehörna på balkong eller altan.

8. Loungegrupp med bord och dynset

Prisvärd soffgrupp med inkluderande dynset som kommer vara riktigt trevlig att sitta i under varma sommarkvällar. Tillverkat i svart pulverlackad aluminium med aintwood i rygg och sits samt på bordstoppen.

9. Loungegrupp i metall

Ett loungeset i aluminium för upp till 5 personer som består av två fåtöljer, en soffa och ett soffbord. Enkel design som passar alla uteplatser.

10. Soffgrupp med sittpuff

Stilren och enkel soffgrupp med tillhörande sittpuff och sidobord. Loungeset med 4 sittplatser som passar både balkong, altan och uteplats.

En fin matgrupp förgyller uteplatsen

Det är få saker under året som slår varma sommarkvällar tillsammans med goda vänner, grillen och något gott att dricka. Då spelar det egentligen ingen roll om man är i parken, vid badplatsen eller på uteplatsen i trädgården. I parken eller vid platsen räcker det att umgås på en filt eller att ha med sig några klappstolar – vid uteplatsen i trädgården har vi ofta lite högre krav. 

Oavsett om du har en altan, balkong eller någon annan form av uteplats är det så värt att inreda, dekorerar och göra den snygg under dom få månader man faktiskt kan vara där. En fin matgrupp är en utemöbel som bör vara given, likaså grillen, filtar, växter och kanske några loungemöbler för att nämna några exempel. 

Det är dessa typer av möbler och dekoration som gör altanen eller balkongen mysigt att vara på och som gör att vi gärna spenderar varenda semesterkväll in på småtimmarna utomhus.

LÄS OCKSÅ: 20 SNYGGA SOLSTOLAR OCH SOLSÄNGAR!

Billiga matgrupper utomhus kan också se lyxiga ut

Matgruppen är en utemöbel som ofta förknippas med att vara väldigt dyr och tillsammans med ovan nämnda inredningsexempel går hela semesterkassan åt till att köpa utemöbler. Så ska det inte behöva vara. Det finns massor av fina billiga matgrupper till uteplatsen som ser lika lyxiga ut och som är lika sköna som de dyrare varianterna. Det gäller bara att göra lite research. 

Du kanske tänker att billiga utemöbler är lika med rangliga bord och stolar som går att använda max en säsong, sedan åker de till tippen och att det  i alla fall hade varit värt att investera i något dyrare med bättre kvalité. Men så är det inte längre. 

För några år sedan var det svårt att hitta billiga utemöbler med bra kvalité, då både såg och kändes de billigare utemöblerna just “billiga”. Nu har tillverkarna förstått bättre. 

Utomhusmöbler som matgrupper finns i massor av prisvärda alternativ som ser lika lyxiga ut som de dyraste upplagorna du kan hitta. Kvaliteten och komforten är jämförbara – det är bara märket som skiljer dem åt.

Billigt loungeset som skapar utlandskänsla

En annan möbler, förutom matgruppen, som inger den där riktigt härliga sommarkänslan är loungemöbler. Att chilla lite i kvällssolen i ett mysigt loungeset tillsammans med bra musik och en kall öl, finns det något bättre?

Mysiga loungeset har ju förmågan att skapa en riktigt härlig utlandskänsla och förgylla uteplatsen med lyx och elegans – för det är mycket av den känslan loungemöbler utstrålar. 

Loungeset är dock också en utemöbel som kan tömma semesterkassan ganska snabbt, men det finns billiga alternativ som är väldigt bra. Det svåra med att hitta ett billigt loungeset som når upp till de förväntningarna man har är att hitta något för minst fyra personer. Billiga loungeset till uteplatsen för två personer finns det ett ganska bra utbud på, när det blir större än så drar priset snabbt iväg.

LÄS OCKSÅ: DEKORERA MED FINA TRÄDGÅRDSDEKORATIONER!

Storleken på uteplatsen avgör möbleringen

Vi har i det här inlägget valt att fokusera på billiga utemöbler i from av matgrupp och loungeset och när man pratar om matgrupper och loungeset för utomhusbruk är det inte allt för sällan man gör det i kombination med varandra. Precis som att det både ska finnas en matgrupp och loungemöbler på altanen eller balkong. Så är det givetvis inte. 

För det första kan det bli väldigt dyrt att ha båda delarna, för det andra är det inte alls säker man har plats för det. Det är ändå två stora möbelgrupper vi pratar om så det gäller att ha en stor uteplats för att det inte ska blir att kännas för trångt och plottrigt. 

Är du i valet och kvalet om du har plats för både en matgrupp och ett loungeset har du förmodligen bara plats med det ena eller andra. Det är ett vanligt misstag att möblera alldeles för tight bara för att de båda delarna ska finnas där. Istället blir det inte alls speciellt trevligt och uteplatsen kommer mest bli att kännas rörig.

Mysig uteplats för en billig peng

Det går att få en supermysig uteplats utan att det behöver kosta skjortan. Det gäller bara att hitta prisvärda produkter med bra kvalité – och planera noga. 

3 tips för att inreda uteplatsen billigt men mysigt 

1. Planera inköpen 

Börja med att planera de inköp som verkligen behöver göras. Ibland får man för sig att vissa saker måste finnas där, men vid en närmare eftertanke inser man att nej, det kanske inte alls är så nödvändigt. Att skriva ner sina önskemål på en lista för att sedan fundera ett varv extra på om allt detta verkligen måste köpas nytt? Kanske finns det något bortglömt guldkorn som ligger och trycker i källaren som går att använda? Kanske går det rusta upp förra årets matgrupp och använda den ett par år till? Planering är a och o för att slösa massa pengar i onödan. 

2. Gröna växter, textilier och belysning

Självklart är det inte bara möblerna som myser till uteplasen – utan minst lika viktigt är det med lite annat piff i form av växter, filtar, kuddar och belysning. Det är dekoration som inte alls behöver vara speciellt dyrt men oj vilken skillnad det gör till altanen eller balkongen. 

Ett tips som både är ekonomiskt och praktiskt är att köpa konstgjorda gröna växter. Nuförtiden ser man knappt skillnad på de i plast och riktiga växter. Dem håller i flera år och är ju dessutom väldigt lättskötta. 

3. DIY – Do it yourself

Det har varit trendigt väldigt länge men har fått ett nytt uppsving nu sista tiden – DIY. Att göra saker själv kräver så klart tid och arbete, men det är nästan alltid de mest lönsamma. Vill du åt riktigt billiga utemöbler – gör dom själv. Åtminstone de lätta möblerna. 

Vi har här pratat om billiga loungeset och matgrupper men det är inte en hel matgrupp vi menar du ska bygga. Istället är det de där andra delarna som är trevligt att komplettera med. En pall, dynbox eller kanske en enklare bänk är inte speciellt avancerat att göra själv. Virke hittar du på bygghandeln och instruktioner på Google. Det är bara att sätta igång! Do it yourself. 

LÄS ÄVEN: UTEMÖBLER FÖR BARN

Bra att tänka på när du köper billiga utemöbler online

När du letar efter prisvärda och billiga utemöbler online finns det några saker som är bra att tänka på inför ett köp. Det gäller så klart inte bara de billigare möblerna till uteplatsen, men vissa delar är lite extra viktigt att tänka på för att säkerställa kvaliteten. 

Recensioner

Att läs recensioner för att se hur tidigare köpare upplevt utemöblerna är ett tips för att du mer ska veta vad som väntar när det kommer hem till dörren. Tyvärr kan det vara lite dåligt med recensioner just på utemöbler eftersom det är en säsongsmöbel och försäljningstiden inte sträcker sig runt hela året, men gör man bara lite research finns det ofta några recensioner att hitta. 

Möblerna kan i vissa fall säljas av fler butiker så även om det inte finns recensioner av just den produkten på sidan du tittar på kan någon annan återförsäljare ha det. Googla möbelns namn så hittar du snabbt alla återförsäljare och recensioner. 

Bilder 

Försök hitta så mycket bilder du kan på möblerna och rannsaka, zooma, vänd och vrid på bilderna för att få en helhet om konstruktion och hur utemöblerna är konstruerade. Det är lätt hänt att man bara kollar utseende och design, hur snyggt möblerna passar in i det sammanhang som bilden är tagen. Men här gäller det att gå steget längre. Även om det kan vara svårt att avgöra kvaliteten helt på en bild så får man ändå en känsla när man börjar undersöka bilderna mer noggrant.  

Tillverkare 

Om det är sparsamt med både recensioner och bilder på matgruppen, loungesetet eller någon annan möbel till uteplatsen du tänkt köpa så undersök tillverkaren av möbeln lite mer. finns det kanske recensioner på andra saker de gjort? Är det en känd tillverkare med gott rykte? Ta reda på lite mer om tillverkaren (blanda inte ihop tillverkare med återförsäljare) för att se hur andra produkter ser ut och blivit mottagna.

Ta hand om dina utemöbler

Några avslutande ord vad gäller billiga loungeset och matgrupper utomhus är att verkligen ta hand om möblerna. Annars blir det inte speciellt billiga utemöbler om du behöver införskaffa nya varje år. Utemöbler kan hålla i minst tio år om dom tas hand om på rätt sätt. 

Några snabbtips att tänka på:

  • Kolla om de behöver impregneras
  • Torka av möblerna regelbundet
  • Luta möblerna när de inte används så vatten kan rinna av
  • Skydda utemöblerna under vinter, gärna under tak eller med presenning

Fler detaljerade skötselråd hittar du här

Beroende på om du har möbler i trä, plast, metall eller rostfritt stål kan skötselråden skilja sig en del. Läs noga på vad som gäller just dina möbler till uteplatsen för bästa hållbarhet.